FAQ
az összes téma hozzászólásai egyben, FeketeBodzák hozzászólásai
új hozzászólás | témák listája

Összesen: 127 db hozzászólás

Lapozás: előző | 1 | 2 | 3 | következő


FeketeBodzákhozzászólásai | Geoláda-élet | válasz erre | 2007.08.04 22:59:59 (6145)
Ne kötekedj! "A lenyugvó napnak is van ereje."
[előzmény: (6140) Walker, 2007.08.04 20:55:21]

FeketeBodzákhozzászólásai | Geoláda-élet | válasz erre | 2007.08.04 22:55:20 (6144)
NE BESZÉLJÜNK A MAGYAR LÁDÁK SZEREPLÉSÉRŐL A .COM-ON!

Amit a 6137-ben írtam, az kitalált példa. Közben logoni akartam egyet és megtaláltam az élő példát. Igaz, a .hu-n is multi, meg a .com-on is. Nem 3 pontos, hanem csak kettő. Nem 2 km-rel van odébb, hanem csak 435 m-rel, igaz egy másik hegyen. Böszmeségből a fél osztálynak jeles! Névsor a .com-on olvasható. Viszont minden elismerés Da.Verna&Di.Andre április 22-i munkálkodásáért. Mi kérünk tőlük elnézést. (A képeket az MGKE honlapjáról vették, így Nekik nem kell elmagyarázni semmit.)
[előzmény: (6141) jalso, 2007.08.04 21:01:01]

FeketeBodzákhozzászólásai | Geoláda-élet | válasz erre | 2007.08.04 20:25:49 (6139)
Bocs, most látom, hogy rövid az Ó-d. Válasz a 6137-ban.
[előzmény: (6130) jalso, 2007.08.01 18:57:51]

FeketeBodzákhozzászólásai | Geoláda-élet | válasz erre | 2007.08.04 20:22:34 (6138)
[OFF]

FeketeBodzákhozzászólásai | Geoláda-élet | válasz erre | 2007.08.04 20:13:17 (6137)
80 m OK, simán át lehet írni. (160 m, pontosabban 0,1 mérföldig lehet módosítani. Ha az eltérés nagyobb, akkor lehet egyezkedni a reviewerrel. Volt már rá precedens, hogy átírta a koo-t, és olyan is volt, amikor simán archiválta. Igaz az utóbbi esetben a rejtő is változott, a láda helye is, leírása is, úgyhogy erős jóindulattal se lehetett volna azonos ládának nevezni az eredetivel.)

Jalsó! Kösz a választ. A böszme szép régi magyar szó, a Nyugat-Dunántúlon közismert, az akaratos és egyszersmind buta embert nevezik így, de újabban otromba, nagydarab értelemben is használják. Érdekes világ lesz, ha hagyjuk, hogy a politikusok kisajátítsák maguknak a szavakat. Akkor mindegyiknek lenne néhány saját szava. Egy ünnepre, egy tüntetésre, egy a T. Házhoz, stb. És mi maradna nekünk? A-pech? Akkor inkább veszek pár kínai nyelvlecként. Ván olcsó, naágyon olcsó...

Ami a 4. pontot illeti, nem arra az esetre értettem, hogy egy régebbi megtalálást jelentesz be egy olyan ládánál, ami azóta lett .com-os, hogy megtaláltad. Az OK, hiszen megtaláltad. Az a ciki, amikor van egy virtuális a .hu-n, heti 30 megtalálással, amiből 8-10 ember a .com-on is "Found it"-et logol, csakhogy az ottani leírás egy valódi ládáról szól, ami egy 3 pontos multi vége, úgy 2 km-rel távolabb. A kettőnek annyi köze van csak egymáshoz, hogy van egy link a .hu-n, ami a .com-os ládaoldalra mutat.


[előzmény: (6136) Mengyán, 2007.08.04 15:09:17]

FeketeBodzákhozzászólásai | Geoláda-élet | válasz erre | 2007.08.01 06:37:45 (6126)
Kedves geocaching.hu!

Bosszantóan sok a hibás koordinájátú, áthelyezett, átalakított magyar geoláda a geocaching.com-on. Engedjétek meg, hogy néhány javaslatot tegyünk ezekkel kapcsolatban:

1. javaslat: Aki úgy gondolja, hogy egy ládaoldalt lefordít, és bejelenti a geocaching.com-on, az készítse el a fordítást, a szöveg aljára írja oda, hogy ő fordította, majd az egész cuccot küldje el a valódi rejtőnek, hogy ő jelentse be a ládát. Ha a láda tényleges rejtője erre képtelen, akkor a fordító hozzon lére egy acc-ot, jelentse be azzal a ládát, majd jelszavastul, e-mail címestől adja át a rejtőnek, ill. jelentse be a ládát a rejtő nevében, ha az már regisztrált a .com-on. (Általában nem helyes a jelszavak kölcsönadása, de ebben az esetben ennyi bizalommal igazán lehetnek egymás iránt a sporttársak.) (Megjegyzés: a más által rejtett láda saját néven való bejelentése, az eredeti rejtőre való hivatkozás nélkül egyszerűen lopás.)

2. javaslat: Ha valaki egy geoládát átalakít, ami a geocaching.com-on is be van jelentve, de a .com-os oldalt jogosultság hiányában nem tudja módosítani (pl. örökbefogadás után), akkor legyen olyan kedves, és legalább egy „Needs Archived” logot tegyen már a .com-os oldalra, amiben leírja, hogy mi a fene van a ládával. Ezt a logot automatikusan megkapja a reviewer is, és nem feltétlenül eredményezi a láda megszüntetését, ha értelmesen leírod benne, hogy mit akarsz.

3. javaslat: Akinek geoládája van bejelentve a geocaching.com-on legyen olyan kedves és tegye meg, hogy leellenőrzi a .com-os oldal adatait, és hiba esetén helyesbíti azokat, vagy szükség esetén a 2. javaslat szerint járjon el.

