XLI. Geocaching Fesztivál és verseny

Vértes hegység - Pusztavám

2021. október 30.

 

 

Október utolsó hétvégéjére a Vértesbe invitáljuk a versenyezni, találkozni, kirándulni, beszélgetni vágyó játékosokat. 

Bázisunk Pusztavámon, a Vajda János Erdei Iskola területén lesz. 

 

Update:

Eredménylista Track-animáció egyben Track-animáció rövid táv Track-animáció közép & hosszú táv

 

Bázis: Vajda János Erdészeti Erdei Iskola 8066 Pusztavám, Erdősor 2.

Itt tudtok parkolni: Itt: N 47° 24,872' E 18° 15,007' 100 m [GC41FV+parkoló].

 

Megközelítése: segítségül használjatok térképet vagy gps-t

 

Verseny

 

A bázis körüli  2,5 kilométer sugarú körben kihelyezett, a versenyszámnak megfelelő számú pont megkeresése és az abban található Multimatrix kód kiolvasása.

 

Rövid táv - Kisgyerekeseknek, idősebbeknek ajánlva

A bázis 2,5 km körzetében kb. 30 rejtett pont, amelyből 8-10 db-ot kell megkeresni. Azok a csapatok indulhatnak a rövid távon, ahol legalább egy 14 év alatti gyermek, vagy 55 év feletti felnőtt is részt vesz.

 

Közép táv - Nagyobb gyerekekkel egy könnyebb kirándulás

A bázis 2,5 km körzetében kb. 30 rejtett pont, amelyből 10-12 db-ot kell megkeresni.Ezen a távon nincs megkötés, bárki indulhat rajta.

 

Hosszú táv - Az igazi klasszikus, akik szeretik a kihívásokat

A bázis 2,5 km körzetében kb. 30 rejtett pont, amelyből 15 db-ot kell megkeresni.Ezen a távon nincs megkötés, bárki indulhat rajta.

 

 

 

A verseny menete

 

Az induláskor bélyegzővel ellátott versenylapot kapnak a versenyzők, melynek birtokában számítógépről minden GPS-re egyenként töltik fel a rajtnál a szervezők a versenypontokat. Ennek megtörténte lesz a versenyző rajtjának ideje. A versenylapon szerepelnek a pontok nevei, rövid nevei, egy táblázat a multimátrixhoz, valamint egy térkép, amelyen megtalálhatóak az adott kategóriában szereplő pontok.

 

A sorállás elkerülése érdekében, pontfeltöltés céljából már a rajtidő előtt átveszünk gps készülékeket, melyekre feltöltjük a versenypontokat. Ebben az esetben kérjük a készülékeket jól megkülönböztethető módon nevesíteni, megjelölni, hogy mindenki a saját készülékét kapja vissza. Az előre feltöltött készülékek a rajt kezdő időpontjáig letétbe kerülnek, azt a rajt időpontjától, a versenylappal lehet átvenni. A rajtidő a gps és a versenylap átvételi időpontja. 

Az adminisztrációt is igyekszünk hamarabb elkezdeni, ahogy az első játékosok megérkeznek.

 

Kérünk mindenkit a járványügyi protokoll szabályok betartására. 

(Csak egészségesen gyere, kézfertőtlenítőt biztosítunk, ha úgy érzed, viseld bátran a maszkodat.)

 

 

Mivel a pontokat csak induláskor ismerik meg a versenyzők, a versenyidőbe beleszámít az útvonal tervezése, a pontok megtalálása, a multimátrix leolvasása.

Hibás kódkiolvasás esetén, minden hibáért, két perc büntető időt számolunk.

A versenypontok a szokásos rejtett palackban lesznek kihelyezve. Kérjük a kódokat ne vegyétek ki -a palack felnyitása nélkül is leolvasható- és az eredeti helyére rejtsétek vissza. 

A pontok leolvasására egy ún. MultiMátriX ellenőrző rendszert használunk, amelyről itt olvashattok részletesen, de természetesen a helyszínen is segítenek a szervezők a MMX helyes használatában.

A helyszínen korlátozott számban igényelhetők egyesületi GPS készülékek (garmin etrex). Ha biztosra akarsz menni, akkor foglalj le magadnak egyet a verseny@geocaching.hu címen.

A mobiltelefonok és az azokon futó alkalmazások nem a legpraktikusabbak a verseny teljesítésre, így célszerűbb a GPS készülék használata. A kölcsönzéséhez akkumulátort/elemet nem tudunk biztosítani, erről az igénybe vevőnek kell gondoskodni. (2 db AA akku vagy elem) Amennyiben mégis a telefon használata mellett döntenél, kérjük gondoskodj a megfelelő kábelről és légy tisztában vele, hogy a készülékeden hova kell a versenypontokat tartalmazó gpx fájlt feltölteni. 

