geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
4589. Kőről kőre Bakonybélben (GCKKBB)
Borostyán-kút
Borostyán-kút
Utunk elején
Utunk elején
Híd a Gerence-patakon
Híd a Gerence-patakon
Száraz patakmeder
Száraz patakmeder
Érdekes sziklaalakzatok
Érdekes sziklaalakzatok
Fehér-kő-árok
Fehér-kő-árok
Szökrényes-kő-árok
Szökrényes-kő-árok
Szökrényes-kő
Szökrényes-kő
Gerence-patak
Gerence-patak
Mindenfelé kövek
Mindenfelé kövek
A harmadik pont közelében
A harmadik pont közelében
Nem makadám út
Nem makadám út
Az egyik gázló
Az egyik gázló

Szélesség N 47° 12,771'
Hosszúság E 17° 44,650'
Magasság: 406 m
Megye/ország: Veszprém
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2019.10.05 17:00
Megjelenés időpontja: 2019.10.06 12:02
Utolsó lényeges változás: 2019.10.06 12:02
Utolsó változás: 2019.10.20 15:02
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+2V)
Elrejtők: Hörcsög
Felhasználó: Hörcsög
Nehézség / Terep: 2.5 / 3.0
Úthossz a kiindulóponttól: 4500 m
Megtalálások száma: 33
Megtalálások gyakorisága: 6.2 megtalálás hetente


Rejtés

Kettő virtuális pont jelszórészletekkel és egy valódi láda a végén szintén jelszórészlettel. A három jelszórészletet sorrendben egybe kell írni! A koordináta a végládára mutat. Figyelem, a megtett táv oda-vissza körülbelül kilenc kilométer!
1. pont: N47° 13.887' E17° 44.314'
A Hegyes-kő közelében a Gerence-patak mellett leled a 125-ös számú erdészeti fa oszlopon a kis műanyag táblát.
2. pont: N47° 12.937' E17° 44.428'
A Fehér-kőnél keresd a turistaúttól karnyújtásnyira menetirány szerint bal oldalon egy jellegzetes háromágú fa hivalkodó gyökérzete között. Damilon lóg, ne szakítsd le, gondosan ereszd vissza!!!
3. pont, azaz a végláda: N47° 12,771' E17° 44,650'
A turistaút mellett menetirány szerint kissé jobbra pár méterrel feljebb a domboldalon két fa ölelésében talajszinten. Fadarabokkal takarva. 10*16*6 cm-es 0,67 literes zöld fedeles, hagyományos konyhai műanyag doboz.


A ládába TravelBug nem helyezhető.


Megközelítés és parkolás

Bakonybélt senkinek nem kell bemutatni, megközelítése közúton két irányból lehetséges: Zirc (Győr-Veszprém) és Bakonykoppány (Pápa) felől. A faluba beérve a  N 47° 15,120' E 17° 43,717' 280 m [GCKKBB+kereszteződés] pontnál kell déli irányba fordulni a Szent-kút, másik nevén Borostyán-kút irányába. Parkolni a Szent-kútnál kiépített parkolóban érdemes a  N 47° 14,648' E 17° 43,896' 290 m [GCKKBB+parkoló] ponton. Lelkesebb turisták a faluban is parkolhatnak, így kicsit nagyobb a sportértéke a multinak. Viszont a megadott parkolónál tovább gépjárművel semmiképpen se menjünk!

Túránk helyszíne a Magas-Bakony Tájvédelmi Körzet, ezért a jelzett utakról ne térjünk le, ezt a rejtések sem indokolják! A nevezetes kövek megmászása természetvédelmi okokból nem ajánlott! Kerékpáros megközelítést nem javaslom, az odavezető út helyenként eléggé technikás, köves!