4. javaslat: Aki geoláda megtalálást jelent be a geogaching.com-on, az olvassa el azt is, hogy mihez logol „Found it”-et. Kényelmes megoldás a magyar oldalon rákattintani a linkre, majd bejelenteni a .com-on is a megtalálást, de ha a magyar oldal linkje egy teljesen máshol lévő, esetleg lényegesen átalakított ládára mutat, amit valójában nem is találhattál meg a .com-os leírás és koordináták alapján, akkor a „Found it” log nem arról szól, hogy milyen ügyes a kedves megtaláló, hanem arról, hogy mekkora nagy böszme.

FeketeBodzákhozzászólásai | Geoláda-élet | válasz erre | 2007.08.01 06:30:32 (6125)
Miért ne? Ha a rejtő úgy gondolja...

Nem kell mindenkinek egyformán gondolkodni! Sőt, épp ellenkezőleg. A sokféleség gyönyörködtet. Arra kényszeríteni másokat, hogy ugyanúgy gondolkodjanak mint mi magunk egyenesen bűn. Persze vannak emberek... No, de hagyjuk. Vivat Kancatej! Vivat moderatores!
[előzmény: (6119) BiharyG, 2007.07.29 21:12:03]

FeketeBodzákhozzászólásai | Geoláda-élet | válasz erre | 2007.07.26 08:19:30 (6105)
"az elrejtőt elérni nehezebb lesz"

Nem akarok ezzel előjönni állandóan, de gondolom a rejtő megadta a telefonszámát, hiszen kötelező, éppen az ilyen esetek miatt. Ok, ez faszalgás, de mit csináljak ha valaki [moderálva]?

Azt is tudom, hogy ki fogod moderálni, de mint tudjuk "[moderálva]" vagy "[moderálva]"?
[előzmény: (6073) kulisz, 2007.07.24 12:44:01]

FeketeBodzákhozzászólásai | Geoláda-élet | válasz erre | 2007.07.01 14:05:57 (5912)
Kedves Csuhás!

Általában nem illik egy fórumban napokkal korábbi témát elővenni, de egyrészt ritkán olvassuk ezt a fórumot, másrészt kíváncsiak vagyunk, hogy kancatej minden hozzászólásunkat kimoderálja-e vagy csak a felét, harmadrészt meg örökzöld téma a vadászat. Úgy látom ebben a kérdésben alaposan különbözik a véleményünk, ezért most mégis reagálok a hozzászólásodra. Nem szeretném osztani itt az észt, de a vadászathoz minden Bodzának van némi köze, ezért elfogultságom kérlek nézd el.
1. A vadászok és a kesserek soha nem lesznek egyenrangúak az erdőben. A vadászatnak tradíciója, hagyománya, kultúrája van, méghozzá évezredes. Ahogy elnézem a geocaching nem büszkélkedhet ilyesmivel.
2. A vadászok nem ugyanolyan használói a területnek, mint a turisták. No, nem küldetéstudatuk van, hanem joguk. Úgy hívják: vadászati jog. A kessernek is van joga. Joga van élvezni az erdő rekreációs funkcióját, azaz joga van csöndben sétálni az utakon, a vadállományt nem zaklatva, a természetben kárt nem okozva. Ha olykor-olykor túllép ezen, ládát rejt vagy keres, hát lelke rajta. Ezért senki nem durrantja fenékbe 12-es sörétessel. Csak tudja, hol a helye a sorban. Vendég ő az erdőben, s illik ekként viselkednie.
3. A magyar (és általában az európai) erdőkben mindenütt – a természetédelmi területeken is - erdő- és vadgazdálkodás folyik. Sem az erdő növényvilága, sem faállománya, sem vadállománya nem egy természetes állapotot tükröz. A vadgazdálkodás nem csak az állomány selejtezéséből, a vad elejtéséből vagy a bérvadásztatásból áll. Hozzá tartozik az élőhelyfenntartás, a vadvédelem, a keltetés, a nevelés, a telepítés, az etetés stb. A jó vadász az erdő pásztora: vadgazda. A vadászat több mint kedvtelés, a vadászat munka, szakma, tudomány. Ahogy a legnagyobb magyar vadász, Széchenyi Zsigmond írja: „A Vadászat: vadűzés és erdőzúgás. De több erődzúgás!”
4. Ahhoz, hogy a turisták, kesserek és a vadászok jól megférjenek egymással az erdőben, csupán kölcsönös tisztelet és türelem kell. Kár lenne tagadni, hogy böszme vadász is van, a vadász szakma is felhígult és túlkapások is előfordulnak, de általában a vadászok részéről a készség és a jó szándék megvan. Sőt, sokkal inkább megvan, mint az erdőt kevésbé ismerő „természetbarátok” részéről. A korrekt vadgazda nem sajátítja ki a területet a maga számára, csak védi, gondozza azt, hogy öröme teljék benne másoknak is. Gondolj erre, amikor Kisasszony napján az alkonyi ködben meghallod az első szarvasbőgést. A vadász munkája néha korlátozásokkal jár, de nem csak a turistákra vonatkoznak korlátozások, hanem a vadászokra, a vadászat idejére, helyére, a terítékre is.
5. „Ne vigyél el magaddal mást, csak fényképeket, ne hagyj magad után mást, csak a lábnyomaidat”. Hát egyebek mellett éppen ezekkel a lábnyomokkal van a baj. A kesser ugyanis büdös. Nem csak ő, a többi ember is, legalábbis az őzek, a szarvasok meg a többi vad szerint. Bizony nagy türelemre és önfegyelemre van szüksége a vadásznak, amikor a területen átcsörtet egy lármás embercsapat, széles szagnyomot hagyva a sózók, etetők környékén. Arról már ne is beszéljünk, amikor a magasles mellett van a láda.
6. A vadásznak szerszáma, a munkába társa a fegyver. Kötelessége a fegyvert ápolni, műszakilag hibátlan állapotban tartani, használatakor a biztonsági szabályokat betartani. Lövést csak jó látási viszonyok mellett, tiszta, belátható terepen, egyértelműen felismert vadra szabad leadni. Ennek ellenére történhetnek, és történnek is balesetek. Ha a lövedék csak egy gallyat súrol, már megváltozhat a röppálya, gurulatot kap, és csak a Jó Isten a megmondhatója, hogy hova fog érkezni. Nagyon nem jó, ha disznós helyen a sűrű bokrok között, a lestől 30-40 m-re kesser mászik a bozótban négykézláb. Mint ahogy annak is szomorú vége lehet, ha hajtásban akarja a ládát túrni valaki. De nem csak a lövedék, a sebzett vad is veszélyes lehet. Ugyan kinek van kedve nézegetni más kiontott beleit, csak mert az illető nem értett a jó szóból?
Azt hiszem, nem ártana egyet s mást megtanulni az erődről, a vadakról, a vadászokról, mielőtt valaki sértődik, vagy okoskodik. Szép dolog lenne, ha a geocachingnek is olyan hagyománya, kultúrája, etikája és szép, nemes szokásai lennéken mint a vadászatnak. Ha a kesserek legalább egymásnak feleannyi tiszteletet adnának, mint a vadászok az elejtett vadnak. Akkor méltósággal járhatnák az erdőt, és minden vadász megemelné a kalapját előttük.

