geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
Nyomtatás
Nyomtatás
1389. Nyíri-erdő - Szulyovszky-emlékpark (GCNyEh)
Az Alapító
Az Alapító
Gyűjteménye egy részletével...
Gyűjteménye egy részletével...
Kopjafa és Szent Hubertus kápolna
Kopjafa és Szent Hubertus kápolna
Az "ékszerdoboz"
Az "ékszerdoboz"
Terep
Terep
Millecentenáriumi emlékmű
Millecentenáriumi emlékmű
Aradi vértanúk emlékműve
Aradi vértanúk emlékműve
Szabadságharc emlékére
Szabadságharc emlékére
Kereszt, székelykapu
Kereszt, székelykapu

Szélesség N 46° 57,122'
Hosszúság E 19° 33,809'
Magasság: 126 m
Megye/ország: Bács-Kiskun
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2006.05.25 09:15
Megjelenés időpontja: 2006.05.28 09:20
Utolsó lényeges változás: 2013.09.12 17:56
Utolsó változás: 2013.09.12 18:01
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Család és barátok (06303036793)
Felhasználó: K-55
Nehézség / Terep: 1.5 / 1.5
Megtalálások száma: 415 + 1 sikertelen + 12 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.6 megtalálás hetente
A geoláda nincs bejelentve a geocaching.com-on.


WAP

A LÁDA (ÚJ HELYEN!!)
Az emlékpark március 15-től október 6-ig látogatható szerdától vasárnapig 9 és 18 óra között. A doboz Szulyovszky László kopjafájától kb. 30 méterre, az erdőben, egy mohás facsonk megmaradt gyűrűjében található. Az alternatív ládát (mikroláda) a N46° 57.370' E19° 33.732' ponton az emlékparkon kívül egy székelykapu előtti keresztnél leled meg (benyúlva érte).

KÖRNYEZET

A Nyíri-erdő, amelyet egykoron valóságos botanikai csodaként tartottak számon, tipikus képviselője a különlegesen szép és jellegzetes Duna-Tisza közi homokpusztai tölgyeseknek. A ma is hangulatos erdő Kecskemét határában, Hetényegyháza és Méntelek faluk között mintegy 1450 hektáron terül el. Az Alföld hajdan mesébe illő gyöngyvirágos és pusztai tölgyeseiből mára csak hírmondó maradt. Itt foltokban ugyan még megtalálható valami, amit egykor jellegzetes alföldi erdőnek neveztek, de már ezeken is otthagyta nyomait a modern erdőgazdálkodás.

A Kecskeméttől 10 km-re fekvő Nyíri-erdő a szél építette Duna-Tisza közi három buckaraj közül a középsőre települt. Az erdő a század elejéig a Nagy-Nyíri és a Kis-Nyíri részből állt, melyeket a "Sóhordó" út választott szét. Ezen hordták Erdély felől a sószállítmányokat már a török időkben is Pest irányába.

A Nyíri-erdőben szerencsére még ma sem ritka a díszes medvelepke, a tűzvörös potrohú bikapók, a különböző hangyalesők és a darázspók. Előfordul még a tölgyesekben a szarvasbogár, az orrszarvúbogár és a mezőkön a szongáriai cselőpók.

A madarak közül említést érdemel az egerészölyv. Rendszeres téli vendég a kis sólyom, az állandóan itt élő erdei fülesbagoly, a kuvik. Gyakori fészkelők: a búbos banka, a szalakóta, a sárgarigó (aranymálinkó), a zöld küllő. Örvendetes a fekete harkály újbóli térhódítása, illetve a gyurgyalag fészkelése a mesterségesen homokba vájt itatók oldalában, és a lappantyú jelenléte. A század végén még találtak itt szőröskarú denevért, ami valószínűleg az öreg fák tömeges kivágásával tűnt el.

Az erdő nagyvadjai közül mindenképp megemlítendő a dámvad, amelyből a 2. világháború előtt még 5-600 volt. Talán az akkori túlszaporodott vadállománynak köszönhető bizonyos növények eltűnése. Mivel ma az egész erdő körbe van kerítve, a vadak már csak egymás közt szaporodhatnak, így elkerülhetetlen a beltenyészetek kialakulása...

Nem csak írók, költők tettek kirándulást a Nyíri-erdőben, más hírességek is. Az 1860-as évek végén Erzsébet királynő (Sissi), 1948-ban Kittenberger Kálmán, 1978-ban pedig Fülöp angol herceg is ellátogatott ide, aki az akkori fogathajtó világbajnokságon fogatával járta be az erdőt A nyíri erdészháznak (Szulyovszky-erdészház) és parknak ma is sok látogatója van, mivel itt található a környék legértékesebb 1848-as gyűjteménye.
(Somodi Ferenc: Erdő az Alföld szélén című írásából, a Természet Világa 1998. májusi számából)

AZ EMLÉKPARK

Az erdőjáró ember nemigen szokott ahhoz, hogy a fák között kis rendezett csodavilágba toppanjon: az 1848-as szabadságharc emlékeit őrző múzeumra leljen, a közeli dombocskán fából épített kápolnára (kulcsa a gondnoknál) az aradi vértanúk tűzzománcképpel díszített kopjafáira, az erdészház mögötti köralakú hársfaligetben pedig millenniumi emlékműre. Mindez egy megszállott ember, egy csupaszív erdész minden nehézségen, akadályon átverekedett akaratának, álmának megvalósulása.

Szulyovszky László (1944. május 25. - 1999. augusztus 24.) Lajosmizsén született, Szegeden az Erdészeti Technikumban végzett, élete végéig erdészként tette a dolgát. Vagyis ennél még többet is, mert megálmodta és megvalósította a róla elnevezett emlékparkot a Nyíri-erdőben.

1969-ben került ide kerületvezető erdészként, majd elkezdte gyűjtögetni a szabadságharc fellelhető tárgyi emlékeit. Az egyre bővülő gyűjtemény szobánként szorította ki őt és családját az erdészházból. A Szulyovszky-erdészház, sokszínű érdekes anyagával ma látogatható múzeum. Szulyovszky László tervei alapján 1993-ban teljes egészében fából felépült a Szent Hubertus kápolna, melyet még abban az évben felavattak az Országos Vadásznap alkalmával. A kápolna kis ékszerdobozként őrzi az emlékpark békéjét. Mellette egy nagy fa lombjai borulnak óvón az alapító, Szulyovszky László kopjafás sírja fölé, akit (kívánsága szerint) itt, az imádott környezetben helyeztek örök nyugalomra.

MEGKÖZELÍTÉS

A nyíri erdészház két irányból is megközelíthető.

1. Kecskemét felől Hetényegyházán, a buszmegállónál ( N 46° 55,777' E 19° 34,024' 126 m [GCNyEh+crossing1]) a jobbra vivő földútra térve (kb. 4 kilométer). Az irányt táblák is jelzik.
2. Lajosmizse-Méntelek irányából a Méntelek végét jelző tábla után közvetlenül ( N 46° 58,470' E 19° 34,848' 130 m [GCNyEh+crossing2]) a jobbra vivő földútra térve, majd onnan a fő földúton 3,5 km-t haladva.

Parkolási lehetőség az erdészháznál van ( N 46° 57,145' E 19° 33,941' 125 m [GCNyEh+parkoló]).

LÁTOGATÁSI IDŐ

Az emlékpark március 15-től október 6-ig látogatható (ünnepséggel nyit és zár). Hétfő és kedd kivételével 9-18 óráig tart nyitva. (A múzeum csütörtöktől vasárnapig tekinthető meg.)

Érdemes elidőzni az emlékparkban. Családok számára kellemes egész napos pihenést kínál a Nyíri erdészház és környéke, bográcsfőző és szalonnasütő helyet is találunk az erdészház körül, valamint egy pávacsoportot - rikoltozásuk gyakran felveri az erdő csendjét.

Az emlékpark tőszomszédságában van a Makovecz Imre tervei alapján felépített Vackorvár Erdei Iskola. Megtekinthető, ehhez azonban gondnoki kíséret szükségeltetik.

A LÁDA

ÚJ HELYRE került a doboz! A kis fakápolna mellett áll a park létrehozójának, Szulyovszky Lászlónak a kopjafája. Ettől kb. 30 méterre, az erdőben, egy mohás facsonk megmaradt gyűrűjében keressétek a ládikát.

