geocaching, geocaching.hu hozzászólásai
új hozzászólás | témák listája

Összesen: 64 db hozzászólás

Lapozás: előző | 1 | 2 | következő


geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2015.09.11 16:59:13 (73214)
Helyzetjelentés Tatáról.

Az idő kicsit borongós, de nem esik. A pályán nincs sár, de egy kicsit vizesek a növények. Kamásli ajánlott, főleg a korán rajtolóknak. A pontok fele ugyanoda került, mint 13 évvel ezelőtt, a többi meg a közelébe.

Gyertek, várunk mindenkit szeretettel.

A szervezők

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2013.05.16 11:28:20 (68027)
Az Elnökség döntése értelmében a 2013. május 15. 21:37 és 21:54 között, a Geoláda-élet fórumon történt szóváltásban "durva, trágár szóhasználat, illetve agresszív, fenyegető hangnem" használata miatt Fairy játékostársunk fórum-hozzászólási jogosultságát 2013. május 30-ig felfüggesztjük.

Felhívjuk valamennyi játékostársunk figyelmét a fórumok rendeltetésszerű használatára, és a Fórummoderálási alapelvek fokozott figyelembe vételére.

MGKE Elnökség

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2011.08.04 17:42:32 (58733)
A mai napon lejárt kulisz és Blue Mali játékosok 30 napos kitiltása, mostantól ismét látogathatják az oldalt, és hozzászólhatnak a fórumokhoz. További sikeres ládázást kívánunk nekik!

Ugyanakkor természetesen tudjuk, hogy mindketten más nickel kitiltásuk idején is folyamatosan jelen voltak, de meggyőződésünk szerint nem az a feladatunk, hogy szabályokat, szabálybetartató szabályokat, valamint azok be-nem-tartása esetére alkalmazandó retorziókat alkossunk, hanem hogy a túlnyomó többség számára biztosítsuk a szerethető játékot.

Továbbra is minden erőfeszítésünkkel ezen vagyunk, ezért kérünk mindenkit a korrekt játékostársi viszonyok ápolására és a valamennyiünk érdekében alkotott játékszabályok betartására.

MGKE Elnöksége

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2011.07.13 10:49:07 (58564)
FeketeBodzák fórum kitiltása megszüntetve.

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2011.07.04 21:15:51 (58305)
Kedves Játékosok!

Az Elnökség 2011.06.17-én az alábbi felszólítást tette közzé:

"Tiszelt kulisz és Blue Mali!
Az elmúlt napokban több játékostársunk jelezte, hogy ládáitok leírásait töröltétek, azok adatait és esetenként jelszavait megváltoztattátok. Akciótokkal megnehezítitek, lehetetlenné teszitek azok keresését, vagy a találat szabályos bejelentését. Ezzel megsértitek a ládarejtésre vonatkozó szabályokat, és az általatok bírált vezetőség helyett a játékosokat hozzátok méltatlan helyzetbe.
A játék rendeltetésszerű menetének visszaállítása érdekében felszólítunk mindkettőtöket, hogy ládaoldalaitokat 2011. július 3. 24:00 óráig maradéktalanul állítsátok vissza eredeti állapotukba!
Ha szükségét érzitek, tiltakozó szöveget elhelyezhettek az oldalakon, de kizárólag a szabályos leírás végére. Amennyiben ezt nem teszitek meg, 2011. július 4-én admin beavatkozással az adoptálhatóak közé fogjuk helyezni ládáitokat, és mindketten 30-30 napos eltiltást kaptok az oldalra való belépéstől.
A megszabott határidővel lehetőséget biztosítunk számotokra, hogy a verseny után akár személyesen kifejtsétek véleményeteket az Elnökség bármely jelen lévő tagjának."


Fent nevezett játékosok nem tettek eleget felszólításunknak, nem éltek az egyeztetés lehetőségével sem személyesen, sem más módon. Ládaoldalaik koordinátáit nullázták, a teljes szöveget törölték. Ezzel önmaguk semmisítették meg azokat. Eredeti elképzelésünktől eltérően, a rejtők fenti módon kinyilvánított szándéka szerint az érintett ládákat a Game Over felhasználó veszi át.
Azokat a ládákat, melyeket nem egyedül jegyeznek, felajánljuk a rejtésben részt vevő rejtőtársaknak. Amennyiben szeretnék a ládák további létét biztosítani, jelentkezzenek az elnokseg@geocaching.hu címen.

Kulisz és Blue Mali 30-30 napos kitiltása a mai napon kezdetét vette.

