geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Előzmények

Blue Malihozzászólásai | válasz erre | 2014.12.05 16:07:30 (3226)
Hamár az élcsapathoz tartozom!? :)

Szerintem: Mint a kiírásban is benne van "A Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület a geoládák gyalogos és kerékpáros felkeresésének ösztönzése céljából Gyalogos és Kerékpáros Geocaching Vándorkupát alapított."

Itt ugye még ösztönzésről van szó, de lejjebb: " A versenyben csak a fenti időszakban....", " A verseny értékelése a gps-e...", "A versenyzők az általuk már régebben..." tehát ez egyfajta verseny szerintem is.

Mindenki tisztában volt/van vele, hogy azért indul el az ember, mert nyerni szeretne egy kupát, ami szimbólizálja, amit abban az évben letett az asztalra. (Saját vélemény, lehet más másért indult el, és fog elindulni jövőre).

Részemről februárban indult, mikor is első kuparegisztrálásom kerékpáros kategóriában volt Gábor75 ösztönzésére. (Mellesleg jegyzem meg, hogy Gábor75-nek köszönhetem gc-s regisztrációmat is.)
Megtetszett, és mivel szeretek gyalogolni a természetben, így kapóra jött a gyalogos kategória, és így kezdtem el február közepe fele el a gyaloglást, ami akkor még nem "komoly" szándékú volt, de tetszett, hogy gyűltek a pontjaim. Persze lassan-lassan fogytak a helyek Budapest, Pest-megye közelében.
Július vége előtt történt egy kis balesetem is, mely során gipszben is volt a karom, de mint lelkes kupás, még akkor is nyomtam a kupát Érden :)

Isten igazából tavasz közepe-végétől éreztem, hogy "komolyabbra" fordult nálam, és igen már nyerési vágy is hajtott, meg a teljesítmény is, és szerencsére nem csak városi multik, ládák voltak, hanem Börzsöny, Mátra, Bakony, Balatonfelvidék, Pilis-Visegrádi-hg., Cserhát, Budai-hg...... Tehát volt sok "tápértékű" kupázás is, hol Piroskával, hol Piedonéval, és jól is éreztem magamat. Városi ládázás, kupázás annyira nem volt élvezetes, de mint tudjuk "kell a pont" :)
Cserébe idén eljutottam Debrecenbe, Nyíregyházára, Tapolca, Szigliget, Balaton északi partja (Tihany) Kecskemét, Kaposvár, Pécs....és sorolhatnám. Persze menni kell még mindenhová, mert sokszor a kütyüt sasoltam, és nem mindig a nevezetességeket. Költségvetés nem készült, hogy mennyi anyagi "kár" keletkezett, de ha visszagondolok megérte. Sok szépet láttam, szép helyeket, élményekkel lettem gazdagabb, mégha ebben volt kutya elől futás is :) Megismertem embereket, akikkel tudtam beszélgetni, pl. Níregyházán a hősök temetőjénél, aki odaadta a kulcsot beszélgettünk sok mindenről, vidékről, emberekről, jó volt eszmét cserélni.

Köszönet a sok-sok rejtőnek, mert segítettek nekem a már általam rég megtalált ládáknál lévő rejtett pontokkal, meg hát ha nincs a gc.hu, nincsenek a rejtők, akkor nincsen gckupa sem.

És a jövőről: Szerintem nagyon nem érdemes mindenféle szabályt hozni, persze ha többség szerint erre szükség van, hát rajta. Verseny a gckupa, és van aki hátrányból indul, mert nincs sok szabadideje, pénze, autója, kerékpárja, magánrepülője :), de ezt tudomásul kell venni, persze ettől még benevezhet :)

Én örülök, hogy elindultam, és nem adtam fel, sok sikert minden kedves gckupa résztvevőnek/versenyzőnek a következő kupaszezonra!

[előzmény: (3202) Gubirobi, 2014.12.05 06:47:52]

Gubirobihozzászólásai | válasz erre | 2014.12.05 06:47:52 (3202)
+1, nekem is ez jutott az eszembe!
Kíváncsi vagyok az élcsapat tagjainak véleményére is, mert az tudom, hogy nem kevés energia/idő van nekik a versenyben. Ez nem arról szól, hogy mennyi láda van a közeledben, mert azzal nem lehet nyerni, de szerintem még az első tízben se bekerülni. Ahhoz neked már utaznod kell. A 800 pont és feletti teljesítmény azért nem az égből pottyan és ára van.:)
[előzmény: (3200) Nargoth, 2014.12.05 06:29:49]

Nargothhozzászólásai | válasz erre | 2014.12.05 06:29:49 (3200)
Kemény munkával sikerülni fog teljesen túlbonyolítani ezt a játékot!


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu