geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

guess.whohozzászólásai | válasz erre | 2006.12.14 18:27:13 (3870)
Szerintem mindenképpen a legfontosabb globális fejlesztés a Travel Bugok kezelésének ügye. Mivel ha jól veszem ki, egyébként is folyamatban van (vagy legalábbis küszöbön áll) a POI-reform, érdemes lenne ezt kiegészíteni a TB-követés megoldásával. Azt hiszem, ez mindenkinek (rejtőnek, keresőnek, egyesületnek) jó volna, ráadásul a külföldi ládásztársadalom szemében is növekedhetne a respektünk kissé a "TB-temető" jelenlegi origójából... :)
[előzmény: (3865) Kolesár, 2006.12.14 15:32:01]

Kolesárhozzászólásai | válasz erre | 2006.12.14 15:32:01 (3865)
Próbáljuk ki azt, hogy megvitatjátok melyik legyen a következő fejlesztés. Amikor nagyon sok van, nehéz kitalálni, hogy melyiknek álljak neki. Legfeljebb azt mondom, hogy jaj csak ezt ne, és akkor kitalálunk valamit.
[előzmény: (3864) Csuhás, 2006.12.14 15:27:47]

Csuháshozzászólásai | válasz erre | 2006.12.14 15:27:47 (3864)
Meghajlok az érveid előtt. Igazából a szervert ért támadás elhárításakor éreztem azt hogy van a társaságban megfelelő tudású ember. De ez valóban bizalmi kérdés. Igy nem marad más mint rendezni
Andrással a kapcsolatot hogy újra elindulhasson a honlap szépülése. A magam részéről, ugyan pártolás nélkül, de a múlt évihez hasonlóan idén is támogatni fogom az egyesületet a honlap érdekében.
[előzmény: (3862) Attibati, 2006.12.14 15:18:24]

Attibatihozzászólásai | válasz erre | 2006.12.14 15:18:24 (3862)
lehetne itt önkéntes kitűnő programozókat találni akik besegíthetnének a több száz tervbe vett fejlesztési ötlet megvalósításában.

1.) Ahhoz , hogy egy programon módosításokat tudjunk végezni szükség van a program forrásnyelvű listájára. Egy ilyen tudású program esetén ez sokmilliós értéket jelent tehát nem meglepő, hogy nem szívesen bízzák ezt az értéket akárkire. Másrészt, ha egyszer a program forrásnyelve kikerül az egyesület gépéről onnantól az útja követhetetlenné válik és esetleg kevésbé jó szándékú kesserek - egy kis arculatváltás után - felhasználhatják egy ellenhonlap elkészítéséhez.
2.) A fentiek értelmében olyan programozót nagyon nehéz találni, aki Andráshoz hasonló szinten űzi a szakmát és teljesen megbízható.
3.) Egy ekkora program esetén nagyon komoly és időigényes feladatot jelent a program működésének megértése ami elengedhetetlen ahhoz, hogy bármilyen módosítást végrehajtsunk benne. Tehát nem "van egy órám este, megcsinálok egy fejlesztési ötletet a dev.geo-ból" nagyságrendú elfoglaltságot jelent.
4.) Ha végrehajtottuk a programon a módosítást az új programot le kell tesztelni amihez szükség van az adatbázishoz való hozzáférésre - a feladat milyenségétől függően - írási jogosultsággal. Ez megint csak bizalmi kérdés.
(Tudtomal jelenleg csak a fejlesztőnek van írási jogosultsága és még egy moderátornak olvasási hozzáférése az adatbázishoz.)
[előzmény: (3861) Csuhás, 2006.12.14 11:36:48]

Csuháshozzászólásai | válasz erre | 2006.12.14 11:36:48 (3861)
Azt hiszem az egyesület jelenleg közhasznú zártkörű egyesület. Tizenöt tag van, és Kumin szózatai szerint ebben nem is lesz változás. Ami nem is volna baj, mert olyan az egyesület amilyent az alapitók
szeretnek, nincs közünk hozzá.

Amit szeretnék az például a moderáció különválasztása, az egyesülettől.
Vagy például ha az egyesület nem tesz lépéseket a nemzeti parkos tárgyalásokkon
akkor alakulhasson egy tárgyaló csoport, lelkes szakmabeli ládászokból akik még nem
untak bele a harcba. Vagy ha Kolesár nem akar a honlappal (Ládáival) foglalkozni akkor talán lehetne itt önkéntes kitűnő programozókat találni akik besegíthetnének a több száz tervbe vett fejlesztési ötlet megvalósításában.
[előzmény: (3860) FeketeBodzák, 2006.12.14 10:58:22]

FeketeBodzákhozzászólásai | válasz erre | 2006.12.14 10:58:22 (3860)
Tulajdonképpen igazad van. Másrészt a véleményeink lehetnek különbözőek. Az MGKE közhasznú egyesület (egyelőre). Én úgy gondolom, hogy azzal támogatom, amivel a többi adófizető is támogatja. Azokkal a kedvezményekkel (társaságiadó-mentesség a cél szerinti tevékenység esetén ill. kedvezmény vállalkozási tevékenység esetén, iletékkedvezmény, helyi adó kedvezmény, vámkedvezmény stb.). Ezekért cserébe az egyesület a köz számára hozzáférhető szolgáltatásokat nyújt.

