GEOCACHING FESZTIVÁL ÉS VERSENY

2022. május 14.

Bükk hegység - Miskolc-Szentlélek

 

 

 

2022. Tavaszi versenyére a Bükk hegységbe invitáljuk a versenyezni, túrázni, találkozni szerető játékosokat.

Bázisunk 760 méter magasságban, a Szentléleki Turistapark területén helyezkedik el, egy igazi hegyi, erdei, vadregényes helyen.

Közvetlenül a bázis mellett halad el a GC20BK 20 éves a geocaching.hu - Észak-bükki kilátóhelyek útvonala. A verseny előtt vagy után érdemes ezt az utat is lejárni. 

 

Bázis: Miskolc-Szentlélek Turistapark 

Koo:  N48 07.320 E20 31.528

 

Megközelítés: Miskolc-Lillafüred-Ómassa, Eger-Szilvásvárad-Mályinka vagy Felsőtárkány-Répáshuta-Lillafüred Ómassa útvonalon ízlés szerint.

Segítségül használjatok gps-t. :-) Parkolás: N48 07.248 E20 31.538 A bázis mellett 100 méteren belül.

 

Szálláslehetőség: a bázison sátrazási lehetőség van. 

 

Geomenü: Gulyásleves, meggyes piskóta Ára: 2.200.-/adag 

A geomenüt a Szentléleki Vendégházban (volt Herman Ottó Turistaház) lehet elfogyasztani a bázistól tíz percnyi járóföldre.

koo: N48 07.132 E20 31.637

Verseny

A bázis körül 2 km sugarú körben kihelyezett 30 pontból, a versenyszámnak megfelelő számú pont felkeresése, az abban található multimátrix kód kiolvasása. 

 

 

Kategóriák:

 

Rövid táv - Kisgyerekeseknek, idősebbeknek ajánlva

A bázis 1,5 km körzetében kb. 30 rejtett pont, amelyből 8 db-ot kell megkeresni.

 

Közép táv - Nagyobb gyerekekkel egy könnyebb kirándulás

A bázis 2 km körzetében kb. 30 rejtett pont, amelyből 10 db-ot kell megkeresni.Ezen a távon nincs megkötés, bárki indulhat rajta.

 

Hosszú táv - Az igazi klasszikus, akik szeretik a kihívásokat - turistáknak

A bázis 2 km körzetében kb. 30 rejtett pont, amelyből 15 db-ot kell megkeresni.Ezen a távon nincs megkötés, bárki indulhat rajta.

 

A verseny menete

Az induláskor bélyegzővel ellátott versenylapot kapnak a versenyzők, melynek birtokában számítógépről minden GPS-re egyenként töltik fel a rajtnál a szervezők a versenypontokat. A készülék és a versenylap átvételének időpontja a versenyző rajt ideje. A versenylapon szerepelnek a pontok nevei, rövid nevei, egy táblázat a multimátrixhoz, valamint egy térkép, amelyen megtalálhatóak az adott kategóriában szereplő pontok.

A versenylapokon szereplő pontok rövid nevei nem, a hosszú nevei részben utalhatnak a pont jellemzőire.

Mivel a pontokat csak induláskor ismerik meg a versenyzők, a versenyidőbe beleszámít az útvonal tervezése, a pontok megtalálása, a multimátrix leolvasása.

Hibás kódkiolvasás esetén, minden hibáért időbüntesét kap a versenyző. 1. hiba +3 perc, 2. hiba +6 perc, 3. hiba +12 perc, 4. hiba +24 perc. 5, vagy több hiba esetén automatikusan kizárásra kerül a versenyző! 

A versenypontok a szokásos rejtett palackban lesznek kihelyezve. Kérjük a kódokat ne vegyétek ki -az a palack felnyitása nélkül is leolvasható- és az eredeti helyére rejtsétek vissza.

A pontok leolvasására egy ún. MultiMátriX ellenőrző rendszert használunk, amelyről a MultiMátriX használati útmutatóban olvashattok részletesen, de természetesen a helyszínen is segítenek a szervezők a MMX helyes használatában.

 

A résztvevők utakon (közút, turistaút, erdészeti út, gyalogút) közlekedhetnek, azokról letérni tilos!

 

A találatok és a szabályok betartásának ellenőrzését egyrészről az úgynevezett Multimátrix biztosítja, másrészt a GPS készülékben rögzített track. Célbaérkezéskor a versenyző gps készülékéről ellenőrzés céljából a rendezők letöltik az út közben rögzített tracket. A track rögzítése és annak értékelhető mivolta a versenyző felelőssége! A track rögzítéshez célszerű indulás előtt törölni az aktív track memóriát, kikapcsolni az útontartás funkciót, bekapcsolni a trackrögzítést, a mintavételezés pedig távolság alapú legyen, kb. 4 méteres közökkel.

