geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
4561. Júlia a sorok között (GCJUSK)

Gesztenyesor - a nyári zöld alagút

Gesztenyesor - a nyári zöld alagút

Fenyves-allé - feketefenyők díszsorfala

Fenyves-allé - feketefenyők díszsorfala

Júlia szülőháza a fasorok között

Júlia szülőháza a fasorok között

Júlia emléke a verssorok között

Júlia emléke a verssorok között

Júlia

Júlia

Kijutott neki

Kijutott neki

Táblák, koszorúk

Táblák, koszorúk

Szendrey-telepről Fenékpuszta felé

Szendrey-telepről Fenékpuszta felé

Perspektíva

Perspektíva

Zöld út

Zöld út

A Fenyves-allé a gesztenyesorról

A Fenyves-allé a gesztenyesorról

Fények a gesztenyesoron

Fények a gesztenyesoron
Szélesség N 46° 44,893'
Hosszúság E 17° 13,643'
Magasság: 130 m
Megye/ország: Zala
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2019.06.10 16:00
Megjelenés időpontja: 2019.07.08 07:14
Utolsó lényeges változás: 2019.07.08 07:14
Utolsó változás: 2020.04.05 13:22
Rejtés típusa: Multi geoláda (3H)
Elrejtők: LI
Felhasználó: laszloistvan
Nehézség / Terep: 2.0 / 3.0
Úthossz a kiindulóponttól: 5000 m
Megtalálások száma: 115 + 3 egyéb
Megtalálások gyakorisága: 2.4 megtalálás hetente


Három állomásos multiláda:
1. Szendrey Júlia szülőházánál kapszula a szobor mögötti fal tövénél, borostyán alatt.
2. Hagyományos doboz a Fenyves-allé közepe táján - egyik fájának tövénél.
3. Kapszula a gesztenyesor egyik fáján, fent (autóval a leágazó útra fordulva biztonságosan leállhatsz).

A ládába TravelBug nem helyezhető.

Petőfi Júliája híres versek és irodalomtörténeti művek sorai, fények és árnyékok között bújkál - ahogy szülőháza is Keszthely déli határában történelmi fasorok napos-árnyékos fényjátékában. A multiláda Szendrey Júlia szülőházához hív, miközben megmutatja Keszthely két emblematikus fasorát is: a vadgesztenye-sort és a Fenyves-allét.

Ládasor és megközelítés

Három állomást kell felkeresni, majd a talált jelszó-részleteket egymás után írni:
1. Szendrey-telep, Szendrey Júlia szülőháza  N 46° 44,893' E 17° 13,643' 130 m [GCJUSK-1]
2. Fenyves-allé  N 46° 44,039' E 17° 13,861' 120 m [GCJUSK-2]
3. Gesztenyesor  N 46° 44,109' E 17° 14,410' 110 m [GCJUSK-3]

Az állomások bejárási sorrendje kötetlen - a megadott sorrend a város felől indított gyalogos vagy kerékpáros körtúra melletti ajánlás. Autós (földút használatát kerülő) megközelítéssel két külön blokkban (két parkolással) gondolkodhatunk: egyik maga a Szendrey-major, majd a másik blokk a 3-2. állomások - dél felől érkezvén akár utóbbival kezdve. Ha egyéb okokból is a Fenyves-allé Zöld sáv jelzésén túrázunk (gyalog vagy biciklivel), akkor viszont épp az 1-2. állomásokat érintjük automatikusan, a 3. jelent kitérőt (ld. a térképet). További részletek alább.

A Szendrey-emlékszoba udvarára a kiskapun nyugodtan be lehet lépni, maga a kapszula az udvaron szabadon hozzáférhető. Az emlékszoba látogatható is, de rendszeres nyitvatartása nincs - ha meg akarod nézni, az előzetes egyeztetést igényel. Fenntartója a keszthelyi Georgikon Kar, látogatáshoz a kapcsolattartó Dr. Lukács Gábort lehet keresni (ő tud a rejtésről is): 30/9607460, lg[kukac]georgikon[pont]hu. Gábor készséges, de emellett nagyon elfoglalt is - nem fogja megbánni, akinek sikerül megszervezni a találkozót, viszont tényleg mindenképp előzetes egyeztetés szükséges.

Az állomások pozícionálása és sorrendje a körré zárhatóságot és a fasorokon való haladás ösztönzését célozza (bő 5 km körtúra), de a körülményektől (közlekedési eszköz, évszak, időjárás, bevállalósság) függően nem kell mindenáron ehhez ragaszkodni - óvatosabb autósoknak utcai autóval a Fenyves-allé lehet problémás a földút aktuális állapotától függően, gyalog vagy kerékpárral pedig (főleg nyáron) a gesztenyesor intenzív autóforgalma.

