geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |   belépés
  
  
  
 
FAQ


Ládarejtés

A ládarejtés kötelező előírásait a szabályzatban találod.

A pontos előírásokat a mindenkor hatályos szabályzat idevonatkozó fejezete tartalmazza. Pontatlanság vagy ellentmondás esetén mindig a szabályzat paragrafusai az irányadóak. (Ha ellentmondást találsz, akkor írj az info@geocaching.hu-ra és javítjuk.)

Egyéb tippek, javaslatok, iránymutatások:
Mozgó láda csak nagyon indokolt esetben indítható, minimális feltétel, hogy a láda valami konkrét céllal rendelkezzen.
Akár mozgó láda indítóként, akár megtaláló újrarejtőként figyelj, hogy a védett természeti területeken csak a turistautak maximum 10 méteres környezetében rejthető el mozgó láda. A rejtekhely nem lehet meredek vagy sziklás területen.

Magyarországon kívüli rejtés esetén az üdvözlőszöveget az adott ország hivatalos nyelvén is a ládába kell helyezni.

Törekedni kell az alkalmas, de nem feltűnő álcázásra, ám tilos a geoládát elásni, illetve olyan módon elrejteni, amely eleve kizárja a célirányos keresés sikerét.

Döntsd el, hogy az általad bemutatni kívánt helyszínre milyen típusú rejtést a legcélszerűbb készíteni! A játékban hagyományos, virtuális, multi, esemény és mozgó ládákkal találkozhatsz.
Az egyes ládatípusokról a FAQ-ban olvashatsz részletes ismertetőt.

Törekedj a lehető legnagyobb pontosságra, amikor beméred az éppen telepített geoláda koordinátáit. Ez egyszeri próbálkozáskor még nem biztos, hogy sikerülni fog. Többször, több irányból közelíts a GPS-szel a ládához, majd átlagolj. Nagy kiábrándulást jelenthet pontatlanságod annak a majdani keresőnek, aki sikerélmény nélkül kell, hogy hazatérjen!

Győződj meg róla, hogy a geoláda minden kötelező tartozéka a helyén van. Ezek: naplófüzet (logbook), toll(ak) vagy ceruza és tájékoztató szöveg.

Nagyon fontos: ne felejtsd el a füzet első oldalára jól olvashatóan beírni a láda jelszavát! A megtalálás bejelentése (logolás) ugyanis csak jelszóval lehetséges. A jelszó nem tartalmazhat segéd-, és ékezetes karaktereket. (Pontosabban: a jelszó ellenőrző úgyis kovertálja a beírt jelszót az angol abc betűire, ezért felesleges ékezetes jelszót megadni. Szintén törlődnek a szóközök is, valamint nem számít a kis betű - nagy betű különbség sem.) A jelszó minimum 4, legfeljebb 30 karakterből állhat.

A rejtekhely lehetőleg legyen távol a forgalmas pontoktól, útvonalaktól, ösvényektől, így a megtalálók nyugodtabban írogathatnak a naplófüzetbe, és tevékenykedhetnek a láda körül.

Az ajándék(ok) kiválasztásánál tartsd szem előtt, hogy ne tegyél a ládába élelmiszert, illetve egyéb szagos dolgot, ami az erdő állatait arra ingerli, hogy megpróbáljanak a doboz tartamához férni. Kerülj minden illegálisat (kábítószer, fegyver, másolt CD, stb.). Azt se felejtsd el, hogy a geoládát bárki - akár kisgyerek is - megtalálhatja, ezért ne rejts olyasmit, amit te sem adnál gyerek kezébe.

Álcázd jól a ládát, de azért ne tedd megtalálhatatlanná.

Természetvédelmi területen történő rejtésre különleges szabályok vonatkoznak, melyeket a "Védett területeken" oldalon találsz meg.


Miután kiválasztottad új rejtésed helyét (vagy helyeit), el kell készítened a hozzá tartozó leírást (ládaoldalt) is.

