XXXIX. GEOCACHING FESZTIVÁL ÉS VERSENY

Belső-somogyi homokhát - Rinyabesenyő - Sziágyi Erdei Iskola

2020. október 3.

 

A hosszú és kényszerű szünet után a belső somogyi homokhátra invitálunk mindenkit az idei egyetlen versenyünkre. Kevés szinttel és egy csodálatos erdővel várunk egy rendhagyó versenyen.

Az egészségügyi helyzet és a szarvasbőgés valamint a vadász szezon miatt a verseny lebonyolításában a szokásostól eltérő szabályok érvényesek, ezért kérem olvassátok el az alábbi részletes versenykiírást!

A versenykiírás a rendelkezésre álló információk alapján került összeállításra. A változtatás jogát fenntartartjuk! A változásokat a lap alján lehet nyomonkövetni.

Bázis: Sziágy Erdei Iskola N46° 08.650' E17° 30.035'

 

Megközelítése: Kaposvár-Kadarkút-Lábod-Rinyabesenyő útvonalon majd az erdei bekötő úton. Segítségül használjatok gps-t :-) ! www.garmin.hu

A ház közelében, a bekötőút mellett korlátlan parkolási lehetőség áll rendelkezésre.

Szálláslehetőség: a környező településeken illetve a bázison.

A bázison kettő darab 10 ágyas (emeletes ágy) szoba áll rendelkezésre. A két szobát minimum öt főre  lehet lefoglalni, de a járvány helyzetre tekintettel, csak családoknak, baráti társaságoknak tudjuk odaadni, saját felelősségre. Az érdeklődő email-eket a verseny@geocaching.hu email címre várjuk. A szobákhoz önálló vizesblokk tartozik.

Geomenü: Babgulyás és diós piskóta 

Ára: 1400 HUF/adag

 

Verseny

A bázis körüli  2 - 2,5 kilométer sugarú körben kihelyezett, a versenyszámnak megfelelő számú pont megkeresése és az abban található Multimatrix kód kiolvasása.

 Rövid táv - Kisgyerekeseknek, idősebbeknek ajánlva

A bázis 2 km körzetében kb. 30 rejtett pont, amelyből 6-8 db-ot kell megkeresni. Azok a csapatok indulhatnak a rövid távon, ahol legalább egy 14 év alatti gyermek, vagy 55 év feletti felnőtt is részt vesz.

 Közép táv - Nagyobb gyerekekkel egy könnyebb kirándulás

A bázis 2 km körzetében kb. 30 rejtett pont, amelyből 9-11 db-ot kell megkeresni.

Ezen a távon nincs megkötés, bárki indulhat rajta.

Hosszú táv - Az igazi klasszikus, akik szeretik a kihívásokat

A bázis 2,5 km körzetében kb. 30 rejtett pont, amelyből 15 db-ot kell megkeresni.

Ezen a távon nincs megkötés, bárki indulhat rajta.

 

A verseny menete

 

Az induláskor bélyegzővel ellátott versenylapot kapnak a versenyzők, melynek birtokában számítógépről minden GPS-re egyenként töltik fel a rajtnál a szervezők a versenypontokat. Ennek megtörténte lesz a versenyző rajtjának ideje. A versenylapon szerepelnek a pontok nevei, rövid nevei, egy táblázat a multimátrixhoz, valamint egy térkép, amelyen megtalálhatóak az adott kategóriában szereplő pontok.

 

A sorállás elkerülése érdekében, pontfeltöltés céljából már a rajtidő előtt átveszünk gps készülékeket, melyekre feltöltjük a versenypontokat. Ebben az esetben kérjük a készülékeket jól megkülönböztethető módon nevesíteni, megjelölni, hogy mindenki a saját készülékét kapja vissza. Az előre feltöltött készülékek a rajt kezdő időpontjáig letétbe kerülnek, azt a rajt időpontjától, a versenylappal lehet átvenni. A rajtidő a gps és a versenylap átvételi időpontja. 

