geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
4589. Kőről kőre Bakonybélben (GCKKBB)

Borostyán-kút

Borostyán-kút

Utunk elején

Utunk elején

Híd a Gerence-patakon

Híd a Gerence-patakon

Száraz patakmeder

Száraz patakmeder

Érdekes sziklaalakzatok

Érdekes sziklaalakzatok

Fehér-kő-árok

Fehér-kő-árok

Szökrényes-kő-árok

Szökrényes-kő-árok

Szökrényes-kő

Szökrényes-kő

Gerence-patak

Gerence-patak

Mindenfelé kövek

Mindenfelé kövek

A harmadik pont közelében

A harmadik pont közelében

Nem makadám út

Nem makadám út

Az egyik gázló

Az egyik gázló
Szélesség N 47° 12,771'
Hosszúság E 17° 44,650'
Magasság: 406 m
Megye/ország: Veszprém
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2019.10.05 17:00
Megjelenés időpontja: 2019.10.06 12:02
Utolsó lényeges változás: 2019.10.06 12:02
Utolsó változás: 2019.10.20 15:02
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+2V)
Elrejtők: Hörcsög
Felhasználó: Hörcsög
Nehézség / Terep: 2.5 / 3.0
Úthossz a kiindulóponttól: 4500 m
Megtalálások száma: 78 + 1 sikertelen + 1 egyéb
Megtalálások gyakorisága: 1.8 megtalálás hetente


Rejtés

Kettő virtuális pont jelszórészletekkel és egy valódi láda a végén szintén jelszórészlettel. A három jelszórészletet sorrendben egybe kell írni! A koordináta a végládára mutat. Figyelem, a megtett táv oda-vissza körülbelül kilenc kilométer!
1. pont: N47° 13.887' E17° 44.314'
A Hegyes-kő közelében a Gerence-patak mellett leled a 125-ös számú erdészeti fa oszlopon a kis műanyag táblát.
2. pont: N47° 12.937' E17° 44.428'
A Fehér-kőnél keresd a turistaúttól karnyújtásnyira menetirány szerint bal oldalon egy jellegzetes háromágú fa hivalkodó gyökérzete között. Damilon lóg, ne szakítsd le, gondosan ereszd vissza!!!
3. pont, azaz a végláda: N47° 12,771' E17° 44,650'
A turistaút mellett menetirány szerint kissé jobbra pár méterrel feljebb a domboldalon két fa ölelésében talajszinten. Fadarabokkal takarva. 10*16*6 cm-es 0,67 literes zöld fedeles, hagyományos konyhai műanyag doboz.


A ládába TravelBug nem helyezhető.


Megközelítés és parkolás

Bakonybélt senkinek nem kell bemutatni, megközelítése közúton két irányból lehetséges: Zirc (Győr-Veszprém) és Bakonykoppány (Pápa) felől. A faluba beérve a  N 47° 15,120' E 17° 43,717' 280 m [GCKKBB+kereszteződés] pontnál kell déli irányba fordulni a Szent-kút, másik nevén Borostyán-kút irányába. Parkolni a Szent-kútnál kiépített parkolóban érdemes a  N 47° 14,648' E 17° 43,896' 290 m [GCKKBB+parkoló] ponton. Lelkesebb turisták a faluban is parkolhatnak, így kicsit nagyobb a sportértéke a multinak. Viszont a megadott parkolónál tovább gépjárművel semmiképpen se menjünk!

Túránk helyszíne a Magas-Bakony Tájvédelmi Körzet, ezért a jelzett utakról ne térjünk le, ezt a rejtések sem indokolják! A nevezetes kövek megmászása természetvédelmi okokból nem ajánlott! Kerékpáros megközelítést nem javaslom, az odavezető út helyenként eléggé technikás, köves!

