geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ

geocaching, qtatom hozzászólásai
új hozzászólás | témák listája

Összesen: 5 db hozzászólás

qtatomhozzászólásai | válasz erre | 2007.12.13 11:05:57 (26278)
Jaja, nem is várok túl sok pozitív visszhangot. Egyébként is a rejtő dolga, mit fogad el, s mit nem.
De nem is célom a "lázadók" közé állni, csak mert én "saját szabályok szerint" játszom ezt a játékot. ;)
Lassan átmegyünk iwiw-be: jól bejelöllek, oszt ha mázlim van, eggyel több lesz nekem. :D

Csuhás: tökéletesen igazad van. GCSuch is csak egy másik példa a sok(?) közül.
Nekünk annak idején GC896-nál eszünkbe se volt utólag elfogadtatni a semmit, csak azért mert arra bicikliztünk. "Piszkos" Freddy gyorsan vissza is tekert érte. :D Én azóta is csak tervezem. Nekem nagyobb öröm a valódi megtalálás, ha szép a hely, úgyis visszamegyek érte.

Zergi: igen, gondolom sokakat érdekel ez a kérdés. De ugye nem ezért kell gyorsan elfogadtatni egy "találatot"?
[előzmény: (26274) kulisz, 2007.12.13 09:55:11]

qtatomhozzászólásai | válasz erre | 2007.12.13 09:49:30 (26273)
"Jelszó nélküli megtalálás" - "már jártam ott, csak akkor még nem volt kereshető"

Ez valami új divat?! :(
Elnézést, hogy átmenetileg(!) "összefirkáltam" pár ládaoldalt, de egy pillanatra felment bennem a pumpa. ( Nem a biciklis. ;) )
Lásd mai egyéb logjaim.

qtatomhozzászólásai | válasz erre | 2007.01.19 21:10:56 (19345)
Kedves Pupu!
Először is minden tiszteletem minden múltbéli és jelenlegi sportteljesítményedért. Valóban örömmel fogadtam a lehetőséget, hogy veled vihetem tovább a kékládát. Nagyon csíp(t)em humorod, stílusod.
Igen, haza is hoztál, én pedig illedelmesen megkérdeztem, mivel tartozom. Te mondtál egy összeget, amit én szó nélkül ki is fizettem neked. (Szerencsére akkor még nem számoltál fel nekem amortizációs költséget. ;)) Nincs ezzel semmi gond. Nem vártam ingyen, hogy potyafuvarral keressek aznap további ládákat, pláne olyan szép helyeken, mint a Szádelői-völgy, vagy Krasznahorka vára, stb. Ugyan kicsit lerohanásnak éreztem az egészet, de tudtam, hogy korán keltél és hosszú út várt rád hazáig.
Készültem a közös vereckei túrára is, amit sajnos a nyári sorozatos rossz idők miatt nem tudtunk összehozni. Nem felejtkeztem el róla, októberben írtam is neked levelet, amire mai napig nem kaptam választ. Talán nem jól sikerült az "összeszoktató túra"?

Nem értem, miért vetted személyes támadásnak soraim. Se megsérteni, se megbántani nem szerettem volna senkit. Főleg nem Téged!. Én egy dologról beszéltem, ami mellett mindenki csak elment, vagy félreértette. De nem tartom fanyalgásnak. Ha talán még egyszer elolvasnád (meg mások is), hogy miről írtam és mit szerettem volna elérni, akkor nem kellene most ezt a választ írnom.
Amit írtam vállalom, szerintem ha valakik olvassák a mozgó ládák logjait, akkor tudják miről beszélek. Senkit nem néztem le, nem irigykedtem. Abba a táborba szeretnék tartozni, akik nem a ponthajhászatért tesznek meg km-eket, hanem azért, hogy szép helyekre jussanak el, és legyen is idő szétnézni.
Te magad mondtad, írtad, többször is a nagy "autós ámokládázások" közepette: "ide még visszajövök". De mikor Pupu? Én nem mindenhova mehetek még egyszer vissza. :(

Még nem mondtam le Vereckéről! Bízom benne, hogy még együtt is eljuthatunk oda!