  


Az okostelefonon böngésző ládavadászok kedvéért kezdd a ládaleírást a láda és a rejtekhely legfontosabb adataival. Ezek között lehetőleg szerepeljenek a láda méretei, néhány szó a rejtekhelyről (pl. fa odva, sziklarepedés), virtuális rejtés esetén a leolvasandó jelszó helye, multi esetén a publikus pontok jellemzői. (Korábbi nevén ez volt a "WAP-os bevezető, de manapság már WAP-ot senki sem használ.)

Ládádról és az ezzel megjelölt célpontról adj pontos leírást. A pontosság nem az útvonal szájbarágását jelenti, de a keresőnek jól fog jönni egy-két hasznos tanács, esetleg koordináta, ami az útvonal megválasztásában segíti. A leírást egészítsd ki néhány helyi információval, illetve bármilyen egyéb érdekességgel, ami valamilyen szinten kapcsolódik a ládád által megjelölt célponthoz. A ládaoldal kialakításához hasznos tanácsokat olvashatsz a Moderációs alapelvekben. A coord formátummal és a ládaoldal látványosabbá tételéhez szükséges tudnivalókkal (HTML kódok, turistautak jelzései) kapcsolatos információkat ezen oldal végén találod meg.

Pontosan add meg a koordinátát (magassági adatot is) és a jelszót.

Jól gondold meg az általad meghatározott nehézség/terep adatokat! Ez egy igen lényeges információ, ha valaki családdal, kisgyerekkel, nagyival indul keresni. Ugyanez vonatkozik az egyéb tulajdonságok táblázatára is.

Adj tájékoztatást a doboz méretéről és az alakjáról is, mert a keresésénél nem mindegy, hogy egy filmes kapszulát vagy egy 20×20×14 cm-es dobozt keresel.

Az "Úthossz a kiindulóponttól" mező kitöltésével is segítheted egy-egy keresés sikerét, mert másképp tervez a kesser, ha egy parkoló mellett 50 méterre lévő célpontra számít vagy 5 km-es túra vár rá a ládáig.

Törekedj minél több fénykép közzétételére. Ez nagyon sokat segíthet a láda megtalálásban, de akár ládád reklámjaként is felfogható. Ha épp nincs lehetőséged fényképek készítésére, akkor az első megtalálók valamelyikével vedd fel a kapcsolatot, és az általuk készített képekből helyezz el egy párat a láda törzsadatai között.

Lehetőségeidhez mérten igyekezz minél előbb válaszolni a ládáddal kapcsolatban beérkező e-mail-ekre, legyen az akár véleménynyilvánítás, akár segítségkérés!


Miután elkészítetted az új ládádhoz tartozó oldalt, megindul annak moderálási folyamata. Ennek részleteiről a Moderálási alapelveknél olvashatsz. Vedd figyelembe az ott található szabályokat és ajánlásokat, annak érdekében, hogy minél előbb a kereshető ládák közé kerülhessen terved. Tartsd szem előtt, hogy a moderátorok nem az ellenségeid, javaslataikkal téged segítenek. A ládához tartozó Megjegyzés mezőben vagy a moderator@geocaching.hu címen tudsz üzenni a moderátoroknak.

A 2 hónapnál hosszabb ideje beteg geoláda rejtőjét az adminisztrátorok megkeresik a felhasználó adatlapján megadott e-mailre címre küldött levélben a láda sorsának rendezése érdekében. A megkeresést követően 1 hónap áll a rejtő rendelkezésére a láda meggyógyítására. A harmadik hónap letelte után a rejtő ismételten kap egy emlékeztető email-t, hogy rendezze a ládája sorsát. Ha a rejtő nem reagál, illetve nem akarja/tudja rendezni a ládáját az utolsó 1 hónapban sem, akkor a negyedik hónap elteltével a ládája az "adoptálható ládák" felhasználóhoz kerülhet.

