geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Pongi57hozzászólásai | válasz erre | 2017.03.25 07:05:15 (31659)
Oké, ez nyilván bosszantó, de ha valaki nem találja a ládát az egy dolog, az attól még ott lehet és azt is elfogadom, hogy hihetőbb egy 75+-os játékos "nem találtam" logja, mint egy 6 ládásé, de ha a 6 ládás megtalálja a ládát és jelzi, hogy törött/csuromvizes/hiányzik a logbook, stb..., akkor azt vagy elhiszed és kimész, és úgyis a ládánál derül ki, hogy igaza volt-e, vagy szivatott. Ilyenformán - ha te lelkiismeretes rejtő vagy - akkor kimész akkor is, ha a 6 ládás játékos a villáskulcsot kapcsolja be, mert törött a láda, és kimész akkor is ha a log szövegébe írja bele - mivel a villáskulcs használatára nem jogosult. Ha pedig otthon eldöntöd, hogy a 6 ládás játékosok jelzésére nem ugrasz ki az akár 100 km-re lévő ládádhoz, akkor így se és úgy se mész ki. Na de nem akarom én megmondani a tutit, ez csak egy felvetés volt, amit aztán vagy megfontoltok vagy elvetitek.

Egyébként abszolute értem a 75 ládás tapasztalat meglétét bizonyos jogokhoz, csak ebben az esetben nem. Az eltűnt láda bejelentésénél teljesen elfogadom. 11 ládát találtam meg eddig és legalább 5 van, amit már kerestem legalább fél órán át, és nem találtam, de nem adom fel ;-) Konkrétan a Széchenyi téri ládádat már egyszer egy 20 percet, egyszer kb fél órát kerestem. Biztos ott lesz valahol, csak még nem állt rá a szemem. ;-)
[előzmény: (31658) Strombus, 2017.03.24 23:04:48]

Strombushozzászólásai | válasz erre | 2017.03.24 23:04:48 (31658)
A bevezetése után valószínűleg az elsők között kapta meg a(z akkor még) vörös keresztet az egyik ládám egy 6 találattal rendelkező játékostól. Mentem ellenőrizni. Természetesen a ládát a helyén találtam. Szóval nagyon okos döntésnek találom, hogy némi tapasztalat után lehessen csak kapcsolgatni.

Régi hiányt pótló, szuper a fejlesztés, Old Eye! Köszönöm szépen.
[előzmény: (31656) Pongi57, 2017.03.24 19:45:13]

Pongi57hozzászólásai | válasz erre | 2017.03.24 19:45:13 (31656)
Köszi a fejlesztést. Egyfelől érthető a 75 ládás limit, másfelől én a 11 ládás "tapasztalatommal" vettem a bátorságot jelezni a ládaoldalon, (GCarpd) hogy vizes a logbook. Hallottam egyszer egy mondást, miszerint ahhoz, hogy meg tudjuk állapítani, hogy egy tojás záp, ahhoz nem kell tudni tojást tojni. Azt egy kezdő is látja, hogy ha valami nem stimmel a ládával. Persze erre ott a szöveges log, csak nem biztos, hogy kitűnik, ha egyébként az illetékesek átszoknak a villáskulcsra és esetleg elsiklanak a szöveg mellett. Ez persze csak egy vélemény a sok közül.
[előzmény: (31652) Old Eye, 2017.03.24 12:10:25]

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2017.03.24 12:10:25 (31652)
T. Játékosok, Rejtők!

2017. február eleje óta használjuk a ládák karbantartását támogató új ficsör próbaverzióját.
Alapjában véve jól vizsgázott. A felhasználók (néhány rejtőtől eltekintve) hasznosnak tartják, azonban jogosan kritizálják merevségét, nehézkes használatát.
Az összegyűlt észrevételek alapján elkészült a véglegesnek tekinthető verzió.

Fontosabb újdonságok:

- Terepről WAP-on (g:hu-n) küldött hozzászólásokhoz utólag asztali gépen a karbantartás igénylés még hozzákapcsolható három napon belül.

- A játékos egy ládánál nem csak beállíthatja a karbantartás szükségességét, de javasolhatja is annak kikapcsolását.

- A rejtő saját ládáján - miután azt meggyógyította vagy a jelzést indokolatlannak tartja - a villáskulcsot ki tudja kapcsolni.

- Tekintettel arra, hogy itt, geocaching.hu-n a 'kereshető' és a 'beteg' állapot nem zárja ki egymást (kereshető láda lehet beteg, beteg láda lehet kereshető), nem teszünk különbséget köztük.

- Annak eldöntéséhez, hogy egy láda karbantartásra szorul vagy nem, kell némi tapasztalat, ezért - mint ládarejtés jogánál - a processz csak 75 ládatalálatnál többel rendelkező játékosnál jelentkezik.


Reméljük, a bevezetett finomításokkal sikerült az elmúlt másfél hónapban megfogalmazott igények java részét kielégíteni.
Ne feledjük, az új processz nem csodaszer, csak egy segédeszköz ládáink - egyben a JÁTÉK - minőségi színvonalának emelésére. Ez csak rajtunk, játékosok és rejtők hozzáállásán múlik.

Észrevételeteiteket, javaslataitokat továbbra is vár a fejlesztő
Old Eye


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]