XXIX. GEOCACHING FESZTIVÁL ÉS VERSENY

Kőszegi-hegység, Keresztkút Erdei Pihenő

2015. május 16.

Bázis: Kőszeg, Keresztkút Erdei Pihenőhely

Koordináta: N 47° 24.061' E 16° 29.000'

Megközelítés: Kőszeg, Szabó-hegyen keresztül a Kincs-pihenő irányába, ahol a N 47° 23.328' E 16° 30.676' pontnál található sorompó után zárt, fizetős erdei úton lehet a bázist megközelíteni.

Pénteken a sorompót kinyitjuk, de megpróbáljuk visszahajtva zárva tartani illetve a verseny napján is nyitva tartjuk.

A bázis megközelítése gépkocsival csak a zárt erdészeti úton lehetséges. Ennek igénybevételéhez Behajtási Engedélyre van szükség, melyet pénteken és szombaton a kőszegi Írottkő Hotel recepcióján lehet átvenni. Címe: Kőszeg, Fő tér 4.

Az erdei út sorompóval van lezárva, melyet a rendezvény ideje alatt péntek délutántól szombat estig nyitva tartunk. Így akár engedély nélkül is megközelíthető a bázis, de egy esetleges erdészeti ellenőrzésnél ennek hiányában szigorú büntetésre lehet számítani.

Amennyiben a sorompót zárva találjátok, hívjátok a +36202587535 vagy a +36202587350 telefonszámot.

Az Írottkő Hotel recepcióján történő ügyintézés megkönnyítése céljából kérlek, küldd el nevedet, nicknevedet és az utazáshoz igénybevett gépkocsi rendszámát. Ennek birtokában a Hotel előkészíti az engedélyt, így az egy gyors ügyintézéssel az átvehető.

Az email cím, ahova az adatokat várjuk: radpeter@geocaching.hu

Az email Tárgy sorába a Kőszeg, behajtási engedély szöveget kérném feltüntetni.

Segítségként használj gps-t!

A bázis közvetlenül a határon helyezkedik el.

Szállás: a bázis területén elérhető egy közös légterű, osztrák mintára kiépített turistaszálló 15-18 fő részére. Ára: 2.500.-/fő/éjszaka

Érdeklődés esetén a foglalásokat a radpeter@geocaching.hu címre kérnénk elküldeni. Ágynemű, vizesblokk rendelkezésre áll.

PROGRAM

Péntek-szombat este

A bázis területén kiváló tűzrakó-, szalonnasütő hely áll rendelkezésre, nyársakkal, rostéllyal. Péntek és szombat estére ezt kihasználandó, aktív tűzhasználattal járó tevékenységet tervezünk, tűz mellett ücsörgős, szalonnasütős, sütögetős, beszélgetős esti elfoglaltságot.

Hozott anyagból dolgozva, reméljük, jó páran el tudtok jönni vagy ott maradni az estékre.

2015. május 16. A verseny

9:00 - Verseny gyalogos és családi kategóriában

A feladat a gyalogos és a családi kategóriában is hasonló: 25-30 kihelyezett pontból tetszőleges sorrendben kb. 15, illetve a családi kategóriában kb. 8-10 pont felkeresése és megtalálása. A megtalálandó pontok pontos számát a versenylap tartalmazza.

Rajt
09:00 órától lehet elrajtolni. Aki több kategóriában szeretne indulni, annak először a gyalogos kategóriát kell teljesítenie, és csak utána állhat rajthoz másikban!

Beérkezés
Legkésőbb 17:00 óráig még azoknak is, akik több kategóriában indulnak. A 17:00 óra után érkezők eredményét nem tudjuk figyelembe venni, és nem garantáljuk, hogy felkerülnek az eredménylistára!

A határ miatti esetleges eljárásról a helyszínen illetve a versenylapon adunk bővebb információt.

Eredményhirdetés: 17:30 - 18:00 között.