Ha egy rejtő bármely okból már nem tudja, vagy nem akarja gondozni a ládáját, lemondhat róla. Lemondási szándékát a geoláda-élet fórumon, vagy az info kukac geocaching hu címen kell jeleznie, de a lemondás megtörténhet az "adoptálható ládák", vagy megbeszélés után bármely más rejtési jogosultsággal rendelkező játékos nevére történő átírással is. Ezt legegyszerűbben a ládaoldal szerkesztési nézetében, a Frissítés gomb feletti bekezdésnél lehet megtenni, az ADD ÁT szövegre kattintva, akár másik felhasználónak, akár az "adoptálható ládák" felhasználónak. Innen 24 óra elteltével bármely - ládarejtésre jogosult - játékos elkérheti a ládát. A 24 óra kivárás lehetőséget biztosít a véletlen átállítás korrigálására.

Ha a ládagazda úgy dönt, hogy véglegesen megszünteti a ládáját, és ennek okát néhány sorban logikusan, tárgyilagosan indokolja (pl. érdektelen már a hely, veszélyessé vált, személyes kötödés, meggyőződés miatt nem szeretné, ha tovább élne), akkor az Egyesület ezt a döntést tiszteletben tartja, a láda örökre megszűnik. Átkerül a Game Over virtuális felhasználóhoz, ahonnan kimozdítani többé nem lehet. A megszüntetés indoklására megfelelő felületet biztosítunk az opció kiválasztása után. A megszűntre állítás jóváhagyását az Elnökség tagja, vagy megbízott személy végzi.

Ha a ládagazda a láda végleges megszüntetésével vélelmezhetően a közösség kárára cselekszik (hirtelen felindulásból, sértődésből, duzzogásból elkövetett ládarombolás), esetleg tevékenységével a szabályok kijátszása a célja, vagy azt nem indokolja megfelelően, az Egyesület fenntartja magának a jogot, hogy a ládát adoptáltassa.

A megszűnt ládák leírása, logjai megmaradnak, a játékosok számára látható a korábbi állapot, csak logolni nem lehet. A láda helye azonban felszabadul, oda bármikor új láda helyezhető el az általános ládarejtési szabályok szerint.

A ládaoldalon csak a láda témájához kapcsolódó szöveg, kép és link jelenhet meg. Az adminisztrátor az ettől eltérő esetben figyelmeztető e-mailt küld, amelyben kérni fogja a kifogásolt tartalom eltávolítását. Amennyiben ez nem történik meg, a kifogásolt tartalom moderálásra kerül. Ha moderálás után a kifogásolt tartalom visszakerül az oldalra, akkor a láda adoptálásra kerül.


Egy példa, hogy mire érdemes figyelni a ládaoldalon a pozitív elbírálás érdekében.

A ládamoderátorok összeállítottak egy bővebb ajánlást, hogy mire érdemes figyelni a ládarejtéskor, amit itt olvashatsz el.


Coord formátum:

Az alábbi xml-tag formátumú megadással koordináták letölthetővé válnak. A nyilvános koordináták a mindenki számára látható leírás mezőbe, a titkosak az adminisztrátor számára látható megjegyzés mezőbe illeszthetők:

1. példa (multiláda-állomás):

<coord lat="N 47° 29,123'" lon="E 19° 02,456'" altitude="123" multi="v" icon="information" description="hány szó van a táblán?">

 • A multiládák pontjait kötelező megadni ebben a formátumban!
 • A multiládák minden ládapontjának ládaikonnal kell megjelennie
 • A multiláda 1. pontját szerepeltetni kell a leírás mezőben is, mert a fejlécben lévő koordináta nem töltődik le.
 • Egy pontot csak egy helyre (vagy a leírás vagy a megjegyzés mezőbe) kell beírni.
 • A multiládák állomásai/pontjai automatikusan sorszámot kapnak az említés sorrendjében.

