geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
Típus:
geo-eseményturistautak.hu-n
Név:CITO (illegális szemétlerakó) felszámolás - Debrecen, Panoráma út
Szélesség (lat):N 47° 29,214'
Hosszúság (lon):E 21° 43,056'
Magasság:120 m
Település:Debrecen
Megye:Hajdú-Bihar
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Bejelentő:K:Pisti + a luilui csapat + a tv2 Napló stábja
Felhasználó:KPisti
Dátum:2006.05.27 09:30

Sziasztok!

Ismét lesz illegális szemétlerakó felszámolás Debrecenben, pontosabban az onnan nem túl messze lévő Panoráma út környékén. Az eseményt most a tv2 Napló stábja szervezi, mely országos akció lesz, 4 kiemelt helyszínnel, köztük az egyik Debrecen. Megkerestek, hiszen tudták, hogy lelkes CITO felszámoló vagyok, hogy javasoljak helyszínt, ami elegendő munkát adna 130-150 embernek. Én egy nagyon botrányos helyszínről tudtam (volt kemping), melyet tavaly őszi sétánk során fedeztünk fel a párommal, de az magántulajdonban van, kerítéssel körül zárva, nem megoldható a bejutás. Így gyorsan megnéztem, milyen lehetséges helyszínek vannak még a város környékén, így bukkantam rá a Panoráma út mellett lévő 2 helyszínre, melyért külön köszönet a luilui csapatnak, hiszen ők jelentették be.

Minden szükséges eszközt biztosít a helyi köztisztasági vállalat, az AKSD a kulturált szemétszedéshez (egyszer használatos kesztyű, szemeteszsák, konténer), csak magatokat hozzátok, no meg némi enni-, innivalót. :-)

Dátum: 2006. május 27-én, szombaton, 9.30-tól kb. 13 óráig
Gyülekező: N 47° 29,214' E 21° 43,056'
Helyszín 1: http://www.geocaching.hu/poi.geo?id=6919
Helyszín 2: http://www.geocaching.hu/poi.geo?id=6920

Az akcióról természetesen felvétel készül, Azurák Csaba lesz jelen a Napló stábjából, melyet talán már a vasárnapi műsorban leadnak.

Gyertek minél többen, lássa az egész ország, hogy a geokesserek nemcsak szeretik a természetet, de a tisztaságáért még tenni is hajlandóak!

Üdv,
K:Pisti
geo-esemény-lista
geo-esemény-térkép
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Megjegyzések:
mad-R 2006.05.26 22:19
Én csak később tudok a szemétszedők csapatához csatlakozni(reggel 6-ig melózok Pesten, majd vonattal haza, stb), olyan 11 körül, de az Öcsém már ott lesz a kezdéskor.
Remélem az időjárás kedvez nekünk...
Üdv! mad-R

KPisti 2006.05.26 01:25
Tetszik Togo alábbi hozzászólása és teljesen egyet is értek vele. :-) Valóban nem sok debreceni kesser lesz ott a mostani versenyen (de talán keleti sem), most mi sem. :-(

Az időpontot pedig valóban nem én találtam ki, hanem a tv2 Napló stábja. Nekik nem volt szempont, hogy aznap geocaching verseny van.

A szervezők szeretettel várják a környezetért aktívan tenni akarókat a fenti helyen és időpontban. Sajnos, mi sem tudunk menni, céges tréning lesz aznap Visegrádon. Abból, hogy pont a verseny napjára szervezték kiderült, hogy a mi cégvezetőink sem aktív geokesserek... :-)

K:Pisti

törölt nick 6 2006.05.22 20:26
Ez nem geocaching-esemény, hanem a városukat szerető debreceniek és környékiek megmozdulása és erőfeszítése a tisztaságért - nyilvánvalóan annak a pár helyi kessernek, aki elmegy ide és részt vesz benne, eszébe nem jut, hogy ez pontot ér...valószínűleg ennél korrektebb az értékrendjük.

Togo 2006.05.22 18:44
7 köbméter szemét összeszedéséhez szerintem igy is lesz elég ember. És nem azon az egy ponton mulik amit a GCCITO-ért kap az ember, hanem a természet szeretet iránti elhivatottságon. Csak hozzáállás kérdése, hogy kinek mi a fontosabb, és azon a napon merre tekeri az autó kormányát. De ha már pontra megy, a verseny is egy pont, a Cito is egy pont, szoval egálban van a két esemény ebböl a szempontból.

Szab 2006.05.22 18:22
Igazad van. Ha környéken laknék és ráérnék, valszeg én is inkább oda mennék. (Ha más nem, gccito megtalálása miatt biztosan :))
Csak arra akartam utalni, hogy bizonyára többen lennének, ha nem azon a napon lenne.

Togo 2006.05.22 18:06
Szab, azért lásd be, hogy a verseny az ország másik felébe lesz a keleti kesserek szemszögéből nézve. Nem vennék rá mérget, hogy mindannyian a nyakukba veszik az országot csak azért, hogy egy délután csapatossan müanyag palackok után szaladgáljanak. Szerintem jócskán lesznek közülük akik inkább ezt a csapatbulit választják. Lehet, hogy nem jár érte oklevél, és nem mutogathatják egy listán, hogy mennyi idő alatt találtak meg 15 palackot, de legalább tettek a környezetért. Részemről szivesebben látnám a nevemet az itt résztvevők között, mint ott.

Szab 2006.05.22 17:31
Pont a verseny napján? Gondolom nem lehetett máskorra, de így akkor nem lesz ott sok kesser szerintem.

törölt nick 6 2006.05.22 17:07
Úgy néz ki, nem reménytelen hogy ott legyek. Épp szombat délben dolgom van Debrecenben, legfeljebb reggel megyek át. :-)


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]