geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
1146. Dunakeszi - Zebegény kerékpárút (GCgoze)

Itt kezdődött

Itt kezdődött

Az ártéri erdő

Az ártéri erdő

A váci platánerdő

A váci platánerdő

A veszélyes híd Verőce előtt

A veszélyes híd Verőce előtt

Emlékoszlop Verőce határában

Emlékoszlop Verőce határában

A visegrádi vár

A visegrádi vár

Háttérben a Börzsöny

Háttérben a Börzsöny

A Dunakanyar legszebb része

A Dunakanyar legszebb része

Az út vége

Az út vége
Szélesség N 47° 43,916'
Hosszúság E 19° 8,207'
Magasság: 115 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2005.04.09 20:00
Megjelenés időpontja: 2005.04.09 19:59
Utolsó lényeges változás: 2020.03.20 21:35
Utolsó változás: 2020.03.20 21:36
Rejtés típusa: Multi geoláda (3H+4V)
Elrejtők: Attibati
Felhasználó: Attibati
Nehézség / Terep: 2.0 / 1.0
Úthossz a kiindulóponttól: 45000 m
Megtalálások száma: 388 + 2 sikertelen + 53 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.5 megtalálás hetente


WAP

1. Mikroláda Dunakeszin a Horányi rév közelében. Villanyoszlopocska mellett álló ágas-bogas fa odújában 1.5 méter magasan keress egy orvosságos dobozt!
2. Láda a kerékpárúttól mintegy 170 méterre, korhadt fadarabokkal takarva.
3. Szobor a váci révnél. A talapzatán található táblán
3/1. A restaurátor vezetéknevének 5. betűje.
3/2. A restaurátor vezetéknevének 3. betűje.
3/3 A restaurátor vezetéknevének 2. betűje.

4.A multi negyedik jelszórészletének betűi egy átlátszó orvosságos dobozban Verőcén a haranglábakat megvilágító lámpatest közelében találhatók.

5. Nagymarosi kerékpárút emléktábla.
5/1 A szövegben egy összetett szóban szereplő folyónév 5. betűje. (a kettős betűket két betűnek számítva)
5/2. Az első sor 4. betűje.

6. . Emléktábla - a dömösi útkelés vasúti megállóhely közelében .
6/1. Azon személy vezetéknevének első betűje, akinek emlékére a táblát elhelyezték.
6/2 A vezetéknév utolsó betűje.

7. Zebegény határában, egy vízparton álló erősen korhadt fa odújában találjátok a megoldó kulcsot tartalmazó mikroládát.

Maratoni távú - de nem maratoni nehézségű - kerékpártúrára invitállak benneteket. A túra helyszíne a (Budapest) -Dunakeszi - Göd - Zebegény - (Ipolydamásd) kerékpárút.
A túra kezdőpontja Dunakeszin található, 2 számú főúttól 1 kilométerre a Liget utca végén a Duna parton. Amennyiben vonattal közelítjük meg a rajthelyet Dunakeszi-Gyártelep állomáson kell leszállni.A vasúti menetrendet itt találod.

Azoknak az edzettebb kessereknek, akik Budapestről szeretnék megközelíteni a kezdőpontot kerékpárral nem ajánlom (amúgy tilos is) hogy végig a 2 számú útom jöjjenek a rajthelyig. Érdemes a Káposztásmegyeren átvezető Külső Szilágyi úton elindulni, és mielőtt elérnénk az M0 körgyűrű ( ill. majd csak lesz az) hídját forduljunk jobbra menjünk át a jelzőlámpás vasúti aluljárón. Dunakeszi felé (balra) fordulva a Dunakeszi -alsó vasuti megállóhelytől kezdve kiépített kerékpárúton haladhatunk a dunakeszi vasút állomásig. A Verseny utcán tovább haladva a református templomnál levő lámpánál forduljunk balra (át a hídon) és néhány száz méter után elérjük a váci országutat (2-es út). A főút mellet szakaszonként kiépített kerékpárút vezet egyébként a járdán lehet kerékpározni.

