geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
Előzmények

Zerind HUNhozzászólásai | válasz erre | 2008.05.29 18:48:08 (1706)
Odaírtam, hogy kivéve természetvédelmi okok. Vagyis nem taposnék le semmit. Vagy ha a te hasonlatodban a ,,láda'' felel meg a ,,virág''-nak (hiszen virágültetésről beszélsz), akkor azt mondod, hogy én tönkretenném az ott elhelyezett ládákat (letaposnám a virágokat)? Nem, eszembe nem jutna bántani a már ott levő ládákat.
Tőlem oda raksz te is comos ládát, ahova akarsz.

Bejelenteni a felvidéki ládákat a comon, meg ismertetőt beletenni az adott ,,ország'' hivatalos nyelvén csak azért jó, mert ha valaki véletlenül találja meg, akkor tudja, hogy ez micsoda, és kisebb eséllyel viszi el. Az ,,illendőség'', amit néhányan emlegetnek, valahogy nem tud érdekelni, ha éppen őróluk van szó. Majd ha ők is illendően bánnak az ottani magyarokkal minden szempontból, akkor majd szóba jöhet. Meg ha nem üldözték volna el édesanyám családját kislány korában a ,,kertjükből''.
[előzmény: (1702) 2008.05.29 17:34:42]

hozzászólásai | válasz erre | 2008.05.29 17:34:42 (1702)
"ha mi valahova ládát akarunk rejteni, akkor rejtünk"

Na ez az a hozzáállás, ami türhetetlen. Ha te az én kertembe ültetsz virágot, elvárom, hogy megkérdezz róla, és elvárom, hogy ne taposd el ültetés közben az én virágomat. És természetes az is(nekem), hogy nem bántom a te virágodat, ha mégis a kérdezésm/engedélyem nélkül ültetted a kertembe. Van erre példa.

Ha mindenki úgy gondolkodna, mint te, hogy "oda rejtek ahova akarok", akkor akár tele lehetne az egész ország összes ládahelyét rakni comos ládákkal, szarva rá, hogy ki mit rejtett - mert csak a hu-n publikálta (ami Magyarország számára az elsödleges, de mások számára sokadlagos vagy épp nincs?

Olvassatok egy kis feketebodzát, vezéreim, rátok fér!
[előzmény: (1681) Zerind HUN, 2008.05.29 11:03:22]

Zerind HUNhozzászólásai | válasz erre | 2008.05.29 11:03:22 (1681)
Többek között az ilyen bonyodalmak elkerülése miatt rejtettem virtuális ládát a Felvidéken. Az nincs a .com-on, nem keveri össze senki semmivel, és el sem lopják. Sajnos azonban a Felvidék tele van csodálatos hegyekkel meg mindenféle túracélpontokkal, ahol kevés virtuális rejtési lehetőség van :(

Viszont szerintem érdemes lenne bevezetni azt a szabályt, hogy (ahogy ti nevezitek) ,,külföldi'' rejtés esetén lehessen akárhány virtuálisat elhelyezni, ne kelljen hozzá 2 hagyományos rejtés.

Egyébként szerintem sincs semmi köze a .com-nak ehhez a játékhoz, ha mi valahova ládát akarunk rejteni, akkor rejtünk (kivéve pl. természetvédelmi okok), még ha 160 méteren belül van is .com-os láda.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]