FAQ

Előzmények

matohozzászólásai | válasz erre | 2015.09.19 23:16:02 (29078)
+1
Igazából a Mákos-féle gif az elfogadott, de ez is megteszi :-)

A mai KMGT-n sok kesserrel volt szerencsém beszélgetni, sok véleményt hallottam, de abban mindannyian egyetértettek, hogy "betonkemény" szigorral nem feltétlen működöképes a játék.
Merthát ez egy játék.
Vagy mifene.
[előzmény: (29065) Yoss, 2015.09.19 08:47:07]

Yosshozzászólásai | válasz erre | 2015.09.19 08:47:07 (29065)
[előzmény: (29063) Strombus, 2015.09.19 01:48:18]

Strombushozzászólásai | válasz erre | 2015.09.19 01:48:18 (29063)
Kedves V_Gábor!

Figyelmesen végigolvastam. Köszönöm, hogy ennyi időt szántál rám.

Jól elgurult a labda - akár gyógyszer is -, szokás szerint. Hogy is kezdődött? Sajnálkoztunk a GCBKOZ miatt, amit a rejtő józan belátása szerint megszűntetett, mert tisztában volt vele, hogy nem képes karbantartani. Néhányan kérték a láda reaktiválását. A logolásra az adott körülmények között a fotólog az egyetlen lehetséges forma. A fotólog pedig (a moderáció előtti GCPAAI kivételével) jelenlegi szabályaink szerint nem elfogadott.

Ekkor én, mint választott ládadoki, aki igyekszik komolyan venni a dolgát, többek szerint túl komolyan is, megkérdeztem, hogy ha közkivánatra itt elfogadható a fotólog, mi a tagság és az elnökség véleménye a többi, rejtői lustaságból fotólogolóssá vált ládával kapcsolatban és szabad-e esetleg új fotólogos ládákat rejteni?

Szerintem a GCBKOZ nem a központi kérdés, de úgy látszik, mindenki itt akadt el, ezért szeretnék pontosítani néhány dolgot. Jöttek a nosztalgiázások, mert jó buli a hajókázás, ritkán van rá módunk. De arról nem szól senki, hogy bizony semmit nem tudott leolvasni, mert nem volt mit. Értem én, hogy kellemes a barátokkal hajókázni, de könyörgöm, ehhez nem kell ürügynek egy (nem is létező) láda!

"Mert egy ilyen ládához "ünneplőt" ölt a ládász ember"
Bizony. De nem ciki az, amikor én ünneplőbe megyek vendégségbe, ahova már régóta, nagy izgalommal készültem, a házigazda nincs otthon?
8 év alatt a rejtőnek nem sikerült beszereznie azt az információt, hogy a jelszóhordozó mikor van kint, mikor se. Ez az egyetlen amit a láda kereshetőségével kapcsolatban megtehetett volna, minden más rajta kívülálló tényező. Ezért én ezt a ládát karbantartatlannak, elhanyagoltnak érzem.

"Örökké hálás vagyok, hogy nem ilyenek voltak a moderátorok, amikor + 7 | - 0 arányban átengedték ezt a ládát."
Bocsánat, de Te is tudod, hogy a moderátorok nem ezt a ládát engedték át! Ők egy, az objektumra kihelyezett hagyományos ládát engedtek át!
És moderálás közben az alábbi kérdéseket tették fel: "Remélem az ojjektum gazdája sem emel kifogást az idegen tárgy ottléte ellen." "Tényleg, kié az ojjektum?"
Nem tudom, a rejtő erre mit válaszolt. De féltetelezem, hogy nem állt szándékában félrevezetni a moderátorokat és nem tudta, hogy az izé nem egész évben van kinn és azt sem, hogy nem szabad a közelében tartózkodni.
Sem a rejtő, sem a moderátorok nem féltételezték, hogy az első megtalálás után 16 nappal rendőri intézkedés vet véget a hagyományos láda életének.
Számomra ez kimeríti az eredetileg elhibázott, meggondolatlan rejtés fogalmát.

Ha annyira fontos ez az ikonikus láda, akkor miért nincs senki a láda megtartása mellett kardoskodók között, aki azt mondja, szívesen adoptálja és vállalja, hogy felveszi a kapcsolatot a meteorológusokkal, megkérdezi, hogy mikor kerül ki és be a jelszóhordozó. Ne adj isten, ha sikerül egy kellemes diskurzust kialakítani, felveti, hogy megengednék-e egy 50 m-ről is jól kivehető jelszó elhelyezését/felfestését?
Megy a siránkozás, de tenni miért nem akar senki semmit, ha sokaknak annyira szívügye ez a láda?

