FAQ
az összes téma hozzászólásai egyben, BlackElders hozzászólásai
új hozzászólás | témák listája

Összesen: 2 db hozzászólás

BlackEldershozzászólásai | Geoláda-élet | válasz erre | 2010.12.19 09:09:39 (18165)
Ja. Bocsánat. Évek teltek el, itt egy csomó új játékos van, aki nem érti, nem is értheti a részleteket. Hozzászólásom nem nekik szólt, és nem kell nekik elmagyarázni sem (ha kíváncsiak, akkor itt van ez, és gondoljanak amit akarnak ;-). Kívánok minden kedves játékosnak Kellemes Karácsonyt és Boldog Új Évet!
[előzmény: (18164) BlackElders, 2010.12.19 09:04:32]

BlackEldershozzászólásai | Geoláda-élet | válasz erre | 2010.12.19 09:04:32 (18164)
Beleolvasva a szokás szerint parttalan vitába, valamelyest érintettnek találtam magunkat (Kokó sorra rejteget a ládáink mellé), ezért engedtessék meg véleményt nyilvánítani.

Kedves Kokó!

1. "Persze meglehetett volna próbálkozni a régebbi doboz .hu-s megjelentetésével is, de a Rejtők ezt vélhetően nem támogatták volna." Ebben nincs igazad, a "nem támogatták volna" egy túlságosan finom kifejezés (l. később).
2. "a magyar láda megjelenéséig csupán 58 megtalálása volt. Ez a szám az új dobozzal 63-ra emelkedett" Nem hiszem, hogy igényeltük volna ládáink megtalálásainak szaporítását, pláne nem azzal, hogy mellérejtesz. A mi ládánk amúgy nem a szapora megtalálásra lett méretezve, ha többen találják meg, akkor hamarabb kell újrarejteni. Úgy véljük, a .com angol nyelvű felülete valamelyest gátlást okoz egyeseknek, ha úgy tetszik egészségesen szelektív. Bár sajna egyre kevésbé... (értse mindenki, ahogy akarja, sértődjék aki magára veszi)
3. "ha szempont a több megtalálás" Nem szempont. A "több" csak a rabszolgának (ma: panelparasztnak) szempont. A polgárnak a "jobb" a mérték. Hogy mi a jobb? Az bonyolult (és "Marci nem szereti bonyolult ;-), de lehet rá keresni példákat. Van egy "harmadik játszótér" ahol pontozás is van. Leegyszerűsítve úgy van, hogy egy láda megtalálása annál több pontot ér, minél kevesebben találták meg előtted (bővebben itt).
3. "azt gondolom, hogy itthoni rejtések esetében felesleges a .com-os dobozok figyelembevétele." Ezzel a magunk módján teljesen egyetértünk, de ez nem jelenti azt, hogy ténykedésed sokáig jó néven vesszük. Mondjuk a GCTITA igényes (talán túlságosan is komplikált) rejtés, de uncsi, hogy az általunk rejtett ládák utánzatai sorra születnek a .hu-n, még akkor is, ha az ötletet néha sikerül továbbfejleszteni. Fel lehet tenni a kérdést, hogy milyen jogon ugatunk bele, hiszen ez egy "másik játszótér"? Semmilyen jogon. Itt nincs jog, sem erkölcs (ez utóbbit éppen ti játszottátok el) itt csak következmények vannak, lesznek.
4. "mi lett volna a helyes döntés?" Lenne egy tippem: önmegtartóztatás. Egy pontig egészséges. De nem kötelező, csak aztán ne sírdogálj! Tudod: nincs felelősség, nincs számonkérés, nincsen gyónás sem, csak azok a fránya következmények, ráadásul mindig akkor, amikor nem is számítasz rá...

Más: Április óta nem sok időnk maradt a játékra, nem követjük az eseményeket sem. Ezért némi meglepetéssel szolgált Kulisz lemondása. Nem ismerjük a körülményeket, nem is érdekel (nehogy valaki elmagyarázza, mert nem olvassuk a fórumot), de ismét egy példa arra, hogy bizonyos problémákkal felesleges bajlódni, idővel úgyis megoldják saját magukat. Köszönjük, csak így tovább!

[előzmény: (18124) Kokó, 2010.12.16 10:22:10]
Egy lapon megjelenő sorok száma:


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]