JELENTKEZÉS ÉS NEVEZÉSI DÍJ

Előnevezéssel és előreutalással 2.500,-Ft/GPS (/csapat), MGKE tagoknak: 1.800,-Ft/GPS (/csapat)
(1 MGKE tag 1 csapatot indíthat kedvezményesen!)
A jelentkezési űrlap kiszámolja a végösszeget, ehhez hozzá kell adni a pluszban rendelt pólónkénti 1000 Ft/db összeget és kérjük, ezt a végösszeget utaljátok az egyesület számlájára:
Erste Bank: 11600006-00000000-13015547

Előnevezési határidő: 2015. május 9. 24:00

Kérjük, hogy az átutalás megjegyzés rovatába tüntessétek fel a felhasználónevet és a user ID-t, valamint az "előnevezés" hivatkozást, ezzel is megkönnyítve a befizetések feldolgozását.

A beérkezett utalásokról rendszeres időközönként listát teszünk közzé a geocaching fórumon.
Amennyiben a verseny előtti utolsó napokban sem szerepeltek a listában, az átutalási bizonylatot, vagy annak bankszámla-kivonatos igazolását hozzátok magatokkal.
Kérjük a nevezési lap megjegyzés rovatába jelezzétek, hogy jöttök-e a pénteki mulatságra.

Helyszíni nevezés esetén a nevezési díj 3.000,-Ft/GPS (/csapat), MGKE tagoknak: 2.000,-Ft/GPS (/csapat)
(1 MGKE tag 1 csapatot indíthat kedvezményesen!)

Előrenevezni a jelen versenyoldal alján található nevezési űrlap kitöltésével lehet.

PÓLÓRENDELÉS

Minden előnevezőnek egy darab póló is jár. Az őszi verseny nagy sikerű pólójából gyártunk egy újabb adagot. A hosszabb gyártási idő miatt az előrendelést nem tudjuk végig várni, (NŐI vagy FÉRFI S-M-L-XL-XXL). Próbálunk gondoskodni a megfelelő méret leosztásról. Amennyiben nem lesz megfelelő mérte, kupon ellenében a versenyt követő hetekben a hiányzó méreteket legyártatjuk és a székhelyen átvehető vagy postán elküldjük.
Amennyiben az ajándék pólón felül további darabokat is szeretnél rendelni, erre is van lehetőség. Az előnevezés megjegyzés rovatban kérjük feltüntetni a rendelt póló darabszámot, típust és méretet. Ez esetben az ajándékpólón felül kért darabokra további 1000 HUF/db összeget kérünk a nevezési díjjal elutalni.
A verseny helyszínén további pólók korlátozottan vásárolhatók. (méretezés: európai, S-XXL-ig)

Az előnevezés és a pólórendelés kizárólag a nevezési díj beérkezése után érvényes!

Egy nevezéssel több kategóriában el lehet indulni egymás után (ebben az esetben először a gyalogos kategóriát kell teljesíteni).
A nevezési díj geomenüt nem tartalmaz, azt külön kell megrendelni, ára 1250 Ft/adag
Geomenü: Gulyás és pogácsa

DÍJAZÁS

Mindhárom kategória első helyezettje kupával és oklevéllel, a második és harmadik helyezettek pedig oklevéllel térhetnek haza. Az ajándékokat az összes szabályosan teljesítő versenyző között sorsoljuk ki!

VERSENYSZABÁLYZAT

A pontokat a rajtnál feltöltjük a nevező GPS készülékére -, az óra ettől a pillanattól indul. Pontfeltöltésre nem alkalmas GPS-szel indulók a koordinátákat írásos formában kapják meg, számukra az óra a pontok bepötyögése után indul.

A helyszínen korlátozott számban lehetőség lesz ingyenes GPS-kölcsönzésre (eTrex Legend Hcx). Kérjük, hogy a nevezésnél jelezd a kölcsön GPS igénylését, és a versenyre hozz magaddal egy fényképes igazolványt.