Útvonalleírás

A Szent-kúttól a sárga sáv Sárga sáv, piros négyzet Piros négyszög turistajelzéseket kövessük a széles makadámúton déli irányba. Széles hegyközi medencében haladunk szép kilátással a környező hegyekre. Tényleg az az érzésünk, hogy a Bakony "belében" járunk. Közvetlenül az első pont előtt megváltozik a táj, az eddigi tájképet felváltja az erdős völgyi útszakasz. Átkelünk egy rozoga fahídon a Gerence-patakon és rögtön jobbra térünk le az első pont eléréséhez  N 47° 13,887' E 17° 44,314' 310 m [GCKKBB-1] Visszatérve ösvényünkre nagyon figyelni kell, mert pár méter megtétele után kettéválik a két jelzés iránya, mi jobbra fordulunk és innentől kezdve a piros négyzet Piros négyszög jelzését követjük.
A fák között jobbra a Hegyes-kő magas sziklája tűnik fel, azonban a völgy másik oldalán is meredek sziklák meredeznek. Belépünk a Fehér-kő-árokba, több helyen kis gázlókon kelünk át. A völgy hamarosan kitágul, ligetes, zsombékos erdőn keresztül vágunk át. Keresztezünk több hegyi rétet. Széles, füves utunk követi a patakot, majd zárt erdőbe érünk, ahol a völgy is összeszűkül, ismét változik a táj, egyre kőgörgetesebb az utunk, szinte minden lépésre figyelni kell. Helyenként az év nagy részében száraz patakmederben halad az ösvényünk.
Az út mellett jobbra tornyosodik a völgy névadója, az impozáns Fehér-kő sziklaalakzata és a következő pontunk  N 47° 12,937' E 17° 44,428' 380 m [GCKKBB-2] Olyan az ember érzése mintha a Bükk-hegységben járna. A dús vegetációs időszakban könnyebb lehet a kiszáradt patakmedret követni, mely hol egyenletesen, hol nagyobb szintkülönbséggel, de végig emelkedik. Figyeljünk, mert itt  N 47° 12,830' E 17° 44,544' 400 m [GCKKBB+elágazás] letérünk eddigi jelzett utunkról egy jóval hiányosabban jelölt Piros Tpiros tanösvény jelzésre. Ettől kezdve tényleg a sziklákon kell haladni felfelé a patakmederben.
Nagyon szép a mohákkal díszített, páfrányokkal szegélyezett utunk, míg elérünk a multi harmadik, utolsó pontjához a népies, ízes nevű Szökrényes-kőhöz. A szikla és a környezete az eddigi "köveket" is felülmúlja látványával.  N 47° 12,771' E 17° 44,650' 406 m [GCKKBB-3] Az öreg szálerdők aljában kanyargó turistaút még a legforróbb nyári napokban is kellemesen hűvös.

Ha időnk engedi és lelkesedésünk nem hagyott alább, innen már karnyújtásnyira van csak a Hajagok csúcsa, igaz elég nagy a ledolgozandó szintkülönbség, tót szóhasználattal élve "igényes" az út. Innen két úton is folytathatjuk a túrázást felfelé, vagy a Fehér-kő-árkon, vagy a Szökrényes-kő-árkon keresztül. Érdemes megfigyelni a két összefutó völgy merőben eltérő geomorfológiáját, azaz felszíni alaktanát!

Személyes ajánlásom - melyet le is teszteltem az, hogy a ládától a Szökrényes-kő-árkon folytatjuk az utunkat felfelé! Méltatlanul hanyagolt útszakasz, számomra is meglepetést okozott a völgy a kifejezetten sziklás, köves, páfrányos útvonalával. Az ismertebb Kő-árokkal lazán felveszi a versenyt. A haladás igen lassú és nehézkes, még a legszárazabb időszakban is számolni kell azzal, hogy a kis mélyedésekben állandó a víz jelenléte! Fent kiterjedt, szép füves réteken sétálhatunk és gyönyörködhetünk a Kőris-hegy és a Nagy-Som-hegy panorámájában. Majd vissza a Fehér-kő-árkon térhetünk a Szökrényes-hőhöz. A fehér-kő-árokban az ereszkedés igen meredeken indul.

Még egy kis földrajz

Hegyes-kő: a Gerence-patak mellett fekszik a Szömörke-völgy és a Fehér-kő-árok találkozásánál.

Fehér-kő: a Kő-kúti-árokban, vagy más néven a róla elnevezett Fehér-kő-árokban található. A neve szerepel már az 1037-es keltezésű béli apátság alapítólevelében is, mely földrajzi nevünk így az egyik legrégebbi földrajzi név az írásos emlékeink között a szintén közeli Odvaskővel és Kerteskővel karöltve. A Tatai Mészkő Formáció legnagyobb tömegű sziklaszirtje a Bakonyban. A völgy felőli oldala függőleges falú.

Szökrényes-kő: hívják még Szökrönyös-kőnek is (a Szekrényes-kő megnevezés fikció, íróasztal melletti alkotás). A Fehér-kő-árok és annak legnagyobb mellékvölgye a Szökrényes-kő-árok fogják közre. A képződmény a Tatai Mészkő Formáció második legnagyobb szirtje a hegységben. Érdemes megfigyelni a szirt függőleges falát és az alatta húzódó törmeléklejtőt, melyen szinte mindig friss szakadások láthatók. Az árokban gyakori árvíz rendre alámossa a meredek, meglehetősen instabil lejtőt, s a lösszel kevert kőzettörmelék leomlik.

Szökrényes-kő-árok: merőben más jellegű völgy, mint ahol az eddigi utunkat megtettük. Mély vízmosását roppant erős időszakos vízfolyás alakítja. A meder kőgörgeteges és hatalmas kőzettömbök között kanyarog. A völgy felső szakaszában többnyire állandó vízfolyás is található, melynek vizét a Mami-forrás több ága táplálja. A völgyben látható szürkésebb mészkő már a Tési Mészkő Formáció képviselője.