Útvonalleírás

A Szent-kúttól a sárga sáv Sárga sáv, piros négyzet Piros négyszög turistajelzéseket kövessük a széles makadámúton déli irányba. Széles hegyközi medencében haladunk szép kilátással a környező hegyekre. Tényleg az az érzésünk, hogy a Bakony "belében" járunk. Közvetlenül az első pont előtt megváltozik a táj, az eddigi tájképet felváltja az erdős völgyi útszakasz. Átkelünk egy rozoga fahídon a Gerence-patakon és rögtön jobbra térünk le az első pont eléréséhez  N 47° 13,887' E 17° 44,314' 310 m [GCKKBB-1] Visszatérve ösvényünkre nagyon figyelni kell, mert pár méter megtétele után kettéválik a két jelzés iránya, mi jobbra fordulunk és innentől kezdve a piros négyzet Piros négyszög jelzését követjük.
A fák között jobbra a Hegyes-kő magas sziklája tűnik fel, azonban a völgy másik oldalán is meredek sziklák meredeznek. Belépünk a Fehér-kő-árokba, több helyen kis gázlókon kelünk át. A völgy hamarosan kitágul, ligetes, zsombékos erdőn keresztül vágunk át. Keresztezünk több hegyi rétet. Széles, füves utunk követi a patakot, majd zárt erdőbe érünk, ahol a völgy is összeszűkül, ismét változik a táj, egyre kőgörgetesebb az utunk, szinte minden lépésre figyelni kell. Helyenként az év nagy részében száraz patakmederben halad az ösvényünk.
Az út mellett jobbra tornyosodik a völgy névadója, az impozáns Fehér-kő sziklaalakzata és a következő pontunk  N 47° 12,937' E 17° 44,428' 380 m [GCKKBB-2] Olyan az ember érzése mintha a Bükk-hegységben járna. A dús vegetációs időszakban könnyebb lehet a kiszáradt patakmedret követni, mely hol egyenletesen, hol nagyobb szintkülönbséggel, de végig emelkedik. Figyeljünk, mert itt  N 47° 12,830' E 17° 44,544' 400 m [GCKKBB+elágazás] letérünk eddigi jelzett utunkról egy jóval hiányosabban jelölt Piros Tpiros tanösvény jelzésre. Ettől kezdve tényleg a sziklákon kell haladni felfelé a patakmederben.
Nagyon szép a mohákkal díszített, páfrányokkal szegélyezett utunk, míg elérünk a multi harmadik, utolsó pontjához a népies, ízes nevű Szökrényes-kőhöz. A szikla és a környezete az eddigi "köveket" is felülmúlja látványával.  N 47° 12,771' E 17° 44,650' 406 m [GCKKBB-3] Az öreg szálerdők aljában kanyargó turistaút még a legforróbb nyári napokban is kellemesen hűvös.

Ha időnk engedi és lelkesedésünk nem hagyott alább, innen már karnyújtásnyira van csak a Hajagok csúcsa, igaz elég nagy a ledolgozandó szintkülönbség, tót szóhasználattal élve "igényes" az út. Innen két úton is folytathatjuk a túrázást felfelé, vagy a Fehér-kő-árkon, vagy a Szökrényes-kő-árkon keresztül. Érdemes megfigyelni a két összefutó völgy merőben eltérő geomorfológiáját, azaz felszíni alaktanát!

Személyes ajánlásom - melyet le is teszteltem az, hogy a ládától a Szökrényes-kő-árkon folytatjuk az utunkat felfelé! Méltatlanul hanyagolt útszakasz, számomra is meglepetést okozott a völgy a kifejezetten sziklás, köves, páfrányos útvonalával. Az ismertebb Kő-árokkal lazán felveszi a versenyt. A haladás igen lassú és nehézkes, még a legszárazabb időszakban is számolni kell azzal, hogy a kis mélyedésekben állandó a víz jelenléte! Fent kiterjedt, szép füves réteken sétálhatunk és gyönyörködhetünk a Kőris-hegy és a Nagy-Som-hegy panorámájában. Majd vissza a Fehér-kő-árkon térhetünk a Szökrényes-hőhöz. A fehér-kő-árokban az ereszkedés igen meredeken indul.

Még egy kis földrajz

Hegyes-kő: a Gerence-patak mellett fekszik a Szömörke-völgy és a Fehér-kő-árok találkozásánál.

