geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
az összes téma hozzászólásai egyben, Zugi hozzászólásai
új hozzászólás | témák listája

Összesen: 1 db hozzászólás

Zugihozzászólásai | Travel Bug és .com | válasz erre | 2008.04.30 00:29:32 (3510)
ide is beteszem egy másik topic után:

Üdv!

Sosem foglalkoztam ládatelepítéssel, csak egy gyors ötletet írok ide - remélem jó helyre, így hátha a hazai kesselőknek adhatok egy tanácsot.

Most jöttem meg Londonból, és nagyon élveztem, hogy a népszerű és sok túrista által is látogatott Regents Park-ban egy nagyon jól elérhető, sétaút melletti, kellemes környezetben lévő, és mégis jó rejtekű helyen egy hatalmas doboz található, ami "Travel bug xchange"-ként funkcionál (GCR57T). A világ minden részéről hoznak oda a túristák Travel Bug-okat. Vittem oda itthonról TB-t és hoztam is el onnan magammal. De idehaza nem találok egy olyan helyet, ahova beletehetném őket.
Hogy miért, mit hiányolok? Elvileg ugye sok helyre elhelyezhetném az országban, de én mégis egy olyan központi, tehát budapesti, forgalmas túristahelyen található hasonló budapesti Travel bug xchange helyet hiányolok, mint ez a londoni láda. Ami az ideérkező túristák által is könnyen elérhető, mivel fő túristalátványosság mellett van. De ilyen jelenleg nincs!!!! Egy sima, csak pár napra érkező városnéző túrista, aki a városra koncentrál, az nem fog felmenni a Budai hegyekbe eldugott zugaiba, vagy a Pilisbe csak egy kis TB-zés miatt egy amúgy nem különösebben izgalmas helyre.
Emiatt hiánypótlónak én egy olyan ládára gondolnék, ami:
- vagy Gellért hegy, vagy Margit sziget, vagy Városliget zöldterületén van (tehát fő túristacélpontok mellett közvetlen)
- hagyományos geoláda
- és be is van regisztrálva a geocaching-com-on is.

Na e 3 feltételnek megfelelőt nem igazán találok.

Ha egy ilyen ládát össze lehetne hozni, az szerintem nagyon látogatott lenne és sokkal több TB cserélne idehaza is "gazdát", valamint a Magyarországra érkező TB-k is valahonnan továbbhaladhatnának távolabbi országokba, mert most a legtöbb nálunk landoló TB mintegy beragad Magyarországra, és csak üresjáratban forog körbe körbe ahelyett, hogy nagy utakat tennének meg újabb távoli célpontok felé.

Van -e esély a közeljövőben egy ilyen ládára?

Üdv:
Zugi
Egy lapon megjelenő sorok száma:

új hozzászólás | témák listája


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.