Az adminisztrációt is igyekszünk hamarabb elkezdeni, ahogy az első játékosok megérkeznek.

Kérünk mindenkit a járványügyi protokoll szabályok betartására. A távolságtartás, a maszk használat, a szokásos fizikai kontaktok (kézfogás, puszi, stb) elkerülése, mind azt szolgálja, hogy kisebb eséllyel fertőzzük meg egymást.

Javasoljuk a kézfertőtlenítők használatát!

Mivel a pontokat csak induláskor ismerik meg a versenyzők, a versenyidőbe beleszámít az útvonal tervezése, a pontok megtalálása, a multimátrix leolvasása. Figyelem, az érintésmentesség fenntartásához a mostani versenyen nem lesznek palackok kihelyezve, a MultiMatrix táblázatokat egyéb, alternatív módon fogjuk elhelyezni. Kérjük ne fogjátok meg és a verseny végéig eredeti állapotban hagyjátok a helyén a pontjelzőket.

A pontok leolvasására egy ún. MultiMátriX ellenőrző rendszert használunk, amelyről itt olvashattok részletesen, de természetesen a helyszínen is segítenek a szervezők a MMX helyes használatában.

A helyszínen korlátozott számban igényelhetők egyesületi GPS készülékek (garmin etrex). Ha biztosra akarsz menni, akkor foglalj le magadnak egyet a verseny@geocaching.hu címen.

A mobiltelefonok és az azokon futó alkalmazások nem a legpraktikusabbak a verseny teljesítésre, így célszerűbb a GPS készülék használata. A kölcsönzéséhez akkumulátort/elemet nem tudunk biztosítani, erről az igénybevevőnek kell gondoskodni. (2 db AA akku vagy elem) Amennyiben mégis a telefon használata mellett döntenél, kérjük gondoskodj a megfelelő kábelről és légy tisztában vele, hogy a készülékeden hova kell a versenypontokat tartalmazó gpx fájlt feltölteni. 

A verseny előtti napokban fog megjelenni a hozzá tartozó eseményláda. A ládához jelszó nem tartozik. A jelenlétet egy "jelszó nélküli megtalálás" log típussal jelentsétek be, melyet igyekszünk hamar jóváhagyni. A pont nem csak a távot nevezéssel teljesítőknek jár, hanem mindenkinek, aki elindult a versenyen, vagy elkísért valakit vagy egyszerűen csak benézett pár percre a bázisra, hogy beszélgessen, nézelődjön kicsit. Ha nem indultál egyik csapatban sem, akkor a "jelszó nélküli megtaláláshoz" kérünk, mindenképpen tölts fel egy helyszínen készített fotót.

Az erdőlátogatási korlátozások miatt a szokásos rajtidő és befutó idő változhat, ez még egyeztetés alatt van. Amint biztosat tudunk, kiegészítjük a kiírást.

A jelenlegi bázis idő: Kezdő időpont: 09:00 Legkésőbbi befutó: 15:00

Az erdőlátogatási korlátozás miatt a 15 óra után az erdőben tartózkodni nem szabad.

 

Rajt

Folyamatos indítás 09:00-11:00 között. Nem lehet több távon indulni. Azt a távot válaszd, amelyiket meg tudod csinálni, ami a felkészültségednek megfelelő!

Beérkezés (09.08.-i állapot szerint):

Legkésőbb 15:00 óráig. A 15:00 óra után érkezők eredményét nem tudjuk figyelembe venni, és nem garantáljuk, hogy felkerülnek az eredménylistára!

Eredményhirdetés: 15:20

A versenyen mindenki saját felelősségére indul, az MGKE kártérítési vagy egyéb jogorvoslati igényt semmiféle címen nem fogad el! A versenyen való indulás a fenti szabályok elfogadását jelenti. A szabályok betartását bárhol mozgó ellenőrök felügyelhetik.

