Lista


tényleges parkolóhely megadásafcsaba, 2016.06.28 10:34
fejlesztési ötlet [3/3], elutasított: 2020.03.01 10:18
A ládaleírásokban általában van javasolt parkolóhely, melyek többnyire jók, de nem mindig. A javaslat: opcionálisan meg lehessen adni, hogy a kereséskor ténylegesen ki hol parkolt. Ezek nem a log mellett, hanem egy külön "Parkolóhelyek" szekcióban jelennének meg. Ez a következő adatokat tartalmazhatná:
- Bejelentő (automatikus)
- A parkolóhely koordinátái
- A parkolás időpontja (a log időpontja)
- Megjegyzés (opcionálisan kitölthetné a bejelentő; itt adhatná meg pl. azt, hogy kellett-e fizetni, mivel parkolt (autóval, busszal, motorral) stb.)

A rejtő is ezen keresztül adhatná meg, a keresők pedig könnyebben megtalálnák egy fix helyen, mint a folyószövegben. Ráadásul nyilvánvalóvá válna az is, hogy mely ládákhoz nincs javasolt parkolóhely.

A nem túl távoli pontokat egy parkolóvá összevonhatná a rendszer, így kiderülne, hogy mely parkolót használták legtöbben.

Ettől a fejlesztéstől azt várom, hogy mindegyik ládához előbb-utóbb lenne javasolt parkolóhely, akár több is, és akár olyan is, amire a rejtő sem gondolt. Vagy kihullanának azok a parkolóhelyek, melyek valami oknál fogva ténylegesen alkalmatlanok parkolásra. A későbbi keresők tervezését segítené ez a fejlesztés.
eTiGeR2016.07.16 09:14:58
Tudtommal most is meg lehet adni több parkolóhelyet egy ládához. Parkolni egy városban pedig ezer féle helyen lehet, az erdőben is annak függvénye, hogy terepjáróval van-e a kesser, vagy sem; illetve szándékosan áll meg 2-3 km-re a ládától, vagy sem. Kb. 10-15db parkolóhelyből úgy gondolom káosz lenne.

(Másrészt én nem szoktam nézni a rejtő által javasolt parkolóhelyeket. A helyszínen úgyis adja magát; ha meg nem, akkor megfordulunk, és leállunk ott, ahol tudunk.)
fcsaba2016.07.30 23:51:13
A rejtő tud megadni több parkolóhelyet, és nem a megtaláló. Sok esetben valóban adja magát a parkoló, de vannak esetek, amikor nem, és a rejtő által 10 éve megadott parkolóhoz képest van jobb. Sőt, sok esetben értékes lehetne az, hogy parkoló személyautóval, busszal stb.; a rejtő ritkán megy busszal ládát rejteni. Ha valaki már volt busszal, akkor megadhatja, hogy hol parkolt.
eTiGeR2017.02.05 20:37:49
Busszal azért nem jellemző a ládakeresés. Másrészt tartom magam ahhoz, hogy a megadott parkolóhelyeket nem sokan nézik. Már csak azért se, mert pl. aki okostelefonon keresi, annak ezt nem jelzi ki.
Fazék2020.03.01 10:18:28
A turistautak.hu POI készletét érdemes bővíteni parkolásra kifejezetten alkalmas helyekkel.
Kb. 3100 parkolóhelyet tartunk nyilván (https://www.turistautak.hu/poi.php?code=42763)
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]