XV. Geocaching Fesztivál és Verseny - Gyenesdiás - 2009. április 18. szombat

gyalogos

{'table:gyenesdias-gyalogos'}

kerékpáros

{'table:gyenesdias-kerekparos'}

A hagyományos tavaszi verseny és fesztivál idén a megszokottnál kicsit korábban lesz, ugyanis csatlakozunk a gyenesdiási civilek tavaszi ünnepéhez. A múltkori sikeres kerékpáros verseny után most is lesz lehetőség kerékpárral indulni!

A pontos helyszín: Gyenesdiás, Nagymező, N46 46.975 E17 17.712 (nyomtatható pdf térkép)

A helyszín megközelítése autóval:
A 71-es úton a gyenesdiási körforgalomig [N46 46.430 E17 16.665] majd itt a Faludi utcai kijáraton. A Lőtéri utcára jobbra letérve [N46 46.768 E17 16.626] 2 km után jutunk a Nagymezőre. A később jövőknek érdemes a [N46 47.232 E17 17.677] pont körül parkolniuk beljebb már nem valószínű, hogy lesz hely. Ha ez is megtelt akkor a faluban [N46 46.533 E17 17.693] ponton is van pár autó számára hely.

Szálláslehetőségek:
- A bázis mellet a réten lehet sátrazni, wc és éjjeli őr lesz.
- A verseny idejére több helyi szállás speciális ajánlatokat ad, részletes lista itt.

Egyéb programlehetőségek a verseny utánra:

Az egész hétvégén a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület által szervezett Rügyfakadás Tavaszünnep lesz, szintén a Nagymezőn. Részletes program.

Eledel: A fáradt versenyzőket ezúttal is egy finom gulyás várja. A nevezési díj egy adagot magában foglal, ezen felül 400Ft-os kedvezményes áron vásárolhatók további jegyek. Ezen kívül pogácsa, sör és szörp is kapható lesz.

Verseny:

Az eddigi feladatokhoz hasonlóan, a cél a verseny területén elhelyezett 20 pontból tetszőlegesen kiválasztott 15 db pont kizárólag gyalogos, tetszés szerinti sorrendben való felkeresése. A pontokat a bázistól észak-keletre mért kb 2,5 km sugarú körben helyezzük el.

Lesznek tiltott területek, ezeket a versenylapon közöljük, illetve határaikat trekként (mps/gdb/plt) is odaadjuk. A tiltott vonalak metszése, vagy gyanús (pl. szakadt) tracklog kizárást jelent!

A turistautak.hu Garmin-térképén a "National Park" nevű felületek technikai kényszerűségből viselik ezt a nevet. E felületek az erdőket jelentik (a köztük levő terület általában puszta, rét, legelő vagy bokrokkal borított).

A pontokat a rajtnál feltöltjük a versenyzők GPS-eire, az óra ettől a pillanattól indul. Csapatonként 1 (azaz egy) GPS, de ezen kívül bármilyen egyéb eszköz (notebook, PDA, térképek) használható.
15-nél több pontot helyezünk ki, hogy jobban széthúzzuk a mezőnyt, de csak szabadon választott 15-öt kell majd megtalálni. A többlet megtalálásokat nem jutalmazzuk.
A találatok ellenőrzésének egyik módja a beérkezett versenyzők trackjeinek letöltése. A másik - a hagyományos, de sokak számára bizonyára új - MultiMatriX, amelyről bővebben itt lehet olvasni, továbbá a helyszínen, élő szóban is bemutatjuk.
Pontfeltöltésre nem alkalmas GPS-szel indulók a koordinátákat írásos formában kapják meg, számukra az óra a pontok bepötyögése után indul.
PDA-s és más nem kézi GPS-el navigálóktól a tracklogot mps, gdb, plt formátum egyikében kérjük, ha nem ilyen, nem tudjuk értékelni az eredményt. A tracklog nélkül (vagy nagyon hiányos loggal) érkezők eredményét sem tudjuk figyelembe venni! (Kérjük, hogy aki nem GARMIN GPS-szel (vagy Foretrex/Forerunner készülékkel) érkezik, az hozzon magával PC-kábelt! Köszönjük!)

Kerékpáros verseny

Kerékpárral most is teljesíthető lesz a verseny, a fenti szabályok figyelembevételével és az alábbi kiegészítésekkel:

  • részben külön pálya lesz kirakva, kb. 8 km-es átmérőjű körben, 20 ponttal amiből 15-öt kell megtalálni
  • mindenki a saját kerékpárjával, a saját felelősségére vesz részt a versenyen
  • a KRESZ betartása és védősisak használata kötelező!
  • a pontok egy része földúton közelíthető meg, ennek megfelelő kerékpár használatát javasoljuk
  • kerékpározásra csak az aszfaltutak, jelzett turistautak és a két nyomsávos földutak használhatóak

A versenyen mindenki saját felelősségére indul, az MGKE kártérítési vagy egyéb jogorvoslati igényt semmiféle címen nem fogad el! A versenyen való indulás a fenti szabályok elfogadását jelenti. A szabályok betartását bárhol mozgó ellenőrök, természetvédelmi őrök felügyelhetik. A Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi,Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 731-1/1/2009 számú határozatában engedélyezte a verseny megtartását.

Rajt: 09:00 - 13:00. (Ezen az idő-intervallumon belül bármikor indulhatsz, egyéni időmérést alkalmazunk GPS-idő alapján. Aki mindkét kategóriában indulni kíván annak is 13 óráig el kell indulnia másodszorra is!)
Befutó: legkésőbb 17:00 óráig. A 17:00 óra után érkezők eredményét nem tudjuk figyelembe venni!
Eredményhirdetés: kb. 17:30
Napnyugta: 19:41

Nevezési díj: 3000-Ft/GPS (/csapat), ami egy gulyást tartalmaz. MGKE tagok: 2000 Ft/GPS (/csapat) (1 MGKE tag 1 csapatot indíthat kedvezményesen!) Egy nevezéssel mindkét kategóriában lehet indulni, egymás után, az indulási időt figyelembe véve.

Díjazás: az első helyezett kupával és oklevéllel, a második és harmadik helyezett oklevéllel térhet haza, mindkét kategóriában. Az ajándékokat az összes - legalább 15 pontot - versenyző között sorsoljuk ki!

Díjak:


Felajánlásokat szívesen fogadunk! Várjuk további szponzorok jelentkezését!

Ha kérdésetek, javaslatotok van, várjuk leveleiteket az info[kukac]geocaching[pont]hu címen!

Kérjük minél előbb jelentkezzetek az alábbi űrlap kitöltésével mert csak az április 15-ig jelentkezetteknek tudjuk garantálni a gulyást!

Az előzetes nevezési lehetőséget lezártuk, már csak a helyszínen lehet nevezni!

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]