ALTERNATÍV LÁDA

Amennyiben valamilyen oknál fogva nem sikerül a területre bejutni, vagy a ládát megtalálni, mikroládában a  N 46° 57,370' E 19° 33,732' 124 m [GCNyEh+information]ponton a székelykapu előtti keresztnél is fellelhető a jelszó (talajszinten, kicsit be kell érte nyúlni).
A keresztet 1942-ben állíttatták egy csodával határos módon meggyógyult kisfiú szülei, akik a közeli tanyán laktak. Ötven év múltán Szulyovszky László újíttatta és szenteltette fel, hátsó oldalára táblát helyezett a II. világháborúban hősi halált halt környékbeliek neveivel.
Állapot: kereshető
1 játékos karbantartást javasolt, lásd a logot.

Értékelés: értékelés (297 db): környezet: 4.50 rejtés: 4.32 web: 4.57 átlag: 4.46

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 - nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 + jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


1Petra4 2018.11.11 11:33 - Egyéb
Megtaláltuk a ládát. A logfüzet nem volt benne se a jelszó. Ezért elmentünk megnézni az alternatív ládát. Az is meglett. A jelszó benne volt. De a loggfüzet teljesen elázott így nem birtunk bele írni. Köszönjük ezt a csodás túrát. :) [Geoládák v2.2.5]

J&J(jppj) 2018.10.25 10:33 - Megtaláltam -
A ládát megtaláltuk (Piroskával közösen) de logbook nem volt benne. Egyébként jó állapotban van. Ezután megkerestük a pótjelszót, azzal sikerült logolni.

Zéboy 2018.10.19 09:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

 
Berián 2018.10.19 09:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

pogesz 2018.10.18 13:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Fatönk széttúrva, láda sehol. Mikroláda rendben. [Geoládák v2.2.4]

btamas 2018.10.10 16:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

KataJani 2018.09.30 17:31 - Megtaláltam
Hazafelé menet a mikroládával. Az igazi láda eltünt. [g:hu 1.6.0g]

zöldek 2018.09.20 16:31 - Megtaláltam
Az Országos Erdészeti Egyesület szombathelyi helyi csoportjának szervezésében látogattam meg ezt az emlékhelyet.Mindenkit megérintett ez a hazafias helyszín.
A ládát nem találtam,kérem a képek alapján a keresést elfogadni.

[Jóváhagyta: K-55, 2018.10.06 19:44]

IMG_20180920_163826IMG_20180920_163928
IMG_20180920_164149IMG_20180920_164958
IMG_20180920_170504IMG_20180920_171430
Dinnyesn 2018.09.02 15:53 - Megtaláltam
Az alternatív ládát kerestük, nagyon tetszett a székely kapu! Köszönjük! [Geoládák v2.2.4]

baja 2018.09.01 12:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 1.90
Köszönjük a lehetőséget!

20180901_125325 
kincsemkincs 2018.08.17 14:59 - Megtaláltam
.

Welsh 2018.08.04 16:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Megleltük. A ládában nincs logbook, jelszó, de a mikro ok. Ennek ellenére mindenképp érdemes sétálni a parkban egyet.

stikli08 2018.07.25 18:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm, hogy megmutattad! csak alternatív... de ez is oda van! [g:hu 1.5.4]

gst76 2018.07.25 12:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.88
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]
Kerékpáros ládázás eredménye. Élmény volt a mély homokban csúszkálni.

Qxzc62 2018.07.02 14:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést :) Az alternatív jelszót használtuk.

T. Szilvi 2018.07.01 14:26 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Csak az alternatív mikrodobozt kerestük, mentem két kört a kereszt körül mire meglett. [Geoládák v2.2.4]

Maclura 2018.05.24 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Ebben a parkban szívesen elidőztem volna. A fatönk szerintem gyereksereg által látogatott forgalmas helyen van és könnyen megtalálható bárkinek.
A doboz meglett, de nincs benne füzet és jelszó sincs felírva a dobozra. A keresztnél lévő alternatív segített a megtalálás bejelentéséhez. Köszönöm, hogy megmutattad.

M.Sasa 2018.05.23 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
A ládát szétszórva találtam, nem volt benne jelszó és logbook. Összeszedtem,visszarejtettem. Köszönöm a rejtő segítségét. Biciklivel Kecskemétről jövet.

3B57E4A9-794A-4D95-A30E-1B45B587391BDF828282-3778-46AB-9591-83E9A3CBFCBA
nagya93 2018.05.21 16:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.78
+

Atalati 2018.05.21 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.52
Köszönöm!

silver wolf 2018.05.21 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 1.00
Lehet, hogy az eredeti láda megsemmisült? Mi csak az alternatív ládát találtuk meg.

kyros 2018.04.08 17:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Gyönyörű hely, keressétek fel mindenképp! [Geoládák v2.2.3]

Adrastea 2018.04.08 17:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

urbanj 2018.02.17 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.30
Csak az alternatív jelszóval. A székelykáposztát csodás. Tetszett, köszönjük.

kópé1993 2018.01.20 14:05 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

IMG_20180120_140051IMG_20180120_140145
IMG_20180120_140320IMG_20180120_140702
IMG_20180120_140705_1IMG_20180120_140825
IMG_20180120_140841IMG_20180120_140854
IMG_20180120_140927 
Fixis 2017.12.13 12:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Megtaláltam a mikroládát.

lillab 2017.11.12 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Csodálatos környezet, nyugalom, tisztaság, mesehangulat a kerekerdő szélén :) Adikakutyamutya is imádta ;)
Kis keresgélés után, könnyen megtalálható. Szuper rejtekhely!
Az első "dobozkánk"! :):):) juhúúúú
Elkapott a láz...

Samatranlom 2017.10.28 12:13 - Megtaláltam
Két kisebbik fiammal pattantunk kerékpárra, hogy a közeli Nyíri erdőt meglátogassuk...és akkor már láda is:-)!
Köszönjük a rejtést: Molnár Tamás, Simi és Beni

EmesESE 2017.10.15 10:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.20
Megtaláltuk, 🚗 🙂
Lajosmizséről indultunk a mai ládaturánknak.
A parkban rajtunk kívül csak egy fotos sétálgatott. Minden zárva volt, mindenhol csend és nyugalom. Nagyon szépen rendben tartott terület, sok érdekességgel.
Köszönjük a lehetőséget!

IMG_6419IMG_6421
IMG_6423IMG_6424
IMG_6426 
Mariann és Bánk 2017.09.20 11:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Megtaláltuk

Tanohun 2017.09.09 17:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

kertimi 2017.09.09 00:00 - Megtaláltam
TFTC!

ZoliQua 2017.09.02 11:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Odin94 2017.08.16 15:05 - Megtaláltam
Meglett, köszönjük!

redbird 2017.08.16 15:03 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget!

Söcöh 2017.08.06 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Nagyon tetszett a rejtés! :)

Cole91 2017.08.06 09:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Robogo 2017.08.05 16:49 - Megtaláltam
Biciklis túra állomásaként ezt a ládát is felkerestem.
Köszönöm a rejtést!

BT_pro 2017.07.29 12:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Nem nagy ládás multal rendelkezem , de nekem ez a hely a geopakliban az ász, ugyan mikor találtam volna rá erre az eldugott kis oázisra a homokutak között?? persze, hogy jár a csillsgos5ös!!!

Reaper 2017.07.22 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.86
Köszönöm a rejtést!

lakkanto 2017.07.14 20:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Fantasztikus a park, érdemes volt eljönni. Hetényegyházáról jöttem, Méntelekre mentem.
Köszi a rejtést.

Tathalas 2017.07.01 16:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést :)
Nagyon készültem ide, hosszú és kalandos úton jutottam el a bejáratig, de sajnos zárva volt az emlékpark, pedig szerintem nyitvatartási időben érkeztem, így csak a pótládát tudtam megtalálni. Talán máskor...

panthera 2017.06.04 19:16 - Megtaláltam
Minden ok.

tapiapi 2017.06.03 12:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

ellfelek 2017.05.30 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.60
Végre egy kis biciklizéses, ládakerezsgélés. Most Kecsksmét nyugati végeit vettem célpontba... :) Ez a hely nagyon jól kialakított, karbantartott hely volt, ahová érdemes volt eltekerni...
Köszi a rejtést!