Az optimális megoldás a (földútra is alkalmas) kerékpár - akár autóról leemelve pl. Szendrey-telepen, akár eleve a balatoni bringakörúton érkezve és arról letérve a ládákhoz. A gesztenyesor esszenciájával a 3. állomásnál mindenképpen találkozunk, de kerékpáron vagy gyalog (főleg nyáron) inkább ne a gesztenyesor forgalmas főútját, hanem a közeli párhuzamos kerékpárutat használjuk ezen a szakaszon (vagy persze vissza is fordulhatunk). (A 3. állomástól kb. 100 m-re északra eső, keleti irányba leágazó, autókkal is használatos földút jó átkötés a kerékpárúthoz.)

Autóval a szélső (1., 3.) állomások simán, aszfalton elérhetők, a 2. állomás pedig (részben) földúton bármelyiktől. A parkolás az 1. állomásnál Szendrey-telepen ( N 46° 44,888' E 17° 13,635' [GCJUSK+Szendrey-major parkoló]) vagy a 3. állomásnál (nem a forgalmas főúton, hanem a nyugatra induló leágazáson pár méterre:  N 46° 44,103' E 17° 14,395' [GCJUSK+gesztenyesor parkoló]) sima. Aki adott helyzetben egyáltalán nem akar a Fenyves-allé földútjával küzdeni, és kevesebb (szerencsés esetben akár nulla) gyaloglással akarja megúszni, az a 2. állomást inkább a 3. állomás felől közelítse - összesen is csak 700 m a távolság köztük, de még ez is részben vagy egészben (akár óvatosabb sofőrök számára is) leküzdhető átlagos utcai autóval (fokozatosan romló minőségű aszfalt, majd viszonylag megbízható földút). Ekkor a fenyősoron való haladás az élményből kimarad, de a 2. pontról így is szép rátekintést kapunk.

Júlia

Szendrey Júlia - "a" költőfeleség, a felvilágosult, okos, tehetséges és nyitott lányból lett múzsa, a közvélemény által utóbb ellentmondásosan - gyakran hűtlennek - megítélt fiatal özvegy, akinek híres férje fényéből és árnyékából is jutott. A nevét az irodalomtörténetbe örökre beíró közös története Petőfivel összesen sem tartott három évig: 1846. szeptemberében ismerkedtek meg, egy év múlva összeházasodtak, arra két évre pedig (Petőfi azóta sem teljesen tisztázott körülmények közti eltűnésével) már magára is maradt a még akkor is csak mindössze 20 éves fiatal anya. Viszont ez a rövid három év elég volt a híres szerelmes versekhez, 1848. szimbólummá, Petőfi legendává válásához, fiuk (napra pontosan a forradalom után 9 hónappal való) megszületéséhez - ez idő alatt minden történés közepén vagy hátterében ott áll Júlia alakja. Petőfi történetében ő is, nagyon is benne van - személyüket és kapcsolatukat (majd Júlia további életét) pedig a kor körülményeihez mérten olyan figyelem kísérte, hogy mai szóhasználattal akár a hazai irodalomtörténet első celeb-párjának is tekinthetjük őket.
Egy évig kétségbeesetten és aktívan próbálkozott férje felkutatásával, aminek operatív nehézségein a finoman szólva érzékeny politikai helyzet sem könnyített (pl. amikor Törökországba akart kiutazni magyar emigránsokhoz). Természetes és érthető, hogy támaszra, segítségre volt szüksége, és hogy a szép, okos, fiatal és híres özvegynek komoly pozíciójú férfiak segítettek szívesen (akár még a politikai ellenoldalról is). Miközben a remény Petőfi élve előkerülésére egyre fogyott, e közeledések lehetőségei és nyomása alatt (talán épp egy részük előli menekülésképpen) végül (napra pontosan egy évvel azután, hogy Petőfit utoljára látta) férjhez ment Horvát Árpád történész egyetemi tanárhoz. Családi élete itt teljesedett ki: még négy gyermeket szült, de a Petőfivel megélt nagy szerelem már nem tért vissza életébe - férjétől később válni akart, és halála előtt, már betegen külön is költözött. Közben bánata mellett még a közvélemény és a baráti kör rosszallásával is szembe kellett néznie, miközben racionálisan nézve nemigen tett semmi olyat, amivel erre rászolgált volna. Talán az is inkább a körülmények természetes következménye, mint az ő személyes hibája, hogy első fiával, a nagyszülők, a nevelőapa, a gyám nagybácsi ("István öcsém") között kallódó, a híres apa szellemi örökségének terhe alatt törvényszerűen problémás gyerekké váló, később renitens módon vándorszínésznek álló(!) Petőfi Zoltánnal eltávolodtak egymástól. Még fiatal asszonyként, 39 évesen halt meg, méhrákban - nem sokkal később gyenge egészségű Zoltán fia is követte, akivel közös sírban nyugszanak. Az emlékezettel és talán saját érzéseivel is összhangban sírfelirata Petőfi feleségeként jegyzi.
A történelmi távlat később rehabilitálta megítélését, és a feleség szerepén túl kora eredeti és karakteres nőalakjaként, önálló irodalmi alkotóként is értékelni kezdte.