Hajag: négy hegyből álló (Mester-, Alsó-, Felső- és Középső-Hajag) hegycsoport. A Középső- (vagy Fekete-) Hajag 646 m-es csúcsán egykor négyemeletes kilátó állt. Megjelenése markáns, főleg nyugati és déli irányból tűnik ki nagy relatív szintkülönbségével. Keleti oldalról a Hárskúti-fennsík simul hozzá, mely a Dunántúl egyik legnagyobb átlagmagasságú területe a maga 450-500 méteres átlagmagasságával. A névadó falu a Dunántúl legmagasabban fekvő települése. Geológiai viszonyai nagyon változatosak, a földtörténeti középidőtől kezdve a kőzetek csaknem teljes sora megtalálható határában. A középidő triász időszaki kőzetei a Hajagok tömbjének alsó részén vannak a felszínen. A Hajagok tömbjének középső részét jura rétegek, felettük kréta kőzetek alkotják, így a teljes földtörténeti középidő megtalálható területén. A harmadidő eocén rétegei foltokban bukkannak elő, ez főleg Pénzesgyőr irányába jellemző. E helyeken jó eséllyel lehet találni a Szent László-pénze népies elnevezésű, az egykori tengerben élő egysejtű lény (Nummulites) megkövesedett vázát. E kőzettípusnál fiatalabb oligo-miocén kavics is nagy foltokban kerül a felszínre. A fent említett kőzeteket gyakran fedik el a negyedidőszaki löszös üledékek.

Ráktanya Tanösvény: 10,4 km hosszú, de csillagtúra jelleggel kisebb szakaszokban is bejárható. 15 db bemutatóhelyet vonultat fel. A Piros T piros tanösvény jelzést követve járható végig. A környék bővelkedik látnivalókban: sziklaormok, barlangok, víznyelők tarkítják az utat, de az állat- és növényvilág szépségeit is megleshetjük. Ami mégis kiemelkedő ezen a tanösvényen, hogy saját szemünkkel, természetes lelőhelyükön csodálhatunk meg mészkőbe zárt, ősi - elsősorban kréta-kori - leleteket. Útvonalunkra a harmadik pontnál fűzhető fel.

A multi által bemutatni kívánt mindhárom pont része a Magas-Bakony Turistája jelvényszerző túramozgalomnak, annak is "A Hajagok útja" névvel illetett túrája halad a mi útvonalunkon. Az igazolófüzet letölthető erről a linkről. Egy másik tematikus jelvényszerző túramozgalom pedig a 11. pontján a Szökrényes-követ érinti, ez az Öreg-Bakony bakancsosa névre hallgat. Az igazolófüzetet térítés ellenében ezen a linket lehet megrendelni.


Kellemes kikapcsolódást, jó szórakozást kívánok! :)

Gratulálok a P1-hez Tibi1983-nak!

Flag Counter
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (35 db): környezet: 4.89 rejtés: 4.87 web: 4.83 átlag: 4.86

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 + igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 - el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


bagolyvera 2020.08.01 17:19 - Megtaláltam
Ignis9cel megtaláltuk, köszi!

Ignis9 2020.08.01 13:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. :) [g:hu 1.6.5]

Valkai 2020.07.28 14:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

Brigi_23 2020.07.28 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 1.5 átlag: 3.83 súly: 2.00
Egyik kedvenc ládám lett, köszönöm a rejtést! (Ládika egy kicsit el van törve) [Geoládák v3.5.0]

Mr Zerge 2020.07.24 10:05 - Megtaláltam
Megvan, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge.

Nagyon kellemes kirándulás volt. A patak meder szerencsére szinte száraz, nem volt gond a sokszori patak átkelés. A völgyben néhol alig látszik az út a magasra felnőtt aljnövényzetttől. Másutt kellemesen belátható ritkás völgyben vezet a piros jelzés. Látványosak az utat szegélyező sziklák.
Az előző logokban olvasott kullancs veszély miatt gondosan befújtuk magunkat kullancs riasztóval, talán ennek köszönhetően nem találtunk kullancsot a bőrünkön.

20200724_100516 
becko 2020.07.20 16:49 - Megtaláltam
Két napos ládászás a Bakonyban és a Balaton-felvidéken 54km gyaloglással.
A Hárskút melletti Hudi tanyáról indulva jártam végig, bónuszként GCFA is utamba került.
A völgy felső részén magas növényzet szegélyezi a keskeny ösvényt, szerencsére csak kevés csalán van közte.
A sziklák lombmentes időben még látványosabbak lehetnek.

szikizso 2020.07.18 11:40 - Megtaláltam
Csoportos kutyás kirándulós hétvége egyik találata, nyáron őszies időben. Szép környék.
A jelszó 3. részét csak következtettem. Sajnos a hatalmas aljnövényzet és az eső miatt meghiúsult a keresés. Ezek mellett pedig a csoport sem várt rám, így csekély idő maradt a kutatásra.

benece 2020.07.09 22:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

vivo 2020.07.09 15:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

BouLache 2020.07.05 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Ez egy remekül felépített multi! Nagyon tetszettek a pontok és a jelszóalkotás is. :) Gratulálok és köszönöm a lehetőséget!