Jószerencsét!
[előzmény: (5850) Csuhás, 2007.06.27 13:02:01]

FeketeBodzákhozzászólásai | Geoláda-élet | válasz erre | 2007.06.21 06:43:28 (5725)
[moderálva]
[előzmény: (5724) jalso, 2007.06.20 23:34:33]

FeketeBodzákhozzászólásai | Geoláda-élet | válasz erre | 2007.01.25 20:31:17 (4355)
Kumin! A 613. European IMC No. 1 P-H-Balaton (GCIMCP) .com-os oldalán valami baj lehet, mert egyesek szívnak mint a torkosborz. Nem, hogy hint list nincs szegényeknek - amit ugye elküldesz e-mailben, ha kérik -, de láda se. Mondjuk rosszak a koordináták. Az eltérés kb. 108 láb...

FeketeBodzákhozzászólásai | geocaching | válasz erre | 2007.01.22 08:02:34 (19520)
Kedves Csuhás!

Az alanti poénkodások nem nekünk szólnak, hanem egy másik felhasználónak, akiről az IP címeket állandóan sasoló kulisz pontosan tudja, hogy semmi közünk hozzá. Ennek okán sem megvédeni, sem bocsánatot kérni nem kell senkinek.

Kedves Mindenki!

Hogy mi mit csinálunk az a mi dolgunk, hogy Ti mit csináltok az meg a Ti dolgoktok. Sem csevegni, sem levelezni nem óhajtunk senkivel. Köszönettel vettük a támogató, baráti e-maileket és a kritikus hangúakat is, de a továbbiakaban nem kérünk belőlük. A barátiakból sem.

Pont. (Ezt itt tanultuk.)

Mottó: Kétszer nem léphetsz ugyanabba a kuliszba.
[előzmény: (19513) Csuhás, 2007.01.21 22:13:08]

FeketeBodzákhozzászólásai | geocaching | válasz erre | 2007.01.21 21:11:54 (19510)
Magánban szóltak, hogy mi folyik itt. Nu, ilyenek az összeesküvés elméletek.

FeketeBodzákhozzászólásai | geocaching | válasz erre | 2007.01.20 00:15:52 (19382)
Nincs mit. Jó utat!
[előzmény: (19380) banyatanya, 2007.01.20 00:10:25]

FeketeBodzákhozzászólásai | geocaching | válasz erre | 2007.01.20 00:15:25 (19381)
Hehe. Szellemes, hogy éppen azt a két ládát találtad meg eddig amit Laky Zsuzsi.
Hogy mi lesz a GCNULL-lal? Tudnivaló, hogy a mostani gazdája, Tyborg örökbefogadta ezt az eredetileg virtulás gagyit, és - becsületére legyen mondva - rendes microcache-t csinált belőle. Persze az örökbefogadás kéretlen járulékaként megkapta a láda pontjait is. Nos, épp az imént kesergett valaki alant Tyborg magas pontszámán, ami ekként született. Hát borítékoljuk, hogy 2-3 napon belül valaki megoldja ezt a kérdést. CGNULL --> Game over.
[előzmény: (19377) Szellem19, 2007.01.19 23:15:00]

FeketeBodzákhozzászólásai | geocaching | válasz erre | 2007.01.19 23:42:05 (19379)
Vagy: a következő, Zsuzsiéhoz képest az előző log: 2007.01.17. 13:56. Az aláírás ugyan nem olvasható, de van egy "megtalálások" gomb itt fent az oldalon... És guczi pontosan logolt a neten is.
[előzmény: (19363) Janó, 2007.01.19 21:33:57]

FeketeBodzákhozzászólásai | geocaching | válasz erre | 2007.01.19 23:22:04 (19378)
Van. Mail megy mindjárt!
[előzmény: (19376) banyatanya, 2007.01.19 23:09:20]

FeketeBodzákhozzászólásai | OFF | válasz erre | 2007.01.17 08:33:03 (6549)
Nem csak a növényeknek van tavasz. Az országban több helyen, lakótelepek panelházai között röpködő, meg a panel hézagában hangoskodó (korai?) denevérekkel találkoztunk. Ezeknek téli álmot kellene aludni. Vajon mit esznek? Repülő rovart is látni, de nem sokat. Rendesen a téli táplálékhiány miatt csak néhány alkalommal, rövid időre szabadna felébredniük. Ha februárban megjön a hideg, megdöglik mind :-(
[előzmény: (6544) Csigabiga, 2007.01.15 08:59:51]

FeketeBodzákhozzászólásai | OFF | válasz erre | 2007.01.15 08:51:07 (6543)
Kedves Kulisz!

A 6263-ban tett észrevételünkre mostanáig nem reagáltál! Igaz, kifejezetten nem is kértük, csak burkolt célzások hangzottak el arra, hogy érintve vagy az ügyben. Gondoltuk Te vagy a legkompetensebb, hátha megosztod velünk a véleményed. Erre nem került sor, ezért most kifejezetten kérünk!