Újmajortól Szendrey-majorig

Ez a regényes életút kezdődött 1828. végén a Festetics-uradalom keszthelyi Újmajorjában. Júlia édesapja, az aszalói születésű Szendrey Ignác évekkel korábban tanulmányai kedvéért érkezik a keszthelyi Georgikonra, majd munkába is áll. Júlia születésekor már a Festetics-birtok fiatal gazdatisztje - maga ugyan eredendően nem vagyonos ember, de innentől évtizedekig főúri családok holdudvarában élő, jól megbecsült és megfizetett, vezető beosztású szakember, említésre méltó szaktudással, szaklapi publikációkkal, tudományos eredményekkel. Ez az egzisztencia kezdettől segíti, jellemzi és meghatározza Júlia útját, noha személyének kiteljesedése már nem Keszthelyhez köti - 1830. körül a család a még totyogó kisgyermek Júliával Nagymágocsra, később pedig az erdélyi Erdődre költözik, ahol édesapja hasonló tisztségben működik a Károlyi családnál. A megbecsült gazdatiszt kezdettől főúri birtokokon felnövő, egyébként is sokoldalúan tehetséges leánya jó neveltetést és lehetőségeket kap: nyelveket beszél, zongorázik, olvas, elit körökben forog - sokoldalú, művelt, tájékozott, művészi hajlamokkal és tehetséggel is megáldott, kissé különc, vonzó, izgalmas fiatal nő, mire Petőfivel Nagykárolyban találkozik. Az apa bár nem lelkesedik a renitens költőért, a kitagadásról szóló legendák nem igazak - valójában (összes gyermekét túlélve) leánya haláláig mellette áll, lelkileg és anyagilag is támogatva őt.
Az apa karrierjének itteni indulása okán a keszthelyi évek meghatározóak a család életútján, de a továbbiakban nemigen találni élő kapcsolatot a várossal - Júlia egy 1856. évi látogatását is (érthetően) inkább egy kívülálló szavaival írja le naplójában.

A keszthelyi gyökerek emlékét viszont azóta is őrzi a máig mezőgazdasági telepként működő, híressé vált szülötte nyomán egyetemi kezdeményezésre 1973-tól Szendrey-telepnek, 2016. óta Szendrey-majornak nevezett egykori Újmajor - benne az eredeti szülőházban berendezett emlékszobával. Az 1790-ben emelt épület konkrétan a Fenyves-allé útja mentén áll, melynek a majoron belüli szakaszát történetesen vadgesztenyék szegélyezik - így itt épp nevezetes fasoraink fajtái is találkoznak.

Ezúton is köszönöm Dr. Lukács Gábornak, a Georgikon Kar részéről az emlékszoba gondozójának készségét és segítségét, aki a kicsiny kiállítást nagy szívvel és felkészültséggel, sok érdekes történettel tölti meg.

Gesztenyesor

Az ország egyik leghosszabb és legszebb közúti fasora, mely a Keszthelyre délről érkező utazót köszönti, az arra távozót pedig búcsúztatja - közel 3 km hosszban díszsorfalat álló, mintegy 2x300 darab, átlagosan közel méteres törzsátmérőjű és 15 m magasságú vadgesztenyefával (Aesculus). Leglátványosabb az egy-két enyhe töréstől eltekintve (így is hosszú szakaszonként) egyenes, szinte zárt alagutat képező városon kívüli szakasza, de északi vége szakadozottabb városi fasorként a Balatoni Múzeumot is eléri. Még télen is impozáns, tavasszal gyertya-szerű virágdíszeit, nyáron szinte zárt hűs-zöld alagútját élvezhetjük, ősszel pedig pazar színei és az autón koppanó zöld-barna bombái izgalmasak.
Azt mondják, a fákat unokáinknak ültetjük - ezek a fasorok a késői Festetics-éra legszebb örökségei közé tartoznak, melyeket generációk óta őriztek számunkra és nekünk is tovább kell adni - gondozással, a fák folyamatos cseréjével.

Fenyves-allé

Mivel közút nem fut rajta (a Zöld sáv jelzés viszont igen), inkább oldalnézetből ismert a gesztenyesorral párhuzamosan, attól pár száz méterre futó, más jellegű és hangulatú, de hasonlóan impozáns fasor: a feketefenyőkből (Pinus nigra) álló, sajátos elnevezésű "Fenyves-allé" - az "allée" francia szó nyomán a fákkal szegélyezett, hosszú egyenes kocsiutakra ill. erdőművelési vágatokra használatos kifejezéssel, leginkább "állé"-nak ejtve.
Míg a gesztenyesor maga a városon is áthaladó 71-es főút, a Fenyves-allé egy burkolatlan, szinte nyílegyenes gazdasági kocsiút az enyhén kiemelkedő gerincen: a kastély parkjától Szendrey-telep érintésével a Fenékpusztai majorig. A fenyősor a párhuzamos gesztenyesorhoz képest délre és északra is túlnyúlik - zavartalanul halad a földek között bő 6 km hosszban, közel ugyancsak 2x300 fával. 1880-ban telepíttette Mary Hamilton egykori monacói hercegnéből lett Festetics-hercegné, aki a Szépkilátó ugyanilyen fenyőit is ültette.