Nagy kérdés, hogy érdemes-e közhasznúnak lenni. Ugyanis nem kötelező. Lehetne ez zártkörű egyesület is, ami csak a tagoknak nyújt szolgáltatásokat. Belépés csak kihalás esetén, mint egy vadásztársaságba.

Aztán azt is meg lehetne fontolni a legközelebbi közgyűlésen, hogy mi fér a közhasznúság fogalmába. El tudom képzelni, hogy a honlap nyilvános, a versenyeken bárki indulhat, a rendezvényeken bárki részt vehet (ugyanúgy mint bármelyik sportegyesületnél), de mondjuk a ládaleírások, koordináták elérése és logolás csak az egyesületi tagok számára lehetséges. Sok problémát megoldana, és azt hiszem több alacsony ID-jű tagnak is tetszene.

Kevésbé szigorúan: csak egyesületi tag rejthessen ládát. Ez megoldja az adatkezelés körüli elvarratlan szálakat, meg azt a problémát, hogy az alapszabály, szabályzat stb. csak a tagságra vonatkoztatható kötelező érvénnyel. És ebben az esetben kevesebb lenne a moderáció körüli hőzőngés is.

Hogy mi mondjuk, akik még csak pártoló tagok sem vagyunk? Nos, attól még lehet gondolkodni a dolgokon, és ha olyan eredményre jut az ember, ami pillanatnyi értékeivel ellenkezni látszik, attól az még egy eredmény...
[előzmény: (3847) Gabe, 2006.12.13 05:48:11]

Gabehozzászólásai | válasz erre | 2006.12.13 05:48:11 (3847)
Talán megbocsátják nekünk, de mi inkább a geocaching.com-ot üzemeltető Groundspeak-nek fizetünk kb. 6000 Ft-ot évente. Egyet s mást adnak érte.

Nos, ebben nem értünk egyet :(

A magyar honlap színvonalas, szép, kultúrált, működik. Az esetek többségében ezt használom (használjuk). Fenntartása (üzemeltetés, karbantartás, fejlesztgetések) bizonnyal jelentős erőforrásokat köt le, amelyek közül "társadalmi munkában" nem minden biztosítható.

Ezért a honlap használóitól - véleményem szerint - jogosan várható el a támogatás - még akkor is, ha ezért nem jár plusz szolgáltatás !

Más kérdés a támogatás formája, célja és tartalma. Én személy szerint nem tartok helyesnek és ezért általam támogatandónak néhány - általam ideologisztikus jellegűnek ítélt - elemet, amelyet az egyesület képvisel és a gyakorlatba is átültet. Ne értsük félre egymást: nem azt a jogát vitatom bárkinek, hogy ilyen nézetei legyenek, hogy ezt képviselje, hogy erre társaságot hozzon létre, stb. Azt nem szeretem, hogy ezek a nézetek rátelepednek a játékra - amelynek eredeti, és a világ más részein jelenleg is művelt formájában nincsenek benne.

Jelenleg azonban - legalábbis látszólag - csak a kettőt együtt tudom támogatni, és ezt én egyébként hibának tartom.

OFF: Persze a problémákat azért csináljuk, hogy megoldjuk őket. ;-) :ON
[előzmény: (3809) FeketeBodzák, 2006.12.12 10:03:38]

FeketeBodzákhozzászólásai | válasz erre | 2006.12.12 10:03:38 (3809)
Na, a folyó vitához meg annyit, hogy figyelmesen olvasva az Alapszabályt azért kiderül, hogy mi az a pártoló tag. Az egy olyan "olyan természetes személy vagy szervezet" aki/ami:

- befizeti a "pártoló támogatás éves összegét" FONTOS: NEM TAGDÍJAT!

- "Egyesületben tagsági jogokat és kötelezettségeket nem keletkeztet" (Igaz, részt vehet a közgyűlésen, de mivel ez egy közhasznú egyesület, a közgyűlésen bárki résztvehet, akit beesz a fene az utcáról.)

Ezen kívül kap egy tagkártyát. Szóval a pártoló tag nem tagja az egyesületnek és a pénzéért semmilyen többletszolgáltatást, jogot nem kap (kiv. az egyesületi fórum). A pártoló tag egy azok közül, akik összesen kb. 600 eFt-tal támogatják az egyesületet. Semmi több, de ez nagyon dícséretes! Őszinte hálával köszönjük nekik. Talán megbocsátják nekünk, de mi inkább a geocaching.com-ot üzemeltető Groundspeak-nek fizetünk kb. 6000 Ft-ot évente. Egyet s mást adnak érte.

Jézustól állítólag egyszer megkérdezték a tanítványok:
- Mester! Hol az irgalom határa?"
- Nincs határ!
- Hétszer is meg kell bocsátanunk felebarátunknak?
- Ha kell, hetvenhétszer is!


No, már most csak az a kérdés, ki lehet az ember felebarátja?


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]