MGKE Elnöksége

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2011.06.17 08:45:30 (58010)
Tiszelt kulisz és Blue Mali!

Az elmúlt napokban több játékostársunk jelezte, hogy ládáitok leírásait töröltétek, azok adatait és esetenként jelszavait megváltoztattátok. Akciótokkal megnehezítitek, lehetetlenné teszitek azok keresését, vagy a találat szabályos bejelentését. Ezzel megsértitek a ládarejtésre vonatkozó szabályokat, és az általatok bírált vezetőség helyett a játékosokat hozzátok méltatlan helyzetbe.

A játék rendeltetésszerű menetének visszaállítása érdekében felszólítunk mindkettőtöket, hogy ládaoldalaitokat 2011. július 3. 24:00 óráig maradéktalanul állítsátok vissza eredeti állapotukba!

Ha szükségét érzitek, tiltakozó szöveget elhelyezhettek az oldalakon, de kizárólag a szabályos leírás végére. Amennyiben ezt nem teszitek meg, 2011. július 4-én admin beavatkozással az adoptálhatóak közé fogjuk helyezni ládáitokat, és mindketten 30-30 napos eltiltást kaptok az oldalra való belépéstől.

A megszabott határidővel lehetőséget biztosítunk számotokra, hogy a verseny után akár személyesen kifejtsétek véleményeteket az Elnökség bármely jelen lévő tagjának.

Üdvözlettel:

MGKE Elnöksége

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2011.06.08 19:13:57 (57939)
Köszönöm, megtörtént. :-)
[előzmény: (57938) Törölt, 2011.06.08 15:48:53]

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2011.02.16 21:32:07 (56088)
Kedves Játékostársak!

Idén nem csak a hazai geocaching, a Bátor Tábor Alapítvány is fennállásának 10. évfordulóját ünnepli. A következőkben e daganatos és cukorbeteg gyerekek élményterápiás táboroztatásával foglalkozó alapítvány felhívását szeretnénk tolmácsolni Felétek:
Ha éreztek magatokban kedvet és elhivatottságot, hogy kipróbáljátok magatokat önkéntes tevékenységben, itt a lehetőség!
További információt itt, illetve az alapítvány honlapján találtok!

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2010.09.08 19:27:20 (51651)
Idén először (de reméljük nem utoljára) a .com-on is szerepel a GC fesztivál és verseny kiírása.
Köszönjük a segítséget a TeamGBGA-nak és azon belül is Nebel-nek!
Reméljük jó hangulatú, nemzetközi versenynek és fesztiválnak nezünk elébe.

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2010.08.10 13:52:53 (51051)
Tisztelt játékostársak!

A 2010. 07.15-ei tájékoztatónkban foglaltak szerint a Pilisi Parkerdő Zrt kezelésében lévő területeken elhelyezett geoládák (összesen kb. 180 pont, multiláda pontokkal együtt) rejtőinek túlnyomó többségével felvettük a kapcsolatot. Azokban az esetekben, ahol a geoláda elhelyezkedése az egyesületünk és a parkerdő közti megállapodásban foglalt feltételeknek megfelel (jelzett turistaúttól 10 méteren belüli, illetve nem meredek, sziklás hegyoldalban történő elhelyezés) értesítést nem küldtünk. A kiértesített ládák rejtőinek figyelmébe ajánlottuk, hogy a pozitív hozzájárulás érdekében fontolják meg a ládák áthelyezését.

Saját döntésük és jól felfogott érdekük alapján a rejtők több geoládát már áthelyeztek, illetve a módosítás folyamatban van. Természetesen a helyi adottságok vagy egyéb körülmények miatt, illetve saját döntés alapján vannak ládák, melyek jelenlegi helyzete nem kerül módosításra. Összességében a rejtők többsége együttműködő volt, ajánlásunkra pozitívan reagált. A nagy számok törvénye alapján fentiek alól minimális számú kivétel is előfordul.

Tájékoztatónkban említettük, hogy a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának Budai Tájegységétől érkezett természetvédelmi kezelői vélemény szerint 6 geoládát át kell helyezni, 7 geoláda pedig megszüntetésre került. Az áthelyezésre és megszüntetésre kerülő geoládák rejtőit értesítettük, ismertettük velük a nemzeti park véleményét, és felhívtuk a figyelmüket az abban foglaltak végrehajtására.