A tény: Egy (sőt valószínűleg több) felhasználó hozzáférése megszüntetésre került valaki(k) által, úgy, hogy a felhasználó(k) jelszavát és regisztrált e-mail címét valaki(k) átírták. Erről a beavatkozásról azoban a felhasználók semmilyen figyelmeztetést, indoklást nem kaptak.

A szabályzat szerint (2. pont): "Amennyiben a regisztrált felhasználó tevékenysége nyilvánvalóan nem egyeztethető össze a geocaching szabályaival, a geocaching.hu adminisztrátorai megtagadhatják a felhasználó hozzáférését minden rendelkezésükre álló technikai eszközzel."

A netcacher102 user hozzáférésének korlátozása rendben is volna, ha néhány feltétel teljesülne.

1) A MGKE egy közhasznú szervezet, amelynek közhasznú szolgáltatása a geocaching.hu honlap működtetése. Ebből a szolgáltatásból bárkit indoklás nélkül kizárni, különösen egy személyi, önkényes döntés alapján, és a védekezés lehetőségétől megfosztani nem csak etikátlan, de jogsértő is.

2) A szolgáltatásból való kizárásnak többféle lehetősége van. A becsületsértés nem tartozik ebbe a kategóriába.

Kérdés: Óhajtasz-e valamit lépni ebben az ügyben? Légy szíves a válaszodat itt a fórumon tedd közzé és magánlevélben is küld meg. Előre is köszönjük.

PS: Szeretnénk rá emlékeztetni, hogy Te itt egy adminisztratív jellegű tevékenységet végzel. Feladatodat mindannyiunk örömére és hálájától kísérve látod el, nagy felelőséggel. Munkád reflektorfénybe állít, viselkedésed, cselekedeteid nem csak a kezdő kesserek számára mutatnak példát, hanem az egyesület és kessertársadalom megítélésére is kihatnak. Ennek megfelelően bölcsen, türelmesen, higgadtan, korrekten és példamutatóan kell viselkedned. Te nem engedheted meg magadnak az olyan viselkedést, amit egyes f*szalgók, k*csögök vagy egyéb elvetemült alakok. A hatalom itt látszólagos, csak addig ér, amíg az alázat is kitart. Valójában semmit nem nem tehetsz azokkal, akik másként szeretnének cselekedni, mint ahogy Te elvárod. Legfeljebb megkérheted őket. Szépen. Tisztességesen kell viselkedned, még akkor is, ha tisztességtelenül bántanak. Sajnos az efféle „közszereplés” ezzel (is) jár. Rendben van, ha ez nem tetszik. Sokan nem tudják ez elviselni, ami nem csoda. De akkor nézz más elfoglaltság után, mert a hatáskörtúllépések és a másokat sértő attitűd előbb-utóbb oda vezet, hogy lesznek akik megunják a dolgot. Lesznek bizony! És új izgalmakat keresve elkezdik ezt a játékot másként játszani. Nagyon másként. Mindannyiunk kárára...
[előzmény: (6264) FeketeBodzák, 2006.12.22 09:58:05]

FeketeBodzákhozzászólásai | geocaching | válasz erre | 2007.01.12 12:51:43 (19057)
Visszatérve a pontszámvitához: Mi lenne, ha
1) nem lenne pontozás, kierőszakolt értékelés,
2) a megtalások száma megmaradna,
3) a versengésmániások szerveznének magunknak versenyeket, különféle szempontok szerint, alkalomra, rendezvényre, vagy csak úgy vaktában, külön állomásokkal vagy a meglévő ládákat, TB-ket felhasználva, a mindenkori szervező fantáziája szerint (pl. ki talált meg több húsvéti tojást az elmúlt összes szökőévben, ki megy végig gyorsabban a Spartacus-ösvényen békaügetésben antennával a fején stb.)?

FeketeBodzákhozzászólásai | Geoláda-élet | válasz erre | 2007.01.09 19:18:54 (4226)
Köszönjük.
[előzmény: (4218) kumin, 2007.01.09 14:47:12]

FeketeBodzákhozzászólásai | Geoláda-élet | válasz erre | 2007.01.09 12:22:11 (4211)
Kedves Kumin! Korábban írtunk neked levelet, de nem sikerült a kapcsolatfelvétel. Mivel ezek szerint a fórumot olvasod, engedd meg, hogy itt forduljak hozzád (a dolog a több ládászt is érinti, nem magánügy). A European IMC No. 1 P-H-Balaton (GCIMCP) ládádban jóideje nincs hint list, ami - elvben - igencsak megkeseríti a másodlagos láda megkeresését. Az ez ügyben Neked küldött levelekre nem reagáltlál ill. a megadott e-mailcímhez tartozó postafiók betelt. Pótolni kellene a listát! Nekünk már nem kell, de a többi ládász ne szívjon. A Koloska völgy (GCkovo) ládád lyukas, repedt, amire szintén jóideje figyelmeztetnek a logok. Egyébként ez a láda védett területre esik, de a ládaoldal szerint nem szükséges engedély. A Buda Svájca (új) (GCBuSv) ládád is elég lepukkadt, bár a kötelező minimumot teljesíti (ottjártunkkor volt doboz és logbook). Viszont fokozottan védett (!), a taposást rosszul tűrő sziklagyepben van elrejtve. A kőhajításnyira lévő szomszéd láda felé szép ösvény kezd kialakuni. Valamit tenni kellene. Amúgy is nagy itt a ládasűrűség, majd minden kő alatt van egy láda. Persze más féle természetkárosítás is van bőven, de a sziklagyepeket legalább nekünk kímélni kellene, ha a láda környezete eddig megúszta a motorosokat, downhilleseket és a több vandált.
[előzmény: (4170) kumin, 2007.01.08 10:24:30]

FeketeBodzákhozzászólásai | Geoláda-élet | válasz erre | 2007.01.09 12:18:13 (4210)
Köszi! Akkor arra elmegyünk:-)
[előzmény: (4208) Attibati, 2007.01.09 12:15:17]

