FAQ
Előzmények

Togohozzászólásai | válasz erre | 2006.11.06 19:54:12 (1495)
Valami hasonlót irtam anno a devgeoba. Fel is vetődött, hogy mi van akkor, ha valaki egy bent lévő TB mellé berak még egyet. Hogyan tudja a rendszer lekezelni, hogy valaki csak egyet vagy kettőt vett ki, hisz a megtalálás bejelentés oldalon ez alapján is csak egy kivételét kezelné le. És akkor még csak arra gondoltunk, hogy csak kettő van benne, és ha 3 vagy több. Tudom nem életszerü ez utobbi de ha az ember normális rendszert akar csinálni a végletekre is fel kell késziteni. Anélkül nem sokat ér mert akármennyire is nem életszerü egy helyzet ez még nem jelenti azt, hogy sosem fog előfordulni.
[előzmény: (1481) Zsézsé, 2006.11.06 14:30:14]

Zsézséhozzászólásai | válasz erre | 2006.11.06 14:30:14 (1481)
Hú de sok minden történt itt hirtelen!
Mint mindenkinek nekem is lenne egy javaslatom (nem kiforrott, lehet alakítani).
Támogatom azt az ötletet (ha jól emlékszem volt ilyen), hogy a láda oldalán legyen egy kis ikon, hogy van benne TB vagy nincs. De ezt meg lehetne oldani, hogy aktív vagy nem aktív legyen. Ha valaki belerak a ládába egy TB-t akkor a megtalálást bejelentő oldalon (külön új sor lenne), bejelöli/beírja, hogy berakta. Innentől kezdve élesedik a rendszer. A láda előlapon aktiválódik/megjelenik/kiszínesedik a TB ikon. A következő megtaláló mikor be akarja jelenteni a megtalálást, akkor a megtalálás bejelentő oldalon kap egy KÖTELEZŐEN kitöltendő kérdést. Vett ki a ládából TB-t? Igen vagy nem. Ha igen, akkor valamiféle TB azonosítót be kell írnia (itt tudjuk, hogy nála van és kikerült a ládából). Ha nem, akkor a ládába maradt. Elképzelhető, hogy valaki automatikusan a NEM-et ütögeti a megtalálásokhoz. De ha nem vette ki és nem volt a ládában, akkor nagy valószínűség szerint ő a ludas. Itt bejön egy kiszámíthatatlan tényező, az aki nem használja a megtalálás oldalt regisztráció céljára. Vagyis csak keres.
Ha van a ládában TB, akkor a megtalálás bejelentésekor feltenné az előbb leírt kötelező kérdést. Ilyenkor sokan (akiknek még nem volt dolga vele) feltehetik a kérdést, hogy Mi az a TB? Mellé kell tenni egy TB hivatkozást ami a TB bemutató/regisztráló oldalra mutat.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]