A Pilisi Parkerdővel kötött együttműködési megállapodás és a DINPI tájegységi vélemény két különböző
célú, és működésű szervezettel összefüggő, következésképpen egymástól független történések. A két szervezet - részben átfedő - működési területe miatt azonban a geoládák közül van, amelyek csak a pilisi parkerdővel, van amelyek csak a budai tájegységgel, és van, amelyek mindkettővel kapcsolatba hozhatóak. Az adott geoláda elhelyezkedésének megfelelő tartalmú leveleket kapott minden rejtő az egyesülettől, aki több ládát is rejtett, annak egy levélben, de ládákra lebontva írtuk le az előzőekben részletezetteket.

A Budai-hegyekben található geoládák rejtőinek a leveleket kulisz küldte ki. Zsorzs nicknevű játékostársunk három rejtett ládája (GCDIFO - Disznófő, GCKOTE - Körbetekintő, GCOSZI - Oszoly-csúcs) révén is érintett volt, mindhárom geoláda védett természeti területen (GCDIFO, GCKOTE - Budai Tájvédelmi Körzet, GCOSZI - Duna-Ipoly Nemzeti Park) került elhelyezésre évekkel ezelőtt, illegálisan. A turistaúttól távol, fokozottan védett természeti területen elhelyezett GCDIFO geoláda a tájegységi vélemény alapján megszüntetésre került. A GCKOTE geoláda elhelyezését nem kifogásolták.
A GCOSZI geoládára az illetékes tájegység szakvéleményének beszerzése folyamatban van.

Mindhárom geoláda egyúttal a Pilisi Parkerdő által kezelt területen helyezkedik el, ennek megfelelően a Geocaching Szabályzat 6-os pontjában is foglaltaknak is meg kell felelniük. A GCDIFO geoláda a nemzeti park véleménye alapján megszűnt, így a másik két ládát kellett harmonizálni a játékszabályzattal. Mindkét láda a jelzett turistaúttól több mint 10 méterre helyezkedett el, a GCOSZI ezen túlmenően meredek, sziklás hegyoldalban. A rejtővel ezeket a tényeket közöltük, ajánlva a két geoláda áthelyezését.

A rejtőtől válasz a kiküldött levélre nem érkezett, azonban a lényegesen változott geoládákról szóló, kérésre automatikusan érkező mail alapján értesültünk a ládák megszüntetéséről, egy időben minden olyan felhasználóval, akinek ez az értesítés be van állítva a profiljában. Az elrejtő ezen lépése előtt értetlenül álltunk, ezért kulisszal egyeztetve, és kérésére az engedélyeztetési ügyekben huzamosabb ideje résztvevő, a témában jártas, a helyszíneket jól ismerő Blue Mali kessertársunk a rejtőtől magyarázatot kért. A rejtő válasza alapján egyértelmű volt, hogy a ládákat megszüntető döntése végleges, a geoládákat a helyszínekről saját kezűleg eltávolította. Döntésével és cselekedeteivel egyet nem értve, de azokat tiszteletben tartva, próbáltuk rávenni, hogy adoptálásra ajánlja fel, azonban ettől is elzárkózott. A rejtő gyors és határozott állásfoglalásainak köszönhetően, a helyzet rövid idő alatt világos lett: a helyek játékba történő bevonása továbbra is kívánatos, azonban ez kizárólag új ládák rejtésével lehetséges. Ezt követően került sor a játékszabályzatnak megfelelő módon, két új geoláda elrejtésére.

Sajnálattal tapasztaltuk, hogy a fórumokon, és az új ládák oldalán egyes felhasználók, a tényeknek és a valóságnak - többségében teljesen vagy részben tájékozatlanságon, kisebb részben előre megfontolt szándékon alapuló - nem megfelelő állításokat közöltek, illetve vélt igazuknak játékunkhoz méltatlan módon, kirívóbb esetekben kulturálatlan, trágár, becsületsértő kifejezésekkel adtak hangot. Ezen cselekedetükkel elsősorban saját magukról állítottak ki nem túl hízelgő bizonyítványt, de nem utolsó sorban szerencsétlen módon a geocachinget a helyén - játéknak - kezelő, a játékot és a geocaching.hu-t kulturáltan, a játékostársaikat és a játékszabályokat tiszteletben tartva űző és használó sokezer geoládászra is aprócska árnyékot vetettek.

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2010.05.12 12:07:26 (50000)
Tisztelt versenyzők!

Az Eötvös turistaházban felszabadult egy 3 ágyas, fürdős szoba, akár már csütörtök estétől igénybe vehető!
Akit érdekel dobjon egy mélt az info kukac geocaching hu címre!