IMG_5242IMG_5247
Zsizsi60 2017.05.20 16:50 - Megtaláltam
Köszi a rejtést

fatibi1 2017.04.30 10:35 - Megtaláltam
Köszi!

MoMaszter 2017.04.24 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.92
Jó kalandosan, tökön-babon autózva jutottunk el a pótládikáig. Sajnáltuk, hogy hétfőn nincs nyitva a hely. :(

Köszi, hogy megmutattad!

SirLes 2017.04.22 09:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Frankie Family 2017.04.21 18:33 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. Alternatív találat. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Fekete Ákos 2017.03.15 17:00 - Megtaláltam
Köszönjük! Nagyon szép helyet ismertünk meg!

Fekete Ákos

krisz17krisz 2017.02.15 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszi a rejtést! (kicsit szét van ázva a doboz kívül - belül)

VikiVöki 2017.02.04 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.70
Szuper napunk 2. ládája. Az olvadt hó után is jól járható út vezetett be. Nyitva volt az emlékhely. :) Szép környék!

20170204_14471220170204_143703
20170204_143200 
fercsipeter 2017.01.01 14:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Csatit 2017.01.01 14:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.14
Újévi 7/1.

Maxhaine 2017.01.01 00:00 - Megtaláltam
köszönet!

Paraditsom 2016.09.24 12:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Tuareg79 2016.09.24 12:15 - Megtaláltam
Ok

Radián 2016.09.11 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Köszönjük a rejtést! :)

Takijs 2016.09.11 16:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

MikiCache 2016.08.26 11:48 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 4.19
Ezt is meglátogattuk...
Miki és Anikó

Spangarázs 2016.08.18 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.23
Megvan!
Köszi a lehetőséget!

GAMANO 2016.08.12 12:19 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

bambuszka 2016.07.31 13:15 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget, nagyszerű kaland volt.

kismaczu 2016.07.31 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Nagyon szép csendes park,és gondozott A rejteknél találkoztunk BAMBUSZKÁÉKKAL.Kezdő kesserek, három gyerekkel,reméljük megszeretik ezt a játékot,sok sikert..

IMG_20160731_132743IMG_20160731_132704
IMG_20160731_132636IMG_20160731_132536
IMG_20160731_132510IMG_20160731_132141
IMG_20160731_132006IMG_20160731_131016
IMG_20160731_130926IMG_20160731_130813
IMG_20160731_130809IMG_20160731_130408
IMG_20160731_130243IMG_20160731_130233
IMG_20160731_130100 
Ásványvadász 2016.07.15 08:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
Gyönyörű környezet, jó kiránduló hely. A pótolt ládát megtaláltuk.
50. találatunk! :)

V_Gabor 2016.06.04 11:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.29
Egyesületi ládával pótolva.
Köszönöm a rejtő telefonos segítségét.

Szép hely, megéri ide ellátogatni. Nyugalom, csend és ápolt környezet várja az ide látogatókat.
Az erdei iskola tele volt kamaszokkal.Köszönöm!
[g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

2016-06-04 11.31.32R2016-06-04 11.32.34R
2016-06-04 11.32.38R2016-06-04 11.33.16R
2016-06-04 11.33.32R2016-06-04 11.34.07R
2016-06-04 11.34.13R2016-06-04 11.35.09R
2016-06-04 11.35.11R2016-06-04 11.38.48R
2016-06-04 11.43.22R2016-06-04 11.44.34R
2016-06-04 11.45.42R2016-06-04 11.45.52R
2016-06-04 11.47.32R2016-06-04 11.47.39R
2016-06-04 11.52.55R2016-06-04 11.52.58R
2016-06-04 11.55.09R2016-06-04 11.55.38R
Reaper 2016.05.28 17:00 - Nem találtam meg
A láda nincs a helyén, pótolni kéne. A pót mikróra már nem volt időm, majd vissza megyek. Köszönöm a rejtést.

bekeny 2016.04.17 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.81
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Szejbi 2016.04.03 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Megtaláltuk.
Nagyon szép hely, érdemes volt felkeresni. A láda csak a pótjelszóval lett meg.
Köszönjük a rejtést!

IMG_0502IMG_0497
IMG_0494 
izsolt 2016.03.20 13:30 - Megtaláltam
Kápolnák útján
Ide egyszer még lehet hogy visszajövünk a gyerekekkel

Angyalfiak 2016.03.14 15:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Pót jelszót használva jutottunk el a ládához. Való igaz, még véletlenül sem nyitnak ki március 15 előtt :)

dzoli1 2016.01.17 00:00 - Megtaláltam
Szegedről hazafelé.

GYEZegzug 2015.12.02 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.85
Megtaláltam,-sajnos zárva. Nagyon szép útszéli kereszttel találkoztam. Köszi szépen a lehetőséget.

 
nmaria 2015.11.29 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm!

Aleph & Rita 2015.10.10 15:15 - Megtaláltam
Méntelek felől érkeztünk a meglepően jó minőségű homokos úton. Előbb levadasztuk az alternatívat, majd megnéztük a Potyka tavat és az emlékparkot is.
Köszönjük a szépséges látnivalókat!

Nicky&Ati 2015.10.10 14:36 - Megtaláltam
A rejtek üres volt, alternatívval.

Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. :) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

anettx 2015.09.19 12:20 - Megtaláltam
TFTC!

Julian_Armor 2015.08.28 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.33 súly: 2.15
A láda a megadott helyen nem található - csak egy nyirkos luk az egész. A székely kapu és a kereszt a parkon kívül van, a bejárattól kb. 500 méterre, nem tartozik a parkhoz, a kapu már magántulajdon.

A láda új (hűlt) helye közelében gyerekek táboroznak rendszeresen, érdemes lenne ennél eldugottabb helyre tenni a ládát, mert így túl szem előtt van. Ezen felül érdemes lenne az időjárástól is védeni.

A park gyönyörű, csoda, hogy ilyen fantasztikus erdő van a Kiskunság közepén. A béke szigete.

Ötvös család 2015.08.12 17:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.64
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
A ládát elvitték. Tuti, mert a fát meg a volt takaró dolgokat megtaláltam. A pótjelszó rendben van. Kerékpárral mentünk, hát az út elég mazoistáknak való a mély homokban, de a park tetszett.
köszi a rejtést!

adrita 2015.08.06 19:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.05
Az eredeti helyén nem találtuk, jó, hogy van alter-jelszó! Köszönjük!

Párduc50 2015.07.13 19:05 - Megtaláltam
Pótjelszóval, sajnos a késői időpont miatt...

geooszi 2015.05.24 00:00 - Megtaláltam
Meglett, köszi! Alternatív jelszóval.

CicóMicó 2015.05.24 00:00 - Megtaláltam
A felsőlajosi kisoroszlánok meglátogatása után vadásztuk le.

TothTi 2015.05.07 12:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

ryuu93 2015.04.26 13:37 - Megtaláltam
láda nincs az eredeti helyén ezért alternatívra mentünk! [g:hu 1.5.1j] [wapon beküldött szöveg]

uzolee 2015.04.26 13:33 - Megtaláltam
alternatívát Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. eredeti láda nincs meg [g:hu 1.5.1j] [wapon beküldött szöveg]

ha2 2015.04.18 09:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Méntelek felől a zöld jelzésen. A székelykapuhoz érve
biztos ami tuti alapon előkotortam az alternatívot.
Sajnos egy pihenő zöldgyíkot megzavartam,de a
dobozkával együtt ő is visszakerült a rejtekhelyre.
Az emlékpark nagyon szép, kár hogy nem most vagyok
kisdiák. Szívesen táboroznék itt. A ládát nem találtam,
pedig csuromvizes lettem a kutakodás közben.

kompaktor 2015.04.11 14:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.76
Mivel a ládát nem találták az utóbbi időkben, én is a tartalékot kerestem elő.

Köszönöm a rejtést!

BeBa 2015.03.28 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 3.44
Megtaláltuk... a tartalék jelszót a keresztnél.

Palog 2015.03.15 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.17 súly: 1.85
Sajnos az eredeti láda már eltűnt, a helyét megtaláltuk, az alternatív mikroláda megvan.

pliptai 2014.09.08 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.16
A korábbi logokból okulva eleve a pótládához mentem! Sajnos az emlékpark nem volt nyitva, így a látogatás elmaradt! Köszönet a rejtésért!

