FAQ
az összes téma hozzászólásai egyben, napvirág hozzászólásai
új hozzászólás | témák listája

Összesen: 35 db hozzászólás

napvirághozzászólásai | OFF | válasz erre | 2011.09.12 11:16:13 (24900)
beszámoló: 2011.09.11. Lesvadászat – Kisvadász „B”

Táv:18,8 km szint:110 m 13 db les

Rendhagyó túrára készültünk vasárnap reggel, Albertirsán. Valójában nem is ezzel a nappal kezdődött a „rajt”, hanem már hét közben, - fejben – amikor is a letölthető térképvázlat alapján lehetősége volt a jelentkezőknek, előre kitalálni, megtervezni a lesek megközelítési sorrendjét.

Nyolc óra körül értünk az albertirsai vasútállomásra, ahol már gyülekeztek a túrázók és némi eligazítás után konvojt alkotva megindult a menet a rajt helyére. Itt a parkolás után, mindenki megkapta a már előre benevezett lapját, a kérdéssorral.Több pálya közül lehetett választani, sőt ezeket össze is lehetett kötni és úgy teljesíteni aszerint, hogy ki milyen magasra szeretett volna jutni a vadász „ranglétrán”. Mi szerényen, de biztos kézzel a fent megjelölt távot választottuk.

A már otthon beírt koordinátákkal és a kinagyított térképvázlattal magabiztosan indultunk a legtávolabbi „B” célterület felfedezésére. Úgy döntöttünk, hogy a Pörgős dűlőn végig sétálva közelítjük meg a terepet. Ez, mintegy négy kilométerre volt a rajttól. Ekkor még kellemes volt a hőmérséklet, és a fák is árnyékba borították az utat. Eleinte gyakran hátra pillantgattunk, hogy jönnek e utánunk mások is, de amíg nem kellett jobbra lekanyarodnunk az erdős részre nem találkoztunk senkivel, persze utána sem nagyon. Ez természetesen nem adott okot pánikra, csak annyit jelentett számunkra, hogy a túrakollegák a közelebb lévő „A” és/vagy „C” területeken „leselkednek” . A felnagyított térképvázlatunk – szerencsére – nemcsak a főbb útvonal lehetőségeket mutatta hanem – halványabban – a leágazásokat is. Ennek nagyon jó hasznát vettük, bár így is volt, hogy csak tökön-paszulyon tudtunk megközelíteni egy-egy lest. Reméljük, hogy a pókok nem reklamáltak utólag a szervezőknél, és hamar kijavították az általunk okozott – szándéktalan – kárt. Persze ez arányaiban csak 4 les esetében fordult elő. A többire, jó át/ elgondolás után normál üzemmódban is rá lehetett közelíteni az objektumokra.

A vadász lesek nem csak a kérdéseket rejtették hanem egyik helyen finom szilvát, másik alkalommal pedig ásványvizet „kínáltak”, és alkalmat arra, hogy az esetleges szemetet a gyűjtőzsákba tehessük. Több les volt rendhagyónak mondható, hol az anyagát, hol a formáját tekintve. Ennyi variációval nem is találkoztam még.

Az erdőben lévő pontok felkeresése után, amikor kijutottunk a kukoricás mellé lassan kibontakozott a messzi táj szépsége is, amelynek látványa hosszan elkísért minket. Bár a természet feje lassan őszbe csavarodik, az égi utat járó Nap erről szinte tudomást sem véve ontotta a meleget. Szerencsére volt nálunk sapka, napszemüveg, bőséges vízkészlet, így aztán „napra készek” voltunk, teljesen. Az út során hallottuk állatok neszét, sejtésünk szerint fácánok, őzek lesték tevékenykedésünk. Most először tűnt fel, hogy a levelek rózsaszínűre is száradhatnak. Az oklevélről visszaköszönő napraforgó tábla már elfeketedett, sok területet már beszántottak, a kukoricás is el kezdett száradozni. A táj őszi hangulatot árasztott.

Miután felkerestük mind a 13 lest, a már reggel megtett utat választva indultunk vissza, a célba. Ekkor már nagyobb volt a forgalom – szembe. Sokan akkor vágtak neki a következő terület felfedezéséhez.

A cél egy kellemes kis esőbeállós tisztás területén volt. A gratuláció, az oklevél és a kitűző ( 3 féléből lehetett választani )átvétele után következett a fenséges ebéd. Őzpörkölt, főtt krumpli, házi savanyúsággal és süteménnyel. Fantasztikusan finom volt minden, bonuszként pedig bodza és egyéb szörpök választékából lehetett szomjat oltani. ÉÉÉÉS! Az evőeszköz illetve a tányér nem egyszer használatos termék volt!

A túra becsületkasszás volt, így köszönetnyilvánítás után, de még távozás előtt meglátogattuk a kis dobozkát is.