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2010.04.20 17:57:13 (49200)
MGKE közleménye, 2010.04.20.

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2010.02.16 15:47:37 (46539)
Ismételtem felhívjuk a figyelmet a Fórummoderálási Alapelvekre, különösen az 1.4-es szakaszára! Aki a továbbiakban nem a fórum támakörébe illő hozzászólást tesz illetve flood-ol moderálva lesz, ismételt szabálytalankodás után eltiltásra kerül. Köszönjük az együttműködést!

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2010.02.01 15:42:20 (46061)
Az Egyesület vezetősége néhány napon belül választ fog adni a felmerült kérdésekre.

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2009.09.05 23:29:59 (43755)
Kedvcsináláshoz mindkettő csökkent volna. Ez hosszabb folyamat eredménye, pár nap és kiderül. :-)
[előzmény: (43754) macikupac, 2009.09.05 23:16:10]

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2009.09.05 22:18:13 (43752)
Minden versenyről külön kell dönteni, de ha jól halad a szekér akkor legfeljebb ennyi.
[előzmény: (43751) scele, 2009.09.05 22:13:28]

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2009.09.05 19:54:50 (43749)
Kedves Kesserek!

A hagyományos őszi verseny idén sem marad el, a nyári hegyes terep után most egy kicsit laposabb helyszínen lesz. Ennek örömére -megfelelő számú jelentkező esetén- újra lesz kerékpáros verseny is! Ezért kérjük mielőbb jelentkezzen az aki kerékpárral kíván indulni!

A pontos helyszín: Mártély, Ökoturisztikai Központ (N46 28.013 E20 13.353 82m)

Az eddigi feladatokhoz hasonlóan, a cél a verseny területén elhelyezett kb. 25-30 pontból tetszőlegesen kiválasztott 15 db pont kizárólag gyalogos (ill. kerékpáros), tetszés szerinti sorrendben való felkeresése. A kisgyerekkel érkezőknek a családi kategóriában mindössze 8 pontot kell megtalálniuk.

Az MGKE tagkártyával rendelkezők ne felejtsék otthon a kártyát, mert a nevezési díj nekik csak 1000 Ft lesz!

További részletek és jelentkezés:
http://geocaching.hu/verseny.geo?id=23

Szeretettel várunk mindenkit:

a szervezők.

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2009.06.10 17:59:02 (42326)
Kedves Játékostársunk!

A hagyományos tavaszi és őszi verseny és fesztivál mellett idén egy különlegesség is lesz: nyári verseny. A terep a szokásosnál kissé nehezebb lesz, ezért most lehetőség lesz családi kategóriában is indulni!

A verseny időpontja: 2009. július 4. szombat

A bázis: Mátraszentlászló, 1vándor Vendégház, N47 55.515 E19 52.840

Az eddigi feladatokhoz hasonlóan, a cél a verseny területén elhelyezett kb. 25 pontból tetszőlegesen kiválasztott 15 db pont kizárólag gyalogos, tetszés szerinti sorrendben való felkeresése. A pontokat a bázistól mért kb 2,5 km sugarú körben helyezzük el. Közlekedni csak utakon szabad!

A családi kategóriában azok a csapatok indulhatnak ahol legalább egy 14 év alatti gyerek (1995. július 4-én vagy később született) is teljesít 7 + 1 kötelező pontot.

A fáradt versenyzőket ezúttal egy finom szlovák bableves és lekváros bukta várja a célban

Díjazás: az első helyezett plakettel és oklevéllel, a második és harmadik helyezett oklevéllel térhet haza, mindkét kategóriában. Az ajándékokat az összes szabályosan teljesítő versenyző között sorsoljuk ki!

Kérjük minél előbb jelentkezzetek az alábbi űrlap kitöltésével mert csak az június 30-ig jelentkezetteknek tudjuk garantálni a geomenüt!

További részletek és jelentkezés:
http://geocaching.hu/verseny.geo?id=22

Szeretettel várunk mindenkit, sikeres versenyzést kívánunk!

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2009.04.07 22:51:36 (41160)
Nyuszi ül a fűben,
Ülve szundikálva,
Nyuszi talán beteg vagy,
Hogy már nem is ugorhatsz.
Nyuszi hopp! Nyuszi hopp!
Máris egyet elkapott!

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2009.03.19 08:21:04 (40946)
Kedves játékosok!