Ja, és mi legyen a többi fotólogos ládával?

[előzmény: (29048) V_Gabor, 2015.09.17 16:23:33]

V_Gaborhozzászólásai | válasz erre | 2015.09.17 16:23:33 (29048)
Kedves Strombus!

Arra kérlek, hogy először olvasd végig az teljes hozzászólásomat, köszönöm!

Végtelen nyugalommal átitatva kezdem minden esetben olvasni hozzászólásaidat, ám GCBKOZ témában legutóbbi hozzászólásodat olvasva kiesett a gyógyszerem a kezemből.

"...eredetileg elhibázott, meggondolatlan ... rejtések közé."
Örökké hálás vagyok, hogy nem ilyenek voltak a moderátorok, amikor + 7 | - 0 arányban átengedték ezt a ládát. Költői kérdés: miért kell megkérdőjelezni ezt?

"Biztos az én humorérzékemmel van a baj..."
Távol álljon tőlem a személyeskedés, nem ezért írom, de ha már említed, nekem is gyanús valami. :)) (Figyelem! Smájli!)

Tudod, a Balaton közepére általában - mint ki is fejted - nem hirtelen felindulásból jutnak el az emberek. Így nagyon nem szerencsés egy kalap alá venni - az általad is bizonyára tapasztalt - odamegyek-nemolvasokleírástelőtte-denagyotcsalódomebbenaládában típussal.

Ez a hangsúlyozottan élmény-láda véleményem szerint az egyik legkülönlegesebb emléket adta nekem a gc.hu ládái közül. Én személy szerint több évig tervezgettem, hogy mikor és hogyan, milyen alkalomból jutok el oda. Mert egy ilyen ládához "ünneplőt" ölt a ládász ember, ha már hajlandó felkeresni (NB: nem kötlező!). Ha neked - mint olvastam a logodban - ez nem sem tetszett, akkor kedves Strombus, azt kell mondanom, hogy neked sok minden ízetlen lehet. De ezért ne másokban keresd a hibát!

Ha nekem valaki azt mondja, hogy behajóztam a Balaton közepére egy baráti társasággal, a kapitány azt csinálta, amit mi mondtunk neki, de a végén nem találtam egy kis táblát felirattal és ezért keserű maradt a szájában az íz, akkor azt kell mondanom: az életet nem így élvezik!

Ezután pedig foggal-körömmel a megszüntetésén vagy, csupán azért, hogy másokat, akik esetleg - hozzám hasonlóan - nagyon élveznék a mókát megfossz egy élménytől, azt kérdezem: helló, minden oké veled?

Élvezd az életet, lásd meg a szépet és a jót, még akkor is, ha kicsit suta, vagy sántít. Ez egy közösségi játék, ha a jó szándék kellemes kalandokra ösztönöz, alakítsd úgy, ahogy neked a legjobb lehet. Ne azon az 5 %-on puffogj, ami nem úgy van, ahogy a nagy könyvben meg van írva. :)

Még több ilyen és hasonló élményt kérek, de komolyan!

Baráti üdvözlettel:

Gábor
[előzmény: (29034) Strombus, 2015.09.14 22:54:37]

Strombushozzászólásai | válasz erre | 2015.09.14 22:54:37 (29034)
Igen, ezért sorolnám a GCBKOZ-t az eredetileg elhibázott, meggondolatlan, majd karbantartatlan rejtések közé.
Biztos az én humorérzékemmel van a baj, de szerintem nem poén ha az embernek meggyűlik a baja a vízirendőrökkel és az sem ha hosszasan autózik, majd hajót bérel és újabb 2 órát utazik azért, hogy megnézzen egy póznát, amin éppen vagy kint van egy doboz vagy sem és azon vagy lát egy feliratot vagy sem. És a rejtőnek fogalma sincs arról, hogy mikor van kint a "ládája", mikor érdemes-e menni. :-(
Ha egy ládánál jóval több a jelszó nélküli megtalálás log mint a tényleges megtalálást igazoló, akkor azért az elgondolkodtató.
Ezért értek egyet ennek a ládának a megszüntetésével.

No, de mi a vélemény az összes többi fotólogos ládáról?
[előzmény: (29022) CacheFinder, 2015.09.14 21:20:43]

CacheFinderhozzászólásai | válasz erre | 2015.09.14 21:20:43 (29022)
Kedélynyugtatóként egy kis OLVASNIVALÓ azoknak, akik nem ismerik. Ebből megtudhatjuk többek között azt is, hogy miért lett a hagyományos csészéből virtuális.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]