A találatok és a szabályok betartásának ellenőrzését egyrészről az úgynevezett MultiMatrix biztosítja, másrészt a GPS készülékben rögzített track. Célba érkezéskor a versenyző GPS készülékéről ellenőrzés céljából a rendezők letöltik az út közben rögzített tracket. A track rögzítése és annak értékelhető mivolta a versenyző felelőssége! A track rögzítéséhez célszerű indulás előtt törölni az aktív track memóriát, kikapcsolni az úton tartás funkciót, bekapcsolni a trackrögzítést, a mintavételezés pedig távolság alapú legyen, kb. 4 méteres közökkel. A helyszínen segítünk a pontos paraméterek beállításában. PDA-val és más nem kézi GPS-szel navigálóktól a tracklogot mps, gdb, plt formátum egyikében kérjük, ha nem ilyen, nem tudjuk értékelni az eredményt. A tracklog nélkül (vagy nagyon hiányos loggal) érkezők eredményét sem tudjuk figyelembe venni!
(Kérjük, hogy aki nem GARMIN GPS-szel (vagy Foretrex/Forerunner készülékkel) érkezik, az hozzon magával megfelelő USB-kábelt! Köszönjük!)
Figyelem! A technika előrehaladtával soros kábellel már nem tudunk pontokat feltölteni, ez esetben csak a kézi pontbepötyögésre van lehetőség, az idő annak végeztével indul.

Családi kategória: azok a csapatok indulhatnak a családi kategóriában, ahol legalább egy 14 év alatti gyerek (2001. május 17-én vagy később született), vagy legalább egy nyugdíjas is teljesít a versenyfeladatot.


Előírások

- A fokozottan védett természeti területeken a jelzett turistautakról letérni tilos.
- A környezet- és természetvédelmi szabályok betartása kötelező.
- Tüzet gyújtani, szemetelni tilos!
- A feltételek be nem tartása természetvédelmi bírság kiszabását eredményezheti.

Kérjük, hogy a rendezvény idején (is) fokozottan ügyeljetek a leírtak, valamint a hatályos törvények és jogszabályok betartására, különös tekintettel a természet és az erdő védelmére! A természetvédelmi törvény szerint minden természetes és jogi személy, valamint más szervezet kötelessége a természeti értékek és területek védelme. A terület védett természeti értékeinek veszélyeztetése, károsítása, elpusztítása, védett élő szervezet, életközösség élőhelyének, illetőleg élettevékenységének zavarása szigorúan tilos!
Az egyes versenyzők által elkövetett jogsértésekért a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület nem vállal felelősséget.
A szabályok be nem tartása kizárást vonhat maga után.

Jogi nyilatkozat:

A versenyen mindenki saját felelősségére indul, az MGKE kártérítési vagy egyéb jogorvoslati igényt semmiféle címen nem fogad el! Kérjük mindenki a saját erőnlétének, gyakorlottságának megfelelően válasszon útvonalat! Külön felhívnánk a figyelmet a Versenylapon feltüntetett szabályokra. Kérjük azok elolvasását és betartását. A szabályok betartását a verseny területének bármely pontján mozgó ellenőrök felügyelhetik. A versenyen történő indulás a fenti feltételek elfogadását jelenti.

A versenyen való részvétel kizárólag a hivatalos Versenylap birtokában lehetséges, melyet a helyszínen, a regisztráció során adunk át.

Nyeremények:

A verseny és az egyesület támogatója a Navi-Gate Kft. a GARMIN készülékek hivatalos forgalmazójának ajándéka: 1 db GARMIN Vivofit karóra, színes kiegészítőkkel

Vivofit

Egy darab 2 fős, két éjszakára szóló meghívás a sikondai Ambient Hotel és Spa-ba.

ambient

Egy darab 10.000 forint értékű szervízszolgáltatás a www.black-joe.hu autószervizben, Dzsozi felajánlásában.

Kirándulós, kerékpáros apróságok az MGKE részéről.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]