Közeledik a tavasz, a tavalyi évhez hasonlóan a ládázás mellett a környezetvédelemre is lehet időt szakítani.

Az idei első akció egy már ismert helyen, a Fundoklia-völgyben lesz, jövő hét szombaton, az Érdi Környezetvédő Egyesület szervezésében. Továbbra is él az, hogy aki legalább 2 GCCITO-n részt vesz az egy egyedi pólóval gazdagodik - a készlet erejéig!

Zsák, kesztyű, víz és zsíros kenyér lesz!

Részletek ill. jelentkezés a következő helyeken olvashatóak:
http://geocaching.hu/caches.geo?id=924
http://geocaching.hu/poi.geo?id=67570

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2009.02.21 19:12:35 (40230)
Tisztelt geoládászok!

Készítsétek a bakancsot, mert március 14-én egy teljesítménytúrával megnyitjuk az idei rendezvények sorát! A helyszín a Börzsöny, indulás-érkezés Királyréten.

Részletek és jelentkezés itt: http://www.geocaching.hu/verseny.geo?id=20

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2008.10.18 20:54:19 (37395)
off(?)

GCCITO-nál nem jó típust logoltál ma, jelentsd be jelszó nélküliként, mert szeretnénk jóváhagyni neked egy újabb szemétszedős megtalálást! :)
[előzmény: (37394) Apexsek, 2008.10.18 19:34:37]

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2008.10.07 22:07:36 (37230)
A fóti önkormányzattal közös pályázatunk keretében megvalósuló szemétgyűjtés első időpontja: október 11-e, találkozó 9 órakor lesz a láda koordinátáin. A széles földúton lehet parkolni. Az önkormányzat munkavédelmi kesztyűt és zsákokat biztosít.

Ezt követően az akciósorozat Dunakeszin, október 18-án folytatódik, és novemberben is sor kerül 2 szemétgyűjtésre, szintén Fóton, ill. Dunakeszin.

Érdemes lesz bejelenteni a találatokat (jelszó nélküli, képekkel, a találatokat jóváhagyjuk), mert akik mindkét eseményen részt vesznek azokat geocachinges kegytárgyakkal lepjük meg. Aki csak az egyikre tud eljönni az sem marad kegytárgy nélkül, geocaching.hu-s matricát kap! (A készlet erejéig, reméljük sokan lesztek és elfogy! ;) ) Várunk minden tettre kész kessert!

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2008.09.23 21:48:17 (37018)
Tisztelt geoládászok!

A mai napon egy szomorú hírről kaptunk értesítést. Elhunyt Gáspár Attila, szenvedélyes természetvédő, a Székesfehérvári Zöld Kerekasztal Társaság vezetője, a helyi Sóstó természetvédelmi terület mentora.

Elhunyt Gáspár Attila
Szenvedélyes volt

Aki ott járt Sóstón 2004 novemberében a geofa ültetésen, 2005-ben a szemétszedésen, bizonyára emlékszik rá. Gáspár Attilát szeptember 25-én, 9 órakor kísérik utolsó útjára a Sóstói Katolikus Temetőben.

Nyugodjék békében!

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2008.06.08 22:18:03 (34470)
Kedves Legolány, jana.hu, rekasi, Dzsozy és Pilis50!

Köszönjük szépen, hogy a hétvégi Nemzeti Parkos rendezvényen lelkesen és vidáman képviseltétek
a geoaching.hu-t, "hirdettétek az igét"! :-)


geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2008.06.03 10:04:52 (34270)
Tisztelt geoládászok!

A hétvégén (június 7-8) kerül megrendezésre a Margitszigeten a Nemzeti Parkok bemutatkozása a Magyar Nemzeti Parkok Hete 2008 rendezvénysorozat részeként. Egyesületünk a tavalyi évhez hasonlóan idén is felkérést kapott a részvételre. Egy standot kapunk, ahol az érdeklődőkkel ismertethetjük, népszerűsíthetjük a geocachinget, igény esetén a közeli geoládákat meg is lehet keresni. A rendezvényen 2 lelkes geoládász folyamatos jelenlétét kell biztosítani (lehet többször 2 fő is, szombat-vasárnapra, egymást váltva napközben)..

Várjuk az érdeklődők jelentkezését az info kukac geocaching hu címen!

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2008.06.03 10:03:55 (34269)
Verseny-utózöngék:)

Ottmaradt tárgyak:
- a parkolóban 1 pár cipő, 1 pár zoknival:)
- a bázison 1 szép fémdoboz, benne allergia elleni szerekkel

Akinek ezek hiányoznak, csörögjön oda a Park Szállóba! Ezt tegyék meg a 9-es szoba volt lakói is, otthagytak pár dolgot:)

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2008.05.27 09:32:43 (34123)
Tisztelt geoládászok!