Kőrös család 2014.08.20 11:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Polywog26 2014.08.20 11:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

tevelady 2014.08.08 09:38 - Megtaláltam
Megtaláltam Hegyóval. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kobcikrajci 2014.07.27 12:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.30
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Nagykőrös-Lajosmizse útvonalon biciklivel. Nagyszerű ez az emlékpark, kár, hogy a láda rejteke üresen tátongott. Így maradt kisebb testvérének előkotrása a korábban már megcsodált feszület mellől.

tau 0470 2014.07.06 17:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.36
A rejtekadó facsonkot megtaláltuk, de sajnos csak faágakkal volt tele, a láda hiányzott. Mivel közel volt a 18 óra siettünk ki a parkból, s csak otthon olvastam, hogy alternatív jelszó is volt. Amennyiben lehetséges, kérem a fotók alapján elfogadni! Köszönettel.

[Jóváhagyta: K-55, 2014.07.07 08:26]

Szent Hubertus Park
kopjafa
gizike 2014.05.01 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk :)
Köszönjük a rejtést.

keresek 2014.04.21 17:00 - Megtaláltam
A régi letöltött kordinátákkal nem sokra mentünk, de szerencsére a leírás és a tapasztalat segített. Sajnos a kápolna és a múzeum nyitvatartási rendje miatt nem lett teljes a kirándulás.

TS 2014.04.14 14:30 - Megtaláltam
A feleségemnek is nagyon tetszett a hely. Sajnos csepergett az eső így nem tudtunk több időt ott tölteni. A láda könnyen meglett és még pávát is láttunk.

Horizont 2014.04.12 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Megtaláltuk a "térképen túl". A hosszú furikázás megérte, mert idilli környezetet találtunk. A kápolna nem volt nyitva, ezt azért sajnálom, mert korábbi megtalálások fotói szerint nagyon aranyos lehet. A dimbes-dombos parknak különlegesen kedves arculata van, ezt biztosan tudták az ott piknikező párok is. Köszönöm a lehetőséget.

Liberty 2014.04.12 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
10/5. Pest és Bács megyei ládatúra Horizonttal.

Nagyon szép hely az emlékpark. Különleges hangulata van a fa építményeknek, a tájháznak. Gyönyörű szép páva illegette magát nekünk. Köszönöm a rejtést és a lehetőséget.

wtchp1 2014.03.29 00:00 - Egyéb
Felkerestük a gyerekekkel a megújult ládát. Jobb helyre került és nagy volt az öröm, mert sok apró értékes dolgot rejt.

hitamas 2014.02.16 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.97
:)

Marcsika 2014.01.19 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.48
Megvan!

Tisztisz és Csabi 2014.01.19 12:27 - Megtaláltam
Megvan, köszi! [wapon beküldött szöveg]

Gyömi 2014.01.18 13:50 - Megtaláltam
Ennyi kerítést talán sose láttam! De a kerítésen belül szép az erdő.

 
taylor_n 2014.01.04 17:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

taylor_g 2014.01.04 16:02 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Hecsa 2013.12.25 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.32
Megvan!
Egy kis kocsikázás a karácsonyi tavaszban...

vaslemez 2013.12.14 15:40 - Megtaláltam
Így télen sajnos a kerítésen kívül semmit nem látni. Viszont az alternatív rejtés ötletes - és legalább van (sajnos nem mindegyik időszakos láda ilyen)

SMITYKO 2013.12.08 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.30
Megtaláltuk. Köszönöm a rejtést.

alucifer 2013.11.09 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.97
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!


Kecso79 2013.10.25 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Megtaláltam! Mivel már régebben töltöttem a telefonomra a helyet igy nem tudtam, hogy új helyen van a láda. Azért megnéztem a helyet és valóban nagyon szép.
Köszönet a rejtőnek.

Attilacska 2013.10.23 08:20 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.
Attila,Marika,Tímea

lizol 2013.10.20 15:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

Oxica 2013.08.15 14:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.18
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. A park kedves kis hely, sok szép látnivalóval.

 
VKBITANG 2013.06.15 20:24 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

 
Strombus 2013.06.14 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.96
Hetényegyháza felől jövet mintegy 5 km-ert küzdöttünk a homokos úton a biciklivel. Szerencsére tudtuk haladni, de a tervezettnél lassabban. Technikás pálya. :-)
A 16 hónapja hiányzó láda környékét jártuk be először, a feltételezett rejteket igen, de persze ládát nem találtunk - érdekes, hogy ezt az apró tényt az utóbbi hónapok logolóinak egyike sem említi. :-(
Egyáltalán nem bántam, hogy a kereszthet és a székelykapuhoz is el kellett menni, - mindkettő gyönyörű - mint ahogy a nyomaveszett láda környéke is szép, békés hely - csak a hiábavaló keresésre elpocsékolt időt használtam volna szívesebben másra.

Miért nem kétpontos multi ez? Mindkét helyszínt valóban érdemes megnézni. A rejtést és a webet a ládahiány és ennek a jelzésének a hiánya miatt pontoztam le, egészséges állapotában több pontot érdemel.

Péter60 2013.06.14 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 3.97
Több mint egy éve jelzik a logok, hogy nincs meg a láda és a rejtő a füle botját sem mozdítja! Ha ennyire nem megy a pótlás, akkor tessék az alternatívot "főládának" megjelölni, fölösleges a kessereket potyára megjáratni az egyébként szép helyen.

dorjan család 2013.05.21 17:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Köszönjük.

Tagabor 2013.04.01 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.81
Megtaláltuk. Csabival az első közös geoládánk :) kescsi&tagabor

Kescsi 2013.04.01 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.72
Megtaláltuk. Öcsivel az első közös geoládánk :) kescsi&tagabor

JhonnyP1979 2013.03.09 15:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

Judit és Béla 2013.01.26 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.67
Megtaláltuk.

plecs 2012.12.22 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.87
Érdekes hely, kár, hogy csak a pótláda van meg.

BubaGC 2012.12.22 15:15 - Megtaláltam
:-)

Glac 2012.10.27 00:00 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Dr.Lada 2012.10.06 09:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
A ládával kezdtünk, de nem leltük, aztán log olvasás, és láttuk, nem véletlenül.:-( Így maradt a pótmicro. A park amúgy tényleg szép, megérte eljönni ide.

fattila 2012.09.29 09:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. Részletek, ha lesznek, majd később. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

ghiago 2012.09.01 12:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Köszönjük szépen.

Cicamancs 2012.08.11 12:33 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Hadralka 2012.08.11 12:33 - Megtaláltam
....megtaláltuk!

Famágus 2012.08.11 12:33 - Megtaláltam
Hát, már a parkot is elég nehezen találtuk meg, a dobozt egyáltalán, szóval a pótjelszót vettük igénybe.. amúgy klassz a hely, köszönjük a hívást. Oldfoxxal, Cicamanccsal, Hadralkával..

 
oldfox 2012.08.11 12:33 - Megtaláltam
....megtaláltuk!

zahako 2012.07.15 09:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

Cool 2012.06.18 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.39
köszi

Ruttkay 2012.06.02 15:50 - Megtaláltam
KX!
Matkópuszta Airport Enikő 40 tandemugrás.

Bi-Tang Klán 2012.05.20 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 1.00
Csatos üveg már nincs, elég rendezetlen a közvetlen környezete, de megtalálható.

Egyébként az emlékpark tényleg szép, érdemes ellátogatni!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.07.02 09:35]

 
Gextrem 2012.04.17 11:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

GCNyEh_20120417105419.jpgGCNyEh_20120417110353.jpg
molka 2012.04.14 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.73
Az Édosz Kinizsi emléknap alkalmából jöttünk ki a Nyíri-erdőbe a Mária kápolna - Szent Hubertus kápolna útvonalon (Nyíri zöld). A láda nincs meg, az ajándékok darabjait találtuk csak meg szétszórva a tetthelyen, valaki szisztematikusan felszámolta a ládát és a rejtekhelyet is. Így az alternatív ládát kerestük fel. Kár érte, nagyon hangulatos az emlékpark! Köszi!

OsiOsi 2012.04.06 15:30 - Megtaláltam
A láda helyett egy hengeres üreget találtunk, a környékén tipikus olyan kacatokkal, amit "egyesek" a geoládákba szánnak.

