geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ

geocaching, targonczas hozzászólásai
új hozzászólás | témák listája

Összesen: 4 db hozzászólás

targonczashozzászólásai | válasz erre | 2020.08.14 23:34:59 (79040)
GCTURB
Kedves Strombus!

(Azért nem levelet írtam a rejtőnek, mert nálam ez volt az utolsó csepp a pohárban, hogy kisírjam a bánatom a többieknek és a moderátoroknak is! Különösen a GCPKZS és a GCPNSZ után!)

Érdeklődnék, hogy miért utasítottad el a találatot és a többiekét is?
Ott voltam, könyékig vájkáltam a borostyán között a "remek" rejtekhelyen és nem volt ott a láda. Az végképp nem értem miért van két láda, de biztos! Nem lett volna egyszerűbb valami jelszót felírni valahová?
Mit pécsi, te is tudod milyen forgalmas hely ez. Még vasárnap délután is. Én ilyenkor mindig furán érzem magam és át-át villan az agyamon: ugyan mit szólnék fordított helyzetben, ha magamat látnám az autóból egy kerítés mellett ólálkodni.
Talán jót röhögnék magamban, hogy egyre alacsonyabb a kerítés a bolondok háza körül.

(Amit most zárójelben leírok nem tartozik a tárgyhoz szorosan, csak a ládához. Nyitva volt a kapu, hat bementem. Egyenesen - nem a füvön- becéloztam a tükröt tartó oszlopot. Nem jutottam el odáig. Rám szólt egy női hang, hogy hová megyek? Meglepődtem, megálltam gondolkodtam mit válaszoljak, de nem kellett. Jött a következő instrukció: miért nem az úton megyek? Kérdem ez nem az? Az nem! Erre kisétáltam és elkezdtem keresni a ládát. Kb.: 10 perc után - amikor már egy pár is totyorgott már a türbe ajtajánál odajött hozzám és megkérdezte, hogy nem akarok-e bemenni. Mondtam most már nem.
Ez meg már a magán véleményem a türbéről ami végképp nem a ládához tartozik csak kiszaladt belőlem. Egy megszálló hadsereg építette, akiket 150 évig itt ette a fene. Közben kiirtották a magyar lakosság felét, de egyesek szerint a 2/3-át, van akik szerint a 3/4-ét. Kifosztották az országot, a lakosság egy részét elhajtották rabszolgának stb. stb. Olyan maradandó károkat okoztak, amiknek a terhét a mai napig nyögjük. Én ezt nem is értem. Már rég be kellett volna építeni valamivel ezen építmények helyét!

Részletek a ládaleírásokból:
GCTURB: "Ha megtaláltad, kérlek, vidd arrébb, ne a rejteknél logolj! Utána pedig gondosan rejtsd vissza oda, ahol találtad"
Ugyan miért? Nem értem. A logolás fél perc a keresés meg negyed óra is lehet.

GCPKZS: "Kérlek, úgy rejtsd vissza, hogy a fogantyúja ne lógjon, ne látsszon ki! Ezzel segítesz, hogy a láda meg tudjon maradni ezen a forgalmas helyen és megtalálása rajtad kívül még sok játékosnak örömet okozhasson."
Talán, ha leírnád, hogy balról az x-edik alsó ablak bal oldalán keresd lent, akkor nem lenne szükség a következő útbaigazításra: "Ha a fűben egy fekete, a földből kiálló izére bukkantál, kérlek, ne nyúlj hozzá, ne szedd szét, mert az egy locsolófej! Ne arrafelé keresgélj, nem jó helyen vagy!"

GCPNSZ: "6 cm hosszú, 2,5 cm átmérőjű hengert keress kő és fém között.
A hely reggeltől estig nagyon forgalmas, ha teheted, korán vagy későn keresd! Igyekezz gyorsan előhúzni és visszarejteni és ne a rejtek mellett logolj!"
Azért még élhetek egy kicsit, ha nem zavarok senkit? Vicc az egész!!

Tele van a hócipőm az olyan városi rejtésekkel (jellemzően , mikró és multi), ahol kapok egy koordinátát ami, vagy pontos vagy nem (inkább az utóbbiakkal szoktam találkozni, bár ezek el kell ismerni, most pontosak voltak) és a leírásban dörgedelmesen szerepel, hogy óvatosan keressem ekkor, akkor, amakkor, így, úgy, meg amúgy, mert baromi forgalmas hely.
Elárulom most már ezzel én egyáltalán nem foglalkozom és biztos vagyok, hogy nem én vagyok az egyetlen.
Pont leszarom, hogy hülyének néznek, amikor a padok alatt matatok, amikor spirál vonalban közelítek meg egy pontot, hogy egy pillanat alatt a szobor alatt legyek és még sokáig tudnám folytatni a nevetségesnél nevetségesebb helyzeteket. Nem érdekel az sem ha néznek. A mai napig nem jöttem rá mi értelme ennek.
És akkor megy a sírás, hogy megint eltűnt ez a pont meg az a pont. Persze b+, mert olyan a rejtés.

Javaslom mindenkinek keresse meg a GCNkk első pontját. Nálam ez etalon lett sok száz láda után! Jé, így is lehet !

Így, azt szeretném kérni a modiktól, hogy állítsanak fel valamilyen szabályt a a városi ládák/mikroládák rejtésére és a leírásra, amit be is tartatnak.

Lenne még egy ötletem is.
Az utóbbi időben elég sok ládát találtam meg. Be kell valljam, hogy már undorom van a ládák állapotától. Kb.: 80% koszos, beázott, vagy a láda koszos vagy a zacskó amiben van, a logfüzet szétesve, még a jelszót is alig találni.
Nem vagyok a ládás rejtések ellen, akinek ez kell legyen: keresse! Azonban kötelezővé tennék egy virtuális pontot is, hogy akinek elég a jelszó ne kelljen foglalkozni a ládákkal.
Meg is lehetne szavaztatni. Úgyis régen volt már szavazás.

Ja! ÉS nem a koronás mizéria izgat!

Zárásul pedig amit fontosnak tartok!
Mindezt a játék jobbítása miatt írtam le. Sokat kaptam tőle. Sok szép helyen jártam, ahová biztos nem jutottam volna el. Emiatt az 1%-ot is ide utalom már régóta.targonczashozzászólásai | válasz erre | 2008.05.13 16:26:33 (33468)
És erről nem biztos, hogy Ő tehet. Nem tudod elképzelni milyen agymosás megy itt nálunk. Az emberek nagyon könnyen megvezethetők.
Reményre ad okot viszont, hogy legalább ott volt és saját maga szerzett remélhetőleg jó tapasztalatokat.
Már régóta akartam menni, de a feleségem tele volt előítélettel így csak most jutottunk ki. Most azonban nála is pozitív kép alakult ki, így remélhetőleg gyakrabban fogunk megjelenni. Lehet, hogy már aug. 26-án az Úz völgyébe is eljutok végre.
[előzmény: (33467) vmlinuz, 2008.05.13 16:15:56]

targonczashozzászólásai | válasz erre | 2008.05.13 16:04:26 (33464)
Meg a sok rendőrt is a sípokkal, rádiók nélkül. Sikeresen fokozták a káoszt! :-)
[előzmény: (33463) Vagdalthús, 2008.05.13 15:57:15]

targonczashozzászólásai | válasz erre | 2008.05.13 15:38:20 (33461)
Tegnap jöttem meg a pünkösdi búcsuról. Végiggyalogoltam a keresztaljával 28 Km-t. A szállásunk Gyimesfelsőlokon volt és 2x is vegigmentem a falun (viadukt, régi laktanyák) és akivel találkoztam mind magyarul köszönt vissza, az utcán magyarul beszélgettek és teljesen úgy éreztem magam mintha itthon lettem volna.
Vasárnap ott voltam Gyimesbükkön és felejthetetlen élmény volt. Ahogy elnéztem nem csak nekem, hanem a helyieknek is. Örülnünk kellene annak is már, hogy annyi agymosás után ilyen eseményeken lehet közösen résztvenni.
Nem igazán tudom megérteni az indulat okát. A hegyre is felmentem volna, ha nincs eső és nem csoporttal vagyok. Akkor is, ha nincs ott láda.
A ládázás is egy lehetőség kapcsolat építésre. Ezzel a sértődött magatartással csak a szakadék mélyül és nem jutunk vele semmire.
A román nyelvű tájékoztatás tényleg jól jöhet, de nem fűzök hozzá nagy reményeket. Azt meg nem értem, hogy miért kellene kötelező jelleggel bejelenteni a ládát máshová is, amikor nem sért semilyen szabályt és érdeket. Eddig is megvoltak egymás mellett ezután is el kell férniük.

Remélem nem az lesz a vége, hogy fokozatosan kezdenek eltűnni mindkét oldalról a dobozok!!!

Egy lapon megjelenő sorok száma:


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]