Típus:
geo-eseményturistautak.hu-n
Név:Kincskereső Nap - Máré Vára
Szélesség (lat):N 46° 13,527'
Hosszúság (lon):E 18° 19,329'
Magasság:330 m
Település:Magyaregregy
Megye:Baranya
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Bejelentő:KiVi
Felhasználó:KiVi
Dátum:2007.03.02 09:00

A Magyar Turizmus Zrt és a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület szervezésében megrendezett országos Kincskereső Nap Dél-Dunántúli helyszínének saját "weboldala".

http://geocaching.hu/documents.geo?id=kincs070324

A bázis a Máré Várában volt, érdemes máskor is felkeresni!

A nap folyamán 5 kincset kellett/lehetett megkeresni a bázis 5 km-es körzetében:

1. Textiles-forrás
2. Szurdok
3. Iharos-kút
4. Öreg körtefa
5. Várkút-forrás

A megadott helyeken egy-egy tábla lett elhelyezve, amelyen egy hely-ismertető szöveg, és egy jelszó volt olvasható. Az igazi kincs természetesen nem ez volt, hanem a természet, és annak felfedezésének az élménye. :-)

A bázisra visszaérkezés után minden kincskereső kapott valamilyen ajándékot is!

Logoljátok, rakjátok fel a képeket, írjátok meg a Kelet-Mecsekben szerzett élményeieteket!
geo-esemény-lista
geo-esemény-térkép
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Megjegyzések:
vtsp&tav 2007.12.09 17:42Fénykép:
Már régen volt... igazából csak most, h a DDRKT rendezvényen voltunk, jutott eszünkbe, h nem írtunk ide semmit.
De most pótoljuk, ahogy emlékszünk:

Még igencsak kezdő kesserek voltunk kb 20találattal. Nemigazán ismertünk senkit, de láttuk a gc honlapon, és gondoltuk, megnézzük.
Kicsit késve, busszal-gyalog mentünk ki, és mint ahogy eddig minden rendezvényen, amelyen részt vettünk(2db:))) esett az eső.
Gyorsan felkerüstünk pár pontot, aztán az utolsót már KiViékkel, ugyanis már szedték össze a kihelyezett táblákat.
Utána a GCmerk várvölgy ládát kerestük meg. Aztán, mivel már sötétedett irány a buszmegálló, ahol nemkicsit átfagyva vártuk a következő buszt.
Utólag derült ki, h az egregyi pirosút láda potya találat lett volna, ugyanis végigjártuk az utvonalát, és még csodákoztunk is, h mik ezek a számok a fákon:) - látszik, mennyire kezdők voltunk még.

kezdeti nehézségek3. cache
4. cachea bázis felé
Iharos-kút5. cache
vmelyik forrásnál...ismertetőtábla
útközben.. 
Hrvatska 2007.04.02
Hajnali kelés, majd egy gyors Éger-völgyi jelvényszerző geoláda begyűjtése után indultam ide. Amint leszálltam a buszról elkezdett esni az eső, és egész addig el sem állt míg ki nem értem a végén a Zobákpusztai buszmegállóba... de közben történt sok izgalmas dolog is.
Már a vár fele menet találkoztam ismeretlen ismerősökkel, meg egy furán nem ahhoz a helyhez illő táblával, (Zengő) amit akkor még nem nagyon értettem. A GCMEFAnak első megtalálója voltam ezen a forgalmas napon. A kincskeresést a szervezők szerint elég hamar megcsináltam. Jó volt, de azért izgalmasabbra számítottam. Bár személy szerint senkit nem ismertem, de többekkel összefutottam.
Az eső még mindig esett, de a jelvényszerző ládát mindenképp le akartam rakni a Hidasi-völgybe, úgyhogy útnak indultam a sárga+ jelzésen. Útközben szarvasok, csúnya esőfelhők a hegyek felettt, néhány majdnem seggreesés a sárban. A Hidasi-völgyben megpihentem egy kicsit az esőház alatt, majd ládatalálás és rejtés. Pár percig még havaseső is áztatott. A végén magam is csodálkoztam, hogy az izzadságon kívül belül nem áztam el, pedig csak a dzsekim volt rajtam.
Összességében izgalmas nap volt, köszönöm a szervezőknek és remélem minél hamarabb megint részt vehetek ilyen játékban.

Wartburgos 2007.03.30 19:00Fénykép:
Reggel még jól indult a nap. De Gyula hozta magával az esöt és a geo-csilisbabot ebédre, hát ezért nem tudtam kihagyni:)
Köszönet a szervezőknek és mindenkinek aki részt vett a rendezvényen.

kigyula1 2007.03.30 09:26Fénykép:
Kesselés extrém időben? Na nem gondoltuk volna ,hogy egyszer ilyenre is sor kerül :-) Reggel a szakadó esőben gondolkodtunk is nagyon ,hogy elinduljunk .De mivel Wartburgosékkal már előre lebeszéltük a hétvégi találkozót így hát nem visszakoztunk.Hiába a rossz idő ,nem bántuk meg, nagyon jól sikerül program lett belőle.A közeli ládádak nem gyűjtöttük be ,ez a környék megér még egy hétvégét /csak napsütésben/.
Kár ,hogy a rossz idő miatt csak ilyen kevesen voltunk.
Köszönet a szervezőknek !

GyülekezőCsiripeltek a madarak
Előjöttek az erdő lakóiEz is meg van!
KesselőkA Vár
TrackJutalom osztás
Geo chilis bab 
kermil 2007.03.30 08:30
Jó volt, tetszett a terep, de kár hogy esett az eső... Útközben levadásztunk még két ládát is(GCMerk, GCMEFA). Tényleg kár hogy esett, mert így csak kevesen voltunk.

SylverRat + Bogee 2007.03.29 15:30Fénykép:
Bütyökkel indultunk el Pécsről olyan fél 12 körül, irtózatosan szakadó esőben. Bíztunk benne, hogy Máré vára környékén kevésbé páradús környezet fogad minket. Nem jött össze...
A távot teljesítettük azért, jókat csúszkálva a sárban. (Nem is volt olyan hosszú, mint előtte gondoltam.) Útközben megkerestük GCMEFA-t is, hamáregyszer erre jártunk... ;-)
Amire visszaértünk a célhoz, kezdett elállni az eső, így hirtelen elhatározástól vezérelve (a szervezők óvó szavai ellenére ;-) ) elindultunk sziklát mászni (GCMerk), ami (kisebb-nagyobb nehézségek és esések árán) sikerült is. (Javaslom a ládát száraz időben keresni!)
A kirándulás szép volt (már amennyit a szemembe csurgó esőtől láttam).
Köszönjük a játékot, reméljük lesz még ilyen!

Azért a forraltbor a teljesítőknek jólesett volna... (meg gondolom a várban fagyoskodó szervezőknek is...) :-D

jah, hazafelé még Sikondán és Mánfánál ládásztunk egy picit...

SylverRat és Bogee a Textiles-forrásnálEkkora sár volt... (SylverRat és Bütyök)
A fák "haboztak", ......hogy "levetkőzzenek", ...
...vagy inkább taplókba "öltözzenek". 
BaLee 2007.03.29 00:16Fénykép:
A Magyaregregyit néztük ki magunknak andr@ssal a kincskereső helyszinek közül, és nem is csalódtunk. A zuhogó eső ellenére nagyon jó hangulatban kerestük fel a pontokat és GCMEFA-t is, ha már útba esett. Nagyon örültünk, hogy találkozhattunk KIVI-vel, Hrvatskaval és a Wartburgos, kigyula1 és befi csapattal. A látnivalók még ilyen időben is csodálatosak voltak, de azért tavasszal valamikor vissza fogok menni Andival is ide.
Az időjárás miatt nem vittem a Nikont, a tartalék gépünkkel fotóztam esőköpeny alól, hazaérve együtt szárogattam a ruhákkal :-)

Köszönjük a szervezőknek, hogy részt vehettünk ezen a jó kis programon!

Ha valakit érdekel, megnézheti a képeket : ittBázisVárkút-forrás
Textiles-forrás
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]