VII. Geocaching Fesztivál és Verseny - Péliföldszentkereszt - 2005. május 21. szombat

A buli fő támogatója a
GARMIN


{'table:pelifoldszentkereszt'}

A versenypontok megtalálásai:

pontmegtaláló
VL94
LT92
BV89
DV89
SZ87
DT87
GU86
KP84
DO81
BO80
RP77
BL73
LA73
GC68
ST68
CS43
KA41
KE38
KF38
SK33
OF30
BZ28
KK25
DI24
IR24
MU23
BA20
FE19
KS16
GY16

A versenyzők trackjei GPS TrackMaker formátumban letölthetők [1 MB]. Ebből OziExplorer .plt fájl(ok)ban exportálható.

A versenyzők mozgását bemutató animáció is készült (SVG megjelenítőt igényel, ha lefagy betöltéskor, akkor frissítsd az SVG-megjelenítőt, valószínűleg 2.0-ád van, töltsd le és telepítsd ezt: Adobe 3.01 magyar).

A trackek hosszait tartalmazó táblázat is letölthető (fix széles, az oszlopok | jellel határoltak, fejlécekkel, tizedesjelként ponttal). Külön összesítettük a GPS által rögzített pontok közötti nyers távolságot, illetve a szakadásokat egyenesekkel áthidalt teljes hosszakat is. A 15 pontot teljesítettek között a megtett út 18 és 26 kilométer között változott. A tapasztalat szerint több utat (és szintkülönbséget) tettek meg azok, akik a terep északi felén jártak, viszont nekik jutott a szebb kilátás :-) Meg kell jegyeznünk, hogy igen nagy a szórás a különböző mérési módok miatt is. Az egyes GPS-ek ugyanis más-más beállítás szerint gyűjtötték a pontokat (automata normál, automata leggyakrabb, időalapú 4 mp). Egymással haladt csapatok GPS-ei között is akár 15-20%-os különbség adódott távolságban, így ezek az adatok nem igazán alkalmasak az összehasonlításra. Az érintett pontok száma és listája a trackből automatizmussal kinyert, ellenőrizetlen pontsorozat, nem feltétlenül egyezik meg a versenylapról egyeztetett, hivatalos eredménnyel.


Hagyományos tavaszi versenyünket a Gerecse szívében Péliföldszentkereszten rendezzük meg, 2005. május 21-én.

A helyszín megközelítése: Budapestről a 10-es úton Tokodaltáróig, majd Tokod - Őrisáp - Péliföldszentkereszt útvonalon, vagy az M1/1-esen a zsámbéki csomópontig, aztán Zsámbék - Bajna - Nagysáp - Őrisáp - Péliföldszentkereszt.
A nyugati országrészből szintén a 10-es, vagy az M1/1-es utat kell megcélozni, a 10-esen Lábatlanig, aztán Bajót - Péliföldszentkereszt. Az M1-ről Tatabányánál érdemes letérni Tarján - Bajna felé.
Segítségképp használjátok a GPS-t! :-)
A bázis koordinátái: N47 42.516 E18 35.186

A parkoló bejáratának koordinátái: N47 42.494 E18 35.356

ITT találtok bőven infót a helyszínről!

Szálláslehetőség: (Frissítve!) A Szalézi Rendházban van lehetőség szállást igényelni, melyet előre külön nem kell lefoglalni, az egész ifjúsági nekünk van fenntartva. A szállás elfoglalása érkezési sorrendben történik. A helyi személyzet fogadja a szállóvendégeket, akik miután fizettek, a szobájukhoz lesznek vezetve. Bármilyen szállás-, vagy étkezési gonddal a személyzethez lehet fordulni! Ennek ellenére kérjük, hogy a jelentkezési lapon a szállásigényeket is jelezzétek, hogy körülbelüli létszámot tudjunk!

Két típusú szállás van:
Rendház: 2000 Ft/fő/éj + ágynemű egyszeri 350 Ft/fő
Ifjúsági ház: 1200 Ft/fő/éj (Ágyneműt nem biztosítanak!)

Figyelem! A rendházban csak egy 6 ágyas szoba szabad, ennek az elfoglalása is érkezési sorrendben történik! Az ifjúsági szálláson bőven van hely (max 160 fő)!

A focipálya szélén sátrakat is fel lehet verni, 600,-Ft/sátor. A sátrasok az Ifjúsági Ház vizesblokkjait használhatják.

Eledel: az immáron hagyományos geomenü ezúttal sem úszható meg, nevezésenként egy adag mindenképpen jár, további csapattagoknak plusz geomenük kérhetők (500 Ft/adag). A menü házias babgulyás kenyérrel.

Lesz büfé-szolgáltatás is a szállásadók szervezésében. Különböző kaják, édesség, üdítők, sör. Lehet teljes, vagy részleges ellátásra is befizetni, ami áll/állhat:
- kontinentális reggeli 350,-Ft,
- menü-ebéd, vagy menü-vacsora 600,-Ft (menü, azaz olyan melegétel, amit ők jónak láttak elkészíteni),
- éttermi vagy repi-ebéd, ill. vacsora 900,-Ft, ami olyan és annyi, amit a T. vendég óhajt,

Verseny: az eddigi feladathoz hasonlóan 2,5km sugarú körben 15 db pont felkeresése a cél, tetszés szerinti sorrendben. A pontokat a rajtnál feltöltjük a versenyzők GPS-eire, az óra ettől a pillanattól indul. Csapatonként 1 (azaz egy) GPS, de ezen kívül bármilyen egyéb eszköz (notebook, PDA, térképek) használható.
Nagy számú jelentkező esetén elképzelhető, hogy 15-nél több pontot helyezünk ki, hogy jobban széthúzzuk a mezőnyt, de ebben az esetben is csak 15-öt kell majd megtalálni.
A találatok ellenőrzésének egyik módja a beérkezett versenyzők trackjeinek letöltése. A másik - a hagyományos, de sokak számára bizonyára új - MultiMatriX. Erről az "ugrókódos" táblázatról bővebb információt olvashattok itt, de természetesen a helyszínen, élő szóban is szívesen mesélünk róla.
Pontfeltöltésre nem alkalmas GPS-szel indulók a koordinátákat írásos formában kapják meg, számukra az óra a pontok bepötyögése után indul.
(Kérjük, hogy aki nem GARMIN GPS-szel érkezik, az hozzon magával PC-kábelt! Köszönjük!)

Rajt: 9:00 - 12:00. (Ezen az idő-intervallumon belül bármikor indulhatsz, egyéni időmérést alkalmazunk GPS-idő alapján.)
Befutó: legkésőbb 18:00 óráig.
Eredményhirdetés: 19:30
Napnyugta: 20:21 ;)

Nevezési díj: 2000.-Ft/GPS (/csapat), ami egy geomenüt tartalmaz.

Díjazás: az első helyezett kupával és oklevéllel, a második és harmadik helyezett oklevéllel térhet haza. Az ajándékokat az összes - 15 pontot teljesített - versenyző között sorsoljuk ki!


Ha kérdésetek, javaslatotok van, várjuk leveleiteket az info@geocaching.hu címen!

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]