Access Denied 2020.06.28 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
Nagyon remek kis túra volt, csodálatos környezetben. A végládától érdemes tovább menni, mert ott kezdődik igazán a csoda...
Köszi a rejtést!

katica 2020.06.28 13:45 - Megtaláltam
Köszi! Az ut vege a legszebb, sot, az utana kovetkezo resz :) [g:hu 1.6.7]

dendeocse 2020.06.24 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.22
Miután megtaláltuk a végládát, továbbmentünk felfelé a Szökrényes-kő-árkon. A piros T jelek eltűntek, de nem lehetett eltéveszteni, gyakorlatilag a patakmederben kellett menni. Kevés víz csak a felső felén volt benne. A legfelső részen viszont elég szűk lett az árok, sok fa is bedőlt, így kimentünk, és toronyiránt közelítettük meg a susnyásban a murvás utat összeszedve pár kullancsot. Igazi vadregényes bakonyi völgy, like-olnám a ládát, ha lehetne itt ilyet.

Ritus71 2020.06.07 11:36 - Megtaláltam
Érdekes és egyben szép hely! Köszönjük.

GyZsTeam 2020.06.07 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Nagyon jó túra volt. Talán többet lehetett volna látni a nagy kövekből februárban, de így is nagyon tetszett. Köszönjük!

HER_1526_tnHER_1555_tn
HER_1562_tnHER_1565_tn
HER_1569_tnHER_1574_tn
HER_1579_tnHER_1582_tn
HER_1585_tnHER_1590_tn
HER_1592_tn 
V_Gabor 2020.06.06 18:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.46
Bringával, 3 kullancs volt rajtam.

Sajnos a láda törött, volt nálam egy kicsi doboz, de abba nem fért bele a füzet. :(
Ha már itt voltam, feltekertem Augusztin-tanyáig, onnan gurultam le a murvás úton a kálváriáig. Nem könnyű terep, főleg ha nedves minden. A Szökrényes-kő-árok nekem járhatatlannak tűnt, nem is próbálkoztam a ládától feljebb menni.

Köszönöm!
[g:hu+ 2.1.17]

2020-06-06 15.41.04R2020-06-06 15.42.51R
2020-06-06 16.01.35R2020-06-06 16.05.44R
2020-06-06 16.20.36R2020-06-06 16.25.57R
2020-06-06 16.29.15R2020-06-06 16.30.05R
2020-06-06 16.30.09R2020-06-06 16.32.43R
2020-06-06 17.19.54R2020-06-06 17.30.56R
2020-06-06 17.53.48R2020-06-07 11.33.18R
Hörcsög 2020.06.02 21:00 - Egyéb
"Hali"

Éleslátásod nem hazudtolt meg, "ott" van, de...

Idézek a ládaoldal leírásából: "Túránk helyszíne a Magas-Bakony Tájvédelmi Körzet, ezért a jelzett utakról ne térjünk le, ezt a rejtések sem indokolják! A nevezetes kövek megmászása természetvédelmi okokból nem ajánlott! Kerékpáros megközelítést nem javaslom, az odavezető út helyenként eléggé technikás, köves!"

Minden a szabályoknak megfelelően van kihelyezve, de ha -feleslegesen - kardoskodni akarsz a természetvédelem mellett, inkább a jelvényszerző túramozgalmat vizsgálgasd meg, aminek a teljesítéséhez sokkal jobban el kell hagyni a jelzett utat...

Félre ne értsd, imádom és védem a természetet, de ezt nem fotelhuszárként kell megtenni és nem a geoládászokat kell ütni...

Sporttársi üdvözlettel és zöld szívvel: Hörcsög :)

magi44 2020.06.02 20:59 - Nem találtam meg
Hali !

Ez a láda nem engedélyhez kötött TVT területen van ?!
csákány! mgx44.....

Untitled-13 
zaskl 2020.06.01 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

targonczas 2020.05.30 13:37 - Megtaláltam
Szuper hely, még víz nélkül is!
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.1.17]

Mary&Advent 2020.05.24 12:51 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést.

kerol 2020.05.23 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.33
Köszönöm a rejtést!

Zazi és a Lányok 2020.05.21 18:24 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.99
Megtaláltam, jöhet a következő csésze! [Geoládák v3.3.2]

FB73A216-11BE-46CA-A6C5-90348664625FCAD4339F-AB10-47CC-9ADB-D9A44DA50F21
DDE5AF40-0788-429F-9554-4F0772961E2676101B0C-647F-46D1-A399-D18A7549C742
Fazék 2020.05.10 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.58
Hárskút felől biciklivel. GCEVB-t is beleszámolva 28 km tekerés, 700 méter szint. Hárskút felől fel a Rák-tanyáig, onnan a sárgán élmény-zúzás le a völgybe az 1-es ponthoz, innen még biciklivel majdnem a 2.-ig el lehet menni, majd gyalog a 3. Visszafelé újra boldog gurulás, akkor még a Kápolnáig, majd a végén a feketeleves, azaz a murvás úton feltekerni az Augusztinig, ja, és még kis gurulás vissza Hárskút széléig, az autóig.

