OFF, zolika87 hozzászólásai
új hozzászólás | témák listája

Összesen: 3 db hozzászólás

zolika87hozzászólásai | válasz erre | 2016.07.10 21:59:20 (32942)
Köszönöm mindenkinek! Sajnos még mindig nagyon kevés, össze kellene szednem 100-200 kitöltőt... no mindegy, keresek egyéb fórumokat is :)

zolika87hozzászólásai | válasz erre | 2016.07.06 09:03:56 (32937)
Bocsánat, hogy ilyesmivel zaklatom a közösséget, de egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Most nyáron írom a szakdolgozatomat a vasárnapi zárva tartás hatásaival kapcsolatban. Szükségem lenne arra, hogy minél többen kitöltsék a kérdőívemet... megkérhetlek benneteket, hogy szántok rá körülbelül 3 percet, illetve megkéritek rá az ismerőseiteket is? Viszont csak azok töltsék ki, akik Budapesten, vagy az agglomerációban élnek - ők tartoznak a kutatás célcsoportjába.

https://docs.google.com/forms/d/1wprZIcZ-eJMzRNtRevEq45cMxG8z-4kiObb2UaS7tCQ/viewform?c=0&w=1

Köszönöm előre is mindenkinek, aki kitölti!

zolika87hozzászólásai | válasz erre | 2015.10.18 10:20:44 (32685)
Szia!

Kermarkos hallgató vagyok, én is épp szakdolgozattal küzdök. Koránt sem vagyok profi, a piackutatást és a kérdőívszerkesztést is csak alapszinten tudom egy szakemberhez képest, de pár megjegyzés, amit másképp csináltam volna a kérdőíveddel kapcsolatban:

- ahogy sokan említették, kellett volna konzultálnod néhány olyan kesserrel, aki évek óta űzi, és nagyon sok megtalálása van. Utána az elkészült kérdőívet néhánynak kiküldeni véleményezésre. Ha minden kérdés érthető, akkor lehet netre tenni. De a konzulensednek is el kellett volna mondania ezeket.
- több kérdésnél tapasztaltam, hogy csak egy választási lehetőség van - holott többet is meg lehet jelölni, melyre a kérdőív nem ad lehetőséget. Például: kivel járok geocachingelni, kettőt jelöltem volna.
- túl sok a nyitott kérdés (utolsó kettő). Ha kitöltik 200-300-an, kíváncsi lennék, mit bogozol ki belőle, nincs két egyforma válasz :) Például: kedvenc láda.
- egyes kérdéseknél (ne haragudj, fejből nem tudom melyek azok, nem jegyeztem meg mindet) tehettél volna be egy olyan lehetőséget: "egyéb", ahová olyan válaszokat adhatnak a kesserek, melyekre nem is gondolnál.

Végére pedig egy megjegyzés: nagyban növeli a dolgozatod színvonalát, ha a kérdőíven kívül interjút csinálsz néhány olyan ládavadásszal, aki már 1000 fölött jár. Továbbá tennék bele egy olyan szűrőt is, hogy aki nagyon kevés megtalálásnál jár (pl 50 alatt), azok véleményét kiveszed az összesítésből. Aki csak ismerkedik a geocaching-élettel, más véleményen lehetnek a tapasztaltakkal szemben, téves következtetésekhez vezethet.

Nem akartam okoskodni, nem vagyok piackutató... de én így csinálnám volna. :) Mindenesetre sok sikert hozzá!
[előzmény: (32671) Damien, 2015.10.01 11:20:53]
Egy lapon megjelenő sorok száma:


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]