Napnyugta: 18:23

Nevezési díj:

Előnevezéssel és előreutalással 2.000,-Ft/GPS (/csapat), MGKE pártolóknak és tagoknak: 1.500,-Ft/GPS (/csapat)

(1 MGKE tag 1 csapatot indíthat kedvezményesen és 1db pólót tartalmaz!)

Geomenü: 1.400,-Ft/adag

PÓLÓMÉRETEKET (s-m-l-xl-xxl) és TÍPUST (női-férfi) ki tudjátok választani a nevezési felületen. A póló a szokásos FOL típus és méretezés! A nevezés díj csak 1 pólót tartalmaz.A pólórendelés gördülékenységéhez kérünk mindenkit a méret és fazon (női/ffi) teljes kitöltésére!

Plusz pólók rendelésére a nevezési felületen, a pontos fazon, méret és darabszám megadásával van lehetőségetek. Ezeket is a nevezéskor vehetitek át. A nevezés lebonyolítása után megmaradó pólók - szokás szerint - cactushoz kerülnek át és a továbbiakban ott vásárolhatóak meg.

Erste Bank: 11600006-00000000-13015547

Figyelem!

Pólót csak a 2020. szeptember 21-ig beérkezett, és darabszámot, méretet stb. pontosan tartalmazó nevezésekhez tudunk biztosítani!

Szokás szerint lesz plusz mennyiség, de sem a méret választékot, sem a mennyiségi készletet illetve a megrendelés utáni méretváltoztatásokat nem tudjuk garantálni.

Helyszíni nevezési díj:

2.500,-Ft/GPS (/csapat), MGKE pártolóknak és tagoknak: 2.000,-Ft/GPS (/csapat)

 

Előnevezési határidők:

Előnevezés, pólórendeléssel: 2020. szeptember 21. 23:59

Előnevezés, póló nélkül, geomenüvel: 2020. szeptember 28. 23:59

Előnevezés, csak verseny: 2020. október 1. 23:59

Az előnevezések csak az átutalással együtt érvényesek.

A vírus helyzetre való tekintettel, amennyiben hatósági intézkedés vagy a helyszín visszamondás miatt a rendezvény nem kerül megrendezésre a nevezési díj visszajár. Ez történhet jóváírás formájában egy következő versenyre vagy visszautalással. Egyéni visszamondás esetén, amennyiben az szeptember 28.-a után történik és a nevezés kifizetett geomenüt tartalmaz, a menü árát csak akkor tudjuk visszatéríteni, ha azt a rendezvényen értékesíteni tudtuk.

Díjazás: Mindhárom kategóriában az első helyezett plakettel és oklevéllel, a második és harmadik helyezett oklevéllel térhet haza.

Ahhoz, hogy részt vehess a sorsoláson, az általad választott táv, kiírásban megadott minimum pontját teljesítened kell.

Az ajándéksorsolás kizárólag a jelenlévő versenyzők között történik az eredményhirdetés után, mind a fődíj, mind az egyéb ajándékok tekintetében, azok átvétele a helyszínen és személyesen lehetséges!

Tehát átvétel azonnal, helyben és személyesen!

A fődíj esetén - az adózási szabályok miatt- a nyertestől egy sor személyes adatra van szükség, a versenyt helyszinén, illetve az azt követő napokban.

A sorsolás két azonos tartalmú listából történik. Az első listából az ajándéktárgyak kerülnek kisorsolásra, a másodikból a fődíj. Így mindenképpen érdemes megvárni a sorsolás végét, hiszen az ajándéksorsoláson megnyert tárgy mellett minden teljesítőnek esélye van a fődíj megnyerésére is!

A köszönjük fő támogatónk, a Garmin Magyarországi Képviselet segítségét!

További ajándéktárgyak, díjak felajánlását örömmel vesszük!

Díjak:

- Garmin ajándékok

- Geocaching ajándékok

 

Kérdések, további információk: verseny@geocaching.hu 

Versenykiírás: 1.0  - 2020.09.08 19:00

 

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]