Részünkről nagyon jól éreztük magunkat! Köszönjük a lehetőséget, jó volt vele élni!

napvirághozzászólásai | geocaching | válasz erre | 2010.08.20 09:44:33 (51171)
Jóóóó reggelt!

Nem megy valaki véletlenül a holnapi cserháti GPS túrára?
Szövetkeznék!

Üdv.

napvirághozzászólásai | OFF | válasz erre | 2010.01.26 07:03:36 (16095)
:-) Jó reggelt Mindenkinek!

Indul valaki Diósjenő felől vasárnap a Csóványosra?
http://ttt.tr.hu/naptar/tura.php?id=2665

napvirághozzászólásai | OFF | válasz erre | 2009.12.02 14:38:53 (15608)
Sziasztok!

Az alábbi közleményt a teljesítménytúrázók honlapjáról másoltam ide, hátha érint valakit, ... ill. ne érintsen senkit! :-)

"2009.12.02 Társas hajtóvadászat bejelentés - Mátra

Tisztelt Természetjárók!

A Mátrafüredi Erdészet területén február végéig több alkalommal társas hajtóvadászatot tartanak. A vadászatok idején biztonsági okokból az érintett területeken és azok közelében vezető turistautak ideiglenesen lezárásra kerülnek.
2009. december 4-én, pénteken a következő területen lesz hajtóvadászat:
Solymosi óvár környéke, Nyesettvár környéke, Nyírjes-bérc, Nagy-Halmaj környéke.

Kérjük a kirándulókat, hogy e napon kerüljék el az alábbi turistaút-szakaszokat:
Galyatető - Karos-híd közötti sárga sáv jelzés,
Galyatető - Nyírjesi erdészház közötti kék sáv jelzés (Országos Kéktúra),
Szalajkaház - Üvöltő-bérc közötti sárga kereszt jelzés.

Megértésüket köszönjük.
Egererdő ZRt. Mátrafüredi Erdészet"

napvirághozzászólásai | OFF | válasz erre | 2009.11.07 07:18:43 (15395)
Belső hírek szerint, október 30-n még beszélt édesanyjával. Mi - kollégái - is szorítunk Neki, visszavárjuk Őt, Őket.
[előzmény: (15393) Barbárka, 2009.11.06 11:38:56]

napvirághozzászólásai | OFF | válasz erre | 2009.11.06 06:27:14 (15387)
http://www.expedicio.julianus.hu/index.html

napvirághozzászólásai | OFF | válasz erre | 2009.10.12 18:25:47 (15193)
;-) Hogy mik vannak?!

"Szeptember közepén indult el Európa első átfogó természet-megfigyelő rendszere, a Vadonleső program. A program indulása után egy héttel, már ezernél több észlelést rögzítettek a lelkes önkéntesek. A Vadonleső program ötletgazdái szerdán Pécsett megjutalmazták az ezredik bejelentőt.

Elindult egy Európában egyedülálló természet-megfigyelő rendszer, a Vadonleső program, melyet a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium hozott létre és tart fent. A programot szeptember közepén mutatta be sajtótájékoztatón Haraszthy László természetvédelmi szakállamtitkár. A program olyan internet alapú megközelítést használ, amely lehetővé teszi számos állat- és növényfaj adatainak gyűjtését, az egyetlen helyen történő ismeret átadást, interaktív szemléletformálást és a megfigyelések műholdfelvételek segítségével történő helymeghatározását és rögzítését. A program célja, hogy a társadalom széles rétegeit bevonja a természetvédelem izgalmas és felelősségteljes munkájába, mely a szaktudás továbbítása mellett a szemléletformálás és a környezeti nevelés egyik leghatékonyabb eszköze.
A Vadonleső programban - első lépésben - kilenc állatfaj megfigyelése és előfordulásának internetes rögzítése lehetséges. A négy emlős- (sün, mókus, vakond, ürge), két kétéltű- (szalamandra, levelibéka), két lepke- (farkasalma lepke, csíkos medvelepke) és egy bogárfaj (szarvasbogár) közül a legnépszerűbb, azaz legtöbbet látott állatfaj a sün. A program indulása után egy héttel több, mint 300 önkéntes találkozott a sünnel, és jelezte ezt a www.vadonleso.hu oldalon.
Nem sokkal marad le - a bejelentések számát tekintve - a mókus, amiről több mint 220 észlelést tartalmaz a Vadonleső adatbázisa. Levelibékát és vakondot több mint 120-an, szarvasbogarat 90-en láttak. Szalamandrával és ürgével csak kisebb számban találkoztak a bejelentők. A legkevesebb észlelést a két lepkefajról jelentették be az önkéntesek. Viszont éppen az ezredik megfigyelés egy lepkefajról, a csíkos medvelepkéről érkezett. ... "

napvirághozzászólásai | OFF | válasz erre | 2009.09.18 17:59:26 (15044)
Sziasztok!

Szeretnék figyelmetekbe ajánlani egy hétvégi programot:

Templomok éjszakája

"A templomok kinyitása, és hosszú nyitva tartása újszerűnek tűnhet, ezért ez az év mindenképpen a próba éve lesz, és ha sikert arat, bizonyára lendületet vesz az elkövetkező években. Gondoljunk csak a Múzeumok éjszakája programra, hogy a kezdeti útkeresésből micsoda össznépi programmá vált! Most még többnyire a főváros templomai vállalták a hosszú ideig tartó nyitva tartást, de remélhetőleg terjed majd a hír. ... Érdekes programnak ígérkezik pl. a Budai Várban, a Mária Magdolna Toronynál, ahol lézersugarak segítségével visszaépítik a templomot szombaton 18 órakor. ... A Belvárosi Ferences templomban maratoni orgonakoncertet tartanak 19.30- 24 óráig. ... A Sziklatemplomban barlangászati bemutató, és filmvetítés lesz. ... " További részletek: www.szmh.hu - n.


napvirághozzászólásai | OFF | válasz erre | 2009.09.18 17:37:04 (15043)
:-) Mázlista! ... Nekem eddig nem jött össze, pedig becsülettel járom a hegyeket hétvégente. :-(
Lehet, hogy egy Vadasparkban kéne inkább fülelnem?! ;-)
[előzmény: (15036) bolyak, 2009.09.17 08:07:38]

napvirághozzászólásai | OFF | válasz erre | 2009.09.07 07:08:05 (14978)
Sziasztok!

Egy kis érdekesség, fűszer az őszi ládázásokhoz:

"Kezdődik a szarvasbőgés

A bőgés idejét az időjárás nagyban befolyásolja, de általában augusztus utolsó hetétől október végéig tart. Mivel a koronás nagyvadak nem kedvelik a nyár végi hőséget, így a bőgés akkor kezd intenzívebbé válni, amikor már hűvösebbek az esték. Tapasztalt vadászok és természetjárók szerint, normál időjárás mellett szeptember 5-ike a főbőgés kezdete és általában szeptember 20-22. a befejező szakasz, de ettől jóval tovább is húzódhat. Jó tudni azonban, hogy a szarvasbőgés a tőlünk északra, északnyugatra eső helyeken körülbelül októberre esik.

A nász idején a kifejlett bikák bőgésükkel hívják fel a nőstények figyelmét. A bőgés ereje, hangmélysége a többi bika számára is fontos információkat közöl, ugyanis azok összefüggésben vannak a hang tulajdonosának fizikai erejével, korával, sőt vérmérsékletével is. A bikák agancsukkal csapnak össze, amelynek végén a vesztes fél kimerülten eloldalog, a győztes pedig elnyeri méltó jutalmát, vagyis a párzási jogot a tehenekkel.

Az egyéni kirándulók a Börzsöny felé igyekeznek. Itt igen szépek az erdőségek és a fővárostól sem kell messzire menni. A Magas-Börzsönyben Csóványostól északra Királyháza felé, egymással párhuzamosan lefutó hegygerincekről remekül lehet hallani, ahogyan a rangidős bikák válaszolgatnak egymásnak. A turistautak jelzését követve például a Magosfán keresztülhaladva, ha néha meg-megállunk, a közeli domboldalakból és a távolabbi völgyekből szóló bőgést is lehet hallani. Ugyanitt a Sasfészek-bérc (Nagy-Mána) Pogányvár, Dobó-bérc szakaszon sétálva szintén hasonló élményekben lehet részünk.

A másik Pesthez legközelebbi hely, ahol szintén érdemes tenni egy késő estébe nyúló sétát, a Pilis. A Pilismarót-Dömös vonalban a Visegrád-Lepence közötti, vadban gazdag területeken többen is próbálnak hallgatózni. Érdemes követni a kék négyzet jelzést.

A bátortalanabbaknak, akik inkább valamelyik vadasparkot ajánljuk, ahol az állatok elkerítve élnek. A Miskolci Állatkert szarvasbikája - természetben élő társaihoz hasonlóan - elsősorban az alkonyati órákban hallatja hangját, amelyre a park körüli erdőkben élő bikák is válaszolnak messze elhallatszó bőgésükkel. Egyes vadászok szerint nem szégyen a megfontoltság, bőgés idején ugyanis igen agresszívek tudnak lenni a bikák.

A másik ilyen hely az ausztriai Altenfelden városka közelében található vadaspark. Kevesen látogatják, és nagy, tágas kifutókban, illetve karámokban vannak az állatok elhelyezve.

