FAQ
Előzmények

hozzászólásai | válasz erre | 2008.02.28 21:23:19 (1271)
Kedves kulisz! Az alanti beszélgetés tényleg átment off-ba, amiért mi (én) kérek (kérünk) elnézést. A .com-os ládákkal és T.Nagy-gyal kapcsolatos megjegyzésünket szívesen írtuk volna más topikba, de ugye, mint az köztudott a fórumokból ki vagyunk tiltva. A moderátor minden figyelmeztetés nélkül, valószínűleg egy vélt személyes sérelem okán tiltott ki. Találgatni felesleges, bár van rá tippem, hogy miért, de egy „köcsög” ne spekuláljon ;-) Viszont ezek után nevezhetjük vendégnek, hisz amúgy sem játszik már itt.

Ami T.Nagy-ot illeti, nagyon készségesen írt azóta egy levelet, melyben megígérte, hogy visszateszi a ládát az eredeti helyére. Úgy tűnik még mindig nem érti a probléma lényegét (amit egy kicsit fájlalunk) és sűrűn hivatkozik a Te évekkel ezelőtti moderátori rendelkezéseidre, mitöbb beidézi a ládával kapcsolatos összes moderátori véleményt, ami anno elhangzott. Úgy látszik az emberek megőrzik a moderálásokat tokkal vonóval ;-). No, de mindegy, nem akarlak cukkolni. A lényeg, hogy T.Nagy nagyon segítőkészen és nagyvonalúan állt a dologhoz. Le a kalappal előtte!

Ami az offolást illeti: Bár nem egy iskolából jöttük, kérlek engedj meg (engedjetek meg) még egy gondolatot, csupán azért, mert az alant reagálók mindegyikének többé-kevésbé igaza van.


A világ ma jelentős és megjósolhatatlan kimenetelű átalakulások előtt áll. A változások sokkal gyorsabbak, mint az emberiség történetében valaha, s a dolgok következményei sokszor teljességgel beláthatatlanok. Csak két példa: egy héttel a berlini fal leomlása előtt gondolta-e volna bármelyikőtök, hogy hova fog az vezetni? Vagy gondolta-e volna valaki, hogy mi lesz ebből a játékból, amikor Dave Ulmer elrejtette az első geoládát. Lehet, hülyeségnek tűnik a két dolgot egymás mellé rakni, de ezerszám lehetne folytatni a sort különböző fajsúlyú dolgokkal, amik együttesen egy igen nagy, globális átalakulást körvonalaznak. Persze a csoportok felbomlása, az egyén helyzetének, szociális kapcsolatrendszerének átalakulása mélyen érint mindenkit. Az ezzel járó érzelmi veszteséget sokan nehezen viselik. A „valahová tartozás” igénye bennük igen erős, s az individuális szabadságra való igény csekély. A közösséghez való csatlakozás késztetése ősi emberi sajátosság. Alkalmas stabil csoport híján mesterséges pótlékok elégítik ki ezt az igényt. Ilyen pótlékok pl. a szappanoperák kínált pszeudocsoportok, amelyekben mindenki olyan mozgalmas történetekbe élheti bele magát, amik vele is nap mint nap megtörténhetnének, ha lenne csoportja. Egy másfajta pótlék lehet egy játékhoz való csatlakozás. A szabályok, hiedelmek, a verseny, a rangsor mind egy csoport, jelen esetben egy virtuális csoport attribútumai. Aki ezeket elfogadja, az tagja lehet a közösségnek és csoportot képzelhet maga köré. Ha a játékosok tartósan összeköltöznének egy lakatlan szigetre, akkor egészen valóságos csoport alakulhatnak ki. Így azonban csak egy virtuális van, amihez a kötődés gyenge, állandó a migráció, és szó sincs arról, hogy bárki komolyabb áldozatot hozna a közösségért. No, most ha valaki itt is párhuzamot vél felfedezni a geocachiggel, az nem a véletlen műve. Tekinthetjük ezt a kis közösséget úgy, mint egy érdekes modellkísérletet, ami egyébként többé-kevésbé Kumin szakmájába vág. Kíváncsiak lennénk az Ő véleményére is ebben a témában.
[előzmény: (1268) kulisz, 2008.02.28 13:49:28]

kuliszhozzászólásai | válasz erre | 2008.02.28 13:49:28 (1268)
Elnézést az offért :-(

"Szívesen várjuk mindazok hozzászólását, akik még nem regisztrálták magukat oldalunkon, szeretnének megismerkedni a játékkal, kérdéseik merültek fel."

És most tessék kicsit visszaolvasni a vendégkönyvnek nevezett fórumot.

Emberek! Hagyjuk meg a vendégkönyvet azoknak, akik kedvéért létre lett hozva, vagy ha erre nem vagyunk képesek, akkor zárjuk be.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]