FAQ

kincses láda

kincses láda

bélyegző

bélyegző

Cs.Cs

Cs.Cs

Csaba és Orsi

Csaba és Orsi

GCKAPU

GCKAPU

A csapat

A csapat

Virágeső

Virágeső

Erre inni kell!

Erre inni kell!

A Siklósi várnál

A Siklósi várnál

 


Az Amerikai Egyesült Államokban 2000. május 1-én eltávolították a GPS jelek szelektív zavarását. Ezen neves alkalmat megünnepelve május 3-án Dave Ulmer Oregoni programozó Portland egyik külvárosi parkjában elrejtett egy vízhatlan műanyagdobozt, benne egy üres füzettel és egy tollal, majd a weboldalán közzétette a csomag GPS koordinátáit, „Találjátok meg!" felkiáltással. / Jelenlegi fellelhetősége: geocaching.com (GCGV0P) N 45° 17.460 W 122° 24.800/ A ládát hat nap múlva egy vállalkozó szellemű GPS-es "kincsvadász", a seattle-i Jeremy Irish találta meg, aki azon nyomban meg is alapította a geocaching.com weboldalt, és útjára indította a játékot. Ezúton is köszönöm neki!

Magyarországon 2001. június 24-én helyezték el az első ládát az egri vár makettjének környékén, Pilisborosjenő határában (GCeger). A rejtő így ír róla: „2001 nyarán elkezdett foglalkoztatni a GPS technológia. Körülnéztem a neten, így bukkantam rá az akkor Amerikában már virágzó geocachingre. Gyorsan beszereztem egy Garmint, és kikerestem egy méltó helyszínt. Emlékszem, erős szél fújt és szúrt a bokor, de azért kellemes élmény volt. Hazaérve, feltöltöttem a láda adatait a geocaching.com-ra, és elindítottam a Geocaching fórumot az Indexen, hátha valamikor valaki meg is találja a ládát. A többi már történelem...” Nos, igen ezek voltak a kezdetek…

Első megtalált ládám Magyarország legdélebben elhelyezett ládája volt. GCSEND Innentől kezdve indult el egy új út számomra, mondhatnám kiszélesedett a világ! Most már feleségemmel ládázunk, túrázunk, járjuk a természetet. A természet szépségeinek felfedezésével szeretném megfertőzni minden számomra fontos, környezetemben élő embert. Mindenkit csak bíztatni tudok: Kalandra fel!

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]