A legszervezettebben és a legnagyobb hagyományokkal a Duna Dráva Nemzeti Park területén található gemenci erdőkben szervezik a szarvasbőgés túrákat. A program résztvevői sötétedést követően, kis szerencsével meghallhatják az erdő királyainak hangját is, ami egyesek szerint túlvilági és félelmetes, mások szerint fenséges. A turisták az esti túra során bejárják a gemenci ártér egyik legjellegzetesebb vidékét, a Nyéki-Holt-Duna tanösvény náddal átszőtt világát, valamint az azt övező ártéri erdőséget.

A madármegfigyelő toronyból a naplemente fényében különösen szép a gemenci erdőrengeteg. Itt a magaslesen, ha elég csendesek a turisták és elég jó szelet fognak ki, akkor nemcsak a hallhatják, de láthatják is az állatokat.

A gemenci bőgésre előzetes bejelentkezés szükséges, és az induló csoport számát negyvenben maximalizálták a szervezők. A túra indulási helyéről és az időpontról a jelentkezők a túra előtt néhány nappal kapnak értesítést. A megtett táv körülbelül 4 kilométer, a program 3 órás, .... A túrát szeptember 29-ére hirdették.

A Dél-Zselic Vadásztársaság is szervez szarvasbőgő túrát nagyjából hasonló kondíciókkal. A táv ebben az esetben 5 kilométer, a túra hossza 2-3 óra, .... A turisták a Zselic legszebb települései, Cserénfa, Bőszénfa környékén barangolnak.

A Kaposvári Egyetem Vadgazdálkodási Tájközpontjának is szerepel az idei programjában egy szarvasbőgő kirándulás. Szeptember 12-én, szombaton délelőtt és délután is indulnak csoportok. Érdemes még érdeklődni az Aggteleki Nemzeti Parknál is, mert októberben az itteni programok közt is szerepel egy szarvasbőgő túra."

napvirághozzászólásai | OFF | válasz erre | 2009.06.29 11:33:02 (14612)
Sziasztok!

Szombaton voltam egy börzsönyi tt-n és ott kiújult egy régebbi lábsérülésem, azért vasárnap nem vágtam neki a budai távnak. :-( De lélekben veletek voltam!
[előzmény: (14611) ChrisCarlos, 2009.06.29 07:48:48]

napvirághozzászólásai | OFF | válasz erre | 2009.06.26 20:28:40 (14609)
:-) Akkor lehet, hogy "néhány métert vízszintesen és függőlegesen" közösen gyűrünk le, mert én is hasonló indulást és tempót tervezek.
[előzmény: (14604) ChrisCarlos, 2009.06.26 07:03:55]

napvirághozzászólásai | OFF | válasz erre | 2009.06.25 14:48:29 (14603)
Közlemény az erdőkre vonatkozó országos tűzgyújtási tilalom feloldásáról


Az erdőkre és az erdők melletti területekre 2009. március 21-től Borsod-Abaúj-Zemplén megyére, majd 2009. április 8-tól az ország egészére elrendelt általános tűzgyújtási tilalmat a minisztérium az Önkormányzati Minisztériummal egyetértésben 2009. június 20-tól feloldja.

A minisztérium egyben felhívja a lakosság és a kirándulók figyelmét, hogy az erdőben tüzet gyújtani csak a kijelölt és kiépített tűzrakó helyen, szélcsendes időben szabad. A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, távozás után pedig minden esetben gondoskodni kell eloltásáról.

Felhívja továbbá a telektulajdonosok figyelmét, hogy az avar és gyomégetésnél fokozott figyelemmel járjanak el, mert a gyorsan haladó tűz könnyen elérheti az erdőt, vagy a lakott területeket.


Forrás: FVM - Humánpolitikai és Igazgatási Főosztály

2009.06.19. 09:41

napvirághozzászólásai | OFF | válasz erre | 2009.06.25 14:45:16 (14602)
Sziasztok!

Nem indul valaki vasárnap a Buda25B - n?

napvirághozzászólásai | OFF | válasz erre | 2009.06.07 15:29:02 (14531)
Program ajánlat:

V. Gólya Road-show a Tápió-vidéken

Immár ötödik alkalommal rendezik meg természetvédelmi szervezetek a Tápió-vidéki Látványos Gólyagyűrűzést.

Szervezők:
Magyar Madártani Egyesület
Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság
Tápió Természetvédelmi EgyesületAz akció során 13 Tápió-vidéki település gólyafiókáit jelölik meg a gyűrűző szakemberek!

A korábbi évekhez hasonlóan minden fészeknél várják az érdeklődőket.

Az akció sikerét jól mutatja, hogy idén már az ország több szegletében rendeznek hasonló programokat.

