Előzmények

Hajohozzászólásai | válasz erre | 2009.06.13 08:38:04 (2253)
Lehet, hogy jogilag igazad van.

Azonban ha te/én ápolgatnál/nék nagy gonddal és munkával egy kertet (lehet, hogy nem is a tulajdonodat), majd valakik (bármilyen okból) rendszeresen átgyalogolnak rajta, akkor lehet Te (és akár én is) simán leordítanánk a fejüket.
Ehhez képest szép szóval jelezték, hogy valami nem jó.

Én is köszönöm Göncölnek a jelzést.
[előzmény: (2251) R.Guszty, 2009.06.13 06:52:26]

R.Gusztyhozzászólásai | válasz erre | 2009.06.13 06:52:26 (2251)
Szia lelcache!

Megszólítva érzem magam, bár szerintem semmi bántó nem volt abban,a mit írtam. Egyet is értek azzal, amit kérnek: ha valóban környezetkárosítással jár a doboz keresése, változtassunk rajta. Ami kiverte a biztosítékot: Milyen hozzájárulási joga van egy civil szervezetnek közterülettel kapcsolatban. Én sem támogatom az olyan rejtéseket, ahol a védett környezet veszélybe kerülhet, de ne essünk már át a ló túloldalára: Itt a (másik) fórumon már többször leírták, hogy hány hivatallal, erdőkerülővel vadásztársasággal stb. kell/kéne egyeztetni egy ládakihelyezéskor.
[előzmény: (2249) lelcache, 2009.06.12 22:09:30]

lelcachehozzászólásai | válasz erre | 2009.06.12 22:09:30 (2249)
Szia!

Köszönjük a kultúrált hangvételű figyelemfelhívást a problémára. Biztos lehetsz benne, hogy a geocachereknek sem célja a természet rombolás. Legjobb volna a láda rejtőjével közvetlenül felvenni a kapcsolatot, az elérhetősége a láda oldalán megtalálható.

Most nézem, hogy már meg is történt a reagálás a ládaoldalon. Hamarosan mindenki megelégedésére, környezetkímélő megoldás lesz.

És néhány szó az előttem a témához szólóknak.
Talán nem kioktatni és nekiugrani, kéne egy olyan embernek, aki veszi a fáradságot, és kulturált hangnemben felvet egy problémát. Tehette volna azt is, hogy felnyom minket a helyi természetvédelmi hatóságnál, de nem ezt tette. Szóval legyünk mi is annyira kulturáltak, hogy az ilyen emberekkel hasonlóan kultúrált hangnemben megbeszéljük, hogy mi pontosan a gond, és hogyan lehet azt mindenki megelégedésére megoldani.
[előzmény: (2245) Göncöl, 2009.06.12 13:06:33]

Göncölhozzászólásai | válasz erre | 2009.06.12 13:06:33 (2245)
Sziasztok! A Göncöl Alapítvány nevében írok valakinek, aki tud segíteni! Arról van szó, hogy a Váci Ártéri Tanösvényen el van rejtve egy láda. Az a helyzet, hogy ahol az van, az borzasztó rossz helyen van! Először is: védett a terület. Másodszor: ahogy a leírásban is szerepel, ritka és különleges -ebből következően- igen sérülékeny terület. Sajnos többször találkoztunk a sűrű aljnövényzetben csörtető "geokeccsingelőkkel", akik mindenen átgázolva túrnak a láda után nem kímélve sem élőt, sem "holtat". Az alapítvány 15 éve tevékenykedik azon, hogy ezt a területet megőrizze eredeti szépségében, megóvja az értékeket. Emlékezetem szerint akik kihelyezték a ládát sem tőlünk, sem az illetékes nemzeti parktól nem kértek hozzájárulást. A kérésem az volna, hogy szüntessétek meg a megadott koordinátákat, illetve, hogy tegyétek át más helyre a ládát. Szeretném azt gondolni, hogy a tevékenységetek előrébb helyezi a természet és értékeinek megőrzését a kalandnál. Aki ebben tud segíteni, kérem az alábbi címen vegye fel velem a kapcsolatot és biztosítson afelől, hogy kérésünk meghallgatásra talál. Köszönettel: Genzor Mariann goncol@goncol.hu

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]