FeketeBodzákhozzászólásai | Geoláda-élet | válasz erre | 2007.01.09 12:17:02 (4209)
Persze. De a jöbőben sem mehetünk, mert eddig nem mentünk? Vagy mi? A válaszodnak a kérdéshez semmi köze. Kulisz invitálása az elnökségi ülésekre is szólt. A kérdés arra vonatkozott.
[előzmény: (4207) Barbárka, 2007.01.09 12:09:58]

FeketeBodzákhozzászólásai | Geoláda-élet | válasz erre | 2007.01.09 11:18:12 (4206)
Bár a meghívás Csuhásnak szól, de - ha ezzel meg nem sértünk senkit - a gyűlésekre szívesen elmennénk mi is. A közgyűlés meg volt ugyan hirdetve, de az elnökségi üléseket nem szokás. Persze nem is kell. De akkor honnan a fenéből lehet megtudni, hogy mikor és hol?
[előzmény: (4186) kulisz, 2007.01.08 12:27:15]

FeketeBodzákhozzászólásai | Geoláda-élet | válasz erre | 2007.01.09 11:14:39 (4205)
Egy húszast ebben a futamban? No, jó. De mire? Tétre, helyre vagy befutóra?

Egyébként tényleg unalmas Csuhás állandó követelődzése. Egy bejelentés alapján indított ügyészségi vizsgálat bő fél év alatt rendezné az egész cirkuszt, oszt végre csend lenne. De van egy olyan érzésem, hogy ezt nem kívánná senki, kivéve ute74 usert a IX. emelet 36-ból.
[előzmény: (4201) törölt nick 6, 2007.01.08 17:00:25]

FeketeBodzákhozzászólásai | Geoláda-élet | válasz erre | 2007.01.07 09:47:00 (4113)
Kedves Sándor!

Elmagyarázom hogy működik ez a dolog. Nem e-mail megy Haggaeusnak sunyiban, hanem egy rendes log kerül a ládaoldalra, aminek a típusa: Needs Archived vagyis archíváni szükséges. Ez ott van a ládaoldalon névvel, címmel, leírással, ugyanúgy, mint egy megtaláltam log. Csak éppen ezt a logot automatikusan megkapja a rejtő (no persze az, aki a .com-on a láda gazdája) és meg kapja a reviewer is mailben, aki aztán mérlegeli, hogy mit kell tennie.

Kérlek, hidd el, hogy nincs itt semmi sunyiság! Az első perctől kezdve teljesen nyilvános és vállalt volt a dolog. Az más lapra tartozik, hogy Haggaeus egy alapos pasi, aki nem archivál egy ládát csak úgy ukk-mukk-fukk. Sajnos megnézett még pár korábbi logot, és nem kis meglepetésre további ládákat is archivált, ahol pedig ilyen kérés nem volt.

Te, kedves Sándor viszont kezdesz unalmas lenni. Mi kell, hogy boldog légy? Írjuk ki az istálló falára, hogy "Minden köcsög bodza hazug, de vannak köcsögebbek is?" Így jó lesz? Hidd el, mi szeretünk és tisztelünk Téged, mindazért a sok szeretni és tisztelni való dologért, amit kaptunk tőled. Még akkor is, ha ezt a szeretetet olykor nehéz kimutatni. De, hogy is írta Pál a Korinthusiaknak: "A szeretet hosszútűrő, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel." De vajon azok, aki igényt tartanak a tiszteletre és a hatalomra, megbocsátók, nem gyanakvók, bizakodók és toleránsak-e?
[előzmény: (4112) ÉvaSanKri, 2007.01.07 08:59:16]

FeketeBodzákhozzászólásai | geocaching | válasz erre | 2007.01.07 09:00:48 (18882)
Persze, hogy nem lehet egy-egy helyszínt kiragadva vizsgálni. Sőt, még azt is el kell fogadni, hogy a helyszínek kapcsán a precedens elv sem érvényesíthető.
A kérdés csupán a következő: Lehet-e a geocachinget, mint tevékenységet általában vizsgálni? Meg lehet-e határozni, hogy hol szabad és hol nem? Ki lehet-e erre alakítani általános szabályokat? Ha igen, akkor nem kell minden ládát külön vizsgálni. Az engedélyezett területeken mehet a játék egyetlen engedély alapján. Nyugta lesz az őrszolgálatoknak, és nem lesz 5-6 hónapos engedélyezési procedúra.
Persze, hogy ez nem lesz így hibátlan. Be fog csúszni egy-egy problémás rejtés, amit észre kell venni, ki kell vizsgálni, adott esetben el kell járni. Itt lehet számítani a jobb érzésű kessertársakra akik idejében észreveszik hibát, az egyesületre ami intézkedik. Így is lehet, hogy lesz évi egy-két láda, ami kárt okoz. De vegyük már észre, hogy ennyi hiba akkor is lesz, ha minden rejtést egyenként kivizsgál valaki.
Elnézve a térképet hatalmas területek vannak a védetteken kívül, és a védett területeken is jókora összefüggő darabok vannak, amiken nincs semmi különös, ami miatt a kesselést tiltani kellene, ha az bizonyos szabályok szerint zajlik. Vannak kis foltok, ahol agyon kell ütni a kessert, ha beteszi a lábát. És vannak vitatható területek, amiket egyszerűen a tiltott zónákhoz kell sorolni, hogy ne legyen velük meló. (aki akar kérjen engedélyt külön, ha kifizetni).
Összegezve: lehetne az egész rejtők kontra NPI-k ügy 60-75 %-át egyszerű térinformatikai problémára redukálni? Ha igen, akkor a maradék 25% akár veszhetne is. Legfeljebb a legszebb helyek egy részéről le kell mondani. És akkor mi van?
[előzmény: (18875) astacus, 2007.01.07 00:46:35]