Ládatörténet

A GCKESZ multiládám első változata a gesztenyesoron indult, de mivel távolságban és koncepcióban is kissé kilógott a városi sétából, később ez az állomás kikerült belőle - részint már akkor arra gondolva, hogy ez a látványosság egyszer talán külön ládát is kaphat. Aztán a sok évnyi halogatás alatt lassan új, kiterjesztett koncepció érlelődött a Fenyves-alléval és Szendrey-teleppel kiegészítve.
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (43 db): környezet: 4.59 rejtés: 4.37 web: 4.72 átlag: 4.56

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Zugi 2020.06.02 17:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.81
Pünkösdi hétvégén folytattam a Balaton környéki ládák levadászását. Hazafelé egy kis hévízi csobbanás után ezt vettem célba. Sokat bicajoztam már a közelben tókerülések alkalmaival, így a gyönyörű gesztenye és fenyves fasorokat már korábban is megcsodáltam. A láda szépségét is a fasorok adták. Vannak részei ami olaszországi, mediterrán tájra emlékeztet általuk. Mintha a Via Appia mentén haladnánk. Maga Szendrey Júlia szülőháza és környezete viszont sajnos elég lepukkant.

IMG_20200602_173731_resize_2IMG_20200602_173826_resize_2
IMG_20200602_174148_resize_2IMG_20200602_174921_resize_2
IMG_20200602_174928_resize_2IMG_20200602_175159_resize_2
IMG_20200602_175516_resize_2IMG_20200602_175524_resize_2
IMG_20200602_175538_resize_2IMG_20200602_175542_resize_2
tankap 2020.06.02 13:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

GARRI85 2020.05.30 17:33 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Brigi&Kristóf :) [Geoládák v3.4.0]

Barnamac 2020.05.30 15:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.0]

Mikulás 2020.05.30 13:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.68
Egy másfél napos, csodás rábai vizitúra után hazafelé tartva - melynek részleteit hamarosan a blogomon tudjátok elolvasni - megálltam pár geoláda miatt. Ezt a kis multit már kerülgettem tavaly is :-) de anno elnapoltam. Szerintem egyébként egy balatoni bringás kör tipikus állomásai lehetnének, de most nem vártam arra, hamár a közelben jártam, felkerestem. Az emlékházzal kezdtem. Ott egy idős hölggyel beszélgettem, aki ránézésre nyolcvanon felül volt és ott született, de az átkosban nem tudtak arról, hogy ennek a háznak kötődése volt Szendrey Júliához, jóval később alakították emlékházzá. Annak előtte a ház elég sok funkciót betöltött (tipikusan, ahogy komcsiéknál az lenni szokott...). A másik két pont ismerős volt, de mindkét fasort nagyon szeretem, a platánokat is meg a fenyőket is. A rejtések rendben vannak. Köszönöm!

Mikulás

IMG_4139IMG_4140
IMG_4141IMG_4145
IMG_4146IMG_4148
KJ & GM 2020.05.30 09:20 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

J11_0447J11_0452
J11_0457 
szaatt 2020.05.27 10:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.0]

Gyeta 2020.05.24 14:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

Pantya 2020.05.23 13:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

gabor03 2020.05.23 13:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

bagolyvera 2020.05.17 23:59 - Megtaláltam
Ignis9cel megtaláltuk, köszi!

Ignis9 2020.05.17 10:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.93
Bagolyverával közösen, köszönjük! :) Tetszett! :)

DSCN3851DSCN3855
DSCN3861 
Mathau 2020.04.30 08:01 - Megtaláltam
"Ez piszok jó, Egon!" [Geoládák v3.3.2]

Szabó família 2020.04.27 14:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.7]

povyagi 2020.04.25 16:35 - Megtaláltam
Hurrá, megvan! \o/ [g:hu 1.6.7]

ifilevente 2020.04.16 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Köszönjük!

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2020.05.16 18:45]

laszloistvan 2020.04.04 19:00 - Egyéb
Mint utóbbi játékos megtalálása és a vele való konzultáció nyomán kiderült, az állomások ha nem is kifogástalan, de működő állapotban mind megvoltak. Viszont mivel addigra már nagyjából el voltam szánva, és amúgy is hiányzott egy kis kerekezés a karanténos tavaszban, kitekertem egy karbantartásra - kicseréltem a megfáradt ill. ideiglenes jelszóhordozókat.

zenithfromthetatra 2020.04.03 14:12 - Megtaláltam
Megtaláltuk mind a hármat, az első volt a legcselesebben elrejtve! Sok jelszóval próbálkoztunk,de sajnos egyik sem volt megfelelő :( Kérem fogadja el, nagyon jó kör volt és már rengetegszer jártunk erre ,viszont így sokkal izgalmasabb volt!