2. példa (egyéb segédpont):

<coord lat="N 47° 29,123'" lon="E 19° 02,456'" altitude="123" waypoint="parkoló" icon="parkoló" description="itt érdemes megállni">

Az egyes tulajdonságok leírása:

 • lat, lon: koordináta a geocaching.hu-n használatos bármilyen formátumban lásd koordináta-formátumok
 • altitude (vagy alt): magasság méterben, csak szám (m végződés nélkül)
 • multi: ez azt jelenti, hogy a pont a multiláda egyik állomása, értékként a láda típusát kell megadni, ami h és v lehet (h: hagyományos, v: virtuális); régebben volt p:palack típus is, de jelenleg csak virtuális és hagyományos között kell választani (akkor hagyományos, ha fér bele és van is benne logbook; tehát pl. egy pillepalack a következő pont koordinátájával virtuálisnak számít); a multiláda pontjait nem kell elnevezni (sorszámot kapnak a szövegbeli előfordulás sorrendjében), sőt nem is szabad, tehát a 'waypoint' paramétert nem szabad a 'multi' paraméterrel egyszerre megadni!
 • waypoint (vagy wp): ez a ládaleírásban említett egyéb pontok koordinátájának elnevezésére szolgál, ilyen névvel jelenik meg a letöltésekben; a multiláda pontjait nem kell elnevezni (sorszámot kapnak a szövegbeli előfordulás sorrendjében), sőt nem is szabad, tehát a 'waypoint' paramétert nem szabad a 'multi' paraméterrel egyszerre megadni! Javasoljuk, hogy az elnevezések első 6 karakterei legyenek különbözőek, mivel sok GPS csak ennyit tud megjeleníteni. Egyező nevek esetén csak az utoljára feltöltött marad meg.
 • description (vagy desc): ez is belekerül a letöltésekbe, aztán GPS típustól függ, hogy megjelenik-e a készülékben, vagy sem, mindenesetre a letöltött fájlokban jól mutat
 • icon: ilyen jellel fog szerepelni a szövegben és a letöltésekben a koordináta. Lásd az alábbi táblázatot! (A GARMIN GEKO készülékek csak a sötétebb hátterű ikonokat ismerik). Használható az 'icon' oszlop száma, illetve a magyar vagy az angol kifejezés is.
  kép icon angol magyar
  1 Airport Repülőtér
  2 Amusement Park Szórakozó park
  3 Anchor Horgony
  4 Ball Park Szabadidő park
  5 Bank Bank
  6 Bar Bár
  7 Boat Ramp Sója
  8 Bowling Bowling
  9 Bridge Híd
  10 Building Épület
  11 Campground Kemping
  12 Car Szerviz
  13 Car Rental Autókölcsönző
  14 Car Repair Autószerviz
  15 Cemetery Temető
  16 Church Templom
  17 City (Large) Város (nagy)
  18 City (Medium) Város (közepes)
  19 City (Small) Város (kicsi)
  20 Convenience Store Vegyes bolt
  21 Crossing Kereszt(eződés)
  22 Dam Gát
  23 Danger Area Veszélyes terület
  24 Dangerous Area Veszélyes terület
  25 Department Store Bevásárló központ
  26 Drinking Water Ivóvíz
  27 Fast Food Gyorsétterem
  28 Fishing Area Horgász hely
  29 Fitness Center Fitness center
  30 Forest Erdő
  31 Gas Station Benzinkút
  32 Geocache Geocache
  33 Geocache Found Megtalált geocache
  34 Glider Area Vitorlázó reptér
  35 Golf Course Golf pálya
  36 Hotel Hotel
  37 Hunting Area Vadász terület
  38 Information Információ
  39 Live Theater Színház
  40 Man Overboard Ember a vízben
  41 Medical Facility Orvosi rendelő
  42 Mine Bánya
  43 Movie Theater Mozi
  44 Museum Múzeum
  45 Oil Field Olajmező
  46 Parachute Area Ejtőernyős terület
  47 Park Park
  48 Parking Area Parkoló
  49 Pharmacy Gyógyszertár
  50 Picnic Area Pihenő terület
  51 Pizza Pizzéria
  52 Post Office Posta
  53 RV Park RV Park
  54 Residence Otthon
  55 Restaurant Étterem
  56 Restroom Toilette
  57 Scales Léptékek
  58 Scenic Area Látványos terület
  59 School Iskola
  60 Seaplane Base Hidroplán állomás
  61 Shipwreck Hajóroncs
  62 Shopping Center Bevásárló központ
  63 Short Tower Alacsony torony
  64 Shower Fürdő
  65 Skiing Area Síközpont
  66 Stadium Stadion
  67 Summit Hegycsúcs
  68 Swimming Area Uszoda
  69 Tall Tower Magas torony
  70 Telephone Telefon
  71 Toll Booth Útdíj fizető hely
  72 Trail Head Ösvény kezdete
  73 Truck Stop Kamion parkoló
  74 Tunnel Csatorna/Alagút
  75 Ultralight Area Ultralight Area
  76 Waypoint Útpont
  77 Zoo Állatkert