FeketeBodzákhozzászólásai | geocaching | válasz erre | 2007.01.06 22:43:23 (18869)
Összefogni? Persze! Csak hát akkor mi lesz a 6 alommal? Ha itt a jószándékú emberek összefognak, akkor azt forradalomnak titulálják! Pedig csak faszalgás :-)
[előzmény: (18868) Kokó, 2007.01.06 22:24:11]

FeketeBodzákhozzászólásai | geocaching | válasz erre | 2007.01.06 22:14:17 (18867)
Szerintünk is pozitívan kell hozzáállni a dolgokhoz. Ha van kritika - részünkről - azt csak a jobbító szándék vezeti. Még akkor is, ha nem vagyunk tagok. Nem világos, hogy hol ebben az "utálok mindenkit" attitűd? Téged például kifejezetten megszerettünk, szép gondolataid és tiszta lelked miatt. Bár első interakciónk nem volt éppen kellemes, de ezért utóbb bocsánatod kérjük. Félreismertünk.
[előzmény: (18865) Kokó, 2007.01.06 21:36:42]

FeketeBodzákhozzászólásai | Geoláda-élet | válasz erre | 2007.01.06 22:04:17 (4107)
Bocs. Lehet, hogy mi vagyunk fáradtak, vagy Te egy kicsit indiszponált. Mindegy. A lényeg, hogy nem értjük. Miiii vaaaaan? Magánban mailben, ha lehet.
[előzmény: (4106) Kokó, 2007.01.06 22:01:51]

FeketeBodzákhozzászólásai | Geoláda-élet | válasz erre | 2007.01.06 21:51:30 (4102)
No, azért nem úgy van az, hogy Haggaeus csak úgy ukk-mukk-fukk archivál. ÉvaSanKri szóban forgó GCSZAP nevű ládájára, amit voltunk kedvesek "feljelenteni" ezt írta:

"If a cache placement permission is obtained from Kiskunsag the park authority, please update the listing and contact me through my profile, the cache can be unarchived then."

No, hát várunk a zengedélyre mi is, meg Haggaeus is. Oszt majd csak lesz valami. Legfeljebb úgy jár ez a láda is, mint a GCHGTU.
[előzmény: (4082) Kokó, 2007.01.06 19:20:12]

FeketeBodzákhozzászólásai | Geoláda-élet | válasz erre | 2007.01.06 21:43:09 (4099)
Ezt azért ki kellett érdemelni (eddig).
[előzmény: (4093) ÉvaSanKri, 2007.01.06 20:33:29]

FeketeBodzákhozzászólásai | geocaching | válasz erre | 2007.01.06 21:26:00 (18863)
Szia! OFF: Kösz, hogy helyettünk logolsz a saját ládáidnál! Fura szokás, de rendes Tőled. ON: .
[előzmény: (18860) ÉvaSanKri, 2007.01.06 20:32:26]

FeketeBodzákhozzászólásai | geocaching | válasz erre | 2007.01.06 21:23:30 (18862)
Kedves Barbárka, Kulisz és a többi tanult kolléga!

Nagy érdeklődéssel olvastuk a fórumot, de nem akartunk hozzászólni ehhez a napok óta tartó vitához. Úgyhogy most sem szólunk, csak lábjegyzetben, apró betűvel dödörgünk. Valahogy úgy tűnik, ezt az engedély dolgot Ti nagyon elszúrtátok. Kezdődött az egész azzal a pofáraeséssel, amit a BNPI okozott, amikor beadtatok egy kérvényt pár ládára, és elfelejtettetek megemlíteni további több tucat ládát, ami a BNPI területén van. No, azért ők sem hülyék. Sőt. Amíg nem volt kérvény, legfeljebb eljárást indíthattak volna valaki ellen. Hogy ki ellen, azt persze ők sem tudták, hiszen ez az egész egy exlex állapot. Kapóra jött, amikor megpróbáltatok „trükközni” a kérvénnyel, hiszen így adott volt, mire kell reagálni. Egyszerűen megtiltották mindazon ládákat, amiket elfelejtettek megemlíteni. No, meg minden új telepítési kísérletet is.
Ez aztán precedens lehet a többi NPI illetékesének is. Ahelyett, hogy morgunk rájuk, észre kellene venni, hogy ők is emberek, akik igyekeznek a munkájukat végezni, felelőséggel. Van éppen elég dolguk, a geocaching nekik huszadrangú probléma. A fatolvajoktól az illegális építkezéseken át, a ritka fajoknak otthont adó fokozottan védett területet jogtalanul felszántó agrárbűnözőkig sokan adnak munkát nekik. Mindezek tetejébe az „érintettek” sokszor politikai hatalommal, pénzzel, sőt erőszakkal védik „jogaikat”. No, hát ilyen állapotok közepette Ti azt várjátok, hogy lesz idejük szépen végignézni 2-300 koordinátát, az ott lévő objektumokat? Mindezt pár tucat megszállott kedvévért? Na neee! Másfelől meg kellene, mert döntést hozni, engedélyt kiadni valamire, amit az ember nem ismer kellő alapossággal, kockázatos dolog. Így aztán elutasítani egyszerűbb, abból biztos nem lesz baj.
A „fa*algó” kérdések (Mi számít szervezettnek? Miért nem lehet virtuális? etc.) jogosnak tűnnek. Sejthető, hogy miért nem válaszoljátok meg. Mert az hiba lenne! A bizonytalan válasz a gyengeség jele, hát még a tévedés beismerése. Pedig a kérdésekre van válasz: az egész témát máshogy kellett volna megközelíteni. Lehet, hogy nem a geoládákat kellett volna egyenként engedélyeztetni, hanem magát a tevékenységet, megállapodás szerinti feltételekkel, korlátozásokkal és területeken? Pl. fokozottan védett területen, plussz itt és itt tilos. Turistaúton, virtuális vagy az úttól x méterre szabad, ha... stb. Meghagyva annak a lehetőségét, hogy az őrszolgálatos bármikor megvétózza bármelyik rejtést. No, most már mindegy. Szegény NPI-k, megkapták a maguk listáit.
Nyilván nehéz az egészet ésszel fölérni annak, aki nincs benne a tárgyalásokban. Elmagyarázni is nehéz lehet, meg rengeteg munka lenne összefoglalni. Bár, saját - nem kevés - tapasztalatom szerint, ha valaki nem foglalja össze, nem gondolja át a dolgait, akkor nem is érti igazán, és nem is képes rendesen megcsinálni a feladatait. Ha meg ezt magának megteszi, rendesen megérti, akkor már elmagyarázni sem kunszt. Akár több száz embernek is. Egyszerűen. Az ebben a vitában mutatott aktivitásotoknál jóval kevesebb fáradtsággal. A kövirigót és sárgás habszegfűt ebből a szövegből ki lehet hagyni. Ezeknek semmi köze a geocachinghez, meg a tisztelt egyesülethez, meg a joggyakorláshoz sem. Csak élni akarnak, ha békén hagyják őket. Ezért talán ne is beszéljünk róla, hol nyílik az a szegény szegfű. Jobb, ha nem tudja, akinek nem kell azt tudni.