A tracklog nélkül (vagy nagyon hiányos loggal) érkezők eredményét nem tudjuk figyelembe venni!

 

 

A helyszínen korlátozott számban igényelhetők egyesületi GPS készülékek (garmin etrex). Ha biztosra akarsz menni, akkor foglalj le magadnak egyet a verseny@geocaching.hu címen. Az igényeket a készlet erejéig van lehetőségünk figyelembe venni.

A kölcsönzéséhez akkumulátort/elemet nem tudunk biztosítani, erről az igénybe vevőnek kell gondoskodni. (2 db AA akku vagy elem)

 

A mobiltelefonok és az azokon futó alkalmazások használhatók, de célszerűbb a GPS készülék használata.

Amennyiben mégis a telefon használata mellett döntenél, kérjük gondoskodj a megfelelő kábelről és légy tisztában vele, hogy a készülékeden hova kell a versenypontokat tartalmazó gpx fájlt feltölteni. A pontokat helyben, email-ben is át tudjuk küldeni.

 

Az eseményláda megtalálásának bejelentése

A verseny előtti napokban fog megjelenni a verseny eseményládája. A ládához jelszó nem tartozik. A jelenlétet egy "jelszó nélküli megtalálás" log típussal jelentsétek be szigorúan egy 9:00 utáni időponttal és a versenynap dátumával, melyet igyekszünk hamar jóváhagyni. Az ennél korábbi időponttal való bejelentés érvénytelen, azt nem fogjuk elfogadni. A 9:00 előtti időponttal való bejelentés csak a hosszútáv győzteseinek engedélyezett, a dobogós sorrenddel megegyező módon. Így a P1, illetve annak dobogós helyei a verseny hagyományok értelmében minden esetben a verseny hosszútávjának győztesét. és 2., 3. helyezettjét illeti. Az indokolatlan 9 óra előtti logok nem lesznek jóváhagyva az érvényes időpontra való módosításig. Az érvényes megtalálás nem csak a versenytávot teljesítőknek jár, hanem mindenkinek, aki elindult a versenyen, vagy akár kísérőként, látogatóként részt vett a fesztiválon, még ha csak benézett pár percre a bázisra, hogy beszélgessen, nézelődjön kicsit. Ha nem neveztél, csak elindultál egyik csapatban, vagy csak látogató voltál, akkor a "jelszó nélküli megtaláláshoz" kérünk, mindenképpen tölts fel egy helyszínről készített azonosítható fotót.

Rajt

Folyamatos indítás 09:00-11:00 között. Nem lehet több távon indulni. Azt a távot válaszd, amelyiket meg tudod csinálni, ami a felkészültségednek megfelelő!

Beérkezés

Legkésőbb 16:00 óráig. A 16:00 óra után érkezők eredményét nem tudjuk figyelembe venni, és nem garantáljuk, hogy felkerülnek az eredménylistára!

 

Eredményhirdetés: 16:20

A versenyen mindenki saját felelősségére indul, az MGKE kártérítési vagy egyéb jogorvoslati igényt semmiféle címen nem fogad el! A versenyen való indulás a fenti szabályok elfogadását jelenti. A szabályok betartását bárhol mozgó ellenőrök felügyelhetik.

Napnyugta: 20:12

Előnevezés

Előnevezéssel és előreutalással 2500,-Ft/GPS (/csapat), MGKE pártolóknak és tagoknak: 2000,-Ft/GPS (/csapat)

(1 MGKE tag 1 csapatot indíthat kedvezményesen és 1db pólót tartalmaz!)

Geomenü: 2200 Ft/adag

PÓLÓMÉRETEKET (S-M-L-XL-XXL) és TÍPUST (női-férfi) ki tudjátok választani a nevezési felületen. A póló a szokásos FOL típus és méretezés! A nevezés díj csak 1 pólót tartalmaz.
A pólórendelés gördülékenységéhez kérünk mindenkit a méret és fazon (női/ffi) teljes kitöltésére!

Plusz pólók rendelésére a nevezési felületen, a pontos fazon (férfi, női), méretek megadásával van lehetőségetek 2000 Ft/db áron. Ezeket is a helyszíni regisztráció során vehetitek át.

 

Pólótervek: (férfi/női/gyerek)

 

. .

 

(A pólókkal kapcsolatban -az elérhető raktárkészlet és méretválaszték figyelembevételvel- a változtatás jogát fenntartjuk.

A képek nem színhelyesek!)

Figyelem!

Pólót csak a 2022. április 24. éjfélig beérkezett, és méretet pontosan tartalmazó nevezésekhez tudunk biztosítani, amennyiben az átutalás is megérkezett!

Szokás szerint lesz plusz mennyiség, de sem a méret választékot, sem a mennyiségi készletet illetve a megrendelés utáni méretváltoztatásokat nem tudjuk garantálni.

Helyszíni nevezés

3000 Ft/GPS (/csapat), MGKE pártolóknak és tagoknak: 2500 Ft/GPS (/csapat)

Helyszíni nevezés esetén geomenüt, pólót nem tudunk garantálni, azt csak az esetleges többlet esetén tudunk biztosítani, érkezési sorrendben a készlet erejéig.

Határidők:

Előnevezés, pólórendeléssel: 2022. április 24. éjfélig

Előnevezés, póló nélkül: 2022. május 08. éjfélig

Helyszíni nevezés a verseny napján 10:45-ig lehetséges.

 

Az előnevezések csak a teljesült átutalással együtt érvényesek.

A nevezés díjat, a rendelt geomenük és pólók árát egyösszegben kérjük átutalni legkésőbb a nevezést követő napon. A közlemény rovatban mindenképpen tüntessétek fel a felhasználó azonosítót az alábbi formában: userid=xxx és nicknév, hogy a beérkezett összegeket a jelentkezőhöz tudjuk párosítani.

Az összeget az alábbi számlára kérjük utalni: Erste Bank: 11600006-00000000-13015547

A beérkezett utalásokat a versenyoldal nevezési részén lehet nyomonkövetni.

 

Díjazás

Kategóriánként az első helyezett plakettel/kupával és oklevéllel, a második és harmadik helyezett oklevéllel térhet haza.

Ahhoz, hogy részt vehess a sorsoláson, az általad választott táv, kiírásban megadott minimum pontját teljesítened kell.

Az ajándéksorsolás kizárólag a jelenlévő versenyzők között történik az eredményhirdetés után, mind a fődíj, mind az egyéb ajándékok tekintetében, azok átvétele a helyszínen és személyesen lehetséges!

Tehát átvétel azonnal, helyben és személyesen!

A fődíj esetén - az adózási szabályok miatt- a nyertestől egy sor személyes adatra van szükség, a versenyt helyszinén, illetve az azt követő napokban.

A sorsolás két azonos tartalmú listából történik. Az első listából az ajándéktárgyak kerülnek kisorsolásra, a másodikból a fődíj. Így mindenképpen érdemes megvárni a sorsolás végét, hiszen az ajándéksorsoláson megnyert tárgy mellett minden teljesítőnek esélye van a fődíj megnyerésére is!

További ajándéktárgyak, díjak felajánlását örömmel vesszük!

 

Előírások

- A fokozottan védett természeti területeken a jelzett turistautakról letérni tilos.
- A környezet- és természetvédelmi szabályok betartása kötelező.
- Tüzet gyújtani, szemetelni tilos!
- A feltételek be nem tartása természetvédelmi bírság kiszabását eredményezheti.

Kérjük, hogy a rendezvény idején (is) fokozottan ügyeljetek a leírtak, valamint a hatályos törvények és jogszabályok betartására, különös tekintettel a természet és az erdő védelmére! A természetvédelmi törvény szerint minden természetes és jogi személy, valamint más szervezet kötelessége a természeti értékek és területek védelme. A terület védett természeti értékeinek veszélyeztetése, károsítása, elpusztítása, védett élő szervezet, életközösség élőhelyének, illetőleg élettevékenységének zavarása szigorúan tilos!
Az egyes versenyzők által elkövetett jogsértésekért a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület nem vállal felelősséget.
A szabályok be nem tartása kizárást vonhat maga után.

 

Jogi nyilatkozat:

A versenyen mindenki saját felelősségére indul, az MGKE kártérítési vagy egyéb jogorvoslati igényt semmiféle címen nem fogad el! Kérjük mindenki a saját erőnlétének, gyakorlottságának megfelelően válasszon útvonalat! Külön felhívnánk a figyelmet a Versenylapon feltüntetett szabályokra. Kérjük azok elolvasását és betartását. A szabályok betartását a verseny területének bármely pontján mozgó ellenőrök felügyelhetik. A versenyen történő indulás a fenti feltételek elfogadását jelenti.

A versenyen való részvétel kizárólag a hivatalos Versenylap birtokában lehetséges, melyet a helyszínen, a regisztráció során adunk át.

Díjak

- Szponzor ajándékok

- Geocaching ajándékok

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]