Összesen: 6 db hozzászólás

lementehozzászólásai | válasz erre | 2013.09.09 06:54:05 (25712)
Látom, kis vitát gerjesztettem, pedig nem akartam. Egyébként nincs okostelefonom, a ládák megjelenését véletlenül vettem észre, GPS-em is csak egy vaterán vett kis 11 éves Garmin eTex, amibe csak manuálisan tudok adatokat bepötyögni, tegnap be sem kapcsoltuk, mert a leírások egyértelműek voltak. Én mindig is a kompromisszumos megoldások híve voltam: 1. van abban valami, hogy kicsit túllőttünk a célon, és hogy másokat is hagyjunk játszani, 2. illetve ez egy játék és nem vérre megy, és nem utolsó sorban a a rejtések és a templomok nyújtotta élmény fontosabb, mint a piros egyes: a 7-ből 3-at megtartok, 4-et törlök és majd belogolok később (negyedikként), tegnap este úgysem volt időm a logokat rendesen megírni és a képeket feltöltögetni.

lementehozzászólásai | válasz erre | 2013.09.08 21:17:53 (25699)
Most hogy így ezt megjegyezted, lehet hogy van igazad van. Erre nem igazán gondoltam. Amikor megláttam a friss rejtéseket, ráadásul nekünk nagyon tetsző helyeken, gondolkodás nélkül indultunk (máshová terveztünk ma délután kirándulást, a gc.hu ezt átírta.) A hév aztán nagyon elkapott Bennünket, főleg egy borzasztóan rettenetesen szörnyű hét után. Kellett valami pozitív lezárás. Ráadásul a 7 láda 10 km-es sugarú körön belül van. De nem rohanós, csak ládakeresős kirándulás volt, mindenhol elidőzve megnéztük a templomokat is (ismét, mert már mindenütt jártunk korábban), és ezen kívül más templomokat is meglátogattunk. Kicsit van azért lelkiismeret-furdalásom, legközelebb moderálom magam, de azért a Tiszába nem vetem magam.
[előzmény: (25697) Gubirobi, 2013.09.08 20:57:13]

lementehozzászólásai | válasz erre | 2013.09.08 20:53:44 (25696)
+1
[előzmény: (25689) halaszkiraly, 2013.09.08 17:51:04]

lementehozzászólásai | válasz erre | 2013.09.08 20:46:22 (25695)
+1
[előzmény: (25691) Mikulás, 2013.09.08 19:02:22]

