FAQ
Előzmények

Hevhozzászólásai | válasz erre | 2021.05.15 08:35:57 (4157)
"A Nem találtam meg logtípust akkor kell használni, ha a ládát nem sikerült megtalálni. A log, amiben részletezhető a sikertelenség oka, felhívja a rejtő figyelmét az esetleges gondokra és segíti az utána érkezőt is, ezért egy hasznos logtípus. (Ugyanahhoz a ládához később persze lehet logolni "Megtaláltam"-ot.)"
[előzmény: (4152) icarusdes, 2021.05.13 11:20:04]

icarusdeshozzászólásai | válasz erre | 2021.05.13 11:20:04 (4152)
Azért azt vedd figyelembe, hogy nem mindegy, hogy ki mikor és mekkora távolságról ment el valahova. Ha itt van egy köpésre a geoláda, akkor többször is visszamegyek és nem kérek segítséget.

Ha éppen 150 kilométert bringáztam, túrám végén vagyok és 1 óra múlva indul a vonatom és ki tudja hány év múlva fogok arra járni, akkor negyed óra bénáskodás után inkább felhívom a rejtőt. Azt senki sem mondhatja, hogy nem próbáltam megküzdeni a találatért.
SMS akkor marad, ha pár hívási próbálkozás után sem elérhető az ember. Vannak ilyenek.

(de amúgy sokan utálnak telefonálni és sokkal szívesebben kommunikálnak írásban)
[előzmény: (4144) Strombus, 2021.05.12 01:37:19]

Strombushozzászólásai | válasz erre | 2021.05.12 01:37:19 (4144)
Mostanában divatba jött, hogy SMS-t irkálnak a helyszínről a zöldfülű keresők. Na, ezt nagyon utálom! Az elolvasásához, - ha egyáltalán észreveszem, hogy jött, - abba kell hagynom, amit éppen csinálok, elő kell kotornom a szemüvegemet, elolvasni, majd visszapötyögni egy választ 20 Ft/SMS áron vagy felhívni a kedves keresőt, ami az én díjcsomagomban szintén 20 Ft/perc, plusz az időm, amit rá kell szánnom.

A telefonáló keresőt szívesen ráveszem a megoldásra és együtt örülök vele a megtalálásnak, hisz az számomra is információ, hogy a láda a helyén, rendben van. Jó hallani a felfedezés örömét, hiszen ezért rejtünk! Mint ahogy jó olvasni az élménygazdag logokat, - amelyek megírására az új játékosok sajnos többnyire nem veszik a fáradságot. :-( A sablonos "köszönöm a rejtést" helyett sokan több mondatot csak akkor préselnek ki magukból, ha valami nem tetszett a ládánál, például nem volt toll, nem volt ajándék, törött a doboz, de eszükbe sem jut, hogy ők is betehetnének tollat, ajándékot, kicserélhetnék a dobozt.

Attól elég pipa szoktam lenni ha egy alig pár megtalálással rendelkező játékos szinte minden egyes ládától felhív és egyértelmű, hogy a játék alapjaival sincs tisztában, mert arra se vette a fáradságot, hogy tájékozódjon a honlapon és az épp aktuális láda oldalán. Soknak könnyebb kérdezni, mint olvasni és ez elég elkeserítő, hogy engem dolgoztat maga helyett.

Az e-mailes kérdezés egy fokkal jobb mint az SMS, de szintén macera. Ha ilyet kapok, akkor meg szoktam nézni az érdeklő profiloldalát és ha abból semmi sem derül ki, mert nem veszi arra sem a fáradságot, hogy bemutatkozzon, akkor általában nem sokat vesződöm vele. Például ha nem tudom, hol lakik, honnan tudjam, hogy vissza tud-e könnyen menni a helyszínre?

Amikor mi kezdtük, nem egy szolgáltatást vártunk el, hanem tisztelettel néztünk a rejtőkre. Eszünkbe nem jutott volna felhívni őket, hanem újra és újra próbálkoztunk a kereséssel. Nem vártuk el, hogy tálcán kínálják a megoldást, élveztük, hogy megküzdhetünk érte. Közben sok-sok élményt gyűjöttünk, amit megörökítettünk a ládaoldalon, hisz az írás közben újra átéltük a kalandot és megmaradt emléknek is. Vajon milyen mély nyomot hagy az egymás után megkeresett sok láda a sablon bejegyzéssel?

A személyes találkozások és sok száz találat után mertünk először rejtői segítséget kérni. Közben észrevétlenül baráti közösségi váltunk. Mostanában úgy érzem, hogy egy ingyenes szolgáltatóvá. Az újak többsége nem vágyik arra, hogy egy közösséghez tartozzon, nem akar betenni semmit a közösbe, nem is érti, nem is érdekli, hogy ez egy "közös". A régiek tartják el az egész rendszert.
A covidnak köszönhetően jelentősen megnőtt a játékosok száma. Vajon a pártoló tagok száma is ilyen arányban nőtt?

[előzmény: (4136) izeke, 2021.05.09 11:11:58]

izekehozzászólásai | válasz erre | 2021.05.09 11:11:58 (4136)
Sziasztok!

Én is nemrég kezdtem a ládavadászatot, és én is a segítségeteket kérném egy kérdés megválaszolásában.
Amennyiben valamelyik ládánál elakadok, akkor kitől és milyen módon tudok segítséget kérni? Láttam, hogy vannak önkéntes mentorok, de ők nem csak a szabályokkal kapcsolatban segítenek?
Vagy esetlegesen a rejtőt meg lehet keresni, segítséget kérni?
Illetve az utolsó kérdésem, hogy mi ennek a hivatalos módja? (E-mail, telefon, sms?)
Köszi a válaszotokat!

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]