2020-05-10 12.15.382020-05-10 12.28.47
2020-05-10 12.35.342020-05-10 13.44.25
IMG_5820IMG_5821
IMG_5826IMG_5827
IMG_5838 
Acsart 2020.05.05 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.96
Meglelve! Köszönjük az élményt és a rejtést: Andi, Acsart

IMG_20200505_140744_BURST3IMG_20200505_104401
IMG_20200505_110649IMG_20200505_112442
IMG_20200505_112846IMG_20200505_115849
IMG_20200505_122357IMG_20200505_122420
IMG_20200505_123507IMG_20200505_104943
juzso 2020.04.17 15:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Köszönöm a rejtést, szuper a hely. A nap második multija volt, GCELVB már kipipálva, GCAUG (Augusztin pihenő) maradt még hátra.Jó kis nap kerekedett, 22 lett a vége és egész nap egyetlen egy túrázóval találkoztam. Social distancing kimaxolva.

tukus 2020.04.12 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

anettnori 2020.04.04 15:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
Megvan! [g:hu 1.6.5]

Családi kiruccanás kellemes tavaszi napsütésben.
Ajánlott parkolóból a hídig, onnan körtúrával először a piros, majd vissza a sárga jelzésen egy sziklás patakmeder átkötéssel folyásiránnyal ellentétesen a ládatalálat után.
Tetszett a multi, no meg a kiruccanás a tavaszba, jó látni az ébredő természetet. Végül 10,5 km lett a túra.

IMG_20200404_115341IMG_20200404_124458
IMG_20200404_140156IMG_20200404_140731
Szabó família 2020.03.28 10:53 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.7]

MoMaszter 2020.03.27 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
GCBKOK után továbbhaladva begyűjtöttük ezt a multit is! Izgalmas sziklaképződményeket mutat meg a rejtő, amiért maxima köszönet!

A leírás a második és harmadik ponton sokat segített, mivel a jel a szűk szurdokokban ide-oda ugrált! A harmadik pont megközelítése nem egyszerű, az út elég nehezen járható.

Fehér kő 
tomki 2020.03.22 11:15 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.0.40]

Katona55 2020.03.15 12:30 - Megtaláltam
Közös találat Stmesterrrel.

stmester 2020.03.15 12:30 - Megtaláltam
GCWALK után levezető túraként. A végén már olyan izmomról is tudtam amiről eddig nem.
Csodás időben mesés helyeken jártunk, már csak a sör hiányzott. Mindegy milyen.

kőröl 2kőröl 3
kőrölköröl4
köröl5 
ésKata 2020.02.15 14:05 - Megtaláltam
5 fős Zöldsportos csapattal.

Zergi 2020.02.15 14:00 - Megtaláltam
Fogtam!
Februári tavaszban az Augusztin tanya felől fordított sorrendben jöttünk le Bakonybélre. Érdekes a sziklaképződmények!

IMG_5141IMG_5142
IMG_5143IMG_5144
IMG_5145IMG_5146
IMG_5149IMG_5151
IMG_5152IMG_5154
IMG_5156IMG_5163
IMG_5171IMG_5176
IMG_5177 
KJ & GM 2020.02.15 11:15 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

J11_9811J11_9788
J11_9784J11_9779
J11_9771J11_9768
J11_9762J11_9757
Hajo 2020.01.25 12:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.5]

IMG_20200125_122114IMG_20200125_122427
IMG_20200125_122855 
joove 2020.01.04 11:49 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

kitkat0123 2020.01.04 11:45 - Megtaláltam
Bakonyi multiládavadászat 1/3
Nagyon tetszett ez a völgy, sehol senki, kivéve a ládánál találkoztam kesserekkel. Mentem tovább a patak mentén egészen a nagy kidőlt fáig, onnan inkább felkaptattam a gerincre és úgy folytattam utam GCAUG és GCELVB felé. A pontok rendben vannak, a jelszavak jól olvashatóak.

Nagyon szépen köszönöm a rejtést és a munkát, amit a láda kihelyezésébe fektettél. [Geoládák v3.2.1]

mozgo 2020.01.02 14:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.02
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

bazskas 2020.01.02 14:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, tetszett a völgy! [Geoládák v3.0.0]

donkardos 2019.12.31 11:22 - Megtaláltam
Kis évzáró túra közben, nem kesser túratársakkal. Szép hely, ismerős környék.

Csaba & családja 2019.12.11 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.63
Mivel mára még jó időt mondtak, egy hirtelen ötlettől vezérelve neki futottam ennek a túrának. Nem bántam meg. Köszönöm a rejtést.

kl 2019.12.03 13:08 - Megtaláltam
Itt jártunk... Köszönjük! [wapon beküldött szöveg]

Puszkany 2019.12.03 12:18 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok. Köszönöm a lehetőséget!