A verseny előtti napokban fog megjelenni a hozzá tartozó eseményláda. A ládához jelszó nem tartozik. A jelenlétet egy "jelszó nélküli megtalálás" log típussal jelentsétek be, melyet igyekszünk hamar jóváhagyni. A pont nem csak a távot nevezéssel teljesítőknek jár, hanem mindenkinek, aki elindult a versenyen, vagy elkísért valakit vagy egyszerűen csak benézett pár percre a bázisra, hogy beszélgessen, nézelődjön kicsit. Ha nem indultál egyik csapatban sem, akkor a "jelszó nélküli megtaláláshoz" kérünk, mindenképpen tölts fel egy helyszínen készített fotót.

A jelenlegi bázis idő: Kezdő időpont: 09:00 Legkésőbbi befutó: 16:00

 

Rajt

Folyamatos indítás 09:00-11:00 között. Nem lehet több távon indulni. Azt a távot válaszd, amelyiket meg tudod csinálni, ami a felkészültségednek megfelelő!

 

Beérkezés 

Legkésőbb 16:00 óráig. A 16:00 óra után érkezők eredményét nem tudjuk figyelembe venni, és nem garantáljuk, hogy felkerülnek az eredménylistára!

Eredményhirdetés: 16:20

A versenyen mindenki saját felelősségére indul, az MGKE kártérítési vagy egyéb jogorvoslati igényt semmiféle címen nem fogad el! A versenyen való indulás a fenti szabályok elfogadását jelenti. A szabályok betartását bárhol mozgó ellenőrök felügyelhetik.

Napnyugta: 17:33 

 

Nevezési díj:

Előnevezéssel és előreutalással 2.300,-Ft/GPS (/csapat), MGKE pártolóknak és tagoknak: 1.800,-Ft/GPS (/csapat)

(1 MGKE tag 1 csapatot indíthat kedvezményesen és 1db pólót tartalmaz!)

Geomenü: 1.200,-Ft/adag

PÓLÓMÉRETEKET (s-m-l-xl-xxl) és TÍPUST (női-férfi) ki tudjátok választani a nevezési felületen. A póló a szokásos FOL típus és méretezés! A nevezés díj csak 1 pólót tartalmaz.A pólórendelés gördülékenységéhez kérünk mindenkit a méret és fazon (női/ffi) teljes kitöltésére!

Plusz pólók rendelésére a nevezési felületen, a pontos fazon, méret és darabszám megadásával van lehetőségetek. Ezeket is a nevezéskor vehetitek át. A nevezés lebonyolítása után megmaradó pólók megvásárolhatók.

Erste Bank: 11600006-00000000-13015547

Figyelem!

Pólót csak a 2021. október 17-ig  beérkezett, és darabszámot, méretet stb. pontosan tartalmazó nevezésekhez tudunk biztosítani!

Szokás szerint lesz plusz mennyiség, de sem a méret választékot, sem a mennyiségi készletet illetve a megrendelés utáni méretváltoztatásokat nem tudjuk garantálni.

Helyszíni nevezési díj:

2.800,-Ft/GPS (/csapat), MGKE pártolóknak és tagoknak: 2.300,-Ft/GPS (/csapat)

A nevezési díjat 75 éves kor felett nem kell fizetni!

 

 

Előnevezési határidők:

Kérjük a határidők pontos betartását!

Előnevezés, pólórendeléssel: 2021. október 17. 23:59

Előnevezés, póló nélkül, csak verseny, geomenüvel: 2021. október 22. 23:59

 

Az előnevezések csak az átutalással együtt érvényesek.

 

A határidőkön túli nevezéseket nem vesszük figyelembe!

A hátáridőn túli nevezések esetén a pólórendelést meglétét nem garantáljuk!

 

A vírus helyzetre való tekintettel, amennyiben hatósági intézkedés vagy a helyszín visszamondás miatt a rendezvény nem kerül megrendezésre a nevezési díj visszajár. Ez történhet jóváírás formájában egy következő versenyre vagy visszautalással.

 

Díjazás: Mindhárom kategóriában az első helyezett plakettel és oklevéllel, a második és harmadik helyezett oklevéllel térhet haza.

Ahhoz, hogy részt vehess a sorsoláson, az általad választott táv, kiírásban megadott minimum pontját teljesítened kell.

Az ajándéksorsolás kizárólag a jelenlévő versenyzők között történik az eredményhirdetés után, mind a fődíj, mind az egyéb ajándékok tekintetében, azok átvétele a helyszínen és személyesen lehetséges!

Tehát átvétel azonnal, helyben és személyesen!

A fődíj esetén - az adózási szabályok miatt- a nyertestől egy sor személyes adatra van szükség, a versenyt helyszinén, illetve az azt követő napokban.

A sorsolás két azonos tartalmú listából történik. Az első listából az ajándéktárgyak kerülnek kisorsolásra, a másodikból a fődíj. Így mindenképpen érdemes megvárni a sorsolás végét, hiszen az ajándéksorsoláson megnyert tárgy mellett minden teljesítőnek esélye van a fődíj megnyerésére is!

További ajándéktárgyak, díjak felajánlását örömmel vesszük!

Díjak:

- Geocaching ajándékok




Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]