Zolnai 2012.03.25 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.89
Megtaláltuk PÓT JELSZÓVAL.
Az eredeti ládának csak hűlt helyét találtuk, így megkerestük az alternatív ládát.

Vibdo 2012.03.23 15:43 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.31
Drive-in. Az előző logok alapján meg sem kíséreltük a láda felkeresését, hanem egyből az alternatív jelszóra mentünk. A kapu szép, az út pedig jó homokos. :)

Fireteam 2012.03.15 17:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1.5 web: 4 átlag: 3.17 súly: 2.23
Geo-csapattársaimmal ünnepi keresést kerekítettük! :) Sajnos csak alternatív jelszót találtunk.DBlasius 2012.03.14 17:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1 web: 3 átlag: 2.67 súly: 2.73
Sajnos a ládát (üveget) nem sikerült megtalálni. A koordinátát ugyan megtaláltuk, de se farönköt, se kivágott fát, se csonkot nem találtunk. Avart annál inkább, mindent avar borított. Így a rejtést nem tudjuk értékelni.
Végül az alternatív ládához fordultunk.nmárti 2012.01.20 14:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.49
Egy régi találat, amit elfelejtettem bejelenteni. Köszi a rejtést!

Cirrus79 2011.12.04 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Sajnos későn értünk ide így csak a másodlagos láda maradt... Köszi a rejtést!

Shootzu 2011.12.04 17:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.26
5/5 Megtaláltuk a mikroládát. Először a székely kapunak estünk neki, majdnem szétbontottuk :o), de inkább újra elolvastuk a leírást...

wodorka 2011.12.03 13:15 - Megtaláltam
Megvan!

pozoli1 2011.10.31 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Megtaláltuk. pozoli1 PozAko-val közösen.

tuncuske 2011.09.10 14:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.95
egy meztelen csiga őrizte a ládát:)

Kertész család 2011.08.28 13:50 - Megtaláltam
Nagyon hangulatos kis erdő,talán enélkül a láda nélkül sosem ismertük volna meg.Köszönjük a rejtést.

akassa 2011.08.20 11:30 - Megtaláltam
Megvan!

pero 2011.08.20 11:30 - Megtaláltam
megvan

takacsimre 2011.08.11 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.58
Négy napos ládázás feleségemmel. 21/12. Túl mentünk a bejárati kapun, majd visszafelé haladva Ágnes asszonytól kaptunk segítséget, akivel kicsit elbeszélgettünk. Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

GazsGab 2011.08.11 09:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Nagyon szép a környezet, de sajnos még csak a másik dobozt találtam meg a keresztnél. Valakik nem sokkal lehettek előttünk, mert nagyon fel volt túrva az avar, de mi mégsem találtuk. Nemsokára újra megpróbálom.

Szerk: 14:40-kor megtaláltam az eredeti ládát is. Tényleg van kidőlt fa (konkrétan mellette), és pontosak a koordináták is. Játékkatonákat cseréltünk könyvjelzőre :)

paparazzy48 2011.08.08 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.29
140 km-es tekerés, célirányosan erre a ládára Monorról. Az utólsó 4 km Méntelektől laza homok, csak terepbringa-terepgumi-terepbringás hármasnak!!! Kivéve "Tüdő"-t, mert Ő tud valamit, amit mi nem (ott is elmegy a keskeny kerékkel a ládáig, ahol más csak szenved széles gumival is!?). Előbb levadásztam a tartalék ládát, az igazit pedig szép pávás környezetben találtam meg, a bejegyzések ellenére pontos koo-val. A héja-kutas rejtés, nevéhez híven vizet tartalmaz, így a zsacsis megoldás ellenére, bepárásodott!!! Megpróbáltam javítani a helyzeten, egy kis szárítás és megemeléssel. Köszi az invitálást és a rejtést: Paparazzy48.

hagi 2011.08.07 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.56
Megtaláltam

vandorbot.hu 2011.08.06 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.64
Nagyon szép hely! Köszönjük a rejtést!

Koobor 2011.08.06 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 1.00
Egy kicsit nehezen találtuk meg, mert nem jó irányból közelítettünk, de végül meg lett. Aztán záróra után érkeztünk, de belógtunk a parkba. Így izgalmasra sikeredett a keresés. Köszönjük szépen a rejtést. A Farkas család.

gyusz_58 2011.07.17 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.61
Jót autóztunk a homokban. Nekem bejönnek az ilyen helyek:) De lustiból csak a pótjelszóra mentünk rá
Köszönjük a rejtést.

zeus 2011.07.09 00:00 - Megtaláltam
köszi a rejtést!

Angus_Podgornij 2011.07.03 11:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.89
Szép hely, nem nagyon találkoztunk senkivel, kivéve azt a másfél tonna szúnyogot.

KaszapSándor 2011.06.21 09:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
A favágók kocsija után bementem a parkba, de megkértek, hogy távozzak, mert zárva van.

Janer6328 2011.06.11 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.33 súly: 1.78
A park gyönyörű! Biztosan visszamegyünk máskor is, ha tehetjük. Nagyon - nagyon kellemes a séta, de a láda megtalálása nem egyszerű, több okból sem...
Mi nem találtunk 1db farönköt sem a láda közelében (ami van az 5cm vastag faág), de az erdőben 40m-es körzetben másik 10 helyen tényleg van farönk.
A GPS pontossága radikálisan lecsökken ahogy letérünk az ösvényről és a farönköket keresve az erdő sűrűjében találjuk magunkat...
Kivágott fa szintén nincs, csak egy tuskó a földben, ami megint csak nem ugyan az. A 10*15cm csatos üveg, valójában egy ételes doboz...
Ezeket nem ártana módosítani.
Köszönjük az ötletet, a bosszankodást leszámítva csodálatos 4 órát töltöttünk a parkban, ajánljuk Mindenkinek!
És gyönyörködjetek a pávákban! :)
Üdv: Edina és Jani

Balli 2011.05.28 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.07
Egy hónap eltelt "ládavadászat" nélkül, így most úgy döntöttünk, hogy útban Félegyháza felé letérünk az autópályáról és megkeressük ezt a ládát. Nagyon jó döntés volt, mert meglepően szimpatikus kis erdőt fedeztünk fel hála a rejtésnek.
A Szulyovszky-emlékpark szépen karbantartott, a Szent Hubertus kápolna meg valóban egy "ékszerdoboz". Szerencsénkre pont akkor nyitották ki kápolnát amikor odaérkeztünk, így volt lehetőségünk bepillantani.
Hála a jó időnek és a közelben található erdei iskolának sok gyerekes család kilátogatott a parkba.
Nagyon tetszett, köszönjük!
Csilla&Balázs

boris303 2011.04.25 17:44 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 1.00
Ötletes rejtés volt, hárman is kerestük! A pávák is gyönyörűek! Egy dolog nem tetszett: hazafelé megrepedt a pár hónapos Dakotám kijelzője :( Még egy dolog, biciklivel nehéz eljutni az erdőig a rengeteg homok miatt.

KJ & GM 2011.04.25 09:45 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

 
Mogorva 2011.04.24 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltuk, jól el volt rejtve :)

köszi

Madym 2011.04.02 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.21
Megvan. A szokásos, vonat + bicikli kombi Debrecenből. 9/9 felkeresett láda megboldogult édesapám szülővárosában. A megjelölt pontnál tértem le, de helyenként igen nehezen lehetett haladni a homokos út miatt. Feltűnt, hogy sok, nagy értékű autó jár ezen a poros úton. A láda nem is olyan könnyen lett meg, de a rejtése viszont nagyon jó. Ennek a ládának is szép a környezete, Kecskeméten szinte csak ilyen rejtésekkel lehet találkozni. Visszaúton ismét nagy volt a forgalom. Audik, Mercik, BMW-k, benne a sok "vállalkozó", értsd: adócsaló, bűnöző, alvilági alak. Felmerül bennem a kérdés, hogy mi lehet itt, ahová ez a rengeteg "üzletember" igyekszik? Kábítószertanya? Illegális szerencsejáték? Fegyverkereskedelem? Vagy mégis mi? Nem tisztességes dolog, az biztos. No mindegy. Megpróbáltam elérni egy, a tervezettnél korábbi vonatot, de nem sikerült. Nem tudtam gyorsan tekerni, mivel valamitől időnként borzalmasan fájt a térdem. Így a várakozás alatt kaja, sör. Köszönöm!
Összegezve a mai napot: 62,2 kilométer megtétele biciklin, fájós térd, és kiemelkedően magas színvonalú rejtések, mindezek csodás környezetben. Eddigi kesser-pályafutásom során egyértelműen Kecskemét áll az első helyen, ami a minőséget illeti.

wtchp1 2011.03.30 17:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.23
Jót sétáltunk a tavaszi erdőben, pávák között. Sokáig keresgéltem a gyerekekkel, de mikor megtaláltuk, nagy volt az öröm, volt lufi és matrica is:) GCNyEh videolog

 
BranDroid 2011.03.26 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

 
Levi csapata 2011.03.15 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.03
Megtaláltuk,a nyitónapon,rengeteg emberrel,akik ünnepelni jöttek ki a hagyományőrzők álltal látványossá tett rendezvényre.

