Jégszakáll
Jégszakáll
Tuskó mohasapkával
Tuskó mohasapkával
Ködös utak... (in memoriam Fekete István)
Ködös utak... (in memoriam Fekete István)
Őszi fények
Őszi fények
Elkél a gumicsizma...
Elkél a gumicsizma...
Nádtippan
Nádtippan
Május a Budzsákban
Május a Budzsákban
Típus:
névrajzturistautak.hu-n
Név:Budzsáki-erdő
Szélesség (lat):N 46° 12,225'
Hosszúság (lon):E 20° 10,809'
Magasság:70 m
Település:Szeged-Szőreg
Megye:Csongrád-Csanád
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Bejelentő:BB
Felhasználó:BB
Dátum:2006.04.15 18:40
ponttípus szerintedArborétum/Nevesített erdő

Nyuszifészek volt, de mindig is egy jó kirándulóhely Szegedhez közel, kissé extrém terep...
A megközelítéshez gumicsizma szükséges, és csak nagyon elvetemültek próbálkozzanak végig kerékpározni. Autót a szőregi temető előtti parkolóban érdemes letenni (N 46 12,821 E 20 11,064). Innen a vasúti átjárón (N 46 12,777 E 20 10,896)keresztül, nagyjából Ny-ra tarts, amíg egy nagyon vizes és sajnos nagyon szemetes erdei nyiladékhoz érsz, ami D felé ágazik ki, és szinte végigvisz az erdőn. Közben át kell kelni néhány igen nagy tócsán és két szép erdei réten.
A Budzsáki erdő tavasszal a legszebb. Már virágba borultak az alsó lombkoronaszintet adó vad ringlófák, és nyílik a sárga virágú magyal is. Bár nem ártéren vagyunk, ráadásul a környező szántóföldektől jó 2 m-rel magasabban, a nagyon agyagos, kötött talaj miatt mindig áll a víz az erdőben.
A néhai nyuszifészek közelében totyogós, szaladgálós kisgyerekekre figyeljetek, mert az erdőszéli bokrosban egy több méter átmérőjű, beomlott tetejű bunkermaradvány van. Hiába, innen hajdanán nagyon védték az újszentiváni lokátorállomást, aminek a dombjai a szántóföldön túl látszanak. Hozzám hasonló, "öreg motorosoknak" azért is érdekes ez a hely, mert bizony 16 éve ide be sem tehettük volna a lábunk...
A mellékelt képekkel és sok szeretettel ajánlom a helyet egy városközeli, de csendes erdei nézelődésre, bármelyik évszakban!
névrajz-lista
névrajz-térkép
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]