Attibati 2019.11.30 09:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.55
22 kilométeres gyalogtúra Bakonybél környékén.
A szokott helyen a bakonybéli faluház parkolójában hagytam a kocsit. Az első pontig szinte végig jó minőségű makadám út visz. A patak feletti híd nem valami bizalomgerjesztő, de még engem elbírt.
Nehezen vettem észre az erdészeti jelet, pedig szinte kiverte a szemem. Az erdei utak kissé sárosak voltak, de azért jól lehetett haladni. Két esetben hatalmas agancsú szarvasokkal is találkoztam. Csodálatos volt ahogy szinte a talaj felett repülvaátszaldtak előttem. A 2. pont is simán meglett, már messziről kiszurtam a leírás alapján a rejtekadó fát. Az utolsó 150 méter a 3. pontig kicsit küzdelmes volt de arjtés itt is könnyen meglett.
Tovább a gcelvb láda felé mentem volna a kiszáradt patakmederben, de látva a körülményeket a P4 felé indultam inkább.
Visszafelé egy lovassal találkoztam, aki a három napja elkóborolt kecskéit kereste.

zöldfülű 2019.11.19 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
LefüLELVE
Bakonyi lazulós kalandozás közben, az ősz ajándékaként
Csodálatos napsütésben, csodálatos helyen, csodálatos túra közben - hát kell ennél több?
Remek túra, izgalmakkal telve: a láda után egy darabig követtük a tanösvényt a patakmederben, háááát, ezt senkinek nem ajánlanám egy osztálynyi kölökkel. Egy idő után mi magunk is jobbnak találtuk visszavonulót fújni, de nem bántuk meg, hogy legalább próbálkoztunk :D
Köszi a rejtést

093098
105115
Bittmann 2019.11.03 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Nagyon szeretem Bakonybélt, azonban a multiláda pontjainál korábban még soha nem jártam. Vasárnap ebéd utánra terveztem a túrát, de a fiaim (tanulniuk kellett) és a férjem (vigyázni kellett a fiúkra) sem akart kimozdulni otthonról. Így végül a bátyám kísért el, aki ezidáig soha nem jött velünk túrázni. A nagyon pontos leírás megkönnyítette a keresét, mindhárom helyszín és rejtés nagyon tetszett!

IMG_8310IMG_8294(1)
IMG_8295IMG_8291(1)
IMG_8293(1) 
Doric és Laszisz 2019.11.03 13:03 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

nepster 2019.11.02 12:36 - Megtaláltam
Szentkúttól sétáltunk, nem jártunk még erre, köszönöm a lehetséget.

BumikaÉsTyutyi 2019.10.29 14:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.18
Hosszú kihagyás utáni első ládázásunk. Bakonybéli 3 napos pihenésünk alatt kerestük fel. Bár egész nap zuhogott az eső, ez nem tartott vissza minket. Nagyon szép, emlékezetes túra volt, ahogy csúszkáltunk a vizes faleveleken. Köszönjük!

IMG_20191029_125846IMG_20191029_133913
IMG_20191029_140121 
Zsu. 2019.10.27 12:33 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2019.10.27 12:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.68
Talán az utolsó felhőtlen, 20 fokos nap ez a mai idén és nem volt kedvem kihasználatlanul hagyni. Telekocsival indultunk tehát: Lillu, Zsuzsi, Bal3 és jómagam.
Ez az új kis multi volt a mai nap fő programja. Bakonybél végén parkoltunk és indultunk a bő 10 kilométeres túrácskára. Szép idő, jókedv és csodálatos őszi szinek. Egyszer melegünk volt, másszor az erdős részen cidriztünk. Nagyon klassz volt! A pontok mind rendben, a helyszínek szépek, a sziklák óriásiak. Köszönöm az éményt Hörcsögnek!

Mikulás

IMG_0232IMG_0233
IMG_0236IMG_0238
IMG_0241IMG_0244
IMG_0248IMG_0250
lelcache 2019.10.27 09:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

sirgalahad 2019.10.27 08:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.56
Ha erre jársz és itt mész el
Találkozhatsz Tési Mésszel
Völgy mélyében, hol mászni jó
Akad számos formáció

scele 2019.10.27 08:57 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

Mira 2019.10.27 08:55 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! [wapon beküldött szöveg]

kivancsifancsi 2019.10.27 08:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
Baráti társaságban teljesített remek kis multi az először ködös, majd gyönyörű napsütéses őszi erdőben. Köszönjük a lehetőséget.

Fidorka 2019.10.27 08:53 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

johnnycache 2019.10.26 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.95
Köszönöm az élményt! :-)

Skali&Margó 2019.10.26 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.14
OK!

fodor8peter 2019.10.26 09:33 - Megtaláltam
Amúgy is erre volt dolgom, örültem a láda megjelenésének. Csodaszép völgy, a vége egészen vadregényes. A P4-en mentem fel a turistaházig, majd a S sávon vissza, az meg egy szép gerincút, bár a nyomvonala mindegyik térképen pontatlan.
A rejtések is szuperek, csak a végláádáért kár. Az alatta levő avarból kiáll egy kis kő; ez még nem törte volna össze a ládát, de valaki véletlenül valószínűleg ráterhelt, és ez elég volt az első repedésnek/lyuknak. Érdekes, hogy utánam már 14-en megtalálták, ezek szerint más nem vette észre. Sajnos én nem készültem cserével, bár ekkora ládát valószínűleg úgysem vittem volna.