12
3 
K-55 2010.10.31 16:45 - Egyéb
Lajosmizsén, szüleink (nagyszüleink) sírjánál jártunk, majd kilátogattunk a Nyíri-erdőbe. Naplementekor érkeztünk, virágot hoztunk Szulyovszky László síremlékére, itt is meggyújtottuk az emlékezés mécsesét. Meghatva, jóleső érzéssel tapasztaltuk kedves kessertársunk, Kati és István (szaboist) gondoskodó kezenyomát, a szépen felújított ládát és mikroládát. Megelőztek minket, baráti segítségnyújtásukért köszönettel tartozunk.
Az Emlékpark most téli álomba szenderül, így MÁRCIUS 15-ig biztonsággal csak a mikroláda kereshető. Azért a bejárati kapura is érdemes rápillantani, mert ha Ágnes Asszony, az erdész özvegye ott van, biztosan szeretettel fogadja a kessertársakat.

0102
03
LionDaddy 2010.10.28 14:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.39
A leírásból tudtuk, hogy zárva van a park, így csak a pótjelszót kerestük meg. Az ott lévő székely-kapu üdítő látvány a sok fa és homok után.

Köszi a rejtést !

 
atipapa 2010.10.28 14:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.61
Köszi

szaboist 2010.10.28 11:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
A hely tényleg "csodavilág"! A rejtő segítségével, a Park kezelője, Ágnes asszony kinyitotta az emlékhelyet, így mindkét beázott ládát ki tudtuk cserélni.
Jó lenne, ha minél több ilyen ember, mint Szulyovszky Erdész Úr, tenne és tehetne azért, hogy maradandó értéket állítson elő! Minden elismerésem Ágnes asszonyé, aki ilyen gyönyörű állapotban tartja a Parkot!
Mai napon 4/10 láda.

 
Oriza 2010.10.23 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.46
Hetényegyházán volt dolgom, nagyon szép idő volt, de sajnos már zárva volt a park.
Az alternatív jelszó mikroládája is teljesen szétázott,
nem találtam olyan lapot benne, amin jelszó-szerűség lenne... a dobozon semmi feliratot nem találtam. Sok-sok értékes bejegyzés ment már tönkre.
A székely kapu nagyon szép, a mögottes park is érdekes lehet.
Kérem az elfogadást, és a karbantartást, mert a hely megérdemli a ládát!

[Jóváhagyta: K-55, 2010.10.26 10:42]

Romok... 
bigmick 2010.10.17 15:46 - Megtaláltam
Megvan. A dobozka tartalma visszataszító.

icecroft 2010.10.03 16:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk az üveget. Sajnos állt benne a víz, amit kiöntöttünk, de a logbook teljesen szétázott. A jelszó teljesen olvashatatlan. Ráférne egy kis felújítás. Képet majd csatolok.

[Jóváhagyta: K-55, 2010.10.04 09:18]

 
paul 2010.09.28 23:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.89
Egy kis éjszakai ládázás.
Köszönöm a rejtést.

Fil 2010.08.12 17:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.65
A lada elázott. Mikroban a kupakon olvashato a jelszo.

Nagyon kíváncsiak voltunk erre a helyre. Azon szerencsések közé tartozunk, akik elméletileg a nyitvatartási időben érkeztek. A múzeumot sajnos ennek ellenére nem tudtuk megnézni, mert 3/4 5-kor már lakat volt rajta :(
Így hát sétáltunk egyet a környéken, az erdőben, megnéztük az ajánlott látnivalókat, a pávákat, s megkerestük a ládát, ami igen nagy csalódás volt az új kesserként velünk ládázó keresztlányomnak (is). Sajnos teljesen elázott, csupa sár, a benne levő logbookban olvashatatlan a jelszó. Megkerestük a pótládát is, ami szintén elázott, a füzetet meg sem próbáltuk előszedni belőle, szerencsére a kupakon olvasható volt a jelszó, így ha logolni és ajándékot cserélni nem is tudtunk, legalább a találatot be tudtuk jelenteni.

 
benist 2010.07.27 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.04
Bringatúra Táborfalva-Kecskemét-Szentkirály-Kecskemét. A 2. letéréstől a földúton a keresztig. Kedd lévén a park zárva volt. A mikroládában a papírok nedves galacsinná álltak össze, beírni lehetetlen. A kerítésből épp egy rádőlt fát operáltak ki.

ommadawn 2010.07.15 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
:)

TücsiGuy 2010.07.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.52
Sajnos csak a pótláda maradt, mert zárva volt a kert.

Clisham 2010.07.02 03:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.65
Tikkasztó melegben, bicajos fogás. A homokos út kicsit megfogja a biciklit, de az erdő árnyas részei nagyon jól jöttek.k
Azalternatív ládában minden nedves...

Szabó Család 2010.06.25 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.93
Nagyon tetszett a park, megtaláltuk az üveget, de teljesen elázott. Amennyire tudtuk kitakarítottuk.Találó a jelszó. Köszönjük.

Láp Lidérce 2010.06.06 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Sajnos az emlékparkba nem jutottunk be.

A második feszület volt, ahol sűrűn imádkoztunk, majd Ebi kérésemre szépen előhúzta a pótmikrót (gyanús külsejű izé formájában) a jelzett helyről.

 
feri65 2010.05.24 14:00 - Megtaláltam
megtalaltam!
nagyon szep hely!
csodalatos kornyek!
koszi a rejtest!

 
Ncyke 2010.05.23 14:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Szép környezet, szép pávák.

BBálint 2010.04.25 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Szép környezetben kitűnő rejtés. A kápolna nagyon aranyos, és kimondottan tetszett a "ládán túl" levő magasles is a székekkel és asztalkákkal. Elképzeltük, milyen lenne itt irodai munkát végezni, vagy tanulni - madárdal hallgatása közben.
Vajon hány páva lehet a parkban? Mi három hímet vettünk észre. Szokatlanul erős hangjuk volt.
Köszönjük a rejtést!

Brigi, Bálint

 
Skalp 2010.04.24 11:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.90
Csodaszép hely, irígylem a Sulyovszki bácsit az életéért. Én is erdész akartam lenni, de félresiklottam...
A gondnok néni, amikor meglátott motorral, nagyon szigorú volt, de aztán megenyhült, még a kápolna kulcsát is odaadta. Szépen gondozott a park, nagyon tetszett, alig bírtam eljönni. Nagyon, nagyon köszönöm!!!

 
nogacsalad 2010.04.23 09:40 - Megtaláltam
log, részletek később...

MaFe örs 2010.04.18 15:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Megtaláltuk.Nagyon szép hely!!

kmiksa 2010.04.16 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Megvan! :-)
Köszi a rejtést.

alfabootis 2010.04.11 16:56 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.97
A parkon kívül pótláda. Gyors homokdrive-in a keresztnél :-)

uraniko 2010.04.05 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 1.5 web: 2.5 átlag: 2.33 súly: 2.76
Köszi. Sajnos csak az alternatív dobozt találhattuk meg, hétfő lévén. Mai kecskeméti túránk 6.s egyben utolsó állomása volt.

 
CsontosN 2010.04.03 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.57
...megtaláltuk! :-)

bmarianna 2010.03.28 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Sajnos 18 óráig már csak annyi időnk volt, hogy a ládát megkeressük, de még visszatérünk ide. A pávákat mi is láttuk!