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2020.04.04 17:36]

92220376_147080920058347_2460686901040906240_n92477787_245720293143205_2038905105230594048_n
92299820_2520339628280257_2719664220579823616_n 
juhturo 2020.03.08 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.55
Az első ponton nem találtuk meg a mikrót, a harmadikon nem volt semmi a ládikóban. Telefonos egyeztetés után (bocs, vasárnap egykor ...) megkaptuk a jelszórészleteket, de valamit elírhattam, mert továbbra sem megy. Mindenesetre a harmadik helyre tettünk egy pót cetlit.

Az idő szeles volt, de azért jót sétáltunk.

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2020.03.14 07:43]

IMG_2173IMG_2174
IMG_2175 
Gábor66 2020.03.08 13:15 - Megtaláltam
Kerestük, de csak a 2-es ponton találtuk meg a ládát. Képeket készítettünk, kérlek fogadd el! [Geoládák v3.3.2]

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2020.03.08 18:22]

kivancsifancsi 2020.03.08 13:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
Már nagyon régen szemeztem ezzel a fasorral, számtalanszor elautóztam mellette, de soha nem értettem, hogy miért nem kerül egy ennyire látványos helyre geoláda. Mindenképpen hiánypótló rejtés. Hévízi fürdőzés után nagyobb baráti társaságban jártuk végig a multi pontjait. Két pontot megtaláltunk, de az egyikben nem volt jelszó. Kérném a rejtőt, hogy fogadja el a megtalálásunk.

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2020.04.04 17:35]

lelcache 2020.03.08 13:10 - Megtaláltam
Hévízi fürdőzés után baráti társaságban jöttünk ide jó sokan. Sajnos a háznál a ládát nem találtuk meg. A fasorok kereszteződésében a ládát rendben megtaláltuk. Szép ez a fenyősor. A harmadik pont a gesztenyesornál ugyan a pet palack megvan a faágra függesztve, de nincs benne semmi. Teljesen üres. Így a jelszóból sajnos csak a közepe van meg.

lelcache

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2020.04.04 17:34]

aceespepee 2020.02.22 23:59 - Megtaláltam
Zsotyka és Zsozso94 társaságában megtalálva :)

geogirl:) 2020.02.22 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.33
Megleltem.

Zsotyka 2020.02.22 11:02 - Megtaláltam
Megtaláltam,köszönöm a lehetőséget. :) Aceespepeevel és Zsozso94 közösen [Kesser 2.5.0]

Zsozso94 2020.02.22 09:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Megtaláltam aceespepee és Zsotyka társaságában! :) Köszönöm a lehetőséget!

GesztenyesorGesztenyesor
Szendrey JúliaSzendrey emlékszoba
Hörcsög 2020.02.16 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.05
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]
Mai napi penzum első találata, összességében tetszett!

griffs 2020.02.15 23:59 - Megtaláltam
Gábor75 kessertárssal futottam össze váratlanul, Keszthelyen. Ő hívta fel a figyelmemet, a viszonylag új multira. Mivel a 144 km-es bringatúrám befutója már mindenképpen sötétre volt várható és a multi pontjai nem jelentettek nagy kitérőt, így belefért.
A rejtések kicsit lehetnének kreatívabban, ráadásul kettő messziről virít.
Valamit elbénáztam a hosszú, de értelmes jelszónál. Hamarosan megoldom.
Megoldva, 1 betű mínuszom volt :)

aicon 2020.02.15 15:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.6]

nagyutazo 2020.02.15 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük :)

Gábor75 2020.02.15 12:26 - Megtaláltam
Hévízi munka után jöttem el ide. A fasorokat már régóta nézegettem. Szép ez a fenyősor. Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

V_Gabor 2020.02.14 11:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.46
A fasort már többször megnéztük a műútról. Szép.
Az emlékház igen környéke kicsit sorsahagyottnak tűnt.

Köszönöm!
[Geoládák v3.3.2]

2020-02-14 10.49.37R2020-02-14 10.51.57R
2020-02-14 10.53.47R2020-02-14 10.59.03R
2020-02-14 11.07.10R2020-02-14 11.07.43R
2020-02-14 11.08.03R2020-02-14 11.08.06R
hinia lux 2020.02.09 14:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]
Hévizi kenutúrázás után megkerestük.
Nagyon látványos és szép a Fenyves-allé és a Gesztenyesor is, ez a két ember által telepített természeti érték egymás mellett.
Remélem még sokáig megmarad, és őrizni fogja az utókor is ezeket a csodás fákat.

EvezésGesztenyesor
Fenyves-alléJúlia télen
segoy 2020.02.03 11:45 - Megtaláltam
!

Monaa92 2020.01.18 11:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Lazlo86 2020.01.18 11:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.98
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

waneqr 2020.01.11 11:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

tabletta 2020.01.05 11:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

dsnine 2019.12.31 14:28 - Megtaláltam
Megtaláltuk. [Geoládák v3.1.2]

pliptai 2019.12.29 14:40 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!

kectam 2019.12.29 09:30 - Megtaláltam
Héviz-pataki kenutúra Molkával, LionDaddyékkel és Pliptaival. Szokásos fergeteges hangulat és ismételt izomláz a sok nevetéstől.
Még túra előtt kerestük fel.
Köszönjük a rejtést.

