FAQ

A geokarácsonyfánál 2008/9 fordulóján

A geokarácsonyfánál 2008/9 fordulóján
Felhasználónév:ettore
Születési év:1978
GPS: Garmin [250, Dakota 20]
Koordináta:N 47° 28,041'
E 19° 6,713'
Település:Budapest
Leírás:Az úgy volt, hogy Péter barátommal elmentünk a Budai-hegyekbe, és azt mondta ő, hogy kövessük a globális helymeghatározó rendszert használó elektronikus kütyüjét tájékozódás céljából. És használtuk, mentünk át az úttörővasút alagútjánál dimben és dombon. És úgymond megtaláltuk, de máig sem értem hogyan, mert mutatott az mindent. Aztán elmentünk a Tündér-sziklára, és nem találtuk meg (igaz, a legénybúcsúja előtt bepótoltuk).
Mégis megtetszett, így kapattam egy GPS-t a születésnapomra, és hamarosan megtanultuk kezelni is. Ezt talán a Bükk lábánál sikerült megoldani, de addig a Bükk tetején már kétszer csapatostul átvizsgáltunk hiába egy száz négyzetméteres terepet.
Eleinte kedvesemnek is ínyére volt, de azóta az ő lelkesedése lankadt a ládák iránt, bár kirándulni szerencsére szeret.
Először azt írtam ide, úgymond szellemi integritásomat őrzendő, hogy a dolog lényege a kirándulás, meg a zöld közeg meg ilyenek. Aztán kijavítottam, hogy ládafüggő volnék, és a lényeg a vadászat. Úgy éreztem ugyanis, kábé olyan az mintha azt mondanám, azért politizálok, hogy segítsek embereknek, a hatalom nem vonz különösebben.
Azóta kialakult az, hogy ládatudatosan élek. Ha utazunk valahova számba veszem, milyen ládák vannak arrafelé, hova érdemes elmenni, és hova lehet. Egy vidéki konferencia vagy egy hosszú hétvége igazi kincsesbánya. Ha kirándulunk, akkor szeretem magamhoz ragadni a kezdeményezést, és úgy megtervezni az útvonalat, nehogy elkerüljük a ládákat. Ez egyben némi változatosságot is jelent, már-már távolabb látunk a Pilisnél.
Szeretem a ládáktól 200 méterre jelentkező izgalmat, az ötletes rejtéseket, a szép kilátást nyújtó helyeket, munka utáni városi-elővárosi kiruccanásokat, az útközben mutatkozó állatkákat, az eredeti fényképbeállításokat és színhatásokat, a gombákról készült fotókat, a szabadban töltött napos órákat, a jóleső fáradtságot, a forró vizes zuhanyzás utáni ládaregisztrálásokat.
Nem szeretem a dzsindzsás közepébe tett ládákat, a sziklafal szélére, meredek hegyoldalba rejtett kesseket, a fél óra kajtatás után előkerülő dobozokat, az unalmas helyekre tett nagy kitérőket, az egymástól hatalmas távolságra elhelyezett multipontokat, a bugyuta, a rejtéshez nem kapcsolódó vagy túlságosan magától értetődő jelszavakat.


free counters

Create Your Custom Message

Ládák száma:0
Megtalálások száma:702 + 3 sikertelen + 6 egyéb, statisztika
Értékeléseinek átlaga: KRW értékelés (700 db): környezet: 3.57 rejtés: 3.58 web: 3.69 átlag: 3.61
CITO részvétel:1 alkalommal
POI pontok száma:0
Hozzászólások száma:6 (gc-n)
Térkép az ő szemszögéből:
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]