Apexsek 2010.03.27 11:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Hát igen, az útvonaltervezés...
-Kikapcsolt földutak mellett is ide terelt minket.
Ráadásul megtévesztő módon az összes földút valamilyen sétánynak volt keresztelve (pl. Erdő sétány).
Viszont tényleg sok errefelé a páva.

CacheFinder 2010.03.27 11:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.24
A GChusv-nál rendezett -már-már hagyományos- húsvéti mászásra menet kerestük fel a ládát MGyöngyivel és az Apexsek nagyobbik hányadával.
Útvonaltervezési problémák miatt kicsit rodeoztunk a Kiskunság homokdűnéi között, de végül is odataláltunk.
A hely érdekes volt, ennyi pávát egy helyen ritkán lát az ember.
A rejtek is nagyon tetszett.
Köszönjük a rejtést!

 
maczy 2010.03.21 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Tizenéve sokszor jártunk már itt,
most csak a ládáért jöttünk.
"...szép, mint mindig énnekem..."
Köszönjük a rejtést!

bbokonon 2010.03.20 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 3.69
Az első tavaszi hétvégén népszerü volt a kirándulóhely - többször futottak el az ösvényen, figyelve, hogy mit is bóklászhat egy figure mobiltelefonnak látszó tárggyal a kezében :-)
A ládaleírás kicsit már pontatlan - valójában a befőttes üveg a talajszint alatt van, rajta egy korhadt tuskó, egy kivágott fa korhadó tönkje mellett.

lepke 2010.03.14 10:33 - Megtaláltam
Öregmedve feladta, és a hetényegyházi kocsmában várakozott, hiába mondtam neki, hogy el fognak rabolni a kiskunsági pomogácsok.
De a pomogácsok helyett találkoztam Szulyovszky özvegyével, Ágival, aki roppant kedvesen segített a dobozra lelnem, sőt megmutatta a kiállítást is, amely igen tetszett. Aztán meg erősen lerövidítette a visszatérésre szánt időt, mert autóval elvitt a buszhoz.

Petra017 2010.01.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.83 súly: 2.26
Alig találtuk meg a bevezető utat, de nem adtuk fel és meg lett a láda :)

Nervas 2009.12.07 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
A emlékpark sajnos zárva volt, így az mikro-t kerestük.
Köszi a rejtést.

miky 2009.12.05 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.20
Sajnos csak a mikroládát találtuk meg, mivel a rendes ládát elvitte valaki. De azért köszi a rejtést.

PEx2 2009.11.22 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.83
Zárva volt, így az alternatívot kerestük...

N.Zs. 2009.11.14 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Az élethez kell egy kis szerencse. Nekünk itt ma mákunk volt! Nyitva volt! Szuper hely, nagyon örültem, hogy így alakult. A legjobb, hogy mikor elindultunk nem néztük meg tüzetesen a láda oldalt így az utolsó pillanatban szembesültünk a szerencsénkkel. A rejtés kiváló. Műanyag figurát cseréltünk sípra.

Gyombi 2009.10.24 07:52 - Megtaláltam
5 nap a Paradicsomban [wapon beküldött szöveg]

Ejepetya 2009.10.10 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Megvan. :)

Rede99 2009.10.10 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
Az alternatív jelszóval, mivel már okt. 10-ét írunk.

Kint
Bent
asfroolez 2009.10.05 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.59
Megtaláltuk!

 
DonRazzino 2009.10.05 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.83
Köszönjük!

 
syt-x 2009.09.20 17:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.88
Tesóm és barátnője első ládája! :) köszönjük! [wapon beküldött szöveg]

Lilike 2009.09.19 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.26
"Hugicával" ezt is kinyomoztuk.

ésKata 2009.09.12 11:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.55
Kecskemét körül bicajoztunk

Zergi 2009.09.12 11:53 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.33 súly: 4.07
Fogtam!
Szóval az úgy volt, hogy ésKatával, valamint Zsocával a kerékpártúrán a vasútállomásról kifelé indulva útba ejtettük a záprtározót, az arborétumot és haladtunk Hetényegyházára, jót szívtunk a mély homokban a Nyíri-erdőhöz és vissza, majd cikcakkoztunk a kerekegyházi multi pontjaiért. A Szappan-szék mély homokja rátett még egy lapáttal. Így aztán az idő szükössége és fáradtságunk miatt a vándorhomok és a báránypirosító ládák közelségük ellenére elmaradtak.
Mint már írtam, megismétlem, hogy kerékpárral csak a nagyon elszántak és nagyon hülyék induljanak neki a mély homoknak! Mi ezek voltunk, de rengeteget kivett belőlünk ez a kitérő, a végén két láda bánta, hogy ide eljöttünk. Ráadásul rendezvény miatt jöttek mentek-száguldoztak a port alaposan felverő, felhúzott ablakú autósok tekintet nélkük a mi tüdőnkre.

*Dorci* 2009.09.06 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.91
Az első őszi vasárnapon, *Vica*-val... és Joci segédletével. :)

*Vica* 2009.09.06 17:00 - Megtaláltam
Már régen kiszemeltem ezt a ládát, ma Dórival sikerült.
Miután Joci befutott pávakeresésnek indultunk, de mint utólag kiderült ilyenkor már a fákon ülve alszanak. Így nem láttunk egyet sem, csak a hangjukat hallottuk.
(Igenis van tuskó a láda mellett!)

Mo-Hó 2009.08.22 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.38
Bingó!

zoli 2009.08.20 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Hosszas keresgélés után sikerült megtalálnunk a ládát. Mindenáron a farönkökre (melyek a kutatást hivatottak segíteni) koncentráltunk, de azok csak "bevittek minket az erdőbe". Ugyanis a rejtek mellett ilyenek nem találhatók!
Logolás után körbejártuk az emlékparkot. Nagyon szép, kellemes hely! Nekünk legjobban a kis kápolna tetszett.

Linda és Zoli

Lovagolni is lehet
Mr Bean 2009.08.20 01:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.87
Megvan!

Vándor Csillag 2009.08.20 01:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.83
Ákos koncertről útban hazafelé. :)

usakal 2009.08.19 04:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.54
LUCAS 2009 felmérés melléktermékeként Nanuk nélkül, mert Nanukot elkobozták a gonosz rendőrök.

Anita & Zsolti 2009.08.14 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Megtaláltuk!

-alpha- 2009.08.05 16:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Szép. Kicsit nehezen, de sikerült megtalálnunk édesanyámmal a ládát. Az alternatív láda könnyebb volt.

Cerberus 2009.07.31 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.40
Megtaláltuk! Kicsit tartottunk attól nehogy elakadjunk az autóval a homokban, de szerencsére nem volt gond, bár pár helyen nem ártott a lendület :) Nagyon szép hely, köszönjük.

pisznice 2009.07.26 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Szegedről jöttünk a környékre kirándulni. Természetesen a ládakeresés sem maradhat el ilyenkor:)

Marvin 2009.07.23 19:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.79
Későn értem ide, maradt az alternatív megoldás.

er&esz 2009.06.06 12:30 - Megtaláltam
Megvan.

guess.who 2009.06.05 11:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.81
Alföldi mumustalanítás 10.

Szintén mumus volt ez a láda, hiszen a megjelenése óta többször úgy volt, hogy "mostaztánmegkeressük" - majd nem lett belőle semmi. Általában kifutottunk az időből, így a körülötte levő ládák még éppen megvoltak, ez meg kimaradt. Most viszont nem menekült, ezt vettük a nap legelejére.
A leírás szerint a leírást kövessük a műszer helyett a megadott ponton, így igyekeztünk a "kitört törzsű fát" keresni. Volt belőle kisebb és nagyobb is, jó 20-30 méteres körzetben vizsgálódtunk, a földúthoz közel és attól távolabb is, de semmi nyomát nem találtuk rejtésnek. A szöveg szerint a jelzett fa tövének közvetlen közelében van a láda, de ilyesmi legfeljebb csak elásva lett volna lehetséges. Persze ha a rejtők a "közvetlen közelt" mondjuk 5-10 méteres halmazban értelmezik, akkor semmi gond, ILYEN szempontból nem kerestünk.
Jó háromnegyed órás szenvedés után (miközben az erdei iskolások folyamatosan ott zsongtak körülöttünk a földutakon) aztán feladtuk, és a ládarejtő telefonos inzultálása helyett inkább az alternatív mikroládára koncentráltunk. Az azonnal meg is lett, és a papírtekercs logjait olvasgatva úgy tűnik, hogy majdnem mindenki hasonlóan járt, azaz a rendes ládát nemigen találják. Nem kellene ezt rendbetenni? Vagy ha nem megy, akkor a hagyományos láda helyét megszüntetni, és csak az alternatívot megtartani?!
Egyebekben a hely kellemes lenne, kár a keresőket ilyen viccekkel elkedvetleníteni...

belus01 2009.05.31 10:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Tikis 2009.05.24 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.38
Nagyon tetszett a hely.Korbevezettek bennunket a muzeumban, nagyon kedves az illeto, es tud a "munkankrol" is :) Gyonyoru pavakat lattunk, en nagyon ritkan latok pavat, a him kifeszitette a tollait.