Kopi 2019.10.23 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.67
Remek tematikus túra volt, kösz a rejtést!

RIPTOR 2019.10.23 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Gyönyörű őszi /nyári??/ időben sikerült megkeresnünk a ládát. Korábban már jártunk erre, mert a leírásban említett két jelvényszerző túrát is teljesítettük. Érkezéskor kicsit elszontyolodtunk, mert épp egy teljesítménytúra közepébe csöppentünk, így mindennek mondható volt a környék, csak csendesnek nem. Szerencsére már az utolsó csoportok hagyták el a szentkutat, így viszonylag nyugiban mentünk az első pontig, ami simán meglett. A második pontig rengeteg szép őszi kikericcsel találkoztunk, sokat fotóztuk őket. A harmadik pont is simán meglett. Tetszett, hogy akár GPS nélkül is megtalálhatóak , leírás segítségével a pontok. De hát Hörcsög ládáknál ez már csak így van.
Köszönjük a rejtést!
RIPTOR, Gabi

Butchman 2019.10.23 12:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

G_Sanyi 2019.10.20 13:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Gyönyörű időben kellemes sétát tettünk. Több kesserrel is találkoztunk, innen is üdv nekik! :)

macska 2019.10.20 13:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Remek időben, remek rejtések, varázslatos őszi színek, és egy váratlan találkozás. Minden összejött a mai napon, és a terepviszonyok is barátságosabbak voltak, az előzetes várakozásunkhoz képest.
Köszönjük a rejtést!
Pisti, Jenő

IMG_1890_1IMG_1898_1
IMG_1907_1IMG_1935_1
IMG_1939_1IMG_1954_1
IMG_1961_1IMG_1963_1
G.P.S. 2019.10.20 13:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

hinia lux 2019.10.20 12:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]
Ismét egy igényes Hörcsög rejtés. Köszönjük, hogy megmutattad a helyet.
Bár jól ismerjük a Bakony térségeit, de errefelé még nem jártunk.
Csodás az erdő ősszel, és az időjárás is a legoptimálisabb volt.
Mi a láda után, túránkat folytattuk felfelé a nehezen járható, de annál izgalmasabb árokban. Majd fentről visszafelé a sárga jelen jöttünk, mely az első pontig vezet vissza.
Így egy 10 kilométeres kört tettünk, változatos, szép terepeken.

Őszi kikericsKőbaba
Erdő mélyénHaladunk az árokban
ÖsvényLátvány visszafelé
Őszi színek 
tabletta 2019.10.19 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]
Ilyenkor a legszebb az erdő.

IMG_20191019_133945 
Strombus 2019.10.19 12:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.54
Gondoltuk, hogy ötletes rejtésekkel szép helyre vezet minket ez a láda, Hörcsögtől ezt vártuk.
Gondoltuk, hogy egy friss ládánál egy ilyen meleg, napos hétvégén nagy az esély, hogy összefutunk kessertárssal, de hogy pontosan egyszerrre érkezünk tablettával, na ezt azért nem gondoltuk.
A végládánál vonzottak a nagy sziklák. Kár, hogy nem kellett felmászni rájuk.

Köszönjük, hogy megismerhettük ez a szép helyszínt a maga valójában és a gondosan kidolgozott ládaoldalon keresztül is.

Péter60 2019.10.19 12:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.54
A parklóban összefutottunk tabletta kessertárssal, így együtt jártuk végig a multit.
Szép őszi időben szép helyeket mutattak a pontok. Nagyon tetszik a ládaoldal gondos kidolgozása.

VP 2019.10.19 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.63
A láda apropóján egésznapos bakonyi kirándulás Piroskával, gyönyörű őszi időben, régi indián emlékek nyomában.
Bakonybél, Borostyán-kút - Pipa-rét (táborhely az 1. pont közelében) - Négy-szarvas-tisztás (a Gerence-patak mentén, 40 év alatt sajnos teljesen begazosodott, feltúrták a disznók, pedig milyen szép volt itt) - Tüskék-sziklája (Hegyes-kő, 40 éve még fiatal erdő, bozót volt az oldalában, jó kilátás volt innen, vártam már itt a hajnalt, láttam innen a Pipa-réten játszó, hempergőző rókát) - Fehér-kő - Szökrényes-kő - Hajag (pilóta-emlékmű, öreg fák, egy kalandos éjszakai bajnokság és egy 3D földalatti bunkertájfutás emléke) - Tiszta-víz - Borostyán-kút, kálvária, 24 km. Mind a három kőre felmásztam.
Utána kávé és wifi a bencéseknél.