lementehozzászólásai | válasz erre | 2013.09.08 20:36:22 (25694)
Nos: nekünk itt Szabolcs-Szatmár-Beregben nincsenek hegyeink, váraink, kilátóink, barlangjaink, tavaink, forrásaink... Vannak viszont szebbnél szebb középkori román, gót egyházaink, festett reneszánsz virágmintás fakazettás mennyezeteink, négyfiatornyos szoknyás galériás haranglábaink, ágas-bogas barokkos szószékkoronáink. Legközelebb ilyen csak Máramarosban, Kalotaszegen, Székelyföldön vagy a lengyel-szlovák határvidéken van, de külön-külön, nem együtt. Erről sokan még nem tudnak, meg kell mutassuk ezeket Mindenkinek. Mindegyik más, mindegyik egyedi, mindegyik csodálatos, mindegyik lenyűgöző. Mindez kis területen, nagy sűrűségben: ez meg is jegyezte az akkor már néhai Rockenbauer Pál féle csapat a Kerekek és lépések Szatmárról és Beregről, azon belül Csengerről és környékéről szóló részében. Játszani viszont mi is szeretünk: rejteni is keresni is, és mi ezeket szeretnék országnak-világnak bemutatni, felhasználva akár erre a gc.hu-t. Mondjatok még egy helyet, ahol a mai délután 7 templomból 7-be (!) kérés és belépő nélkül be tudtunk menni, szét tudtunk nézni, ebből a csegöldi egyházat maga a görög katolikus plébános (!) mutatta be nekünk, 1 óra 15 percet (!) mesélve a templomról, csak azért, mert látta, hogy megállunk és meg akarjuk nézni a birodalmát, mindezt vasárnap délután, pihenőidejében (kérés nélkül és nem fogadott el pénzt). Közben tudott a játékról (spontán említette, nem mi hívtuk fel a figyelmét), mert valaki (feltehetően a rejtő, haywire) felhívta és elmondta, hogy mit szeretne, és nagyon örült neki, hogy akár ezen játék apropóján el fognak ide, az Isten háta mögé még többen látogatni és ő pedig büszkén be tudja mutatni a faluját, templomát, annak képeit, berendezését, el tudja mesélni azok történetét. Mi pedig annyira szeretjük ezeket a templomokat, hogy eddigi 2 árva rejtésünk is ebből mutat meg kettőt, ma haywire lelőtte a harmadik és a negyedik tervünket (Gyügye és Jánkmajtis), de még mindig van további négy hasonló csoda, ahová tervezünk ládát telepíteni. Ja, és ideális kerékpáros valamint kajakos vidék a miénk, akár ezekkel is lehet, sőt ajánlott a ládák felkeresése. És ha már lehet választani: inkább egy szatmár-beregi középkori művészettörténeti csoda, mint MO geoládológiai közepe...(persze ezekkel nem akartam annak rejtőjét és megtalálóit megsérteni.) Mindezt írta egy igazi Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei lokálpatrióta, aki megörülve az új rejtéseknek, ismét megnézte ezeket a templomokat, elolvasta az ismertetőjüket, belegondolt abba, hogy ezek az épületek itt állnak 5-800 éve, túlélve tatárt, törököt, labancot meg még nem is tudom kicsodákat, hirdetve az emberi és az európai alkotóerő helyi megjelenését és lenyomatát, megcsodálta a gót mérműves ablakokat, a reneszánsz virágos kazettákat, rengeteg élmény kapott, és nem mellékesen közben begyűjtött 7 db piros 1-est. Minden köszönet és elismerés a rejtőknek (sok munka van ezekben a leírásokban és rejtésekben), csak így tovább, abba ne hagyjátok!!!

[előzmény: (25686) Bl4st3r & Amy, 2013.09.08 17:03:50]

lementehozzászólásai | válasz erre | 2013.05.12 17:40:20 (25167)
Nekünk - és szerintem ezzel nem vagyunk egyedül - a helyszín, azaz a bemutatni kívánt műemlék, rom, hegytető, kilátás, természeti érték, emlékmű, épület, stb... a legfontosabb, és ha már van ott egy láda, azt is megkeressük, az már csak amolyan hab tortán. Másfelől: a gc.hu számtalan olyan helyet mutatott, mutat, és remélem fog még bemutatni nekünk, amelyről egyébként nem volt tudomásunk (nagy köszönet érte!), ezek hatalmas élményt nyújtottak vagy fognak majd még (remélem) nyújtani, ezeket felkerestük volna akkor is, ha nem ládáznánk, de ha már arra járunk, megkeressük a dobozt és logolunk. A bemutatandó helyszín adta élményt egy törött, kicsi, eltűnt, beázott, objektumtól távoleső, virtuális, elveszett stb. láda nem tudja és nem fogja elrontani. Persze ha valami - szerintünk - nem tökéletes a rejtéssel kapcsolatban, azt jelezzük a logban, nagy gáz esetén emailben a rejtőnek, és ha kell (és persze ha van nálunk ehhez megfelelő eszköz) új logbookot viszünk, dobozt javítunk vagy cserélünk, tollat pótolunk. A stresszes munkanapok tele vannak elég bosszúsággal, szabadidőbe ez már nem fér bele, így vágunk neki minden keresésnek. De ez csak a mi személyes - talán túlságosan is pozitív - véleményünk.
[előzmény: (25158) Bl4st3r & Amy, 2013.05.10 10:49:22]
Egy lapon megjelenő sorok száma:


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[mozgó ládák] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]