geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
GC kupa fórum, Madw hozzászólásai
új hozzászólás | témák listája

Összesen: 6 db hozzászólás

Madwhozzászólásai | válasz erre | 2012.03.23 22:57:13 (233)
Teljesen jogos a dolog, így a korrekt szerintem is. Csak mikor a Nyergesújfalu-Tát kerékpárút 5 km nyílegyenes szakaszát tekertem a vaksötétben, unalmamban ötletelni kezdtem, hogy milyen vicces lenne a sötétben elráncigálni a bicajt az ősdzsindzsás csalántengerben a régi rejtekig. :) Na akkor eldöntöttem, hogy előtte inkább kérdezek. ;)
[előzmény: (232) Old Fairy, 2012.03.23 22:38:27]

Madwhozzászólásai | válasz erre | 2012.03.23 22:07:51 (231)
Újfent köszönöm a segítségeket! Mióta nem az öreg Etrex Camo-t használom, eléggé kitárult a gps világ. Persze próbálom követni a fejlődést, de úgy látszik nem elég lelkesen.
A BaseCamp-et soha nem használtam, és azt sem tudtam mi fán terem a gdb. Eddig.
Sikerült feltöltenem a track-eket, minden szép és jó (a Comodo is összeszedte magát). :) Bár.... A GCNSTU-1-nél a 11.99 m még belefér? Nemsokára lesz kép is, hogy ott voltam, csak a logokat írom...
Erről jut eszembe. A megszűnt ládák is benne vannak az adatbázisban? Mi van akkor, ha éppen útba esik egy olyan, amit régen megtaláltam de már nincs kint, de elmegyek a koo-ra? Az találatnak számít, vagy csak simán dicséretes, hogy plusz utakat tekerek, de így jártam? :) Mielőtt még elmennék valamelyik nap a Táti rezervátum hűlt helyére a két méteres csalántengerben. ;)

Madwhozzászólásai | válasz erre | 2012.03.22 22:28:14 (219)
heyjoe, izsolt: köszönöm, már látom az alagút végén a fényt. Három lámpa, vagy mi. :)

Sikeresen egyesítettem a trackdarabokat. Hm, jó ez a BaseCamp. Viszont. Úgy tűnik, hogy Comodo Dragon böngésző alatt nem látok semmit a feltöltő oldalból. Csak vakargattam a fejemet, hogy mindenki ámuldozik, én meg csak egy fehér oldalt látok egy formmal. Végül most, hogy töltöttem volna fel a fájlt, leesett a dolog. Comodo a tűzfalam is, ezért szerettem bele a böngészőjükbe, de nem halok bele ha nem megy, csak gondoltam jelzem. Chrome motoros, tehát a sokkal jobban elterjedt Google Chrome alatt is lehetnek akkor hibák...
Mekkora a fájlméret korlát? Csak mert a 45 km-es track-em a BaseCamp-el szerény 6,9 Mb (22617 pont, ritkítani kellene?) és úgy elhajtott az oldal melegebb égtájra, hogy csak na. TrackMaker-rel már sikerült leszorítani 2,3 Mb-ra, de az is soknak bizonyult (ebben már a szívritmus sincs benne [óh és még a pedálfordulat kütyüt fel sem raktam]).

Lejjebb írták, hogy csak műkedvelésből. Ahogy elnézem a teljesítményeket, nekem is csak műkedvelés lesz ez a verseny. Tesztelem az új kütyüket és tekerek. Végülis amúgy is ez lenne a lényeg...

Madwhozzászólásai | válasz erre | 2012.03.22 15:39:41 (213)
A hétvégén én is végre beszálltam a dologba. Van két napi track-em, de kicsit elakadtam.
Írtok lejjebb a megszakadt/megszakított nyomvonalról. Ez most akkor azt jelenti, hogy ha valahol van ilyen, akkor manuálisan össze kell kötögetni különben külön szakasznak számolódik el (és kapok néhány nem érvényes találatot)? Ha manuálisan kell összekötni, akkor istenbiz' megőszülök. Van néhány szakasz, ahol úgy néz ki a track mint a morze betűk. Van erre valamilyen automatizmus (a google nem volt a barátom)?
Szívritmus kütyüt használok, úgyhogy 3000 pontonként új fájlt csinál a 62S. Ha TrackMaker-rel fűzöm össze őket, az jó? Nem leszek meggyanúsítva, hogy csaltam (mint ahogy az már megtörtént mással)? Az a baj ilyenkor eltűnik a fájlból a HearthRate értéke. Mivel tudom összerakni a gpx-eket, hogy benne maradjon?

Madwhozzászólásai | válasz erre | 2012.03.15 19:40:10 (142)
Fairy, 5N: köszönöm a magyarázatokat, azt hiszem átjött a dolog. Sikeresen megértettem. :)

Madwhozzászólásai | válasz erre | 2012.03.15 00:26:52 (133)
A kerékpáros kupával kapcsolatban lenne kérdésem. Az előzőeken nem vettem részt, ezért ez a távolságosdis rész még nem világos számomra.
Egy láda megatalálásába beleszámít a visszaút is? Tehát oda-vissza kell meglennie a minimum 30 km-nek (nem őrültem meg tudok számolni :), ha oda megtettem, persze hogy vissza is meg kell tenni a 15-öt, de ha bejön a képbe egy másik láda is akkor már árnyalódik a dolog)? Ha beleszámít a visszaút, akkor tovább göngyölíteném. Ha elmegyek egy ládáért mondjuk 10 km-re, onnan elmegyek egy másikért +5-re, ezután haza 20-at, akkor ezek elfogadott találatok, vagy sem? A "mindegyik helyszínen legalább 15", ezesetben érvényesül?
Vagy ez így nem működik? Két láda között kell meglennie a minimum 15-nek (és a kiindulási hely és az első láda között is)?
Tehát lehet, hogy a fenti eset csak úgy elfogadható, hogy az első pont minimum 15-re van, és tőle minimum 15 re a második?
...és emiatt el kell kerekezni Kukutyinba, vagy egy körforgalomban addig kőrözni a míg a két pont között megvan a minimum 15 táv? :)
Az útvonaltervezés szempontjából nem mindegy, nem a budapesti ládarengetegre pályázom a szabályzat "kiforgatásával". ;)
Egy lapon megjelenő sorok száma:

új hozzászólás | témák listája


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.