Fehér-kő: a Kő-kúti-árokban, vagy más néven a róla elnevezett Fehér-kő-árokban található. A neve szerepel már az 1037-es keltezésű béli apátság alapítólevelében is, mely földrajzi nevünk így az egyik legrégebbi földrajzi név az írásos emlékeink között a szintén közeli Odvaskővel és Kerteskővel karöltve. A Tatai Mészkő Formáció legnagyobb tömegű sziklaszirtje a Bakonyban. A völgy felőli oldala függőleges falú.

Szökrényes-kő: hívják még Szökrönyös-kőnek is (a Szekrényes-kő megnevezés fikció, íróasztal melletti alkotás). A Fehér-kő-árok és annak legnagyobb mellékvölgye a Szökrényes-kő-árok fogják közre. A képződmény a Tatai Mészkő Formáció második legnagyobb szirtje a hegységben. Érdemes megfigyelni a szirt függőleges falát és az alatta húzódó törmeléklejtőt, melyen szinte mindig friss szakadások láthatók. Az árokban gyakori árvíz rendre alámossa a meredek, meglehetősen instabil lejtőt, s a lösszel kevert kőzettörmelék leomlik.

Szökrényes-kő-árok: merőben más jellegű völgy, mint ahol az eddigi utunkat megtettük. Mély vízmosását roppant erős időszakos vízfolyás alakítja. A meder kőgörgeteges és hatalmas kőzettömbök között kanyarog. A völgy felső szakaszában többnyire állandó vízfolyás is található, melynek vizét a Mami-forrás több ága táplálja. A völgyben látható szürkésebb mészkő már a Tési Mészkő Formáció képviselője.

Hajag: négy hegyből álló (Mester-, Alsó-, Felső- és Középső-Hajag) hegycsoport. A Középső- (vagy Fekete-) Hajag 646 m-es csúcsán egykor négyemeletes kilátó állt. Megjelenése markáns, főleg nyugati és déli irányból tűnik ki nagy relatív szintkülönbségével. Keleti oldalról a Hárskúti-fennsík simul hozzá, mely a Dunántúl egyik legnagyobb átlagmagasságú területe a maga 450-500 méteres átlagmagasságával. A névadó falu a Dunántúl legmagasabban fekvő települése. Geológiai viszonyai nagyon változatosak, a földtörténeti középidőtől kezdve a kőzetek csaknem teljes sora megtalálható határában. A középidő triász időszaki kőzetei a Hajagok tömbjének alsó részén vannak a felszínen. A Hajagok tömbjének középső részét jura rétegek, felettük kréta kőzetek alkotják, így a teljes földtörténeti középidő megtalálható területén. A harmadidő eocén rétegei foltokban bukkannak elő, ez főleg Pénzesgyőr irányába jellemző. E helyeken jó eséllyel lehet találni a Szent László-pénze népies elnevezésű, az egykori tengerben élő egysejtű lény (Nummulites) megkövesedett vázát. E kőzettípusnál fiatalabb oligo-miocén kavics is nagy foltokban kerül a felszínre. A fent említett kőzeteket gyakran fedik el a negyedidőszaki löszös üledékek.

Ráktanya Tanösvény: 10,4 km hosszú, de csillagtúra jelleggel kisebb szakaszokban is bejárható. 15 db bemutatóhelyet vonultat fel. A Piros T piros tanösvény jelzést követve járható végig. A környék bővelkedik látnivalókban: sziklaormok, barlangok, víznyelők tarkítják az utat, de az állat- és növényvilág szépségeit is megleshetjük. Ami mégis kiemelkedő ezen a tanösvényen, hogy saját szemünkkel, természetes lelőhelyükön csodálhatunk meg mészkőbe zárt, ősi - elsősorban kréta-kori - leleteket. Útvonalunkra a harmadik pontnál fűzhető fel.

A multi által bemutatni kívánt mindhárom pont része a Magas-Bakony Turistája jelvényszerző túramozgalomnak, annak is "A Hajagok útja" névvel illetett túrája halad a mi útvonalunkon. Az igazolófüzet letölthető erről a linkről. Egy másik tematikus jelvényszerző túramozgalom pedig a 11. pontján a Szökrényes-követ érinti, ez az Öreg-Bakony bakancsosa névre hallgat. Az igazolófüzetet térítés ellenében ezen a linket lehet megrendelni.