A gyűrűzési napokon körbejárják a települések lakott gólyafészkeit és ott daruskocsi segítségével a szakemberek „felmennek” a fészekhez meggyűrűzik a fiókákat, egy fiókát az érdeklődőknek lehoznak és itt tesközelből meg lehet figyelni a kisgólyát és a jelölés folyamatát. A helyszínen összegyűlt érdeklődőknek rövid előadást tartanak a gólyákról és védelmükről, illetve feltehetik kérdéseiket.

A következő táblázatban a program pontos helyszíneit tüntetik fel és az odaérkezésük várható időpontját (csak tájékoztató jellegű, csúszás lehetséges (ami az idő előrehaladtával egyre valószínűbb)).

További információ (a gyűrűzési napokon a lenti telefonszámon folyamatosan kérhető információ a daruskocsi pontos helyszínéről) :
Németh András
tel.: 06-20-234-99-94
e-mail: tapio.egyesulet@gmail.com

Június 14. (vasárnap)
Helyszín Időpont
Farmos Rákóczi u. 30. 8:00
Farmos Hunyadi u. 38. 8:15
Göbölyjárás 311-es út farmosi vége 8:45
Göbölyjárás 311-es út kanyar 9:00
Göbölyjárás Gárdonyi út vége 9:15
Tápiószentmárton Malom dűlő 10. 9:45
Tápiószentmárton Kincsem Pince 10:15
Tápiószentmárton Petőfi és Árpád út sarok 10:35
Tápiószentmárton Damjanich és Árpád út sarok 10:55
Tápiószőlős Tearózsa u. 12. 11:40
Tápiószőlős 311-es út Újszászi út sarok 12:00
Tápiószele István u. 13. 12:30
Tápiógyörgye A falu összes lakott fészke (ami ugye nem kevés) 13:00-tól vagy 2 órán keresztül :)

napvirághozzászólásai | OFF | válasz erre | 2009.05.09 15:29:23 (14284)
Program ajánlat:

Korok fesztiválja

2009-ben 3. alkalommal rendezi meg a Reformkori Hagyományőrzők Társasága Balatonfüreden a nagy sikerű Korok Fesztiválját.
A rendezvény célja a hagyományok csokorba fűzése, újra felfedezése és megtanítása a jövő nemzedék számára.

Történelmünk ékes példája annak, hogy a korok minden nehézségét a kultúra, a hagyomány őrzésével és tartásával élték túl őseink, hiszen hagyományaink egyben nemzeti kincsünk is, és ennek megőrzése felelősségünk. A két napos rendezvényen a római kortól egészen a 19. századig terjedő időszakról láthatnak átfogó képet a fesztiválra látogatók. A hagyományőrző társaságok korhű ruhákban vonulnak fel és változatos bemutatók keretében ismertetik meg azt a korszakot, melyet képviselnek. A programok között szerepel a Táltos dobosok bemutatója, reneszánsz táncok, királyi lakoma, zenés táncjáték, ének együttes fellépése.
Május 30-án a résztvevő csoportokat a Kossuth téren köszöntik, majd megindul a felvonulás a városon át a Kisfaludy színpadig, ahol délután bemutatkoznak a korok képviselői.
Másnap a színpadon folytatódnak a bemutatók.
Kísérő program: Kirakodóvásár a Vitorlás téren.

Időpont: 2009. május 29-31.
Helyszín: Balatonfüred, Kossuth tér- Kisfaludy színpad

napvirághozzászólásai | OFF | válasz erre | 2009.04.21 12:22:19 (14170)
2009. május 9. - Csesznek - No Motor Rally ; Geokesser Találkozó és Túraverseny

2009. május 9-i programajánló:
III. Csesznek No Motor Rally JÁTÉKOS, PECSÉTGYŰJTŐS TERMÉSZETJÁRÁS MINDENKINEK! Családdal, barátokkal, egyénileg, gyalogosan, kerékpárral, lóháton, kutyát sétáltatva, CSAK ÉLŐ ERŐVEL! Újdonság 2009-ben: 40 km-es gyalogos és 70 km-es biciklis távok a legelszántabbaknak!

V. Veszprémi Geokesser Találkozó és Túraverseny, amely immáron 5.-ik alkalommal kerül megrendezésre a megyében. Az idei versenynek Csesznek lesz a házigazdája, ahol a No Motor Rally mezőnyével együtt indulhatnak a kincskeresők. A cseszneki hétvégén a Csík zenekar koncertje mellett számos egyéb program is várja az érdeklődőket.

napvirághozzászólásai | OFF | válasz erre | 2009.04.09 07:26:18 (14140)
2009.04.08 Országos tűzgyújtási tilalom 2009. április 8-tól

Az utóbbi időben a csapadékmentes időjárás, valamint az emberi gondatlanság következtében jelentősen megnőtt az avar, parlag, nádas és az erdőtüzek száma.
A tűzesetek megelőzése érdekében az ország teljes területén lévő erdőkben és az erdőterületek határától számított 200 méteren belüli területen - a kijelölt tűzrakó helyen is - valamint a közút-és vasút menti fásításokban mindennemű tűzgyújtás, beleértve a parlag és gazégetést is, 2009. április 8-tól átmeneti időre tilos.

Forrás: Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium

napvirághozzászólásai | geocaching | válasz erre | 2009.04.07 12:54:37 (41126)
Szíves, máskor is. :-)

[előzmény: (41125) Devil, 2009.04.07 12:50:40]

napvirághozzászólásai | geocaching | válasz erre | 2009.04.07 12:47:33 (41123)
Az "id" a felhasználói azonosító számod és a saját oldaladon legfelül találod. Elküldtem az emailt.
[előzmény: (41122) Devil, 2009.04.07 12:43:46]

napvirághozzászólásai | geocaching | válasz erre | 2009.04.07 12:40:29 (41121)
Úgy látom, hogy ez így nem megy, átküldöm emailben.
[előzmény: (41119) napvirág, 2009.04.07 12:38:24]

napvirághozzászólásai | geocaching | válasz erre | 2009.04.07 12:38:24 (41119)
Szia!

Ird be az alábbi szöveget a regisztrációs lapodra és csak annyit kell változtatnod rajta, hogy az "id" számom helyére a sajátodat írod.
Remélem sikerül!

[előzmény: (41118) Devil, 2009.04.07 12:31:45]

napvirághozzászólásai | Geoláda-élet | válasz erre | 2009.02.23 07:52:38 (11708)
Én gcmexikóért állnék sorba! Levél elküldve.
[előzmény: (11701) ribizli, 2009.02.22 10:11:12]

napvirághozzászólásai | geocaching | válasz erre | 2009.01.16 06:31:33 (39523)
Sziasztok!

Az alábbi híreket találtam, ... hátha valaki még nem tud róla:

"2009.01.15 Jégpáncélban a Pilis

Élet- és balesetveszélyes túrázni a főváros környéki erdőkben a napokban esett ónos eső és jegesedés miatt. A Pilis magasabban fekvő részeit több mint egy centiméteres jégpáncél borítja. A Pilisi Parkerdő Zrt. ezért arra kéri a kirándulókat, hogy semmiképpen se induljanak el a napokban tervezett túrákra."

napvirághozzászólásai | OFF | válasz erre | 2009.01.10 12:21:49 (13074)
Sziasztok!

Egy mások jeges téma a TTT honlapjáról, ... hátha érdekel valakit:


Kedves Turista Barátom!

2009. január 17-én szombaton és 18-án vasárnap újra igazi Tisza-tavi Jégtúra!
A Tisza-tavi Turizmus Fejlesztő Egyesület által az - elmúlt két meleg tél után - ismét megszervezésre kerülő, nagysikerű téli kirándulásához egyesületünk is csatlakozik. A Tipográfia TE tagjai a 17-ei túrán veszünk részt. Mindenkit szeretettel várunk, aki csatlakozni szeretne hozzánk.

A Keleti pályaudvarról a 6.33 órakor Kassára induló Rákóczi IC-vel megyünk Füzesabonyig, ahonnan átszállás után személyvonattal utazunk tovább Poroszlóig, ahová 8.46 órakor érkezünk meg. Menetdíj teljesárú jeggyel és helyjeggyel 2. osztályon 2680 Ft. A vasútállomásról 20-25 perces séta a túra rajtja, a Csicsman Kikötő (a település központjában, az Öreg Pákász Étteremmel szemben lévő utca végén a tóparton).

A gyalogtúra a jégen 9.30 órakor indul, s a jégviszonyoktól függően mintegy 12-15 km hosszan vezet végig a Tisza-tavi Madárrezervátumban, bejárva a Poroszlói- medence nyáron megközelíthetetlen területeit. Mi 17-én a tó északi részein túrázunk, (második napon a Csapói-Holt-Tisza környékét járják be).

Már most 15-20 cm vastag a tó jege, s várhatóan ez a következő napokban tovább hízik. A túra speciális felszerelést nem igényel, de téli túrázásra alkalmas réteges ruházat és vízálló lábbeli szükséges, esőkabát és váltóruha pedig jól jöhet. A túra nem teljesítménytúra, túravezetők segítségével egy hangulatos baráti kirándulásnak szánják a szervezők. A túra részvételi díja 750 Ft, melyben meleg tea biztosítása is benne foglaltatik. Felnőttenként egy gyermek díjmentesen vehet részt a programon. (Egyesületünk igyekszik megoldani, hogy a túra rajtjában Anticsussz csúszásgátlót lehessen vásárolni. A termék honlapja: http://www.beneco.hu/ )

A túra után Poroszlón lehetőség lesz ebédelni, majd a 17.08 órakor induló vonattal indulunk vissza. Budapest, Keleti pályaudvarra 19.57 órakor érkezünk. Teljesárú menetdíj: 2290 Ft.