Pipa-rét
Tüskék-sziklája
Fehér-kő
Szökrényes-kő
öreg hárs a hajagon
öreg Bükk a Hajagon
Tiszta-víz
zalajaro 2019.10.15 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.52
Köszönöm Hörcsög!
Klassz túra volt.

petheovacka 2019.10.13 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.06
Vasárnapi kiruccanás Bakonybélbe az új hu-s ládáért. Szabinával kikutattuk. Lehetne több pontos is... A jelszó lehetne "erősebb"... Egyébként pöpec rejtések, a táj is szép, láda nélkül biztos nem jövünk erre. Találkozás NZs-ékkel és kis tere-fere a gc-s dolgokról, ahogy illik :)

szollosi73 2019.10.13 11:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Megvan!
Remek túra volt nagyon szép időben és kellemes társaságban. N.Zs- ékkel majdnem egyszerre értünk az ajánlott parkolóba, és bár mi picit előbb nekiindultunk hamar beértek minket és a túrát együtt teljesítettük. Végig beszélgettük az utat, majd egyszer csak a végládánál voltunk, elrepült az idő. Nagyon szimpatikus párt ismerhettünk meg, örülünk, hogy találkoztunk. Logolás után ők tovább mentek, mi visszafordultunk, és célba vettük a kocsit.
A multi nagyon tetszett, pontos koordináták, jó rejtések, klassz útvonal.
Köszönet.

Kőről kőre Bakonybélben-1Kőről kőre Bakonybélben-2
Kőről kőre Bakonybélben-3Kőről kőre Bakonybélben-4
Kőről kőre Bakonybélben-5Kőről kőre Bakonybélben-6
Kőről kőre Bakonybélben-7Kőről kőre Bakonybélben-8
Kőről kőre Bakonybélben-9Kőről kőre Bakonybélben-10
Kőről kőre Bakonybélben-11Kőről kőre Bakonybélben-12
Kőről kőre Bakonybélben-13Kőről kőre Bakonybélben-14
Kőről kőre Bakonybélben-15Kőről kőre Bakonybélben-16
Kőről kőre Bakonybélben-17 
N.Zs. 2019.10.13 11:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.45
Szuper napunk kerekedett a pontok mentén, és azon is túl. Az út elején szollosi73-ékkal futottunk össze és a nagy beszélgetés közben, hipp-hopp, már a végládánál voltunk. Naná, hogy a ládákról volt szó és szóba kerültek petheovacka com-os rejtései is. Itt aztán elváltak útjaink. Ők visszafelé mentek, mi tovább a "nehezen járható" szakaszon. Tömény élmény volt. A sziklák, kövek mindig rabul ejtenek, így igen lassan haladtunk... Az Augusztin pihenőt rendeltetésszerűen használtuk, majd Anti leheveredett egy padra... Ekkor jutott eszembe, hogy tegnap letöltöttem végre a telefonos applikációt, így itt ki is próbáltam. Műkszik.
Visszafelé a Piros négyszög-en menünk, ahol időnként a fejünk tetejéig ért a gyim-gyom. Kidőlt fákon másztunk át, vagy éppen törpejárással bújtunk át az ágak alatt. 2011-ben jártunk ezen a részen, de szerintem most vadabb lett.
Az ajánlott parkoló felé vezető célegyenesben szembe jöttek petheovackáék. Emlegettük, megjelentek.... Velük is beszélgettünk egy kicsit, majd ki jobbra, ki balra távozott. Jó kör volt. Köszönjük az újabb izgalmas helyszín megismerését.
A képek nagy része a "nehezen járható" szakaszon készült.
[Geoládák v2.2.5]

IMG_0942IMG_0946
IMG_0947IMG_0954
IMG_0956IMG_0957
IMG_0967IMG_1025
rejtőzködőőszi kikerics
egy vadabb rész a piros négyzetenIMG-425d453542dc880da356d27577db4083-V
R-Gyu 2019.10.12 13:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kupec 2019.10.11 14:09 - Megtaláltam
Éppen egy tihanyi túrán voltam, mikor megjelent a láda, nem akartam félbeszakítani, utána meg rögtön indultam Baranyába, így csak most jutottam el a ládához. A helyszínt jól ismerem, bár én Hárskút felől szoktam jönni, egy hosszabb körtúrára felfűzve.

IMG_20191011_141751IMG_20191011_141858
IMG_20191011_142957IMG_20191011_143254
Tibi1983 2019.10.06 13:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Köszönöm a rejtő munkáját!
A láda megjelenése után pár perccel lehettem, mikor beléptem az oldalra, és észrevettem az új rejtést, a ládaoldal gyors átolvasása után azonnal indultam, még a vasárnapi ebédet is elhalasztottam. :)
Az erdő kezdi őszi arcát mutatni. Sajnos a nagy szárazság miatt a patakok teljesen kiszáradtak!
A rejtések nagyon tetszettek, ismét egy nagyszerű multi Hörcsögtől! Gratulálok!

20191006_13121620191006_134626
20191006_13520820191006_134720


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.