Előzmények

LukeSkywalkerhozzászólásai | válasz erre | 2023.05.10 21:56:47 (39271)
Tudom, de ez hogy jön ide? Magától se a Facebookra se ide a fórumra nem posztolódik.
[előzmény: (39270) Nargoth, 2023.05.10 21:52:38]

Nargothhozzászólásai | válasz erre | 2023.05.10 21:52:38 (39270)
A logokról mennek ki levelek is, aki kéri...
[előzmény: (39269) LukeSkywalker, 2023.05.10 21:48:04]

LukeSkywalkerhozzászólásai | válasz erre | 2023.05.10 21:48:04 (39269)
Arra azért szeretnék rávilágítani, hogy az "összeszemetelés" úgy kezdődött, hogy ide kiposztoltad a felhasználói nevemmel együtt, hogy milyen emailt kaptál a láda lognál, pedig erre semmi szükség nem lett volna! Régen törölve volt.
Továbbra is kérem, hogy távolítsd el! Ismétlem nem járultam hozzá. A Facebookról is távolítsátok el az összes kapcsolódó posztot!
[előzmény: (39268) Strombus, 2023.05.10 18:33:41]

Strombushozzászólásai | válasz erre | 2023.05.10 18:33:41 (39268)
Idézhetted volna, főleg, ha ezt pontos időpontokkal teszed, mert az időrend elég fontos. Először írtam a jelszó miatt, kérdezve, hogy kell a segítség? (Szó szerintit lásd a 39263-ban). Majd két órával később olvastam a ládaoldalon a logodat, amiben azt írtad, a logbíró segítségével lett meg a jelszó. Ezen erősen felháborodtam és az alábbit írtam neked, keserűen: "Gratulálok, szép munka. :-( Nem is kell több ládát keresnetek, (név) úgyis megmondja bármelyik jelszót! A 2-es pontot ellenőriztem, a helyén van ott, ahol mondtam. A koordináták 3 m mutattak ma. Valóban nehéz egy kerítésoszlopot megtalálni egy 3 m-es körön belül."

Ezen kívül még volt az előző napi SMS váltásunk, abban is látsz valami kivetnivalót? Nyugodtan posztold, hátha megértem, ott milyen bűnt követtem el. De, azt hiszem, jobb ha ezt itt abbahagyjuk, mert kár az egyéni sérelmetekkel összeszemetelni az oldalt. A pontot megszerezted magadnak, a láda a helyén, mehet tovább a játék, kinek így, kinek úgy.
[előzmény: (39267) KataJani, 2023.05.10 09:07:49]

KataJanihozzászólásai | válasz erre | 2023.05.10 09:07:49 (39267)
A cinikus SMS-eket kihagytad, de nem posztolom, mert személyiségi jogokat sért.
Ennyit a kedves, jó szándékú segítségről.
[előzmény: (39263) Strombus, 2023.05.09 01:20:30]

Strombushozzászólásai | válasz erre | 2023.05.09 01:20:30 (39263)
Kedves Goldenbay, ennyi betűből milyen hangulatos logot lehetett volna írni!

Csak a pontosság kedvéért:
Amikor telefonáltatok, a párbeszéd valójában így hangzott:
- Tudnál segíteni?
- Jó pénzért, szép logért, persze. :-) Eddig hol kerestétek? (Bocsánat, hogy fel mertem tenni ezt a kérdést, de egyrészt valóban szórakoztat a válasz, másrészt segít abban, hogy mennyi segítséget adjak.) Soroltad. Mikor kifogytál a lehetőségekből, akkor megmondtam, hogy milyen tereptárgynál keresd. Visszakérdeztél, hogy a dzsumbujban-e. Ebben nem voltam biztos, nőhetett az utolsó karbantartás óta, így megismételtem, immár a PONTOS rejtekhelyet, és mondtam, hogy esetleg dzsumbujban is lehet, de nem úgy emlékszem.
A célirányban letaposott fű mutatta, hogy mégiscsak jó segítséget adtam, pontosan ott voltatok, ahol mondtam, max. 20 cm választhatott el a ládától. Sajnálom, de nem csodálom, hogy egy kis méretű, 3-as nehézségű ládát sötétben nem sikerült megtalálni.

"...Ha így lett volna, akkor leírtuk volna a logban, hogy milyen jó volt Pécsen ládázni"
Tényleg? Pedig ahány logodat eddig láttam, az mind "Megtaláltam, köszönöm a rejtést!"

Nem rosszindulatból változtattam meg a jelszót, hanem mert karbantartáskor mindig meg szoktam. Mivel nem találtad meg a (szerintem) pontosan elmagyarázott pontot, másnap felkerekedtem egy ládakarbantartó körre, hátha tényleg nincs meg az a fránya pont. Azt gondoltam, KataJani még nem fejezte be a multit. (Nem tudtam, hogy együtt voltatok, mivel Te telefonon, ő SMS-ben kommunikált velem, egy másik ponttal kapcsolatban.), Ezért az alábbi SMS-t írtam neki: "Sikerült befejeznetek? Változtattam az első 3 jelszórészletet. Megvannak azok már? Mert akkor küldöm az újat." Szerintem ez nem rosszindulatra és segítség visszautasítására vall. És ha elolvasod a GCTUKE utóbbi logjait, akkor azok sem.

"elkezdtük próbálgatni a jelszót az egyes pontok jelszórészleteinek kihagyásával."
Ez nem hangzik túl életszerűnek.
[előzmény: (39240) LukeSkywalker, 2023.05.08 15:52:21]

LukeSkywalkerhozzászólásai | válasz erre | 2023.05.08 15:52:21 (39240)
Szerettem volna ezt a rossz élményt inkább elfelejteni, de ez ki lett ide publikálva (és a facebokra is pl. fairy geocaching oldalra és még ki tudja hová, engedélyem nélkül a személyeségi jogaim súlyos megsértése mellett(!!!), ezért kérem ennek korrigálását), úgyhogy válaszolok rá, és megvédem magam.
Először is szeretnék elnézést kérni az erős, méltatlan szóhasználatért! Elnézést!
Több napos túrára és ládázásra érkeztünk május elején Pécs környékére. Az hamar feltűnt, hogy sokszor a látnivalótól távol, a túraúttól távol, nehezen megközelíthető helyeken, derékig érő csalánosokban, veszélyesen meredek hegyoldalakban, vagy szúros tövises bokrokban vannak indokolatlanul túl jól elrejtve a ládák, hogy minél nehezebb legyen megtalálni. Oké, nincs egy szavam se, nem kötelező minden ládát megtalálni, azokat nem keresem fel, amik ilyenek. A GC2000 láda melett is elhaladt túránk, vagy fél órát kerestem, de semmi támpont nem volt merre lehet (sokágú fa ölében: ez több tucat fára igaz volt a helyszinen), ezért, hogy ne maradjak le túlságosan, bejelentettem jelszó nélküli megtalálásnak. Szerencsére sok barátom van aki játszik, és megtalálta, köztük KataJani is, mégsem jutott eszembe elérkérni a jelszót, még annak tudatában sem, hogy tudtam így nem fog a gckupa-ba beszámítani (Kíváncsian várom, ezek után mikor és milyen eredménnyel fogja a rejtő elbírálni jelszó nélküli találatomat).
Ezen előzmények után jött el a péntek este, csak vacsorázni mentünk, de aztán KataJani rábeszélt, hogy keressük meg a a GCTUKE ládát, úgy is pont ott vagyunk. Én nem szeretem az ilyen városi multikat, többek között azért sem, mert ha a sok pont közül az egyiket benézem, vagy nincs meg, akkor hiába van meg a többi, nem tudom találatnak logolni. De azt gondoltam, hogy többen vagyunk, meg tudjuk csinálni, majd kérünk segítséget a rejtőtől, ha elakadunk, így győzve le tudatosan tudatalattim heves tiltakozását. A pontokat nem sorrendben csináltuk, már majdnem az összes megvolt, amikor a kettes ponthoz érve nem találtuk a ládát. Sokáig kerestük, de nem lett meg, így felhívtuk a rejtőt. Azomban empátia, kedvesség és segítség helyett, valamiféle kitalálósba kezdett, mikor konkrétumokra kérdeztünk azt mondta, hogy "jó pénzért azt is megmondhatom hol a láda". Keressük ott lesz az valahol. Döbbenetünkben nem nagyon jutottunk szóhoz, KataJani annyit mondott, hogy jó akkor keressük és így lett vége a hívásnak. Hát jó, de eddig is ezt csináltuk, köszönjük a semmit!
A történethez tartozik, hogy KataJani, már 2019.10.26-án is megpróbálta belogolni a ládát (visszakereshető), a rejtő el is utasította. Ezen a ponton előkerült, hogy akkor is beszéltek már telefonon és akkor is miket mondott, mennyire cinikus, lekezelő és elutasító volt. KataJani indokolatlan, emberek jószándékába vetett túlzott bizalmát mutatja, hogy ezek után ezen a pénteki napon ismét a rejtőhöz fordult, remélve hátha most segítőkészebb lesz. Hát kár volt, nem volt az. Na ekkor írtam ki azt amit, majd lemerült a mobilom.
