Ponttípusok
ha az összes ponttípust (206 típus, 203299 db) szeretnéd látni, kattints ide

Összesen: 10 db típus

illegális szemétlerakó (783 db)új bejelentés | térkép | lista
Keress ládát - Vidd a szemetet!Sokszor számolnak be egy-egy geoláda felkutatására induló barátaink arról, hogy bár szép a környék, érdekes a látványosság, de a sok szemét rontja az élvezetet. A geocaching.hu játékosainak a sajnálaton túl azonban lehetősége van arra, hogy aktívan tegyen is valamit a helyzet javításáért. Mivel játékunk alapvető (még a GPS-nél is fontosabb!) kelléke a természeti környezet, elvárható, hogy tegyünk is valamit érte. Nem kell rögtön arra gondolni, hogy bárkinek egyedül vagy szűkebb társaságával teljesen ki kell takarítania erdőt-mezőt. Mivel sokan vagyunk, és sokat járunk terepen, elgendő, ha minden alkalommal egy szemeteszsákot töltünk meg a láda keresése közben. Ha mindenki csak ennyit tesz, közösen érezhető, és nagyon fontos küldetést teljesíthetünk.

Vannak azonban olyan körülmények, amikor még sok szemeteszsák is kevésnek bizonyulhat. Ha bárhol súlyos természetkárosítást, illegális szemétlerakót, stb. tapasztalsz, tárold a hely koordinátáit, készíts róla fényképeket (ezek akár bizonyítékul is szolgálhatnak egy esetleges eljárásban) és küldd el nekünk az egészet. Mi felvesszük a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal, és megpróbálunk valamit tenni a természet pusztításának megállítására.

Segítségeteket az egész magyar geocaching mozgalom nevében köszönjük!

autóvadász (196 db)új bejelentés | térkép | lista
Sánta László, az Autótulajdonosok Országos Érdekvédelmi Egyesületének elnöke kért fel minket arra, hogy segítsük munkáját. Íme a teljes levele:

A gépjárműre elkövetett bűncselekmények vonatkozásában számunkra kiemelt jelentőségű lehet, ha olyan gépjárművet láttok a közterületen, amely szemmel láthatóan már régóta nem vett részt a közúti forgalomban, kerekei megereszkedtek, a kocsi poros, koszos, esetleg több parkolási felszólítás, vagy reklámanyag található rajta. A gépkocsi vezetőoldali, vagy akár más zárbetétje sérült, rongált, ablakon elhelyezett rendszám-gravírja eltér a gépjárművön található rendszámtól. A gépjármű rendszámkeretén található reklámanyag esetleg magyar, ennek ellenére külföldi rendszám van az autón, vagy éppen fordítva. Ezen jelek mind arra utalnak, hogy a gépkocsi bűncselekmény elkövetésének tárgya lehet.

Kérem, hogy amennyiben gyanús gépkocsit láttok, intézkedésbe ne kezdjetek, a gépkocsihoz ne nyúljatok, hanem a megbeszéltek szerint rögzítsétek a gépjármű rendszámát, típusát, színét, ablakon elhelyezett rendszám-gravírját, a helyszín koordinátáit, ha ez utóbbit nem lehet bemérni, akkor a célpont címét.

Az adatbázisból adatvédelmi okokból csak a bejelentkezett felhasználó saját bejelentései látszanak.

geo-esemény (302 db)új bejelentés | térkép | lista
Előre meghirdetett, többnyire önkéntes ládászok által szervezett geoládász események helyszínei. Ez a ponttípus elsősorban az élmények naplózására jött létre.

geofa (103 db)új bejelentés | térkép | lista
Mindenki, aki csatlakozik ehhez az ötlethez, ültethet egy fát valahova, ahova csak szeretne. A fa koordinátáit megörökítheti itt a geocaching.hu POI adatbázisában, leírva hogy miért pont ott a fa, stb. Aki közülünk ilyen csemete felé jár felkeresheti, megnézheti hogy jól van-e, kigazolhatná a tövét, meglocsolhatná, ha kell, és beírhatna egy logot arról, amit talált.

hotspot (44 db)új bejelentés | térkép | lista
ezeken a helyeken 802.11b vagy 802.11g drótnélküli adatátviteli szabvány szerint lehet internethez kapcsolódni kéziszámítógéppel vagy notebookkal, lásd huwico.hu

húsvéti tojás (203 db)új bejelentés | térkép | lista
Nyussz!Kedves KesserGyerekek, Kedves Szülők!

Újra itt a húsvét! Ezzel együtt jön a tavasz, végre mehetünk ki a természetbe!

A történet szerint a nyuszi hozza a tojásokat, amit a kertben kell megkeresni. Legyünk mi is nyuszik, rejtsünk tojást az egész országban, és legyünk gyerekek, keressük meg egymás ajándékát!

Ha nyuszi voltál és bemérted a fészek helyét, kérlek jelezd itt! A rejtekhely semmiképp ne geoláda legyen, hanem egy szép hely. Kötetlen a dolog, nem kell semmihez kapcsolódnia, de annyit kérünk, úgy rejts, hogy ha nem hozták el az ajándékod akkor az esemény után egy héten belül el tudd hozni a rejtés helyéről!

Ha gyerek vagy, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn keresd meg ezeket, és jelentsd be a megtalálásukat!

Egy-két jótanács a korábbi Nyusziktól:

1. A csomagolása olyan legyen, hogy ha eső lenne, ne váljon élvezhetetlenné a meglepi, valamint keresd az árnyékos helyeket! Higiénikusan csomagold az ajándékod, és úgy, hogy annak a higiéniája, lehetőleg meg is maradjon az esemény végéig.

2. Mivel most kivételesen lehet élelmet rejteni, ha esetleg egy kutya még előtted elvitte az ajándékot, akkor ne lepődj meg!

3. A rejtést húsvét előtti csütörtökön kezdjétek leghamarabb. Akinek nem vitték el a nyuszifészkét, az legkésőbb a húsvét utáni szerda estig szedje be. (Nem kellene otthagyni, mert így nem meglepetést hagytál kint, hanem szemetet generáltál.)

4. Minél hamarabb logoljatok ha lehet, hogy ne menjenek a népek falsra.

Jó játékot, jó keresést!

klettersteig (72 db)új bejelentés | térkép | lista
Ebbe a kategóriába várjuk ún. "vasalt utak" (németül: Klettersteig, olaszul: via ferrata) beszállási (esetleg vég-) pontokat. Sokan, sokfelé túrázunk és a tőlünk nyugatabbra fekvő (alpesi) országokban óhatatlanul is szembe találjuk magunkat különböző nehézségű, kiépített (acélsodrony, falba épített lépések, stiftek, fogódzkodók, stb.) utakkal. A legtöbbhöz beülő, klettersteig szett és sisak is szükséges, azonban számos olyan is akad, melyet a lépésbiztonsággal és szédülésmentességel megáldott túrázó némi ügyességgel és odafigyeléssel biztosítás nélkül is bejárhat (A és B nehézségű Klettersteigek). Osztrák és német honlapokon (www.klettersteig.de, www.bergsteigen.at, stb.) komoly adatbázisok állnak rendelkezésre a kalandra és szép kilátásra vágyóknak. Egy gond van ezekkel: gyakran nincs koordináta a beszállási ponthoz, vagy ha van is, nem pontos, ráadásul a német leírást nem mindenki érti. Többünknek okozott már komoly fejtörést a helyszínen a beszállási pontok megtalálása. Arra gondoltunk, hogy szép lassan magunk is töltögethetnénk egy adatbázist. Csatlakozzatok az adatbázis folyamatos bővítéséhez, hogy minél több embernek adjunk túraötletet, koordinátát és magyar nyelvű rövid leírást az adott Klettersteigről valamint annak nehézségéről.

mikulás-ajándék (258 db)új bejelentés | térkép | lista
Ho-ho-hó! GeoMikulás

Eljöttem hát megint hozzátok, és újra csak erre a remek játékra hívlak benneteket. Tavaly is jól sikerült, a húsvéti Nyuszi is teljesen el volt szállva, mennyire jó buli volt a tavasszal, úgyhogy mindenki megérdemli az idei mulatságot is. Bíztatok minden felnőttet, és gyereket is, hogy rejtsünk egymásnak ajándékokat. A játékszabályokon egy picit változtatok: ha viszünk belőle, akkor hagyjunk is a többieknek, hogy a következő megtalálónak se kelljen üres kézzel távoznia. Természetesen, ha a Mikulás nagyon gazdagon megtömött ládikát rejtett, akkor nem fontos cserébe mást betenni, csak üres ládát ne hagyjunk magunk után. A Mikulás biztos örülne egy kis rajznak vagy egyéb kézzel készített ajándéknak a gyerekektől, de a csomag internetes oldalán mindenképp vár valami visszajelzést! Most is épp a gép előtt ül, és olvassa a logokat. :)

Kacagásban, kincskeresésben, ajándékokban gazdag Mikulást mindenkinek!

Kérek minden rejtőt, csak akkor, és úgy rejtsen, hogy be is tudja szedni majd az ajándékot! A rejtéseket december 1-től várjuk, 2-ától lehet keresni, és 12-étől kérjük beszedni a ládákat. Köszönjük!

GeoMikulás


pecsételőhely (1082 db)új bejelentés | térkép | lista
Ide várjuk a jelvényszerző túramozgalmak ellenőrzőpontjait. Ez lehet bélyegzőhely, matrica, leolvasandó kód vagy ábra, stb...

vándorbogár (264 db)új bejelentés | térkép | lista
A www.geocaching.com-on nem szereplő, hazai travel bugok gyűjtőhelye. Amíg nincs kész a magyar követőrendszer, a bogárgazdáknak kell frissíteniük a koordinátákat. A nemzetközi vándorbogarakról itt találsz útmutatót: Egy ügynök élete
Egy lapon megjelenő sorok száma:

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]