FAQ

Előzmények

Varhelyihozzászólásai | válasz erre | 2007.01.08 12:01:48 (4183)
A bűnt azonban jóhiszeműen is el lehet követni. Ha új ládát jelentünk be, akkor a táblázatban ezt olvashatjuk:

"Ha még nem tetted fel és NEM kérsz segítséget az angolra fordításhoz, magad fogod feltölteni a geocaching.com-ra a ládát, akkor írj ide egy 0-t!"

Ha még nem tetted fel... - ez azt sugallja, hogy már fel is tehetted volna, sőt fel kéne tenned máris. És ha kész van angolul is, mért ne tennéd? Nincs figyelmeztetés sehol, hogy ne tedd.

És akkor a .com-os moderátor, ha jó napja van, rögtön megjelenteti, míg itt mindenképpen áll két napig a dolog. Közben észreveszik a modik, hogy a .com-on megjelent és negatívba fordítják a szavazatukat.
[előzmény: (4170) kumin, 2007.01.08 10:24:30]

kuminhozzászólásai | válasz erre | 2007.01.08 10:24:30 (4170)
A .com-os első megjelenésről szóló vitához: amennyiben a .hu-t ismerő, magyarul beszélő játékos a mi oldalunkon sikeresen alkalmazott szűrés (moderáció) tudatos elkerülésére teszi ki előbb a .com-ra a ládáját, azt nyilván nehéz jóhiszemű tévedésnek felfogni, ezért az ilyen hozzáállást saját döntéseinkkel (a moderációval) - jellemző módon - nem bárorítjuk. Ehhez azonban a körülmények mérlegelése szükséges, ahogy a moderátorok - saját személyes véleményüket is érvényesítve - más szempontokat is mérlegelni szoktak. A moderátorok testületet alkotnak, ha ebben a testületben többségbe kerülnek azok, akik rosszhiszeműnek ítélik, a .hu szűrőjének megkerülését, akkor el fogják utasítani az ilyen ládabejelentéseket.
Szeretném ismét megerősíteni: a magyar ládabejelentések szűrése, és a ládák életének, "egészségének" utólagos figyelése is rendkívüli értéket ad a hazai geoláda-adatbázisnak. Ennek a hozzáadott értéknek a megteremtésében többünk sok munkája benne van. Szívesen csináljunk, és büszkék vagyunk az eredményekre. Aki külföldön már a sokadik ócska, vagy nem létező ládát próbálta előkeresni, az tudja értékelni a .hu adatbázisának igényességét.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]