1. A kezdőponttól néhány száz méterre a Horányi rév közelében található az első pont, egy mikroláda  N 47° 39,577' E 19° 7,251' 100 m [GCgoze-1].
Villanyoszlopocska mellett álló ágas-bogas fa odújában 1.5 méter magasan keress egy orvosságos dobozt!
Pótjelszó a közeli beton villanyoszlopon.
 N 47° 39,564' E 19° 7,264' 100 m [GCgoze+Pótjelszó].
A mikroláda tartalmazza a jelszó egy részletét, amit az egyes pontokon begyüjthető betükkel és további jelszótöredékekkel a végponton található kulcs segítségével egybeírva egy háromszavas versidézetet kaptok. A kulcs az egyes pontokon megadott meghatározások sorszámaira hivatkozik. (pl 6/1 ahol 6 a pont , az 1 pedig a meghatározás sorszáma)
A kerékpárút Göd belterületén - a Duna töltése kivételével - nem külön nyomvonalú kerékpárúton, hanem a település kis forgalmú közútjain vezet. Az útvonal táblákkal jól jelzett bár elég kanyargós. A táblák nem minden esetben vannak a mindkét irányból érkező kerékpáros számára kitéve, de hátulról is felismerhetőek. Nagyon eltévedni nem lehet mert a kerékpárúttól keletre néhány száz méterre halad a váci országút nyugatra pedig a Duna folyik. Ha bármelyiknek nekiszaladnátok lehet gondolkodni hol rontottátok el.
Az út elvezet a Feneketlen tó mellet is, innen már csak néhány száz méter a GChszg láda.
Alsó-Göd és Felső-Göd között az út a Duna töltésén vezet, itt igen erős szokott lenni a gyalogos forgalom. Felső-Gödön ismét a település utcáin gurulunk ápolt nyaralók között.
Gödöt elhagyva visszatérünk a Duna töltésére, majd egy kis ízelítőt kapunk az ártéri erdőkből. Az erdő bejáratánál tájékoztató táblát olvashatunk az itt folyó erdő rekonstrukcióról.

2. A multi második pontját, a ládát a Sződliget melletti ártéri erdő rejti.  N 47° 43,916' E 19° 8,207' 120 m [GCgoze-2]
A ládát a gát vonalát követve lehet megközelíteni, amit fatörzsdarabok takarnak.
A környéken zárt a lombozat ezért a Gps vevők bizonytalankodhatnak. Az út Sződliget határában vezető, valamint a Nagymarosi rév környéki szakasza fekszik a legalacsonyabban. Tapasztalataim szerint ha a budapesti vízmérce 5.0 métert mutat Sződliget határában már nem lehet száraz kerékkel végimenni a kerékpárúton. Ilyenkor a váci országúton kerülhetünk. Az aktuális és előrejelzett dunai
vízállást itt találod.

3. Utunkat tovább folytatva Vác külvárosát egy gyönyörű platánerdőn át érjük el. A kerékpárút elhalad a GCvata -váci ártéri tanösvény - láda mellett is. A multi harmadik pontját a váci révnél találjátok. A jelszó három betűjét az ott álló szobor talapzatán található tábláról olvashatjátok le.
3/1. A restaurátor vezetéknevének 5. betűje.
3/2. A restaurátor vezetéknevének 3. betűje.
3/3 A restaurátor vezetéknevének 2. betűje.
 N 47° 46,673' E 19° 7,503' 114 m [GCgoze-3]

4. A rév után már a Duna mellett gurulhatunk egy hosszabb szakaszon szép kilátással a Pilisre és a Börzsönyre. A várost elhagyva egy kis hegymászás következik: felkapaszkodunk a szőlőhegyre. A hegyről lejövet egy veszélyes u.n. bakhátú híd keresztezi utunkat  N 47° 48,839' E 19° 4,727' 120 m [GCgoze+Veszélyes híd] amit forgalom lassító szándékkal építettek ide, de már halálos és súlyos sérüléssel járó balesetet is okozott. Kérek mindenkit óvatosan közelítse meg ezt a helyet. A hidat az aszfaltra festett sárga vonalak jelzik már jó előre.
A multi negyedik jelszórészletének betűi egy átlátszó orvosságos dobozban Verőcén a haranglábakat megvilágító lámpatest közelében találhatók. (Az eredeti jelszóhordozó a képen is látható faragott oszlop elkorhadt , ezért eltávolították)
 N 47° 49,246' E 19° 2,431' 123 m [GCgoze-4]
A pont előtt néhány száz méterrel a Duna parton egy római kori őrtorony romjait tekinthetjük meg.  N 47° 49,118' E 19° 3,079' 123 m [GCgoze+Római őrtorony]