Idén is megrendezésre kerül a Magyar Nemzeti Parkok hete, melynek keretében június 7-8-án természetvédelmi vetélkedőt szervez a KvVM Környezet és Természetmegőrzési Szakállamtitkársága,
társszervezőként a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Magyar Turizmus Zrt. A helyszín a Margitszigeti szökőkút melletti füves terület, a Sziget Sportvarász részeként.

Egyesületünk a tavalyi évhez hasonlóan - Pál-völgyi kőfejtőben volt - felkérést kapott egy állomás biztosítására.

Egy standot kapunk, ahol az érdeklődöket tudjuk fogadni, tájékoztatni, valamint gps-t és igény esetén kíséretet adni a közeli geoládák megkereséséhez:)

Várjuk mindkét napra 2-2 vállalkozó kedvű geoládász jelentkezését az info kukac geocaching hu címre!

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2008.05.27 09:22:12 (34119)
Geocaching verseny last minute

Tisztelt geoládászok!

Ne feledjétek, a hétvégén geocaching verseny és fesztivál, Alsóperén!
Részletek itt: http://geocaching.hu/verseny.geo?id=18

Egy kis kiegészítő info: a versenyterület a bázistól északra fog
elhelyezkedni, 30 pont lesz kihelyezve, ebből 15-öt kell megkeresni, hogy
bekerüljetek a kalapba. Nézegessétek a térképet, készüljetek :-)

A geomenü gulyás lesz kenyérrel + lekváros bukta vagy túrós batyu, a
szokásos 800 Ft-os áron.

A helyszínen is lehet nevezni, de ott már geomenü megrendelésére csak
korlátozott számban lesz lehetőség. Ezért kérjük, hogy aki még nem jelezte
a gemenü igényét - vagy nem jelezte pontosan, esetleg módosítaná - az
jelentkezzen és töltse ki a plusz geomenü mezőt legkésőbb szerda estéig.

Természetesen a Park Hotel éttermében is van étkezési lehetőség.

Köszönjük, jó versenyzést és fesztivált kívánunk!

geocaching.hu versenyszervező csapat

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2008.04.01 13:26:01 (31431)
Kedves Kesserek!

Tájékoztatunk benneteket, hogy az MGKE a következő közgyűlésén feloszlatja önmagát és a geocaching.hu-t átadja a GroundSpeak Inc.-nek. Ezzel az egyesüléssel a magyar kesserek is élvezhetik a .com nyújtotta szolgáltatásokat, erről hamarosan a GroundSpeak -angol nyelvű- levélben tájékoztat majd benneteket. A tárgyalások eredményeképp az MGKE pártoló tagjai 3 hónapos ingyenes Premium Membership-et kapnak.

További örömteli játékot kívánunk!

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2008.03.25 13:21:27 (30984)
Pontosan így van! A törvények szerint minden évben május 30-ig kell elfogadnia a közhasznúsági jelentést (melynek része a pü beszámoló amit a könyvelő készít el évente egy alkalommal a kötelező tartalommal) a közgyűlésnek, ezekbe a tagság betekinthet, majd elfogadja vagy nem fogadja el. Ez idén is így lesz, tavaly is így volt. Ez megtekinthető a leírások menüből.

A tavaly ősszel az APEH általt átutalt adó 1%-ok összegének felhasználásáról a törvények szerint 2008. október 31-ig kell nyilvánosságra hozni közleményt.
[előzmény: (30982) Apexsek, 2008.03.25 12:59:47]

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2008.03.09 23:24:41 (29750)
Igen tervben, van, a helyszín valahol a Bakonyban, időpont május közepe-vége, nincs még pontosabb.
[előzmény: (29748) kriger, 2008.03.09 23:23:35]

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2008.03.09 23:23:55 (29749)
A játékot talán nem, de a fórum jó irányba halad e felé. Pedig csak egy pici szövegértés kéne...
[előzmény: (29747) Csuhás, 2008.03.09 23:21:54]

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2008.03.09 23:14:49 (29746)
Az a megsértett pontot jelöli, hogy tudja a kedves fórumozó a törlés okát. Tényleg hihetetlen, hogy mi folyik itt.
[előzmény: (29745) Csuhás, 2008.03.09 23:12:24]