Kellemes kikapcsolódást, jó szórakozást kívánok! :)

Gratulálok a P1-hez Tibi1983-nak!

Flag Counter
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (16 db): környezet: 4.88 rejtés: 4.88 web: 4.91 átlag: 4.89

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 + igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 - el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Bittmann 2019.11.03 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Nagyon szeretem Bakonybélt, azonban a multiláda pontjainál korábban még soha nem jártam. Vasárnap ebéd utánra terveztem a túrát, de a fiaim (tanulniuk kellett) és a férjem (vigyázni kellett a fiúkra) sem akart kimozdulni otthonról. Így végül a bátyám kísért el, aki ezidáig soha nem jött velünk túrázni. A nagyon pontos leírás megkönnyítette a keresét, mindhárom helyszín és rejtés nagyon tetszett!

IMG_8310IMG_8294(1)
IMG_8295IMG_8291(1)
IMG_8293(1) 
Doric és Laszisz 2019.11.03 13:03 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

nepster 2019.11.02 12:36 - Megtaláltam
Szentkúttól sétáltunk, nem jártunk még erre, köszönöm a lehetséget.

BumikaÉsTyutyi 2019.10.29 14:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.18
Hosszú kihagyás utáni első ládázásunk. Bakonybéli 3 napos pihenésünk alatt kerestük fel. Bár egész nap zuhogott az eső, ez nem tartott vissza minket. Nagyon szép, emlékezetes túra volt, ahogy csúszkáltunk a vizes faleveleken. Köszönjük!

IMG_20191029_125846IMG_20191029_133913
IMG_20191029_140121 
Zsu. 2019.10.27 12:33 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2019.10.27 12:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.68
Talán az utolsó felhőtlen, 20 fokos nap ez a mai idén és nem volt kedvem kihasználatlanul hagyni. Telekocsival indultunk tehát: Lillu, Zsuzsi, Bal3 és jómagam.
Ez az új kis multi volt a mai nap fő programja. Bakonybél végén parkoltunk és indultunk a bő 10 kilométeres túrácskára. Szép idő, jókedv és csodálatos őszi szinek. Egyszer melegünk volt, másszor az erdős részen cidriztünk. Nagyon klassz volt! A pontok mind rendben, a helyszínek szépek, a sziklák óriásiak. Köszönöm az éményt Hörcsögnek!

Mikulás

IMG_0232IMG_0233
IMG_0236IMG_0238
IMG_0241IMG_0244
IMG_0248IMG_0250
lelcache 2019.10.27 09:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

sirgalahad 2019.10.27 08:58 - Megtaláltam
Megtaláltam! [wapon beküldött szöveg]

scele 2019.10.27 08:57 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

Mira 2019.10.27 08:55 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! [wapon beküldött szöveg]

kivancsifancsi 2019.10.27 08:53 - Megtaláltam
Kitúrtam [wapon beküldött szöveg]

Fidorka 2019.10.27 08:53 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

johnnycache 2019.10.26 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.95
Köszönöm az élményt! :-)

Skali&Margó 2019.10.26 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.14
OK!

fodor8peter 2019.10.26 09:33 - Megtaláltam
Amúgy is erre volt dolgom, örültem a láda megjelenésének. Csodaszép völgy, a vége egészen vadregényes. A P4-en mentem fel a turistaházig, majd a S sávon vissza, az meg egy szép gerincút, bár a nyomvonala mindegyik térképen pontatlan.
A rejtések is szuperek, csak a végláádáért kár. Az alatta levő avarból kiáll egy kis kő; ez még nem törte volna össze a ládát, de valaki véletlenül valószínűleg ráterhelt, és ez elég volt az első repedésnek/lyuknak. Érdekes, hogy utánam már 14-en megtalálták, ezek szerint más nem vette észre. Sajnos én nem készültem cserével, bár ekkora ládát valószínűleg úgysem vittem volna.

Kopi 2019.10.23 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.67
Remek tematikus túra volt, kösz a rejtést!