A túrára nem kell előzetesen jelentkezni. Találkozás a Keleti pályaudvar pénztárai előtti részen (Poroszlóig váltott jeggyel és a Rákóczi IC-re váltott helyjeggyel) 6.00-6.15 óra között.

Ha az időjárás változatlan marad, a tervek szerint további túranapok: január 24. és 31., valamint február 7. A túrák útvonala minden túranapon más lesz!

További információk és a várható időjárás függvényében a szervezés részletei a www.tiszatoinfo.hu honlapon érhetők el. Kérdésekkel Szabó Lajos kereshető a 30/399-5735 telefonszámon, de a lenti számon engem is lehet hívni.

Természetesen a túra egyénileg (pl. autóval többen összeállva) is megközelíthető. Parkolás Poroszlón a túra rajtja környéki utcákban.

A túráról a 116. évfolyamába lépett Turista Magazin februári számában beszámol.

Üdvözlettel:
Máté István
szakosztályvezető-helyettes
Tipográfia TE Természetbarát Szakosztály
1085 Budapest, Kölcsey u. 2.
Telefon: (20)913-3899
http://tipoturak.xfree.hu
www.budaikilatok.hu

[előzmény: (13058) Ata72, 2009.01.09 17:25:16]

napvirághozzászólásai | OFF | válasz erre | 2009.01.08 16:15:08 (13048)
Szívesen! Megtettem! ... Jó túrázást Nektek!
[előzmény: (13047) Barbárka, 2009.01.08 14:59:00]

napvirághozzászólásai | Geoláda-élet | válasz erre | 2009.01.08 16:13:28 (11385)
Sziasztok!

A Teljesítménytúrázók honlapján találtam az alábbi információt, ... hátha valakit érint:

"2009.01.07 Turistaforgalom átmeneti korlátozása - Börzsöny - Ipolyerdő Zrt. bejelentés

Tisztelt Természetjárók!

Az alábbi időpontokban és helyszíneken a Nagymarosi Erdészet területén társas vadászatokat fogunk tartani, amely a turistaforgalom átmeneti korlátozásával járhat, elsősorban biztonsági okokból. Kérem, hogy különböző turisták által látogatott fórumokon, honlapokon megjelenteni szíveskedjen a nevünkben kérve a turisták megértését és türelmét.

Az időpontok - hajtással érintett területek:
2009. január 10.:
- Ipolytölgyes, Kis-Hegyes, Ököraszaló, Büdös-kút (P turistajelzés)
- Nagybörzsöny, Közép-hegy (K)
- Nagybörzsöny, Róth-erdő, Bizmet-rét (P, K)
2009. január 16.
- Letkés, Somos-erdő
- Letkés, Fekete-hegy (K)
- Ipolytölgyes, Sákola-tó - Ispán-kút

Nagymaros, 2009. január 5.
Köszönettel:
Gáncs Viktor erdészetvezető

Ipoly Erdő Zártkörűen működő Részvénytársaság, Központ. 2660 Balassagyarmat, Bajcsy u. 10., 2661 Balassagyarmat, Pf: 34. Telefon/fax/mobil: (35) 300769; (20) 4687131, Fax: (35) 301424. E-mail titkarsag@ipolyerdo.hu www.ipolyerdo.hu"

napvirághozzászólásai | geocaching | válasz erre | 2009.01.08 16:12:42 (39303)
Sziasztok!

A Teljesítménytúrázók honlapján találtam az alábbi információt, ... hátha valakit érint:

"2009.01.07 Turistaforgalom átmeneti korlátozása - Börzsöny - Ipolyerdő Zrt. bejelentés

Tisztelt Természetjárók!

Az alábbi időpontokban és helyszíneken a Nagymarosi Erdészet területén társas vadászatokat fogunk tartani, amely a turistaforgalom átmeneti korlátozásával járhat, elsősorban biztonsági okokból. Kérem, hogy különböző turisták által látogatott fórumokon, honlapokon megjelenteni szíveskedjen a nevünkben kérve a turisták megértését és türelmét.

