FAQ

Előzmények

jalsohozzászólásai | válasz erre | 2006.01.23 22:37:40 (980)
Bocsi, nekem egy kicsit komplikált, amit itt írsz vagy kérdezel, de azért összeszedem magamat és megpróbálok hozzászólni.

Ahogyan én látom, egy mozgó geoládát a megtalálója pontosan ugyanúgy tud logolni mint bármilyen más geoládát: beírja a jelszót, amit a ládanaplóban talált. A mozgó láda ebből a szempontból csak annyiban különbözik, hogy a jelszó is változhat, és mindig a legutolsó éppen érvényes jelszót kell megadni ahhoz, hogy a program a bejelentést elfogadja. Ha ilyen módon sikerült bejelentened a megtalálást, akkor (bizonyos mértékig) olyan jogosítványokat kapsz a láda internetes oldalán, mint a láda tulajdonosa, amelyek közül a legfontosabb az, hogy megváltoztathatod a láda koordinátáit és a jelszavát. De - ha jól tudom - egyik sem kötelező.

Tényleg vannak olyan ládák (vagy legalábbis a HUN olyan láda), ahol a rejtő előírta, hogy a megtalálónak tovább kell vinnie. Ez viszont bizonyos mértékig csak "erkölcsi" kötelesség, a progi nem vizsgálja szerintem azt, hogy a koordináták változtak-e az új bejelentés után, legfeljebb az lesz, hogy az eredeti rejtő valamilyen módon "diszkvalifikálja" azt a megtalálást, amely ennek a követelménynek nem tesz eleget.

Ami a jelszó megváltoztatását illeti, ez csak jog, de nem kötelesség. Ha a megtaláló ezt nem akarja megváltoztatni, nem ír be új jelszót a ládanaplóba és nem változtatja meg a jelszót a honlapon. A lényeg az, hogy a ládanaplóban és a láda honlapján ugyanaz a jelszó szerepeljen. Ez az utolsó megtaláló (és egyben ideiglenes tulajdonos) felelőssége. Ha valami nem stimmel, ezt rajta lehet (kell)számon kérni.
[előzmény: (962) doGmAI, 2006.01.23 10:04:46]

doGmAIhozzászólásai | válasz erre | 2006.01.23 10:04:46 (962)
Mit kellene teni annak érdekében, hogy egy mozgó geoládát ne tudjon úgy logolni a megtalálója, hogy nem állítja át a jelszót, a koordinátát? Legújabb problémám a GCHUN, aminél tudom, hogy mit olvastam a logbookban, tudom, hogy mit írt belé a megtaláló, viszont balga módon nem néztem meg az előző három jelszót, hogy esetlegesen azokkal tudnám logolni a megtalálást.

Ronda slendrián ládászok vannak :-)

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]