FeketeBodzákhozzászólásai | geocaching | válasz erre | 2007.01.06 21:21:58 (18861)
Teljesen igazad van. Csak két apróságot nem értünk. Az egyik: „A védett területek többségén nincs vadászat.” Ezt most darabszámban, vagy négyzetkilométerben kell érteni? A másik: „nem mindegy hogy hány embert vonzanak a terület attrakciói” Most komolyan gondolod, hogy az ipolytarnóci bemutatóhely látogatottsága szignifikánsan növekedne évi 10-12 kessertől?
[előzmény: (18822) astacus, 2007.01.05 20:48:25]

FeketeBodzákhozzászólásai | geocaching | válasz erre | 2007.01.05 00:46:59 (18804)
Ja. Még valami:

"az ilyenek miatt a szabálytisztelő geoládász többség szophat [...], hogy ezt ennyire kurva nehéz felfogni, megérteni." (Kulisz)

Mert hát:

"...éppen az a nagyon veszélyes, ha "nagy öregek" ilyen példát mutatnak..." (guess.who)

FeketeBodzákhozzászólásai | geocaching | válasz erre | 2007.01.05 00:39:09 (18803)
Fura egy év ám ez az idei! Valahogy gyakoriak azok a kivételes alkalmak, amikor olyan emberek értenek egyet, akiknek véleménye egymással szöges ellentétben állónak látszott eddig.

Hát, Kulisz! Tökéletesen igazad adunk Neked! Tök mindegy, hogy a geocaching technikai sport-e, vagy tömegsport. A lényeg a törvények és rendeletek betartása! Ez mindenkire nézve kötelező. Nem csak a fokozottan védett területeken tilos rejteni. Általában a védett területek létesítéséről szóló rendeletekben benne van, hogy az utakról letérni tilos. Innét kezdve nincs miről beszélni. Nagyon helyes, hogy a GCMAFE ládát is megszüntetted, bár nem világos, hogy miért kellett ehhez ute74? Mindegy, jól csináltad! Egyetértünk.

Vagy talán...

Délután a sárga téglalapban bonobokat (Pan paniscus) láthatott a néző. Nagyon értelmes majmok. Például minden további nélkül meg lehet tanítani őket motorkerékpárt vezetni. Sőt, a KRESZ-re is. Lassít a vasúti kereszteződésben, szépen megáll a piros fénysorompónál, ahogy illik. Szabály, az szabály. Amire egy bonobo nem képes, az a szabályok szükség szerinti felülbírálata. Mert mi van, ha fehér a fénysoromó, de mégis jön a vonat? Hát ezért van ma sokkal több Homo sapiens sapiens a Földön, mint Pan paniscus...


FeketeBodzákhozzászólásai | geocaching | válasz erre | 2006.12.23 18:51:50 (18425)
Jé! Tényleg. Hogy ez nem jutott eszünkbe! Köszi!
[előzmény: (18421) Gabe, 2006.12.23 18:46:28]

FeketeBodzákhozzászólásai | geocaching | válasz erre | 2006.12.23 18:37:47 (18419)
Van igazságod ebben a csupa 5-ös dologban, de az sem lenne korrekt. A legjobb tényleg a wapemulátor. Majd lecseréljük a logokat, ha lesz időnk. Aki meg nem bír addig várni, az írjon magánban. Erről ennyit.

Most ment ki a Sabath, Chánuka utolsó napja. Szóval duplán ünnep. Holnap meg Karácsony estéje lesz. Az is ünnep. Egyik sem a marakodás ideje.

"Nagytakarítás" közben láttam, ÉvaSanKri meglelte a 600. ládáját. Gratulálunk neki, és kívánunk neki is békés, csöndes Karácsonyt.

Sábát sálom, chánuka számeách!
[előzmény: (18414) Attibati, 2006.12.23 18:17:05]

FeketeBodzákhozzászólásai | geocaching | válasz erre | 2006.12.23 17:19:24 (18405)
Szó sincs semmiféle bosszúról. Egyszerűen annyi, hogy zavaróak a térképen a függőben maradt ládák. Feleslegesen foglalják a helyet a pontok a GPS memóriájában. A rendszer viszont nem teszi lehetővé a leválogatásukat. Talán illett volna rendesen értékelni, vagy wapról bejelenteni értékelés nélkül, de a fene emlékszik már rá, a wap meg nagyon kényelmetlen.

Ha valakinek fáj az értékelés, akkor írjon egy mailt magánban, és készséggel kijavítjuk a logot valami normálisra.

Kellemes Karácsonyt Mindenkinek!
[előzmény: (18402) Zerind HUN, 2006.12.23 16:51:58]

FeketeBodzákhozzászólásai | Geoláda-élet | válasz erre | 2006.12.23 08:25:36 (3930)
Ez nem biztos. Ha a bíróság törli a közhasznú státuszt, akkor nem.
[előzmény: (3878) Attibati, 2006.12.14 21:22:44]

FeketeBodzákhozzászólásai | OFF | válasz erre | 2006.12.22 19:13:27 (6285)
Bocs, de egy idézet a másik fórumból: "... szükség van az adatbázishoz való hozzáférésre - a feladat milyenségétől függően - írási jogosultsággal. Ez megint csak bizalmi kérdés. (Tudtomal jelenleg csak a fejlesztőnek van írási jogosultsága és még egy moderátornak olvasási hozzáférése az adatbázishoz.)"