5. A 4. pont után a kerékpárútnak végeszakad a 12 sz. úton kell haladnunk mitegy két kilométer hosszan majd a település utcáin folytatjuk utunkat. Verőcét a Duna töltésén hagyjuk el. A töltést az 2003-as nagy árvíz idején átvágták és a helyreállítás még nem fejeződött be teljesen. Egy 50 méteres szakaszon hiányzik a burkolat - sáros időszakban bico a nyakban, és az útpadkát több helyen elmosta az árvíz. A töltést a 2. bakhátas híd után hagyjuk el. Az itt következő rész egy lefolyástalan terület így árvíz után a víz sokáig megmaradhat a kerékpárúton.
Nagymarost elérve a kerékpárút ismét megközelíti a Dunát és most már egész Zebegényig a közelében is halad. A település Verőce felöli határa és a nagymarosi komp közötti szakasz árvíz idején gyakran víz alá kerül.
A Duna parton a jégtörő gát közelében felállított, a kerékpárút építése kezdetének emléket állító tábla  N 47° 47,145' E 18° 57,557' 117 m [GCgoze-5]
hordozza a jelszó ötödik részét.
5/1 A szövegben egy összetett szóban szereplő folyónév 5. betűje. (a kettős betűket két betűnek számítva)
5/2. Az első sor 4. betűje.

6. Tovább haladva elérjük a tervezett vízierőmű egykori építési területét. Tájképi szempontból a kerékpárút legszebb része következik : a Dunakanyar. A kerékpárút a 12-es út közvetlen közelében, de attól szalagkorláttal elválasztva halad. A  N 47° 46,157' E 18° 55,176' 122 m [GCgoze-6] ponton található emláktábla hordozza a jelszó hatodik részét.
6/1. Azon személy vezetéknevének első betűje, akinek emlékére a táblát elhelyezték.
6/2 A vezetéknév utolsó betűje.

7. Zebegénybe beérve a kerékpárút a járdán halad közepében villanyoszlop sorral. Balesetveszélyes hely figyeljünk oda mikor itt haladunk.
A vasútállomás környékétől a kerékpárút ismét önálló nyomvonalon halad egészen a jelenlegi végéig , a vasúti hídig.
A Zebegény és Szob közötti kerékpárút - régi - kezdetén rejtettem el az utolsó mikroládát (egy pezsgőtablettás dobozt) - amely a jelszó összerakásához szükséges kulcsot tartalmazza . N 47° 48,421' E 18° 54,126' 106 m [GCgoze-7]Zebegény határában, egy vízparton álló erősen korhadt fa odújában találjátok a megoldó kulcsot tartalmazó mikroládát.
Akinek kedve van, tovább folytathatja a tekerést a kerékpárút új, szobi révig vezető szakaszán.

A túra minden érintett településen megszakítható mivel a Budapest-Szob vasútvonal mindenütt a kerékpárúttól néhány száz méterre halad.

Aki többet szeretne tudni a kerékpárút melletti településekről az alábbi linkeket böngészheti:

