geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Csaba és Katihozzászólásai | válasz erre | 2017.03.01 15:55:11 (31461)
1. Itt eddig nem arról volt (van) szó, hogy egy láda mikor beteg és miért, hanem az új funkcióról, a "kereshető, de karbantartást igénylő" (vizes, beázott, penészes, de olvasható, törött, vacak állapotú, stb.) ládákról.
Valamit tennem kéne, mert gond van, de még nem beteg, kereshető a láda.

2. "Kifejezetten romboló lenne ha tudnák a rejtők kikapcsolni ezt az opciót, .." Jelenleg is van a rejtőnek módja a saját ládájánál, hogy átállítsa: kereshető, beteg, megszűnt, átadom adoptálásra.

3. "Zavaró ha ott a ládád mellett a p+ ?" Igen, engem zavar és ezért amint lehet, megyek és javítom, mint ahogy volt is rá példa. (Még jobban zavarna, ha beteg lenne.)

4. Igen Ti vállaltátok (a ládadoki szerepet), köszönjük, örülünk, hogy teszitek a dolgotokat. Az, hogy mennyi emailt kaptok és utána még mennyi munkátok van, az is a Ti dolgotok, de ...
- ha egy kesser bekapcsolja a "karbantartást javasolt" funkciót a ládámnál, akkor -

... amennyiben javítottam a hibát a ládámnál, és ha átállítom, törlöm a karbantartást igényel funkciót (mert tudom), ekkor erről kapsz egy emailt, teendőd nincs, csak rögzíted, hogy ez rendben, vagy (mint ahogy írtam az előző hozzászólásomban) figyeled (ha akarod), hogy a következő megtaláló milyen tapasztalatokat ír,

... ha írok egy egyéb logot, mert javítottam az amúgy is kereshető ládámnál a hibát, és kapsz egy e-mailt, akkor Te állítod vissza, tünteted el a karbantartást igényel funkciót, és ekkor is figyelheted, (ha akarod) a következő magtaláló bejegyzését.
Mindkét esetben ugyanannyi emailt kapsz.

5. Tehát én nem a beteg ládákról beszéltem, hanem "a kereshető, de karbantartást igénylő" új funkció kesser általi bekapcsolása után, a láda javítását követően a rejtő általi kikapcsolásának lehetőségéről.
A múltkor erről ezt írtad nekem (részlet a hosszabb leveledből, amit köszönök):
"Kikapcsolni a ládagazda is tudja, én tudom ládadokiként, illetve az adminok tudják. A kikapcsolásról szintén megy egy automatikus levél ugyanúgy a fentieknek címezve."
Én nem tudtam kikapcsolni.
Itt egy másik példa, ha a rejtőnek lehetősége lenne törölni, kikapcsolni ezt az új "kereshető, de karbantartást igényel" funkciót, akkor ez már nem lenne itt, és így. GCSZVG

6. Ez meg kifejezetten érdekelne, hogy mit értesz alatta - "Aki a becsuletes soha nem trukkozo es mindenki a ladakert van meg ez csak jatek elvet erositi, nyugodtan keressen meg privatban, szivesen elmeselem neki a jelenlegi valos rejtoi osszetetelt es hajlandosagot..." -, mert szerintem ez az oldal, mint ahogy a nevében is bent van alapvetően geocaching, kis magyar kiegészítéssel és szabályozással. Nekem így (is) tetszik! :)

7.) A BETEG ládákkal kapcsolatban, pedig tegyétek a dolgotokat tovább úgy, ahogy eddig tettétek, közmegelégedettségre.

Végül úgy lesz, ahogy lesz, a magam részéről ezt lezártam, alkalmazkodni fogok (gondolom sokan mások is), ha problémám adódik azt megoldom.

/Az én lelkemet pedig nem kell ápolni, megoldom saját hatáskörben. :)/
[előzmény: (31456) Bl4st3r & Amy, 2017.03.01 12:39:49]

Bl4st3r & Amyhozzászólásai | válasz erre | 2017.03.01 12:39:49 (31456)
Mit vallaltunk el, az legyen a mi dolgunk, teszteltuk, leprobaltuk, tobb dolgot kiprobaltunk. Mukodik, ellenorizheto, sikeres. NAGYON pontos kepet ad ez egy rejtorol es a ladajarol is. Kifejezetten rombolo lenne ha tudnak a rejtok kikapcsolni ezt az opciot, pont a lenyeg veszne el szamunkra. Zavaro ha ott a ladad mellett a p+?? Indokolatlanul nem lesz ott, azokat mi toroljuk. Ha indokolt akkor pedig eddig ezek a ladak BETEG minositest kaptak. (lasd FAQ ladadoki resz "mikor beteg egy lada". Na most akkor hirtelen lenne tovabbi tobb mint 70 beteg ladank rogton... ne kelljen mar mindenkinek egyesevel apolgatni a lelket, tudjon mar a rejto 1db egyeb logot odaszurni a ladaoldalra. Ne nekem kelljen mar naponta jelenleg is 100-asaval atnezni a logokat/ladakat a rejto kicsi kenyelmeert. Ha atbillenteni at tudja, akkor tud egy egyeb logot is irni. Mi pedig hagy dontsunk a rank ruhazott bizalom es jogosultsagunk szerint. Ez a dolgunk. Hadd vegezzuk. Aki a becsuletes soha nem trukkozo es mindenki a ladakert van meg ez csak jatek elvet erositi, nyugodtan keressen meg privatban, szivesen elmeselem neki a jelenlegi valos rejtoi osszetetelt es hajlandosagot...
[előzmény: (31453) Csaba és Kati, 2017.03.01 12:13:20]

Csaba és Katihozzászólásai | válasz erre | 2017.03.01 12:13:20 (31453)
2. pont.
Jónak tűnik, de mi van akkor, ha a ládadoki éppen egy több hetes továbbképzésen van, nyári szabadságon van, üdül, stb.
Lehet mobilnetje, de annak figyelése nem elvárható, még egy önként vállalt tisztségviselőtől sem.
Továbbá itt jön újra a képbe R.Guszty 31449 számú hozzászólása.

Javaslom, hogy a rejtő karbantartás, javítás után azonnal tudja visszaállítja a ládáját, és erről a visszaállításról kapjon a ládadoki jelzést. Ezt követően azt tesz amit akar és tud tenni a kérdéses ládával, figyeli a következő logokat, stb.
Bízzunk a tisztességes rejtőkben.
[előzmény: (31450) Old Eye, 2017.03.01 11:57:01]

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2017.03.01 11:57:01 (31450)
Bocs. Checkpoint meeting-en vagyok. Most kv és cigiszünet.

1.
Ha vki csinál nekem egy villáskulcsot 16x16 pixelben, boldogan lecserélem a P+ jelet, nem mert otromba nagy, hanem mert a Nemzetközi Vöröskereszt védett szimbóluma, csak nem találtam mást.

2. A rejtő csak Egyéb típusú logot fűzhet saját ládájához.
Megoldható, hogy ez esetben ha a ládánál él a karbantartást igényel opció, a rejtőnek megjelenik egy checkbox 'Karbantartva' felirattal. Bepipálásakor a ládadokik email-ben megkapják a log szövegét benne a rejtő indoklásával. Ha OK, egyből kikapcsolják.
Vélemény?

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]