Most mindegy, hogy ki írta, mert jó szándékkal mondta ott, más ügyben. És igaza is van. A kérdés az, hogy kibe veti több száz ártatlan, naív felhasználó a bizalmát?

Nu, erről ennyit. Már bejött a Sabath. Ráadásul ma kellett meggyújtani az utolsó hanukai gyertyát. Aztán meg Karácsony. Csupa fény, boldogság, szeretet...
[előzmény: (6276) törölt nick 1, 2006.12.22 17:31:14]

FeketeBodzákhozzászólásai | geocaching | válasz erre | 2006.12.22 14:03:02 (18303)
Jobbulást!
[előzmény: (18302) álomfogók, 2006.12.22 12:07:01]

FeketeBodzákhozzászólásai | Geoláda-élet | válasz erre | 2006.12.22 13:02:10 (3928)
Lehet, hogy nem vagytok rendőrség, de gyakran játsztál pandúrt, meg ügynükösdit. Ne ess ki a szerepedből!

Minden esetre gratula a modiknak. A két pontból az egyik bent van a Ring területén, nem egyértelmű, hogy melyik irányból a 13. szobor, és a koo jó 50 m-rel el van mérve! Volt olyan kesser, aki beljebb is bócorgott emiatt. Nem értem, hogy miért nem lehetett kívül találni pontot. A szabályzat mint mond erről?

Szegények őrök lassan kiborlnak a kesserektől, de legalább valaki elmagyarázhatta volna nekik, hogy mi a fene ez az egész. Ráadásul az is kiderült, hogy a zárt magánterületre került virtuális pontra valszeg. nincs engedély.

A rejtő ui. a következőt írja a ládaoldalon:

T. Nagy 2006.12.20 12:50 - Egyéb
Ma dél körül egy részletes levelet küldtem Office@hungaroring.hu címre a pályaigazgató úrnak. Ehhez mellékeltem korábbi levelem is, egy komplett láda leírással egyetemben, hogy engedjenek be bennünket. Amint válasz érkezik ITT rögtön jelentkezeményt. Igyekszem, hogy a láda kereséssel kapcsolatos gondok megoldódjanak.


A láda viszont 12.13-án jelent meg. Ezek szerint eddig nem volt endegély? Hogy ment át a moderáción?

A 2. pont (láda) se semmi. Ez kívül van, de a leírásból nem derül ki világosan. Kb. a következő nagyobb rendezvényig fog megmaradni. Akkor majd oda települnek a bódék, meg prostik, aztán annyi neki.
A ládában a jelszó tényleg helyesírási hibás. Szellemileg fegyvertelen, aki azt mondja, hogy a netkess elleni harc miatt. Még, ha a virtuális pontról lenne szó, de a ládában!?

De ne csak a rejtőt szidjuk. Valaki pár méterre a ládától defekált, egy-két napja. Sötétben nagy élmény láda helyett megtalálni. Szerintem kesseren kívül más alig jár itt, ilyenkor az akácosban. Azt megszoktam, hogy egyesek tesznek a sporttársak fejére. No, de lassan a ládákba is!?

[előzmény: (3909) kulisz, 2006.12.20 13:57:58]

FeketeBodzákhozzászólásai | OFF | válasz erre | 2006.12.22 11:40:22 (6268)
Felesleges küzdeni a szellemileg fegyvertelenekkel.
Ahhoz, hogy megbírkózz velük, le kell ereszkedni az ő szintjükre,
de ott megvernek a rutinjukkal
[előzmény: (6266) lelcache, 2006.12.22 11:19:23]

FeketeBodzákhozzászólásai | OFF | válasz erre | 2006.12.22 09:58:05 (6264)
Sorry. van = vagy
[előzmény: (6263) FeketeBodzák, 2006.12.22 09:56:48]

FeketeBodzákhozzászólásai | OFF | válasz erre | 2006.12.22 09:56:48 (6263)
Vannak itten fura dolgok. Illik van nem, a netcacher102 nicket mi használtuk. A 3 próbálkozásos rendszert így 6-ra lehetett nyújtani. Úgy hozta a sors, hogy a GCRING miatt elő akartam venni szegény netcacher102-t, de nem tudtam belépni. Gondoltam elfelejtettem a jelszót, hát küldje el e-mailben a rendszer. Helyette a következőt kaptam:


A kért levelet elküldtük címedre.

Felhasználónév: netcacher102
Emailcím: kocsog@bodza.hu

Ha a levél nem érkezik meg (például mert éppen betelt a postaládád), akkor próbáld újra. Ha ez sem segít, mert hibás vagy lejárt az emailcímed, vagy valamiért nem megy a levélküldés szerverünktől a címedre, írj az adminisztrátornak, megjelölve a felhasználónevedet és egy helyes emailcímet!


Érekes. Vajon ki írhatta át az e-mail címet?

Minden esetre megnéztem a többi netcacher### usert is. A sima netcacher kivételével mindegyiknél
netkesser@netkessing.hu szerepel e-mailcímként. Kevéssé valószínű, hogy ez véletlen lenne...

FeketeBodzákhozzászólásai | Geoláda-élet | válasz erre | 2006.12.16 09:50:19 (3899)
A sok honlappal kapcsolatos anyázás közepette jól esik néha egy kicsit visszanézni. Nem?
[előzmény: (3897) Szab, 2006.12.15 22:10:39]

FeketeBodzákhozzászólásai | Geoláda-élet | válasz erre | 2006.12.15 14:07:32 (3894)
Csak érdekességképpen, meg legyen mihez viszonyítani: http://www.freeweb.hu/geocaching/

És még működik ;-)

Lapozás: előző | 1 | 2 | 3 | következő

Egy lapon megjelenő sorok száma:


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]