12
34
molka 2019.12.29 09:30 - Megtaláltam
Köszi!

LionDaddy 2019.12.29 09:30 - Megtaláltam
Hévíz-patak kenutúrára jöttünk Molkával, Kectammal és Pliptaival és családtagokkal. Ez a láda még a túra előtt belefért az időnkbe.

Köszi a rejtést!

20191229_09312520191229_093141
20191229_09315020191229_093200
20191229_09325920191229_093314
20191229_11292420191229_115312
lepke 2019.12.28 10:23 - Megtaláltam
Majdnem Szendrey Júlia születésnapján sikerült megtalálnom a ládát. Irgalmatlan (ellen)szélben haladtam, majd' elvitt, így nem sokat időztem egyik helyszínen sem. A szobor az évszakra való tekintettel le volt takarva, és a házikó sem tartogatott sok látnivalót, mivel nem voltam benne biztos, hogy jövök, ezért nem telefonáltam, hogy nyissák ki az emlékszobát.
Bő 11 km-es lett a megtett út, amelynek túlzás lenne azt állítani, hogy élveztem minden pillanatát, különösen a gesztenyefasoron, azaz az országúton való gyaloglás merített ki.
Öregmedve Keszthelyen várt biztonságos, szélvédett helyen.
László Istvánnak kvízkérdés (de tilos kiguglizni!) - tudniillik István a kvízben is játékostársunk):melyik francia írónő volt a példaképe Júliának?

DSCN1190DSCN1189
DSCN1188DSCN1191
tfmb 2019.12.26 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.67
Köszi a rejtést!

Attca 2019.12.26 12:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Mgota 2019.12.26 12:00 - Megtaláltam
Boldog Karácsonyt!

kiviki 2019.12.18 14:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.48
Megvan

csg69 2019.12.18 12:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.39
Megvan :)

Hamish 2019.11.30 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Köszönöm a rejtést

kaldigeza 2019.11.30 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Nagyon szeles időben találtuk meg, egy gyönyörű kislánnyal! Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

MaFe örs 2019.11.02 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Skali&Margó 2019.11.01 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.14
OK!

Jevica és Gyuszi 2019.10.27 15:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1g]

kupec 2019.10.25 14:36 - Megtaláltam
Mindkét fasort jól ismerem, korábban Tapolcán élve sokszor jártam erre. A Szendrey-telep új volt, üldögéltem picit az emlékház előtti kicsi parkban.

Mona23 2019.10.25 09:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Feri0705 2019.10.20 10:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Bala1 2019.10.18 17:10 - Megtaláltam
Bicajjal Gyenesről. Nagyon tetszett, annyira hangulatos volt végigtekerni a fenyves soron. Gyönyörű idő, csodálatos környezet és jó kis rejtés. Tuti lefutom ezt a kört még egyszer. Köszi az élményt!

rakoskato 2019.10.15 18:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.26
A fenyősor északi végétől közelítve kerékpárral.Köszönöm.

Patics 2019.10.12 12:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Zergi 2019.10.12 11:15 - Megtaláltam
Fogtam!

IMG_2966IMG_2969
IMG_2970IMG_2971
IMG_2972IMG_2973
IMG_2974IMG_2975
IMG_2976IMG_2977
IMG_2978IMG_2980
IMG_2981 
emiGrant 2019.10.07 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.32
Mi 3-2-1 sorrendben látogatrtuk meg ezt a ládát. A gesztenyesort már többször láttam, de a Fenyves-allé újdonság volt. Csodás és nagyon hosszú az a sok szép fenyőfa, nagyon tetszett. A láda kicsit feltűnő, nincs nagyon jól takarva. Talán nem járnak olyan sokan errefelé, hogy észrevegyék. A harmadik rejtés majdnem kifogott rajtam. Végúl Roy vette észre, hogy hol van. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-9-10
HZsoti 2019.10.06 15:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.25
Kellemes kutyás séta, köszi a rejtést

BandeeKiss 2019.09.29 18:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

dabcsi 2019.09.29 09:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Soma00 2019.09.28 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.78
Köszönöm a rejtést!

Rudi Team 2019.09.25 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

IMG_20190926_122920 
VP 2019.09.22 06:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.63
Hajnali pirkadatkor régről ismert helyeken.
Ábrahámhegyi szüret után zalai és somogyi csavargás.

anettx 2019.09.11 14:08 - Megtaláltam
TFTC! [Geoládák v2.2.5]
Zalai dimbes-dombos tájakon kirándulgatás 2.0

Összességében örülök, hogy itt jártam, ámbár ez inkább 3 POI pont egy multiba összerakva.
Látszik, hogy a ládaoldalban és a jelszóképzésben van munka és ötlet.
Az 1. és 2. pontoknál a földre dobott hányaveti rejtések helyett ütősebb és/vagy jobban álcázott megoldásra valamiért már nem jutott energia.