RIPTOR 2019.10.23 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Gyönyörű őszi /nyári??/ időben sikerült megkeresnünk a ládát. Korábban már jártunk erre, mert a leírásban említett két jelvényszerző túrát is teljesítettük. Érkezéskor kicsit elszontyolodtunk, mert épp egy teljesítménytúra közepébe csöppentünk, így mindennek mondható volt a környék, csak csendesnek nem. Szerencsére már az utolsó csoportok hagyták el a szentkutat, így viszonylag nyugiban mentünk az első pontig, ami simán meglett. A második pontig rengeteg szép őszi kikericcsel találkoztunk, sokat fotóztuk őket. A harmadik pont is simán meglett. Tetszett, hogy akár GPS nélkül is megtalálhatóak , leírás segítségével a pontok. De hát Hörcsög ládáknál ez már csak így van.
Köszönjük a rejtést!
RIPTOR, Gabi

Butchman 2019.10.23 12:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

G_Sanyi 2019.10.20 13:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Gyönyörű időben kellemes sétát tettünk. Több kesserrel is találkoztunk, innen is üdv nekik! :)

macska 2019.10.20 13:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Remek időben, remek rejtések, varázslatos őszi színek, és egy váratlan találkozás. Minden összejött a mai napon, és a terepviszonyok is barátságosabbak voltak, az előzetes várakozásunkhoz képest.
Köszönjük a rejtést!
Pisti, Jenő

IMG_1890_1IMG_1898_1
IMG_1907_1IMG_1935_1
IMG_1939_1IMG_1954_1
IMG_1961_1IMG_1963_1
G.P.S. 2019.10.20 13:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

hinia lux 2019.10.20 12:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]
Ismét egy igényes Hörcsög rejtés. Köszönjük, hogy megmutattad a helyet.
Bár jól ismerjük a Bakony térségeit, de errefelé még nem jártunk.
Csodás az erdő ősszel, és az időjárás is a legoptimálisabb volt.
Mi a láda után, túránkat folytattuk felfelé a nehezen járható, de annál izgalmasabb árokban. Majd fentről visszafelé a sárga jelen jöttünk, mely az első pontig vezet vissza.
Így egy 10 kilométeres kört tettünk, változatos, szép terepeken.

 
tabletta 2019.10.19 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]
Ilyenkor a legszebb az erdő.

IMG_20191019_133945 
Strombus 2019.10.19 12:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.54
Gondoltuk, hogy ötletes rejtésekkel szép helyre vezet minket ez a láda, Hörcsögtől ezt vártuk.
Gondoltuk, hogy egy friss ládánál egy ilyen meleg, napos hétvégén nagy az esély, hogy összefutunk kessertárssal, de hogy pontosan egyszerrre érkezünk tablettával, na ezt azért nem gondoltuk.
A végládánál vonzottak a nagy sziklák. Kár, hogy nem kellett felmászni rájuk.

Köszönjük, hogy megismerhettük ez a szép helyszínt a maga valójában és a gondosan kidolgozott ládaoldalon keresztül is.

Péter60 2019.10.19 12:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.54
A parklóban összefutottunk tabletta kessertárssal, így együtt jártuk végig a multit.
Szép őszi időben szép helyeket mutattak a pontok. Nagyon tetszik a ládaoldal gondos kidolgozása.

VP 2019.10.19 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.63
A láda apropóján egésznapos bakonyi kirándulás Piroskával, gyönyörű őszi időben, régi indián emlékek nyomában.
Bakonybél, Borostyán-kút - Pipa-rét (táborhely az 1. pont közelében) - Négy-szarvas-tisztás (a Gerence-patak mentén, 40 év alatt sajnos teljesen begazosodott, feltúrták a disznók, pedig milyen szép volt itt) - Tüskék-sziklája (Hegyes-kő, 40 éve még fiatal erdő, bozót volt az oldalában, jó kilátás volt innen, vártam már itt a hajnalt, láttam innen a Pipa-réten játszó, hempergőző rókát) - Fehér-kő - Szökrényes-kő - Hajag (pilóta-emlékmű, öreg fák, egy kalandos éjszakai bajnokság és egy 3D földalatti bunkertájfutás emléke) - Tiszta-víz - Borostyán-kút, kálvária, 24 km. Mind a három kőre felmásztam.
Utána kávé és wifi a bencéseknél.

zalajaro 2019.10.15 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.52
Köszönöm Hörcsög!
Klassz túra volt.

petheovacka 2019.10.13 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.06
Vasárnapi kiruccanás Bakonybélbe az új hu-s ládáért. Szabinával kikutattuk. Lehetne több pontos is... A jelszó lehetne "erősebb"... Egyébként pöpec rejtések, a táj is szép, láda nélkül biztos nem jövünk erre. Találkozás NZs-ékkel és kis tere-fere a gc-s dolgokról, ahogy illik :)

szollosi73 2019.10.13 11:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Megvan!
Remek túra volt nagyon szép időben és kellemes társaságban. N.Zs- ékkel majdnem egyszerre értünk az ajánlott parkolóba, és bár mi picit előbb nekiindultunk hamar beértek minket és a túrát együtt teljesítettük. Végig beszélgettük az utat, majd egyszer csak a végládánál voltunk, elrepült az idő. Nagyon szimpatikus párt ismerhettünk meg, örülünk, hogy találkoztunk. Logolás után ők tovább mentek, mi visszafordultunk, és célba vettük a kocsit.
A multi nagyon tetszett, pontos koordináták, jó rejtések, klassz útvonal.
Köszönet.

 
N.Zs. 2019.10.13 11:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.45
Szuper napunk kerekedett a pontok mentén, és azon is túl. Az út elején szollosi73-ékkal futottunk össze és a nagy beszélgetés közben, hipp-hopp, már a végládánál voltunk. Naná, hogy a ládákról volt szó és szóba kerültek petheovacka com-os rejtései is. Itt aztán elváltak útjaink. Ők visszafelé mentek, mi tovább a "nehezen járható" szakaszon. Tömény élmény volt. A sziklák, kövek mindig rabul ejtenek, így igen lassan haladtunk... Az Augusztin pihenőt rendeltetésszerűen használtuk, majd Anti leheveredett egy padra... Ekkor jutott eszembe, hogy tegnap letöltöttem végre a telefonos applikációt, így itt ki is próbáltam. Műkszik.
Visszafelé a Piros négyszög-en menünk, ahol időnként a fejünk tetejéig ért a gyim-gyom. Kidőlt fákon másztunk át, vagy éppen törpejárással bújtunk át az ágak alatt. 2011-ben jártunk ezen a részen, de szerintem most vadabb lett.
Az ajánlott parkoló felé vezető célegyenesben szembe jöttek petheovackáék. Emlegettük, megjelentek.... Velük is beszélgettünk egy kicsit, majd ki jobbra, ki balra távozott. Jó kör volt. Köszönjük az újabb izgalmas helyszín megismerését.
A képek nagy része a "nehezen járható" szakaszon készült.
[Geoládák v2.2.5]

IMG_0942IMG_0946
IMG_0947IMG_0954
IMG_0956IMG_0957
IMG_0967IMG_1025
IMG-425d453542dc880da356d27577db4083-V
R-Gyu 2019.10.12 13:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kupec 2019.10.11 14:09 - Megtaláltam
Éppen egy tihanyi túrán voltam, mikor megjelent a láda, nem akartam félbeszakítani, utána meg rögtön indultam Baranyába, így csak most jutottam el a ládához. A helyszínt jól ismerem, bár én Hárskút felől szoktam jönni, egy hosszabb körtúrára felfűzve.

IMG_20191011_141751IMG_20191011_141858
IMG_20191011_142957IMG_20191011_143254
Tibi1983 2019.10.06 13:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Köszönöm a rejtő munkáját!
A láda megjelenése után pár perccel lehettem, mikor beléptem az oldalra, és észrevettem az új rejtést, a ládaoldal gyors átolvasása után azonnal indultam, még a vasárnapi ebédet is elhalasztottam. :)
Az erdő kezdi őszi arcát mutatni. Sajnos a nagy szárazság miatt a patakok teljesen kiszáradtak!
A rejtések nagyon tetszettek, ismét egy nagyszerű multi Hörcsögtől! Gratulálok!

20191006_13121620191006_134626
20191006_13520820191006_134720


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu