FAQ
kütyük, Icomos hozzászólásai
Mielőtt kérdeznél, olvasd el ezt: gyakori kérdések és válaszok (FAQ)

új hozzászólás | témák listája

Összesen: 7 db hozzászólás

Icomoshozzászólásai | válasz erre | 2013.05.06 11:53:29 (67510)
Sz.Zsolt77 : nem vagyok mágus a témában, Dakota 10-em van (a 20-hoz képest nincs SD-kártya és iránytű) amúgy hasonló. Akku üzemideje (2000mAh) 15 óra háttérfény nélkül (nappal tökéletes így is) állandóan üzemelő kijelzővel. A 10-es már egész jó szerkezet, a 20-as meg legalább annyira jó. Ha hibátlan, biztos tetszeni fog. Mondjuk a 10-es is szokott vacillálni +-1 esetleg 2 métert, főleg ha nem lát körbe szét a vevője - mondjuk valami völgyszurdokban. De attól tartok polgári (ezalatt a nem katonai célokra készítettekre gondolok) gps-ek között ez nehezen kikerülhető. Akkora "lődörgést" mint mhkbrt írt a 67501-ben nem tapasztaltam pedig azonos tipusunk van. A magasságmérése viszont tényleg ciki : egyenletes emelkedés esetén néha visszafelé megy 5 métert is. Aztán meg ugrik egy nagyot.
[előzmény: (67507) Sz.Zsolt77, 2013.05.06 09:57:53]

Icomoshozzászólásai | válasz erre | 2013.05.06 11:14:55 (67508)
Köszönöm a segítséget, teszem lapátra a dolgot. Ennyi szívást tán nem is ér meg a vas.
[előzmény: (67506) Kurdi_Robert, 2013.05.06 09:51:02]

Icomoshozzászólásai | válasz erre | 2013.05.06 09:07:26 (67505)
Sziasztok ! Ismerősöm nyomott a kezembe egy Bluepanther Azure pda-t azzal, hogy turistautas térképet szeretne rá. Ami faq csak elém került átolvastam, de nem lettem okosabb. Maga a készülék karcmentes, kártyája írható és olvasható, a pc is látja a kártya tartalmát. Mostani állapotában Russia futna rajta de hiába indítanám el, nem futtatja. Hibaüzenet nincs, de el sem indul. A többi funkciója a szerkezetnek működik. Hogy adjam be neki az itteni térképet ?

Icomoshozzászólásai | válasz erre | 2013.01.06 09:22:42 (66215)
Köszönöm majormezeinek és halaszkiralynak a hasznos tippeket. Az openmap térkép egy .exe képében érkezett, de feltelepítettem a gépre és a mappájából mindent beleöntöttem a Dakota10\Garmin mappába. Bejött és látja/használja. A tuhutypV1-et is sima letöltés és Garmin mappába való bemásolással használja. Megértem majormezei szkepszisét én sem voltam benne biztos hogy jó lessz, de mindkettő működik. Lehet hogy puritán vagyok de nekem tökkéletesen elég az openmaps meg a tuistaut térkép - itt van már a Kánaán. Most kell abbahagynom mert ilyenkor szokott jönni az a "na még javítsunk rajta egy kicsit" feeling aminek most nem szabad engedni. Hozzá nem nyúlok mert elba...
Még egyszer köszönet mindenkinek a tippekért és a segítségért.

Icomoshozzászólásai | válasz erre | 2013.01.05 17:28:53 (66207)
Köszönöm. Valóban az, bár voltak kétségeim. A Dakota 10 kompromisszum - de ezért az árért (35E) egész tisztességes. Két félnótás merülőfélben levő akkuval legurultam 16 kilométert és ott "ragadtam" egy kedves ismerősnél, de jó próba volt. Bár a tuhu térkép nem annyira csicsás mint az igo8 3d-ben (elhalálozott pda-mon az futott) de nekem nem is kell rá más térkép. Igaz hogy a kockautca huszonkettőt nem ismeri de a guglimapon lenézem koordinátára és odavisz. Kerékpáros beállítással volt használva, de a koordináta megszivatott. Kiderült hogy amit a gugli kiír az nem pontosan egyezik, csak percre, de az elég nagy eltérés. Rájöttem hogy a helyformátumot hddd.dddd d-re kell állítani és akkor fedi a gugli és a gépées koordináta egymást. Nade addig ...! Terveztem problémamegoldás gyanánt hogy kisütöm az akkumulátort a legjobb hatás elérése érdekében a készülékkel együtt, mégpedig FORRÓ ZSÍRBAN. Furcsa hogy az akkumulátor típusát meg lehet adni de a telepmérő ettől függetlenül ugyanazt mutatja. A telepmérő ugyebár 4 sávos. Egyetlen sávot jelez 2.4V-nál ami a nikkel akkuk névleges feszültsége és innentől még csaknem ugyanennyi van hátra. (Tapasztalatom egybevág ezzel.) Nálam 1.6V-nál kapcsolt ki. A villany tényleg zabálja a töltést. Full világítással 290mA-es csúcsokat mértem. Háttérvilágítás nélkül 80-90mA-t eszik, és ez azért is jó mert nekem szabad téri megvilágításnál teljesen jól látható a kijelzője akár napnak háttal is, de direktben még jobb, ekkor nekem felesleges a háttérvillany. Persze szürkületben a hegyódalban rohanva (hogy az utolsó buszt elérjük) valószínűleg kelleni fog. Sajnos nem jöttem rá tegnap (mikor méregettem) hogy teleptakarékos mód is van, és ha elszenderül valószínűleg még ennyit sem fogyaszt, de a vevő megy és rögzíti az útvonalat. Ha kéri valaki akkor megmérem neki az alvó fogyasztását.
Talán valami openmaps-os térkép jó lenne még rá de elég volt a tuhut felszenvedni rá, többre nem is merek gondolni, mert - mint rájöhettetek - nem vagyok kicsit sem nagy kütyübizergátor.

Icomoshozzászólásai | válasz erre | 2013.01.05 12:31:42 (66204)
Ez bejött és kellőképp egyszerű. Köszönöm !
(Az zavart meg hogy egyben letöltöttem a teljes térképet ami .zip volt és egy sereg .img volt benne. Csak az nem az ami nekem kellett volna.)

Icomoshozzászólásai | válasz erre | 2013.01.05 10:49:09 (66200)
Sziasztok ! Segítséget kérnék - sajnos tök láma vagyok az ügyben pedig utánaolvastam de nem ragad rám csak a ... Van egy vadi új Dakota 10-em. Ezen az előre telepített térkép nem sokat ér, a turistautasat mindenképp szeretném rá felzsákolni. Ehhez a legegyszerűbb turistautak-garmin-loader.exe -t használnám, de nem talál USB-s eszközt. A windows ugyanakkor látja mint hordozható meghajtót. A hozzáadott mini-USB-s kábellel próbáltam. Másik gépen is ugyanaz az eredmény és a faq-ban leírt csatlakoztatás előtt-után nypmvatartott power gomb sem segített. Mi lehet a baj ?
Egy lapon megjelenő sorok száma:


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]