Schlégl 2019.09.05 15:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

nmárti 2019.09.01 14:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.51
Köszi a rejtést, részletek később.

Cseber 2019.09.01 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltam Ágival!

csbagi 2019.09.01 13:30 - Megtaláltam
Balatoni hétvége befejezéseként megkerestünk két ládát Istvánnal.

20190901_13245720190901_133357
20190901_13341620190901_134616
20190901_135148 
viad 2019.09.01 10:23 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

benist 2019.08.30 11:50 - Megtaláltam
Balatonkeresztúr felöl fordított sorrendben. A legnagyobb problémát a forgalmas út mentén való parkolás okozta, de sikeresen megoldottam. A 3. pont némi szemlélődés után meglett. Kocsival a hulladék-feldolgozóig, majd rövid séta a fenyősorig. Az 1. ponthoz kicsit vadregényes úton jutottunk, de a rendezett házrész előtt is meglett a fiola.

csipet_csapat 2019.08.27 10:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.39
Megtaláltuk. Mariann szülinapi-ládázós-meghívása... Köszönjük a rejtést. [g:hu 1.6.4]

IMG_8504IMG_8507
IMG_8517IMG_8521
IMG_20190827_095824 
stmester 2019.08.27 10:05 - Megtaláltam
Szülinapi közös meglepetés ládázás barátokkal.

Katona55 2019.08.27 10:00 - Megtaláltam
Stmester szülinapi ajándék ládázása alkalmával találtuk meg közösen.

GYEZegzug 2019.08.27 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.45
Születésnapi ládázás a nagy hőségben csipet_csapat.stmester .Katona55 társaságában.
Megint voltak akik csak irányítottak de ezt már megszoktuk.
Jó volt itt lenni, emlékezetes marad. Köszi szépen a lehetőséget.

IMG_20190827_093120IMG_20190827_095753
IMG_20190827_095808IMG_20190827_093829
IMG_20190827_093633IMG_20190827_100434
IMG_20190827_093046 
Pomisa 2019.08.22 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.17
Gyenesdiásról biciklivel kerestük meg a pontokat. Mi fordított sorrendben haladtunk. A fenyves-allé nagyon tetszett.
Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.4]

Kerticsorbi 2019.08.22 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

laszloistvan 2019.08.21 11:04 - Egyéb
Értem a kritikát, van is benne valami, de a jóindulatú javító szándék mellett is kissé eltúlzottnak érzem. Technikai értelemben kétségtelenül nem lélegzetelállító rejtések, és értem, elfogadom, mitöbb örülök, hogy a játékban jelen van az általatok képviselt szint, sőt, magam is csodálója vagyok a munkásságotoknak (meg a laminálógépem is tényleg épp tönkrement), de azért a rejtésre a 'hányaveti' és 'lelketlen' jelzőket erősnek találom ahhoz képest, hogy inkább csak az átlagosság a bűne.

Strombus 2019.08.21 11:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.53
101 km-es bringás körünknek ez a láda volt az apropója. Érdekes a téma, nagyszerűen megírt a ládaoldal, illő a jelszó, szép a látnivaló. No, de a rejtések?

Szendrey Júliáról és apjáról sosem olvastam még így, Mary Hamiltonról pedig még sosem hallottam. Kiváncsi lennék az életrajzára. Különleges nő lehetett ő is.

Péter60 2019.08.21 11:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.53
Örömmel vettem, hogy a gc egyik ősrejtője - akinek eddig valamennyi ládáját megtaláltam - újra ládát telepít. Ráadásul egy újabb ok a Balaton menti tekerésre. A láda megjelenésekor egy szuszra lelkesen végigolvastam a ládaoldalt, és nem untam.

3-2-1 sorrendben teljesítettük viharos szélben, így is nagyon tetszett. Minden láda rendben a helyén, külön öröm, hogy illő a jelszó is.

Sajnos nem tudok szó nélkül elmenni a rejtések lelketlensége, hányavetisége mellett.
1. pont: vitaminos kapszula bedobva minden álca nélkül a sarokba. Benne egy papirfecni a jelszóval, ami hamarosan el fog ázni. Legalább egy laminált lapocska lenne.
2. pont: fa tövében rőzserakás, igazi retro-feeling, remélem kitart egy darabig.
3. pont: faágon szabadon libegő kapszula, az első muggli biztos leszedi majd. Lehetne itt is laminált a jelszós fecni.

szaszkievics 2019.08.18 16:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.78
Badacsony - Fonyód bringatúra során bővítettük a bringautunkat, HRita, Kesserhercegnővel. Jól és könnyen megszerezhető ládapontok, szépen kidolgozott multi! A bringázásaink során sokszor figyeltük a fekete fenyő sort, most eme multi apropóján, egy részén, jót bringáztunk rajta. Nagyon tetszett nekünk ez a kellemes kitérő!

