vendégkönyv, GCSzESZ hozzászólásai
új hozzászólás | témák listája

Összesen: 2 db hozzászólás

GCSzESZhozzászólásai | válasz erre | 2006.09.20 10:00:11 (534)
Szia,

Vannak olyan boltok, ahol viszonylag csekély összegért tudsz GPS-t kölcsönözni, így alkalmad lehet többet is kipróbálni, alaposabban megfontolni a döntést. Szerintem először mindenképp ismerd meg picit a technikát, a játékot, így utána sokkal könnyebb lesz választani (pl. ha sokat utazol egyébként is, akkor esetleg megfontolandó egy olyan GPS variáció is, amelyet jól tudsz használni "normál" navigáláshoz is.)
Sok sikert a keresgéléshez! :-)
[előzmény: (531) Gyöngyusz_001, 2006.09.18 22:38:12]

GCSzESZhozzászólásai | válasz erre | 2006.08.05 08:33:20 (492)
Szia dulajos,

Persze hogy van esélyed ládát találni :-)
Aeromap és iGO elsősorban autós navigációhoz praktikus, én nem feltétlenül ezekkel ajánlanám a ládázást. (Aeromap-et nem ismerem, viszont a Destinatorba és az iGO-ba be tudod importálni a ládákat - akár az összeset -, s utána már bárhova meg tudod tervezni az utat.)
Kereséshez főleg GPSTuner-t, GPSdash-t, Russa-t szoktak használni. Ezekbe be tudsz tölteni ládaadatokat, kalibrált térképet, van iránytű, track rögzítés, stb... tehát olyan funkciók, amelyek a kereséshez praktikusak. (Saját tapasztalat alapján én a Tuner-t nem ajánlanám, nekünk elég sok problémánk volt vele.) Ezek elég olcsó szoftverek, szerintem érdemesebb inkább ilyent venned a kereséshez.
Bővebb segítséget, hasznos információkat találhatsz a http://www.pdamania.hu cikkei között, fórumain is.
És végezetül még egy személyes javaslat: szerintem először mindenképp könnyebb ládákat próbálj megkeresni, hogy kiismerhesd a géped, ráérezz a geocaching ízére, s nem utolsó sorban elkerüld az esetleges kudarcokat, amelyeket egy mások által is nehéznek ítélt láda hiábavaló keresése okozna.
Bocs, ha picit hosszú voltam :-)
Sok sikert a kereséshez! Eszter
[előzmény: (491) dulajos, 2006.08.05 04:10:08]
Egy lapon megjelenő sorok száma:


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]