Göd
Vác
Verőce
Kismaros
Nagymaros
Zebegény

2006.04.23.
Az árvíz után a láda ismét kereshető. A második ponton a pezsgőtablettás dobozt rejtő odu megtelt vízzel, így a ládát ugyanannak a fának a tetejére tettem kb 2 méter magasságba. Használjátok a "lépcsőt" a doboz eléréséhez.
2006.08.09.
A ládát a sorozatos rejtekhely feltúrás miatt ugyanazon fűzfa melletti farakásba helyeztem át. A koordináták nem változtak.
2006.10.01.
A Budapestről való kerékpáros kijutás valamint az útvonal tájékozódásilag nehezebb részein való átjutás megkönnyítése érdekében a multi bejárása során készült tracket innen tölthetitek le.
Ezuton köszönöm meg Kocsi segítségét amit a track elkészítéséhez nyújtott .
2007.05.16.
A multi kibővült az újonan átadott Göd-Dunakeszi szakasszal. Egyúttal a láda áthelyezésre került Sződligetre , ahol megszüntettem a sok problémát okozó ártéri erdőben található pontot. Helyette Dunakeszin a horányi rév közelében létesült új mikroláda.
2009.10.10.
Az elázott logbookot kicseréltem.
2009.12.04.
Az első ponton cseréltem a törött mikroládát. Ellenőriztem a ládát a 2. ponton mivel a legutóbbi megtaláló jelentette, hogy beázott. A logbook még használható.
2012.05.02.
Az első ponton a mikroláda az erdőtisztítás áldozatává vált. Ma pótoltam.
2014.04.06
A gátépítés a második pont környékén befejeződött, ezért visszatettem az eredeti helyére a ládát. Az úthálózat alaposan megváltozott a környéken. A gátat követve lehet legegyszerűbben megközelíteni a ládát.
2014.06.15
Az elveszett első pontot pótoltam. A jelszóhordozó egy kb. 10 cm hosszú természetes alapanyagból készült tárgy, amit több példányban is elhelyeztem a csonkolt fa közelében kb 2 méter magasan.
2015.05.25
A szobi végpont elveszett mikroládáját pótoltam.
2016.10.08
A 2. pont elázott logbookját cseréltem, az első pont koordinátáját pontosítottam.
2017.09.13
A 4. pontot egy új helyen a mai napon pótoltam.
2019.03.27
A 7. pontot a mai napon pótoltam. Pótláda kihelyezve.
2019.08.03 Az első ponton a rejtekadó fa megsemmisült, a ládát az ösvényt szegélyező kövek közé helyeztem át.
2019.12.23 Az első pont pótlása nem tartott sokáig. A jelszót egy laminált lapon a fahíd korlátjára ragasztottam.
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (303 db): környezet: 4.80 rejtés: 4.63 web: 4.76 átlag: 4.73

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 - nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 + van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


robinbird 2020.05.23 13:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

b_pisti_62 2020.03.14 15:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Picit kalandosra sikerült ez a megtalálás. A lényeg, Szobról indultam, gyönyörű időben. Úgy terveztem, megkeresem ezt a multit, meg még párat, ami útba esik. A sorban az első, persze a multi szerint az utolsó pont könnyen meglett. Első hiba! Nem vettem ki a megoldókulcs cetlijét az átlátszó hengerből, csak körbe fényképeztem. Így lemaradt a jelszó eleje. Persze ki lehet találni :-) Második hiba, az erdőben a második pont ládáját nehezen találtam meg, már azt hittem áldozatul esett a kicsit arrébb levő bozótirtásnak. Aztán nem találtam meg az első ponton sem a mikroládát, sem a híd korláton a laminált cetlit. Szerencsére a rejtő segítségével összehoztam :-)
Tapasztalatok: Vannak ennek az útnak nagyon szép és jó, persze vannak kevésbé szép és jó részei. Persze a szép rész van többségben, de ahogy közeledünk Pest felé, egyre inkább olyan érzésem volt, csak valahogy érjem már el a Megyeri hidat... Ez nem is olyan egyszerű mert Dunakeszi határában egyszerűen megszűnik a kerékpárút. A horgásztavak felé kerültem, majd az áruház város parkolóin keresztül kerültem. Fantasztikus élménybringázás lett a végére, 64 km tekerés, gyönyörű időben, jól elfáradtam.

20200314_10075020200314_103813
20200314_11131920200314_115647
20200314_12565720200314_161623
Útvonal_1 
ErdőCsöndje 2020.02.01 15:53 - Megtaláltam
Nagyon szeretem ezt a bringautat, többször kerekeztem már rajta, de akkor még nem ládáztam. Most másfél év alatt részletekben gyűltek össze a pontok. Köszönöm!

Caldera 2019.12.29 15:00 - Megtaláltam
Köszi!

pötyimiki 2019.11.26 07:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0]

KP1965 2019.11.19 16:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Még 2017 nyarán gyüjtöttem be az első három pont információit egy kapcsolódó bringatúrán. A negyedik pontnál 2018-ban jártam, akkor gyalogosan. Befejezésképpen a mai napon ismét bringával jártam végig a hiányzó pontokat. Nagyon élveztem a Duna menti kerékpár útnak ezt a remek szakaszát. A zebegényi vasútállomáson a vonatra várva raktam össze a kód alapján a jelszót.

20191119_09092020191119_094414
20191119_15270220191119_154931
20191119_16295620191119_181117
pegasus_mv 2019.11.02 14:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.84
--

ddeff 2019.10.18 10:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

dano11 2019.10.18 09:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Kókány_művek 2019.10.17 17:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
3 nap alatt teljesítettük a távot több szakaszban. Nagymaroson táboroztunk közben, onnan támadtuk a Zebegény és a Börzsöny útjait. Az első ponton valóban nincs meg a mikroláda, vagy csak túl lett rejtve, de így is kitalálható. Köszi a rejtést!

matkoka 2019.10.05 16:30 - Egyéb
Az első ponton a láda nem volt a helyén, karbantartást kérek. A rejtő segítségével tovább tudtunk haladni.

Syn_yeti 2019.09.28 14:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Esztergom-Budapest kerékpártúra során ejtettem útba a pontokat, fordított sorrendben. TFTC

IMG_20190928_103216IMG_20190928_104951
SandorCsaba 2019.09.14 19:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

szaszkievics 2019.09.14 17:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Szob - Budafok bringatúrán, HRita, KesserHercegnővel! Szuper a jelszó! :) Köszönjük! Nagyon jól felépített multi, a bringaúttól távolabbi helyszínek is jól megközelíthetőek voltak bringával. Minden pontját megtaláltuk! Épségben és rendben vannak! [Geoládák v2.2.5]

IMG_20190914_104713IMG_20190914_105252
IMG_20190914_110708IMG_20190914_115427
IMG_20190914_115436IMG_20190914_151101
HRita 2019.09.14 17:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Ati001 2019.08.25 16:30 - Megtaláltam
Rejtő segítségével megtaláltuk! Köszönjük!

PetyCamino 2019.08.24 19:55 - Megtaláltam
Jó kis bicajos kaland volt, köszönjük [Geoládák v2.2.5]

pyrosz 2019.08.24 19:55 - Megtaláltam
Köszönjük, egy élmény volt! :)
Remek láda, nagyon élveztük!
Zebegényből tekertünk Budapestre.
Köszönjük a Rejtő segítségét, a 7. pótláda helyét illetően.
A 2. ládát nem találtuk, azaz viszonylag hamar feladtuk a keresést, de kitalálható. ;)
Köszönjük Rejtő, aranykontúrt vontál biciklitúránk köré! :D

Bubuka 2019.08.08 16:25 - Megtaláltam
Több év alatt gyalogosan. Évek óta járunk az Északi Fény TE Forrás Emléktalálkozójára a Börzsönybe, ezek alkalmával jött össze.

GYEZegzug 2019.04.27 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.42
Hű ez nagyon sokáig tartott, de nagy örömömre meglett. Szerencsére minden évben jövünk Visegrádra és környékére. Köszi szépen a lehetőséget.

IMG_20190426_190724IMG_20190503_161004
IMG_20190427_134938IMG_20190427_153217
IMG_20190427_172112IMG_20190427_172626
Miamicryt 2019.04.14 20:09 - Megtaláltam
50 km-es túra Dunakeszi-Szob egyben. Az utolsó ponton sikerült egy adag családba térdelni, vigyázzatok!

köszi a segítséget! [g:hu 1.6.2y]

Fixis 2019.04.09 13:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Két részletben összeszedve.

Attibati 2019.03.27 23:59 - Egyéb
Az utolsó pontot a mai napon pótoltam.

petiba 2019.03.24 13:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
A vasárnapi tekergést odafelé Zsuzsival és Annával gyönyörködtük. Közben én keresgéltem egy kicsikét a ládákat...
Az 1. pontnál a dobozka nem volt a fában, helyette, tőle 10 méterre a földön találtuk meg Annával. Visszarejtettük Attibati tanácsait követve.
Az utolsó pontnál viszont sehol sem találtuk a ládácskát, pedig szépen kitisztítottam a virágláda alját... Szerencsére Attibati segített...
Hazafelé már egyedül hajráztam végig a 2-esen... Jó volt egy kicsit sprintelni. Kár, hogy nem volt egy autós túl figyelmes... de túl fogom élni, csak ülni nem tudok... :(
Nagyon köszönöm a rejtést, s a láda gondozását.
Peti bá'

bimbee87 2019.02.19 03:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (443 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.