Még megkerestük a 2+1 pontot és visszamentünk a szállásra. Amint visszaértünk a szállásra töltőre tettem a mobilt, és egy pontra változtattam a logot. Nem is vette volna észre nagyjából senki, ha nem megy a logról email a rejtőnek, aki éjjel kettőkor meglátta és ügyesen, gyorsan ki is posztolta annak tartalmát (személyiségi jogaim megsértésével), hogy mindenki lássa.
Másnap minden ismerősünktől segítséget kértünk a GCTUKE-2 jelszórészlethez. Hogy végül kitől jött segítség természetesen soha nem fogom megmondani, hogy őt ne támadhassák!
Viszont amin ismét ledöbbentünk - már magam sem értem miért csodálkoztunk - a helyes jelszó birtokában sem tudtuk belogolni a találatot. Ezért elkezdtük próbálgatni a jelszó az egyes pontok jeszórészleteinek kihagyásával. Annyit próbálkoztunk, hogy már majdnem kitiltott a rendszer minket. Végül az egyes pont jelszórészletének elhagyása után elfogadta a rendszer. Mi a kettes pontot nem találtuk meg, de az egyes pontot kellett elhagyni a jelszóból. Döbbenetesnek találom ezt a rosszindulatot, hogy a rejtő csak azért változtat jelszót, hogy valakin bosszút álljon és ne tudják a találatot belogolni a játékosok. Lehet, hogy a szóhasználatom nem volt méltó, de ez sem rejtőhöz méltó viselkedés!
Elolvastam a rejtő fórum hozzászólásait, és a fairy geocaching posztokat. Az jön le, hogy rejtőként nevelni, leckéztetni szeretnétek a rakoncátlan kessereket. Mikor a GC2000 láda kapcsán olvastam a kesserterror napjáról, én is csodálkoztam milyen emberek vannak, de most már azt hiszem - mégha nem is értek egyet a módszerrel - kezdem érteni a motívációjukat.
Az lenne a tiszteletteljes javaslatom, hogy a kesserek lejáratása helyett inkább a támogatásukba fektessetek energiát.
Ha például mikor felhívtuk a rejtőt, valami hasonlót mondott volna, akkor mindenki boldogan mehet volna tovább (persze értem én, hogy akkor nincs ki ellen harcolni (rejtő vs. kesser)): "Sziasztok! De jó, a pécsi ládámat keresitek!? ... Értem, persze segítek. Ne a falat bontsátok mert nem abban van, hanem X helyen keressetek fej magasságban egy rejteket, egy filmesdobozt a jelszórészlettel. Megvan? Örülök! Akkor további jó ládázást, sok sikert a többi pothoz, hívjatok nyugodtan, ha elakadtok. Remélem tetszik Pécs, és jól érzitek magatokat! Szeretem, ha a ládámnál nem sablon logok vannak, majd írjátok le az élményt kérlek és töltsetek fel képeket!". Ha így lett volna, akkor leírtuk volna a logban, hogy milyen jó volt Pécsen ládázni, a 2-es pontot nem találtuk, de nagyon kedves és segítőkész volt a rejtő. Lennének feltöltve képek, mindenki örül. De ez nem így volt és másmilyen log lett... Pedig milyen jó lett volna, ha ez így van! Csak egy kicsi jóindulat, kedves gesztus kellett volna felénk.
Mégegyszer elnézést kérek a méltatlan szóhasználatért!
Amiért én várok elnézést a rejtőtől az alábbiak:
- A személyiségi jogaim teljes lábbal tiprása, hogy engedélyem nélkül kiposztolta a már korábban törölt logomat a felhasználói nevemmel ide a fórumra, a facebookra és még nem tudhatom hova (és kérem ennek korrigálást, facebookról való törlést!).
- A ládázás közbeni segítségkérés cinikus elutasítása ("jó pénzért azt is megmondhatom hol a láda").
- A jelszó rosszindulatú megváltoztatása, hogy akkor se tudjunk találatot logolni, ha valakitől megtudjuk a helyes jelszórészletet.
[előzmény: (39232) Strombus, 2023.05.06 02:38:12]

Strombushozzászólásai | válasz erre | 2023.05.06 02:38:12 (39232)
Log az egyik ládámnál:

Goldenbay 2023.05.04 23:59 (Nem találtam meg) 784. Pécsi séta - a városfalon innen és túl [GCTUKE]
https://geocaching.hu/caches.geo?id=872#2700383

Ostoba hülye rejtő. Nem segít. [vulgáris szó miatt moderálva - Blue Mali 2023.05.06 07:56]

--------------------------------------
Megjegyzés: 20 órakor volt egy játékostárstól hívásom a láda egyik pontjával kapcsolatban. Megkérdeztem, eddig hol kereste, majd megmondtam a láda helyét és kinézetét. Azzal tette le, hogy "jó, akkor ott keressük."
Úgy látszik, mégsem találta.
És még én panaszkodtam az egyenlogok miatt.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]