Szeretném ezzel a sorral lezárni fórumban való további szereplésem. Kérlek Téged (is) Pupu, ha bármi hozzáfűznivalód van és választ is vársz rá, küldd el privátban. Én is így akartam, de úgy éreztem, a fenti soraim között van olyan is, ami nem csak kettőnkre tartozik.
[előzmény: (19303) Pupu, 2007.01.19 17:34:28]

qtatomhozzászólásai | válasz erre | 2007.01.18 21:24:48 (19253)
Ha már mozgóláda javaslatoknál tartunk, páran már alkalmazták és nekem szimpatikus 5let volt:
hogy ha az illető tudja, hogy márpedig Ő ma (holnap/akármikor) tutira ráugrik 1 mozgóra, akkor tehetne egy egyéb logot a mozgóláda oldalára, amiben csak annyit kellene írnia, hogy Ő ma azt el szeretné vinni ekkor és ekkor, netán még azt is, hogy kb. hova (nyilván nem koo.). És akkor nem lenne annyi csalódott kesser, aki lyukra fut. Szinte mindenki járt már így, akár "megtalálás vadász" (Mákos rulez! ;), akár nem.
Szinte minden "élmezőny"-ös rendelkezik min. wappal, mégsem emléxem, hogy túl soxor alkalmazták volna ezt a "csekélységet".
Bár az üzemanyag és a szabadidő valószínűleg nem olyan drága, mint a fanatizmus, vagy akár 1 wap üzenet ;)
Ha más nem (net- , wapnélkülieknek), annyi jóbarát van már itt, hát mi történik, ha megkérem telefonon: kedves "erőkesser"testvérem, ugyan írd már be helyettem, hogy elviszem/elvittem, ne keressék feleslegesen a "vadásztalanabbak".
No csak ennyi, ha csak néhányan megteszik ezt, már megérte.

>19227
Végre volt egy ember (19158, aki ha jól látom mellékesen elég jó barátja is az illetőnek és akitől 1 sör mellett talán további jó tanácsokat is kap6na), aki felvetette ezt a problémát. De ahogy olvasom hozzászólásokat, nem mindenki erre akar neki reagálni... Hiszen annyi más érdekesebb dolog van, mint nyamvadt mozgóláda hiányban szenvedő és fair szabályokat létrehozni próbáló fórumozókat olvasni.

Mindenki annyi pénzt költ, fektet időt ebbe a játékba, amennyit nem sajnál, ill. amennyit megtehet. Nem hiszem, hogy sokan vannak, akik tényleg úgy tudják űzni ezt a "sportot", ahogy egyesek megtehetik. És amiről én is csak álmodom. Mert ez a játék tényleg sok mindenre jó, még arra is, hogy vitát szüljön. :(
Így ha valaki úgy látja, én is a "fanyalgók" közé tartozom. Pusztán azért, mert "nem kevésbe kerül". Szerintem ez elég indok arra, hogy egy másik táborba tartozzak. Bármennyire is szeretnék "feljebb" kerülni. De engem az is boldoggá tesz és büszke vagyok rá, amit eddig találtam és találni fogok. Meg ha nem is tudok akkora távolságokat bejárni bicajjal, mint nagy példaképem Tüdő! Aki talán az egyik legsportszerűbben és legtisztábban játszó Top10-es kesser! Félreértés ne essék, senkit nem nézek le!

Álljon itt végül egy barátom magánnyilatkozata:
"A pontvadász potyaloggerekkel az alábbiak lehetségesek:
- beszólsz nekik a fórumon és a logjaidban, és le$@rod, hogy mit gondolnak illetve ignorálod a reakcióikat
- nem szólsz be nekik, de le$@rod a GC-s tevékenységüket
- komolytalannak ítéled a magyar geocaching tevékenységet
Ez utóbbi kettőt nehezebb megtenni, ráadásul ettől még nem lesz jobb játék."
[előzmény: (19228) Kokó, 2007.01.18 19:46:11]

qtatomhozzászólásai | válasz erre | 2007.01.18 15:21:11 (19202)
Hmmm, úgy látom Kyra GCKEKL logja (melyet sajnos azóta kitörölt, mert egyesek nem nézték jó szemmel, sőt méltónak se tartották) elérte célját és végre itt is felvetődött a mozgó ládák "megtaláltam - maradt" problémája. Kezdő kesserként tavaly ősszel szomorúan azt kellett látnom, hogy a Bükkön úgy ment át a GCKEKL láda, hogy nyoma sem volt. (Ezt írtam egyéb logomban is.) Vagyis lehetőségem se volt besegíteni, bármennyire is szerettem volna. Utána pedig sajnos azt láttam, hogy hiába találták meg sokan, szinte egymás után, mindenki ott is hagyta Putnok környékén. Már akkor nem értettem, hogy ha valaki egyszer már megtalálta (és remélhetőleg korábban még tovább is vitte), annak miért éri meg km hegyeket elautózni, hogy aztán újra csak egy megtaláltamot logoljon, anélkül, hogy tovább vinné.

Mákos (19187) fogalmazta meg tökéletesen a lényeget! Ezzel még akkor is egyetértek, ha Freddy barátomat én is ferde szemmel néztem, ahogy Ő is csak belogolt GCHUNba :(
Én a GCHUN-t 2x (a +1-et Kyraval), a GCKEKL-t 3x (+1 Kyra, +1 ironman) is tovább vittem, pontosabban részt vettem a mozgatásában. És meg bírtam állni, hogy csak egy egyéb logot írjak, vagy még azt sem. Azért mert azt élveztem, hogy VIHETEM. És nem azt, hogy további pontokat kapjak érte.

A mozgó láda szabályokon tényleg változtatni kellene, ahogy azt a GCHUN-nál remekül megszabta daikini. Bár pont nálam a max 20km-es korláttal bajban is lehettem volna, mert az ANP területén nem tudtam másik láda mellé elrejteni (engédelyezett láda hiányában) illetve a határvonal minimális korlátot is tartanom kellett. Szerencsére belefért mindkettő.

A GCKEKL-nál felvetett pecsételőhelyek közötti mininális táv, szvsz nem mindenhol megoldott, de ezt nálam okosabbak biztos jobban tudják. Én csak arra emlékszem, hogy van ahol egy kocsmában, van ahol a kerítésen, és persze a természetvédelmi területeken vannak a pecsételőhelyek.
Ha jól olvastam, mindkét ládánál kérték, hogy ha lehet, küldjük be a tracklogot. Ez sajnos nem mindenkinek megoldott. Pedig ezzel sok mindent ki lehetne szűrni ;)

Nem akarok Pupuval vitába szállni az "élmezőny" ládamozgatási szokásaival, de szerintem igenis vinnék mások is azokat a "szerencsétlen" és "leragadt" mozgó ládákat. Ha odaérnének és megtehetnék, hogy annyit autózzanak, vonatozzanak, netán biciklizzenek. De erre alig van (volt) esély(ük). Ha más nem az idő miatt, hiszen hogyan is szállhatnék én biciklivel „versenybe” egy autós kesserrel szemben? A GCHUN-t Kyrával pont egy ilyen miatt nem tudtuk egyszer továbbvinni, mert akkor is „vki” túl sokáig kocsikázott vele, holott a környéken se volt!
Amúgy is, miért kell hajszolni akár a hunt, akár a kékládát. Nem mindegy mennyi idő alatt ér körbe, ill vissza? Most legyünk büszkék az „élmezőny”-re, mert nélkülük, vagy gyorsaságuk és megszállottságuk nélkül valahol kiszárad/szétázik a láda? :)
Egy ládát nem biztos, hogy mindenki a "motiváló tényező" miatt szeret mozgatni.

"Sőt, ha valaki ismeri az OKT szabályait, akkor még a biciklis teljesités sem megengedett."
Én ezt ebben a formában nem találtam meg. A GCKEKL leírásban ezt írta pancserzso:
"ki viszi a legtöbbet gyalog vagy biciklivel előre a dobozt" (Csak zárójelben jegyzem meg, gondolom eszébe se jutott, hogy majd valakik autóval viszik tovább!)
Ha jól tudom, csak a nemzeti parkok nem szeretik, ha a turistautakon kerékpárosok közlekednek. De ez egy másik téma, amiről pont ennyit lehetne vitatkozni.
[előzmény: (19191) Pupu, 2007.01.18 11:50:14]
Egy lapon megjelenő sorok száma:


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]