vendégkönyv, feketel hozzászólásai
új hozzászólás | témák listája

Összesen: 7 db hozzászólás

feketelhozzászólásai | válasz erre | 2022.08.12 14:48:50 (4211)
Egyszer valamikor tavaly nyáron a balatonfenyvesi edzőtáborunk szünetében -amíg a ifjú titánjaink pihentek- előkaptam egy kerékpárt és Hambi barátomat elcsábítottam egy tekerésre a somogyi berekbe. Mondtam neki hogy ládázni is fogunk, ne akadjon ki nagyon. Mondta nekem semmi gond bírja a hülyéket, nyugodtan kutakodjak :). Persze a barátom igen felkészülten jött, mert fürdőgatya és strandpapucs volt csak nála, :))))) (mert hát csak 40 fok volt árnyékben) és kölcsönkapott valami libakergető masinát. Így sikerült becsekésznünk a GCBUFE -t. Meglátván a fehér kápolnát, a zöldellő kukorica tengert és a ragyogó kék eget, azt mondta, "ez egy olyan gyönyörű hely, hogy itt esküvőt kellene tartani!" .......és a kút mellé gondosan kikészített kannából meglocsolta a hibiszkuszokat. 1 percre jött a következő gondolata: "Méghozzá az enyémet!" Szerencsére nem a kiszáradás, és a napszúrás beszélt belőle, ugyanis majdnem 1 évre rá, a hetedik hónap végén bekövetkezett a NAGY ESEMÉNY is. Megtisztelő volt, hogy én lehettem a tanúja egybekelésüknek. Szóval már nem csak a szép, helyeket, üdítő kikapcsolódást, aktív sportolási célt, hanem a szeretet-szerelem megkoronázását is köszönhetem a Geocachingnak!:))))

feketelhozzászólásai | válasz erre | 2021.05.17 12:48:20 (4186)
"Inkább arra gondoltam, hogy olyan infókat ami egyébként is rendelkezésre áll leírt formában át kell konvertálni rengeteg munkával azért, hogy azokhoz is eljusson akik nem méltóztatnak olvasni."
Igazad van, hogy mások megint mások helyett dolgoznak, de szerintem ezzel a -játéknak visszaadó rejtőknek- nagymértékben segíti a munkáját. Talán kevesebb reklám névjegykártyát, vonaljegyet, tampont, papírhulladékot, használt maszkot, stb. tartalmazó, gondatlanul visszazárt, randa neylonzacskóba bugyolált, elázott, törött dobozt kell karbantartaniuk. Nem beszélve, hogy segít a játékkultúra kialakításában, mit illik, vagy hogy mint nem javasolt tenni. Tipikus példája ennek a merő jószándékból a ládákba elhelyezett csoki-cukorka-rágó.
[előzmény: (4182) Marton Zoli, 2021.05.17 04:36:20]

feketelhozzászólásai | válasz erre | 2021.05.16 20:07:09 (4177)
Kár, hogy nem lehet megnyitni a próba verziódat, mert szerintem nagyon jó ötlet, szívesen megnézném. Attól, hogy más is elkezdte már az oktató videók gyártását, attól még lehet, hogy a tiéd máshová helyezi a hangsúlyt.Nincs két egyforma tartalomszerkesztő és nincs két egyforma játékos sem. Minnél több ilyen készül, annál több emberhez jut el. Mostanság a podcastok és vlogok világát éljük, az olvasás a Z generációnál háttérbe szorul. Egyébként meg merem kockáztatni, hogy egy igényesen összeállított sorozat hiánypótló lenne, és egy kis befektetési kts. "enyhítést" vagy talán egy kis zsebpénzt is hozhat a videómegosztókra feltöltve a készítőjének. Persze ennek promotálása, a GC főoldalra való kikerülése sokat dobna.
[előzmény: (4176) fulpes, 2021.05.16 19:36:38]

feketelhozzászólásai | válasz erre | 2021.05.14 22:27:47 (4154)
bocsánat, mondatvégi írásjel hiba: Kicsit kifordítva a közmondást, vajon a közösségnek legyekre van szüksége, vagy inkább másra...mondjuk méhekre?
[előzmény: (4153) feketel, 2021.05.14 22:21:05]

feketelhozzászólásai | válasz erre | 2021.05.14 22:21:05 (4153)
Rengeteg igazság van emiGrant által képviselt segítőkészség által vezérelt iránymutatásban, -hisz ezt már a Főnök is tanítja nekünk több mint 2000 éve- de Strombus által megfogalmazottakban is... A strandon sem sértődünk meg a "labdázni tilos" tiltó táblán. Betartjuk mert mert egyébként is szabálykövetőek vagyunk, vagy nem vagyunk azok, de szeretnénk "elkerülni" az úszómester szigorú sípját. Van akinek elég kedvesen jelezni a szabályokat, "kérlek ne labdázz, mert...." van akinél ez kevés, és csak a drasztikusabb eszközök a célravezetőek.
Nekem mint zöldfülűnek Strombus hozzászólása inkább iránymutatás, hogy mit illik-mit nem illik ebben a homokozóban. Még akkor is ha nagyon direkt ez az üzenet, de van akinek erre van szüksége. Lehet hogy valakiben ez alapján gyullad fény:-Ja, tényleg erre nem is gondoltam, van egy rejtői szempont is nem csak az enyém a keresőé! De feltehetően ott lesz a másik pólus is aki megsértődik, vagy mert betaláltak a szavak, és nehéz szembenézni a tükörrel ill. magunkkal, vagy csak egyáltalán játszani, kikapcsolódni szeretne, és neki ez a játék így jó...
Persze pont az a szép, hogy mindenki más nyelven ért, és a tapasztalt játékosok más más-más nyelven gördítik tovább a játék szekerét. Ettől lehet sokszínű egy közösség.
Kicsit kifordítva a közmondást, vajon a közösségnek legyekre van szüksége, vagy inkább másra...mondjuk méhekre. Igen tudom, ebben a kivételes esetben a légy metamorfózisából kialakulhat ki méh is :))
[előzmény: (4151) emiGrant, 2021.05.13 06:51:06]

feketelhozzászólásai | válasz erre | 2021.01.13 19:40:45 (4134)
Köszönöm, @Kokó és @emiGrant! Természtetesen nem lájkgyűjtés és elismerésgyűjtés a célom, hanem tényleg azt gondolom, hogy aki fáradozott a rejtéssel, karbantartással, ládaoldal kezeléssel, aktualizálással stb. ennyit csak megérdemel.

feketelhozzászólásai | válasz erre | 2021.01.11 20:57:05 (4131)
Sziasztok,
most ismerkedem a játékkal, rejtésekkel, keresgéléssel. Izgalmas családdal, egyedül is:)
Pár kérdésem lenne, köszönöm ha megválaszoljátok:

A logbook pótlását etikus-e, szabad-e, egyszerű kesserként pótolni amennyiben az elázott vagy betelt? (Persze a megfelelő adatokkal ellátva; pw,rejtő név, logban, emailben jelezni a pótlást a ládatulajnak stb.)Segítve a ládagazdát ismeretlenül is , és megköszönve, hogy megmutatta a helyet, és fáradozik vele. Van erre valami általános szabály?

Törés, beázás esetén javítani lehet-e ládát? Nem nejlonzacskós körbebugyolálós megoldásra gondolok, hanem vizzáró ragasztócsíkra amennyiben törött, és gyorszáras kis nejlontasakra a loggbook védelmében.

Olvastam a ládacsere programról is, ebben hány találattól vagy mennyi eltelt idővel lehet csatlakozni?

Üdv, feketel


Egy lapon megjelenő sorok száma:


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]