Turistajelzések beszúrása:

Kék sáv <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/k.gif" alt="Kék sáv" border=1>
Kék háromszög <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/k3.gif" alt="Kék háromszög" border=1>
Kék négyszög <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/k4.gif" alt="Kék négyszög" border=1>
Kék barlang <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/kbar.gif" alt="Kék barlang" border=1>
Kék ferde sáv <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/kferde.gif" alt="Kék ferde sáv" border=1>
Kék teli kör <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/kkteli.bmp" alt="Kék kör" border=1>
Kék körtúra <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/kkort.gif" alt="Kék körtúra" border=1>
Kék kerékpár <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/kkpar.gif" alt="Kék kerékpár" border=1>
Kék rom <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/krom.gif" alt="Kék rom" border=1>
Kék kereszt <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/kk.gif" alt="Kék kereszt" border=1>
Kék X <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/kx.gif" alt="Kék X" border=1>
Kék T <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/kt.gif" alt="Kék T" border=1>
Kék M <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/km.gif" alt="Kék M" border=1>
Kék sárkány <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/ksark.gif" alt="Kék sárkány">
Kék tölgylevél <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/ktolgy.gif" alt="Kék tölgylevél" border=1>
Kék függőleges sáv <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/kf.gif" alt="Kék függőleges sáv" border=1>

Piros sáv <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/p.gif" alt="Piros sáv" border=1>
Piros háromszög <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/p3.gif" alt="Piros háromszög" border=1>
Piros négyszög <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/p4.gif" alt="Piros négyszög" border=1>
Piros barlang <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/pbar.gif" alt="Piros barlang" border=1>
Piros ferde sáv <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/pferde.gif" alt="Piros ferde sáv" border=1>
Piros teli kör <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/pkteli.bmp" alt="Piros kör" border=1>
Piros körtúra <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/pkort.gif" alt="Piros körtúra" border=1>
Piros kerékpár <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/pkpar.gif" alt="Piros kerékpár" border=1>
Piros rom <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/prom.gif" alt="Piros rom" border=1>
Piros kereszt <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/pk.gif" alt="Piros kereszt" border=1>
Piros X <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/px.gif" alt="Piros X" border=1>
Piros T <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/pt.gif" alt="Piros T" border=1>
Piros M <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/pm.gif" alt="Piros M" border=1>
Piros sárkány <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/psark.gif" alt="Piros sárkány">
Piros tölgylevél <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/ptolgy.gif" alt="Piros tölgylevél" border=1>
Piros függőleges sáv <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/pf.bmp" alt="Piros függőleges sáv" border=1>