Az időpontok - hajtással érintett területek:
2009. január 10.:
- Ipolytölgyes, Kis-Hegyes, Ököraszaló, Büdös-kút (P turistajelzés)
- Nagybörzsöny, Közép-hegy (K)
- Nagybörzsöny, Róth-erdő, Bizmet-rét (P, K)
2009. január 16.
- Letkés, Somos-erdő
- Letkés, Fekete-hegy (K)
- Ipolytölgyes, Sákola-tó - Ispán-kút

Nagymaros, 2009. január 5.
Köszönettel:
Gáncs Viktor erdészetvezető

Ipoly Erdő Zártkörűen működő Részvénytársaság, Központ. 2660 Balassagyarmat, Bajcsy u. 10., 2661 Balassagyarmat, Pf: 34. Telefon/fax/mobil: (35) 300769; (20) 4687131, Fax: (35) 301424. E-mail titkarsag@ipolyerdo.hu www.ipolyerdo.hu"

napvirághozzászólásai | OFF | válasz erre | 2009.01.07 18:01:35 (13044)
Sziasztok!

A Teljesítménytúrázók honlapján találtam az alábbi információt, ... hátha valakit érint:

"2009.01.07 Turistaforgalom átmeneti korlátozása - Börzsöny - Ipolyerdő Zrt. bejelentés

Tisztelt Természetjárók!

Az alábbi időpontokban és helyszíneken a Nagymarosi Erdészet területén társas vadászatokat fogunk tartani, amely a turistaforgalom átmeneti korlátozásával járhat, elsősorban biztonsági okokból. Kérem, hogy különböző turisták által látogatott fórumokon, honlapokon megjelenteni szíveskedjen a nevünkben kérve a turisták megértését és türelmét.

Az időpontok - hajtással érintett területek:
2009. január 10.:
- Ipolytölgyes, Kis-Hegyes, Ököraszaló, Büdös-kút (P turistajelzés)
- Nagybörzsöny, Közép-hegy (K)
- Nagybörzsöny, Róth-erdő, Bizmet-rét (P, K)
2009. január 16.
- Letkés, Somos-erdő
- Letkés, Fekete-hegy (K)
- Ipolytölgyes, Sákola-tó - Ispán-kút

Nagymaros, 2009. január 5.
Köszönettel:
Gáncs Viktor erdészetvezető

Ipoly Erdő Zártkörűen működő Részvénytársaság, Központ. 2660 Balassagyarmat, Bajcsy u. 10., 2661 Balassagyarmat, Pf: 34. Telefon/fax/mobil: (35) 300769; (20) 4687131, Fax: (35) 301424. E-mail titkarsag@ipolyerdo.hu www.ipolyerdo.hu"

napvirághozzászólásai | geocaching | válasz erre | 2008.11.26 09:32:08 (38002)
Értem, ... köszönöm a választ!
[előzmény: (38001) Laczy76, 2008.11.26 09:19:16]

napvirághozzászólásai | geocaching | válasz erre | 2008.11.26 08:43:45 (37999)
Sziasztok!

Tudtok részleteket a székesfehérvári CITOról?

napvirághozzászólásai | geocaching | válasz erre | 2008.11.08 20:26:00 (37742)
:-) Igy már kerek/ebb a történet! Jó pihenést a megfáradt szemétszedőknek!
[előzmény: (37732) Attibati, 2008.11.08 17:11:50]

napvirághozzászólásai | OFF | válasz erre | 2008.10.17 08:15:01 (12351)
Szia!
Vasárnap lesz egy laza teljesítménytúra a Börzsönyben.
Útvonal:Szob- Nagy-Galla -Szob
Mennék! Jönnél?
Üdv.

napvirághozzászólásai | geocaching | válasz erre | 2008.01.23 15:39:10 (28436)


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Kedves Kesserek!

Szeretnénk meghirdetni "tele kocsi, fel költség" akciónkat számotokra!
2008. január 26-án 08.00 órakor indulunk személygépkocsival Budaörsről Mártafüredre és délután vissza - két üres hellyen.
Programunk a "Téli Mátra S" elnevezésű teljesítménytúrán való részvétel ill. a kapcsolódó ládák felkutatása.
Szívesen vesszük ha ebben IS csatlakozol hozzánk, de nem lesz sértődés részünkről ha más elfoglaltságot keresel magadnak ezen idő alatt.
Várjuk jelentkezésed!
Mindenkinek további vírusmentes, ládagazdag napokat kívánunk!

Üdvözlettel: Zöldfülű és Napvirág

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

napvirághozzászólásai | geocaching | válasz erre | 2007.02.18 18:36:01 (20270)
Kedves petikse!
Olvastam a láda oldalon, hogy mit találtál a Kis Sváb-hegyen,
én tegnap jártam ott, én is láttam az általad emlitett "cuccot", de mivel
nekem nem ez volt az első ládám, tudtam, hogy ezek nem annak a
részei.
Szeretnélek biztatni, hogy menj vissza és nézd meg a támfal bal oldali
részét is - alaposan - biztos sikerrel fogsz járni!

Üdvözlettel:napvirág

[előzmény: (20253) petikes, 2007.02.17 09:40:39]
Egy lapon megjelenő sorok száma:


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]