Tom79 2009.05.16 11:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.58
Megtaláltam!

Apa63 2009.05.16 11:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.95
Megtaláltam,köszi a rejtést.

drabik 2009.05.03 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.26
Szuper hely. Köszönjük!
BalázsPanni

kaledit 2009.04.24 18:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Sajnos zárás után érkeztem, így maradt az alternatív láda. :-(

Hajnal 2009.04.22 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.60
Csodás időben jártunk itt, nagyon szép volt minden, egy kicsit relaxáltunk megtalálás után a vadászlesen.
Köszönjük. Hajni, Tomi

boobaa 2009.04.19 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Idézet a logbookból: "Gyönyörű hely - igaz, ráléptünk vagy kétszer."
(Bővebb leírás és képek a blogomban.)

Emerich63 2009.04.18 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Nagyon szép helyre vezetett el ez a láda. Csodálatos időben, gyönyörű környezetben hosszabb időt töltöttünk el itt, az előre tervezetnél. Annál is inkább, mert idegenvezetést is kaptunk egy itt dolgozó hölgy személyében, így nem csak a békésen sétál pávákat, a rendkívül értékes gyűjteményt bemutató múzeumot, de pl. a kápolnát is megtekinthettük - belülről is. Sétáltunk is egy nagy kört a területen belül, madárcsicsergés és virágillat kíséretében. És végül a parkoló kocsihoz visszatérve egy rendkívül barátságos, magához teljesen odaengedő őzike tette teljessé az élményt. Köszönjük a rejtőnek ezt a szép helyet.
U.i.: A minket hosszú időn át navigáló és sok-sok infóval ellátó hölgy úgy tudja, hogy a nagy fa lombjai alatt található hely, csak emlékhelye Szulyovszky úrnak (a felirat is erről árulkodik), és ő maga temetőben alussza örök álmát. De ez csak egy megjegyzés a rejtő alapos leírását, a szép helyet így is max.ra értékeltük!!

Vadlesen
szeliden
Mosi Family 2009.04.05 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Megtaláltuk.

mjdgm 2009.04.05 12:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.88
Vannak olyan helyek, amelyeket feltétlenül meg kell(ene) nézni mindenkinek. Nos, ez az erdő és ez az emlékpark egy ilyen hely! A parkolóban hagyott kocsinktól alig pár lépést távolodtunk el, amikor már éreztük: egy nem egy egyszerű hétköznapi erdő, itt valami olyan van a levegőben, amit máshol nem találni. Gondozott terület, egy ékszerdoboz kápolna, ágyú és tűzrakóhely. Székelykapu és kereskeskút, s rengeteg páva! Már ekkor elámultunk, pedig ekkor még nem is tudtuk igazán, hová is jöttünk valójában! Két hölgy jött velünk szembe, s az egyik ránk kérdezett: "Maguk is a ládát keresik?" Beszélgetni kezdtünk, s hamar kiderült számunkra, hogy a névadó Szulyovszky úr özvegyét látjuk. Nagy szeretettel beszélt nekünk férjéről, annak munkásságáról és óriási lelkesedés volt benne, amikor elmesélte, miként alakították ki közösen a jelenlegi állapotában látható gyűjteményt. Ezután egy szakavatott idegenvezető bemutatta nekünk az igencsak értékes és a maga nemében páratlan gyűjteményt. Valóban élvezetes volt, köszönjük szépen.

Majd elfelejtettem: azért a ládát is megkerestük!

Andris + Edi 2009.04.05 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.08
Napról napra egyre kevesebb fa van ebben az erdőben :( Még így is gyönyörű a környezet, érdemes kilátogatni. A koordináták szerintem nem teljesen pontosak, de lehet, hogy csak rossz volt a vétel ;-)

Kokó 2009.04.04 10:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.90
Útban Húsvéti Nyuszi felé.

Kofola BT 2009.04.04 10:07 - Megtaláltam
Egy nap GChusv jegyében 1.

macikupac 2009.04.04 10:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.06
A Kiskunság homokdűnéi között 2.

A famászás előtt még egy kicsit csemegéztünk a környéken. Ez volt az első fogás. A szép napos időben jót sétáltunk a hatalmas nyárfák alatt. A hely rendkívül tetszett, szívesen élném itt napjaimat. Az emlékműveket, szobrokat is végignéztük. ami még kifejezetten tetszett az a szabadon lófráló pávák, valamint a kis kápolna volt. Maga a rejtés nem volt olyan jó. A fatönk tele volt vízzel és a befőttes üvegbe is jutott. A logfüzetet újra cseréltük, a dobozt rendbe tettük. Jonkó tartott velem.

 
laci75 2009.04.04 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.43
Megtaláltuk. Nagyon szép hely.

sagit 2009.03.28 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
Gyönyörű hely !!!!!

abacus 2009.03.22 10:21 - Megtaláltam
Részletek Kissyfur80 logjánál.

kissyfur80 2009.03.22 10:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.50 súly: 3.67
Előző nap megnéztük a láda oldalán a park nyitvatartását, és mivel jó hír fogadott minket neki is vágtunk, és irány Kecskemét és a GCNyEh. :)

Nagyon nyugalmas hely. Jó volt sétálgatni kislányommal és apukájával ebben a szép tavaszi időben. Rengeteg állattal is találkoztunk. Hiányoltuk azonban, hogy a parkban található létesítmények nincsenek nyitva, illetve a környéket kicsit rendezetlennek találtuk.
Erre hamarosan magyarázatot is kaptunk, ugyanis visszafelé utánunk jöttek autóval és kérdőre vontak minket, hogy mit is keresünk a parkban, ugyanis még nincsen nyitva. :(

A láda teljesen el van ázva minden benne levő tartalommal együtt. :(
Sajnos nem volt nálunk pótláda, ezért a régi helyen hagytuk, de szerintünk veszélyes a rejtés, mert ott szinte mindig megáll a víz...

Összességében nagyon tetszett a hely, egyszer, ha nyitva lesz, biztosan visszajövünk! :)

geodorka 2009.03.22 10:21 - Megtaláltam
Anyucival és Apucival.

Gyros 2009.03.19 17:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.79
Munkából hazafele szolid ládázgatás 7/5

Nem engedtek már be, pedig még 6 előtt voltam. Maradt az alternatív

 
Csizmások 2009.03.16 12:30 - Megtaláltam
Sajnos hétfőn voltunk itt!

K-55 2009.03.13 00:00 - Egyéb
Az emlékpark és a Nyíri Erdészház március 15-től újra látogatható. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk a Nemzeti Ünnepünk tiszteletére tartott megemlékezésre, mely 2009. március 15-én, vasárnap, 13 órakor kezdődik. (Részletes program a képeken látható meghívón.)

A program
gezuci 2009.02.10 13:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.32
Meglett, bár csak másodszorra. Kb. egy hónapja jártam erre, de a gépemben csak az eredeti láda kordinátája volt benn. Hát nem tudtam bejutni (persze), így elnapoltam a dolgot.
Most már eleve az alternativ jelszóra mentem és meglett.

 
rekasi 2009.01.02 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.20
Sajnos a park tényleg zárva, pedig a fagyos homokútak ilyenkor jól járhatóK. Tartalék mikró helyén volt.

BiBoLi 2008.11.27 13:48 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

napvirág 2008.10.26 10:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.83
Kiskunsági kalandozás 14/14

Köszönöm a lehetőséget!

Hogyishivják kuzin 2008.10.26 10:06 - Megtaláltam