Sárga sáv <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/s.gif" alt="Sárga sáv" border=1>
Sárga háromszög <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/s3.gif" alt="Sárga háromszög" border=1>
Sárga négyszög <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/s4.gif" alt="Sárga négyszög" border=1>
Sárga barlang <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/sbar.gif" alt="Sárga barlang" border=1>
Sárga ferde sáv <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/sferde.gif" alt="Sárga ferde sáv" border=1>
Sárga teli kör <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/skteli.bmp" alt="Sárga kör" border=1>
Sárga körtúra <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/skort.gif" alt="Sárga körtúra" border=1>
Sárga kerékpár <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/skpar.gif" alt="Sárga kerékpár" border=1>
Sárga rom <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/srom.gif" alt="Sárga rom" border=1>
Sárga kereszt <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/sk.gif" alt="Sárga kereszt" border=1>
Sárga X <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/sx.gif" alt="Sárga X" border=1>
Sárga T <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/st.gif" alt="Sárga T" border=1>
Sárga M <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/sm.gif" alt="Sárga M" border=1>
Sárga sárkány <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/ssark.gif" alt="Sárga sárkány">
Sárga tölgylevél <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/stolgy.gif" alt="Sárga tölgylevél" border=1>
Sárga dupla kör <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/skdupla.bmp" alt="Sárga dupla kör" border=1>
Sárga függőleges sáv <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/sf.gif" alt="Sárga függőleges sáv" border=1>

Zöld sáv <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/z.gif" alt="Zöld sáv" border=1>
Zöld háromszög <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/z3.gif" alt="Zöld háromszög" border=1>
Zöld négyszög <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/z4.gif" alt="Zöld négyszög" border=1>
Zöld barlang <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/zbar.gif" alt="Zöld barlang" border=1>
Zöld ferde sáv <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/zferde.gif" alt="Zöld ferde sáv" border=1>
Zöld teli kör <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/zkteli.bmp" alt="Zöld kör" border=1>
Zöld körtúra <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/zkort.gif" alt="Zöld körtúra" border=1>
Zöld kerékpár <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/zkpar.gif" alt="Zöld kerékpár" border=1>
Zöld rom <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/zrom.gif" alt="Zöld rom" border=1>
Zöld kereszt <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/zk.gif" alt="Zöld kereszt" border=1>
Zöld X <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/zx.gif" alt="Zöld X" border=1>
Zöld T <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/zt.gif" alt="Zöld T" border=1>
Zöld M <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/zm.gif" alt="Zöld M" border=1>
Zöld sárkány <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/zsark.gif" alt="Zöld sárkány">
Zöld tölgylevél <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/ztolgy.gif" alt="Zöld tölgylevél" border=1>
Zöld függőleges áv <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/zf.gif" alt="Zöld függőleges sáv" border=1>

Fehér kereszt <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/ffk.gif" alt="Fehér kereszt" border=1>
Fehér kereszt <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/fszk.gif" alt="Fehér kereszt" border=1>

Mária út <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/mut.gif" alt="Mária út" border=1>
HTML formázás:

A következő HTML-tagek használhatók: a, b, i, u, div, span, hr, img, font.

A legfontosabbak jelentése, használata:

<a href="http://ide_mutat_a_link.hu"> Ez a szöveg jelenik meg</a>
<b>vastagított szöveg</b>
<i>dőlt szöveg</i>
<u>aláhúzott szöveg</u>

Bővebb HTML tudományokat sokfelé lehet találni a neten, használd a Google-t!


Üdvözlő szövegek különböző nyelveken:

hagyományos magyar PDF / DOC
hagyományos angol PDF / DOC
rövid magyar, kisméretű (éppen belefér hajtogatás nélkül a népszerű, négycsatos pattintós, Tesco-s, kb. 8x13x6-os, ~4 dl-es dobozba) PDF / DOC / DOCX
az előző lap "testvére", logós hátlapot tudsz nyomtatni, ha nyomtatás után fordítva visszateszed a nyomtatóba az előző lapot DOCX
további letölthető üdvözlő szövegek Strombustól elsősorban laminálásra, tehát nyomtatás után ki kell vágni, félbehajtani és kellő oldaltávolságot hagyva 2 oldalasan laminálni
    - hosszúkás, 4 fülű, ~4 dl-es ládába logóval PDF
    - ~1l-es ládába logóval PDF
    - nagyméretű ládába logóval PDF
    - miniatűr ládába és petlingbe PDF
bocsi cetli logóval PDF
vagy ha mindent egyben akarsz látni, akkor kattints ide!
egyéb: Geocaching logó nagy méretben, ha valami egyebet akarsz kreatívkodni

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu