Előzmények

SylverRat + Bogeehozzászólásai | válasz erre | 2008.07.09 08:11:08 (3778)
ez főleg az engedélyeztetett ládákkal fordulhat(ott) elő, van (volt) egy olyan gond, hogy ha a tulaj változtat benne vmit, akkor be kell(ett) Xelni a kérem az újraengedélyeztetést, és erre eltűnik (eltűnt) belőle a .com-os link...
persze lehet, hogy ezt azóta javították.
[előzmény: (3777) R.Guszty, 2008.07.09 08:00:59]

R.Gusztyhozzászólásai | válasz erre | 2008.07.09 08:00:59 (3777)
A másik amit nem értek, hogy több olyan láda van, ami megvan a .hu-n is meg a .com-on is, mégis a magyar oldalon az szerepel, hogy nincs fenn a com-on.
PL: GCSOSZ (Sötétség szája) vs. GC381B (Mouth of Darkness)
[előzmény: (3775) Apexsek, 2008.07.09 07:16:36]

Apexsekhozzászólásai | válasz erre | 2008.07.09 07:16:36 (3775)
Szia Laczy76!
Megpróbálom összefoglalni röviden errről a véleményem:

1: Aki megtalál egy geocoin-t, nem biztos, hogy tudja, mi is az. A TB-k céduláján legalább van egy kis írás, amit elolvasva megtérhet, s regisztrálhat a com-on is...
Míg a coin-okon csak egy számsor van, ami "lehet hogy egy mágikus név?"
Aki nem találkozott vele, az nem is tudhatja, hogy mire való.
Na és persze az eltüntetés lehet szándékos is...

2: Szerintem, nem is olvassa túl sok ember a láda "tartalmára" vonatkozó leírást.
Be kell, hogy valljam: én sem.
Ki fejezetten a a koo-ra, s az esetleges feladatra koncentrálok, ha csak a com-on van bejelentve.
Más a kérdés, ha a hu-ról indul valaki, akkor a leírást is csak annyira nézem meg, nem tér-e el a hu-n lévő ládától.
Pl. nem is olyan rég írtam valamelyik fórumra (azt hiszem a gc-re) a gcneli-vel kapcsolatban.
Nem stimmelt a com-os záróláda koo-ja ha onnan állítottad össze...

3: Erről már volt néhány vitainditó hozzászólás.
A láda gazdája nem mindig azonos a com-ra bejelentővel. Nem rég elég nagy vihart kavart, amikor valaki (úgy tudom valami bug volt), tömegesen vállalta el ládák fordítását.
Van, aki nem is akarta feltenni a com-ra, csak nem jegyezte ezt be a hu-ra regisztrálásnál.
Nem ismeri annyia a nyelvet, s a com-ot, hogy oda is beregisztrálja a ládáját. Így nem is foglalkozik ezzel a kérdéssel.
Így fordulhat elő, hogy a valamiért áthelyezett ládának a leírása, koo-i nem egyeznek meg a valósággal.
Tudom, akkor lehet írni a com-ra bejelentőnek, de nem biztos, hogy érdekli (mivel nem ő akarta feltenni), vagy csak nem jut eszébe.
Esetleg már el se lehet érni az akkori bejelentőt, akinek hozzáférése lenne a com-os ládához, s annyira meg nincs otthon az angolban, hogy levelet írjon a com-ra.

Szerintem lesz még jó pár hozzászólás ebben a témában, hisz sokunkat érint közvetlenül, vagy közvetve...
[előzmény: (3773) Laczy76, 2008.07.08 23:52:17]

Laczy76hozzászólásai | válasz erre | 2008.07.08 23:52:17 (3773)
Van egy olyan erzesem, hogy a Mo.-i ladakat jobb ha elkerulik a geocoinok. Hogy miert? Tobb okbol is...

1. Ugy vettem eszre az utobbi idoben, hogy sajnos egy csomo ladikazo van, aki csak a magyar oldalon jelenti be a bejelenteset, a nemzetkozin nem (esetleg be sincs regisztralva). Kivancsi lennek mit csinal legtobb ilyen ladikazo az ermevel? Azt hiszi ajandek es kirakja a otthon vitrinbe? Van egy olyan gyanum, hogy sajnos sok ilyen geocacher van, foleg kezdok vagy angol nyelven nem beszelok (persze tisztelet a kivetelnek).

2. Sajnos az utobbi idoben a ladikakban, amelyeknel jartam, sok helyen be van jelentve a .com-os oldalon, hogy van benne egy vagy akar tobb geocoin vagy travelbug, mely neha mar honapok, vagy akar evek ota ott van (az oldal szerint). Amikor persze odamegyek, altalaban nincs a ladaban semmi ilyesmi. Az angol oldalon meg az elottem levo megtalalok kozul senki nem irta, hogy kivette volna, vagy nem talalta volna (ha egyaltalan belogolt az angol oldalra is, nem csak a magyarra) es a travelbug tulajdonosat sem ertesitette egy rovid megjegyzessel. Miert nem lehet ezt elvegezni? Ha egyszer nincs ott, legalabb egy megjegyzest irhatnatok mar. A lada tulajdonosa meg ha nincs a ladaban a travelbug, igazan kiszedhetne (mert ezt o is megteheti a .com-os oldalon), ha a tulajdonosa nem szedi ki.

3. Vegul egy kicsit inkabb a geoladakhoz, nem a travelbugokhoz tartozo dolog - konyorgok, miert nem lehet az angol oldalt frissiteni, ha a tulajdonosa frissiti a magyart? Volt ahol meg a koordinatak is a masik, regi helyre mutatnak - ahol persze nem lehetett rendesen leolvasni, mert mar annyira le volt kopva. Es miert nem lehet torodni az angol oldallal es kiszedni a travelbugokat amik mar evek ota nincsenek benne? Ilyen ladanak jobb lenne angol oldalon inkabb nem is csinalni oldalt, vagy ha mar van, akkor torodni kene vele!

Egyszoval jo lenne rendet rakni a travelbugok-ban, geocoinok-ban az angol oldalon es ha a magyaron frissiti a ladatulajdonos a leirast, akkor az angolon is frissiteni, es persze azzal is torodni, ha mar egyszer van egy ilyen kulon magyar megy kulon nemzetkozi oldal!

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]