A szülőháználA szülőház és a gesztenyefasor, a Kastély felé
Az útonszaszkievics és HRita
HRita 2019.08.18 16:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Stüszi vadász 2019.08.18 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.79
A nagycenki híres fasor mellett az ország második legszebb ültetett alléjait mutatja meg a láda.

fkmaster 2019.08.18 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.31
Drive-in találat az ismerős környéken, köszönjük a rejtést.

vanek01 2019.08.17 19:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

banyóka 2019.08.17 16:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Balatonberényből biciklivel és vissza a lányokkal. A fasorban még
nem voltunk, nagyon szép volt.

ha2 2019.08.16 13:30 - Megtaláltam
Klassz multi, ládaérdemes helyekkel.

carmin 2019.08.14 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

DSC08253DSC08259
DSC08269DSC08273
DSC08287 
beuuu 2019.08.13 19:43 - Megtaláltam
TFTC [g:hu 1.6.4]

Nutszeru 2019.08.08 14:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

mape72 2019.08.04 18:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Csaba & családja 2019.08.04 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.62
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Kertész család 2019.08.04 11:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk,köszönjük a rejtést. Azt gondolom, enélkül a játék nélkül sosem tudtuk volna meg mi minden rejt az évek óta távolról figyelt jellegzetes fenyősor.

Szamárfül 2019.08.03 14:30 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Pók 2019.08.03 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Behálózva!

zsomle13 2019.08.03 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Köszi a rejtést!

nemlac 2019.08.03 12:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

melinya 2019.08.02 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget :-) [g:hu 1.6.2y]

vadalma28 2019.07.30 11:59 - Megtaláltam
Köszi!

Togo 2019.07.25 13:45 - Megtaláltam
Megtalálás letudva [wapon beküldött szöveg]

Pogánypeti 2019.07.25 09:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról! [g:hu 1.6.4]
2015 tavaszán autóztunk Hévízre Mónikámmal, akkor vettük észre ezt a szép fenyvessort. Most nagyon jó volt újra látni, és sétálni a hatalmas fák között.
A GCKSTB levadászása után gyalogoltam ki az emlékházhoz. Találat után ballagtam az allén a 2. ponthoz, majd tovább a 3. pontig. Mindhárom cache-t könnyedén megtaláltam! A gesztenyesortól átsétáltam a kerékpárútnál lévő Klára Retro Csárdába pihenni egyet, majd begyalogoltam a strandnál üzemelő Helikon Sörözőbe Vilmos barátomhoz beszélgetni egy jót...
Köszi a rejtést, nagyon tetszett! :)

Kiaribua 2019.07.21 18:40 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

targonczas 2019.07.20 14:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Liberty 2019.07.20 08:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.52
Amikor 2019.02.28-án az Emlékház sarkába rejtettem a GCHIRE ládáját, nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar újra visszatérek ide, de most már a hagyományos új ládát keresve, pappcsaláddal közösen. Örülök, hogy a rejtő is felfedezte és bemutatta Szendrey Júlia szülőházát, minden kesser örömére. Köszönet a rejtésért.

Keszthely címere
pappcsalád 2019.07.20 08:09 - Megtaláltam
[g:hu 1.6.4a]

norko 2019.07.16 10:18 - Megtaláltam
Bár már többször kerékpároztunk erre a gesztenyefasoron kívül nem is tudtam, hogy ilyen szép hely is van erre. Nagyon hangulatos ez a fenyősor is.

geoládászok 2019.07.13 14:50 - Megtaláltam
Tartalmas jelszó, ötletes rejtés! Köszönjük a rejtő munkáját!

IMG_20190713_142049 
laszloistvan 2019.07.13 10:32 - Egyéb
A keresővel egyeztettem, véletlenül kapcsolta be a jelzést, minden rendben, törlöm a villáskulcsot.

zalajaro 2019.07.13 10:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.52
Aki keres, az talál! 🙂
Jót kirándultam. Minden rejtést rendben megtaláltam.

kanyazoltan 2019.07.11 16:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

fullz 2019.07.11 16:18 - Megtaláltam
fullz+Zsuzsa

Csaba és Kati 2019.07.11 14:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.02
HEURÉKA!
Megtaláltuk, köszönjük!
Részletek és képek később. [g:hu 1.6.3]
A hétre volt betervezve Hévízre egy fűrdés, amelyre ma került sor. Természetesen odafelé ezt az új rejtést megkerestük, és még dobogós helyet értünk el.
A bemutatott helyeket ismertük, de megérte újra felkeresni és látni. Kedvencünk a fenyves fasor, amelyre mindig szívesen tekintünk rá mikor a környéken járunk.
A rejtések rendben vannak, remélem a fenyvesben a doboz megéri a tavaszt, mivel a zöld bokor összel lecsupaszodik, így a fa tövében könnyen megtalálhatja arra illetéktelen is. De bízunk az emberek jó indulatában és ...
Tetszett, örülünk ennek a rejtésnek.
Köszönjük!

EmlékszobaA szobor
FenyősorLog - köszönjük!
GesztenyesorA 3. rejtek közelében
horee 2019.07.08 16:52 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük. [g:hu 1.6.2y]

csehipest 2019.07.08 15:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.