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2008.03.09 22:55:20 (29741)
Igen, nem kéne állandó kötekedéssel szétverni a közösséget. Ott a köpködő fórum tessék azt bomlasztani. A felvetett kérdésre az offolás ellenére volt válasz.
[előzmény: (29739) Csuhás, 2008.03.09 22:50:47]

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2008.03.09 22:51:50 (29740)
A fórummoderálás egyértelműen a weblapok adminisztrácója halmazba tartozik. No meg az idézett szöveg elég érthető.
[előzmény: (29737) Mr Zerge, 2008.03.09 22:48:48]

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2008.03.09 22:43:49 (29735)
Ezt a fórumot is be akarjátok záratni?

1.6. Azon szerkesztéssel, fórummoderálással, a szerkesztőkkel vagy a fórummoderátorokkal foglalkozó hozzászólások, amelyek nem a kifejezetten az e célt szolgáló T.Mod! fórumban tűnnek fel, törlésre kerülnek. Továbbá azon hozzászólások, melyek kísérletet tesznek a geocaching.hu és/vagy a turistautak.hu működésének megzavarására, magánlevelezést vagy egyéb nem publikus információt tartalmaznak szintén törlésre kerülnek.

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2008.03.09 22:19:31 (29728)
Urak! Úgy tűnik nem volt egyértelmű az álláspont. A fórummoderátorok nem publikusak, mint ahogy ez széles körűen szokott és bevált gyakorlat az interneten.
A szabályzatot is kéretik elolvasni és megérteni, az elmúlt órák összes hozzászólása zokszó nélkül kimoderálható lenne (1.6), ami meg is fog történni ha tovább folyik a topik szennyezése.

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2008.03.09 14:45:51 (29686)
Igazodunk a main streamhez.
No én se offolok itt tovább mert még kicsap vki.
[előzmény: (29684) dc3, 2008.03.09 14:37:34]

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2008.03.09 14:34:28 (29683)
Megszámlálhatóan kevés, a geocaching.hu júzer neve alatt zajlik a folyamat, amit több természetes személy igazgat. Egyébként az ilyen jellegű kérdéseknek a T.Mod fórumon lenne a helyük!
[előzmény: (29682) Pupu, 2008.03.09 13:34:45]

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2008.03.08 20:27:32 (29674)
Kedves fórumozók!

A kulturált és örömteli fórumozás érdekében elkészítettük a részletes Fórummoderálási Alapelveket. Ennek a létrehozása során a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének ajánlását vettük alapul, így igazodva az interneten széles körűen elfogadott és működő elvekhez. A új alapelvek itt olvashatóak, ez a hivatkozás megtalálható a leírások legördülőben is.
Kérünk mindenkit, hogy figyelmesen olvassa el, értelmezze és ezek után ennek szellemében használja a fórumokat. A fórummoderátorok is ez alapján fognak eljárni így remélhetőleg kevesebb lesz a félreértés.

Köszönjünk az együttműködést!

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2008.03.07 16:52:44 (29633)
geocaching fórumon?
Igen. Természetesen közösségin olyat értve ami valamilyen módon kötődik a geocachinghez vagy a geokesserekhez.

miért érzem hogy valaki fordítva ül a lovon...
Jól érzed, páran nem tudták rendeltetésszerűen használni a fórumot s ez lett a vége...
[előzmény: (29632) izsolt, 2008.03.07 16:44:21]

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2008.02.02 13:50:25 (28786)
A geocaching.hu oldalról letöltött, lementett vagy egyéb úton kinyert adatok kizárólag magánfelhasználásra, közvetlenül a GPS-be való betöltésre, a geocaching játszására használhatók. Minden egyéb felhasználáshoz - off- vagy on-line publikálás, saját adatbázisba ágyazás, üzleti célú rendezvényen felhasználás, stb. - a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület előzetes írásbeli hozzájárulása szükséges.
[előzmény: (28780) SylverRat + Bogee, 2008.02.02 09:42:53]

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2008.01.30 15:11:11 (28631)
Kedves Fil!

Valamit elnéztél, az említett láda a GO-nál van, volt, és marad.
[előzmény: (28630) Fil, 2008.01.30 14:58:12]

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2008.01.13 20:04:42 (27997)
Kedves Jelentkezők!

Köszönjük a felhívásra érkezett jelentkezéseket! Sajnos több érvénytelen jelentkezés is jött ezért megosztjuk a leggyakoribb hibákat:
- nincs megadva az összes kért adat
- a juttatás eleve visszautasítása (e posztok kifejezetten számonkérhető feladatkörök, az egyéb segítségeket is szívesen fogadjuk de más keretek között)
- a jelentkezések feltételhez kötése (a kiírásban szereplő minden feladatot el kell látni és az ehhez -de csak az ehhez- szükséges hozzáférések meg lesznek adva)

Az érvénytelenül jelentkezőket e-mailben is tájékoztatjuk, kérjük a jelentkezések átgondolását és újraküldését valamint új jelentkezéseknél a fentiek figyelembe vételét!

Várjuk a további jelentkezéseket!

MGKE

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2007.12.09 20:46:07 (26120)
Itt olvasható a legutóbbi elnökségi ülés jegyzőkönyve.

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2007.12.07 09:42:46 (26087)
Kedves geoládászok!

Jövő évben egyesületünk tervezi a CITO-mozgalom fellendítését, illegális szemétlerakók felszámolását, az országban akár több helyen - egyszerre - is. Szeretnénk felmérni az elkötelezettségeteket, ezért kérjük, hogy a kíirt kérdésre megfontoltan válaszoljatok, szeretnénk elkerülni hogy egy esetleges pályázaton olyat vállaljunk, amit aztán nem tudunk teljesíteni.

Köszönettel: geocaching.hu

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2007.10.31 09:50:29 (25345)
Tisztelt Geocaching-esek!

Láttam a honlapjukon lévő képeket, amelyeket a ládákat keresők készítettek a "tett" színhelyén!
Szeretném azok figyelmét felhívni, akik Siklósról, vagy a várról fotókkal rendelkeznek, hogy küldjék el képeiket a Siklósi Várba, mert nyerhetnek!
Vagy CD-n, vagy e-mail-ben!
Az általunk kiválasztott első három helyezettnek, a környék boraiból összeállított ajándékcsomagot juttatunk el. Ezért, a fényképeket küldők adják meg postacímüket, vagy elérhetésüget, hogy értesíteni tudjuk őket nyereményeikről! A legjobbakat feltesszük saját web-lapunkra is. (www.siklosivar.hu)

Ide kérjük a fotókat!
e-mail: b.cs@siklosivar.hu
posta: Siklósi Várszínház Kht. 7800, Siklós, Vajda János tér 8.

Üdvözlettel:
Balázs Csaba
várkapitány

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2007.10.11 09:19:13 (24792)
Ismétlés a tudás anyja: Ráadásul jogilag is aggályosnak tartjuk ezeket a megnevezéseket, az 1997. évi XI. tv. (Vt.) 12. § (2) alapján a megtévesztő védjegyhasználat ellen is felléphet a védjegytulajdonos. Ezt a jó hírnevünk megőrzése miatt tartjuk fontosnak, volt már, hogy nem az MGKE által szervezett rendezvény miatt nálunk panaszkodtak a játékosok.
Kiegészítés: akkor ugye pl. az "Adidos" márkájú cipők is teljesen rendben vannak, csupa jószándék az ilyen elnevezés?
[előzmény: (24790) Brogan, 2007.10.10 23:57:56]

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2007.10.10 14:10:25 (24775)
Köszönjük a tájékoztatást, ha tényleg az Állatkert a főszervező akkor egy előzetes kapcsolatfelvétellel elkerülhető lenne az ilyen meddő vita. Sajnos a rendelkezésre álló információk alapján nem egyértelmű a helyzet, ennek az eseménynek az egyes számú verziója egyértelmű cégrendezvény volt. A most fellelt tájékoztatók alapján is legfeljebb társrendezőként tűnik fel az Állatkert, de a Google által talált legtöbb felhívás aláírás nélküli. Arra továbbra is ügyelni fogunk, hogy a nem MGKE szervezésű, de "geokessing", "geokesser" stb. név alatt futó rendezvényektől elhatárolódjunk. Ráadásul jogilag is aggályosnak tartjuk ezeket a megnevezéseket, az 1997. évi XI. tv. (Vt.) 12. § (2) alapján a megtévesztő védjegyhasználat ellen is felléphet a védjegytulajdonos. Ezt a jó hírnevünk megőrzése miatt tartjuk fontosnak, volt már, hogy nem az MGKE által szervezett rendezvény miatt nálunk panaszkodtak a játékosok.
[előzmény: (24762) c.corax, 2007.10.10 12:31:40]

Lapozás: előző | 1 | 2 | következő

Egy lapon megjelenő sorok száma:


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]