geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Laci-62hozzászólásai | válasz erre | 2011.07.06 08:40:34 (58470)
Igen, mi is aggódtunk, de egyik gyerekben sem találtunk kullancsot.
[előzmény: (58468) Botos család, 2011.07.06 08:13:17]

Botos családhozzászólásai | válasz erre | 2011.07.06 08:13:17 (58468)
Köszönjük mi is a rendezést!


//A verseny helyszínnel csak egy hiányosság volt. Szinte az összes növényi vérszívót felvonultattátok, kivéve talán a nádat, de mint jó mazohisták hiányoltuk az állati vérszopókat. NEM
Bár tökön-babon át is mentünk de, sehol egy kullancs, sehol egy felzavart szúnyog raj. És még a birkák körül is elkerültek minket a bögölyök. :DD //
[előzmény: (58462) scele, 2011.07.05 22:59:37]

scelehozzászólásai | válasz erre | 2011.07.05 22:59:37 (58462)
Írtam egy beszámolót a versenyről. Elnézést, ha kicsit hosszúra sikeredett.

Egy kis versenyértékelés, beszámoló, mese, stb.

Helyszín:

Sokat gondolkodtam rajta, hogy hol legyen a verseny, ahol még nem volt, de legyenek meg a következő feltételek:
-erdő,
-szintkülönbség,
-közel a fővároshoz,
-lehessen mindenen át menni, tehát ne legyen NP
-ne legyen lakott területen
-könnyű autós megközelíthetőség
-parkolási lehetőség

Nem volt egyszerű ilyet találni, de talán Juju javasolta az NP mentesség miatt a Velencei-hegységet.
Itt két helyszín került képbe, de az egyik nagyon lepukkant volt, így aztán maradt a Kalmár tanya.

Zerge felvette a kapcsolatot Imrével (a házigazdánkkal) és a következő hétvégén már mentünk is terepszemlét tartani. Körülnéztünk és már biztosak voltunk benne, hogy ez tökéletes lesz a versenyhez. A geomenüvel már nem volt ennyire könnyű dolgunk, mert Imre nem nagyon értette, hogy Mi nem enni jövünk ide, hanem „sportolni”. Olyan menü-összeállításokat mondott nekünk, amitől valószínűleg mozdulni se tudtunk volna, de aztán sikerült lefaragni belőle. Sajnos még így is húzós maradt az ár, ezért döntöttünk úgy, hogy lehessen geomenü kérése nélkül is nevezni, hiszen ilyen drága még soha nem volt a geomenü.

Pár héttel később pgyp-vel és a csoda tájfutótérképével újra elmentünk terepszemlére, hogy rejtés szempontból is szemügyre vegyük a környéket. Ekkor sikerült a tájfutó térkép segítségével rátalálnunk arra a sziklára ami végül a GC3000 helye lett. Trekkeltünk is jó pár hiányzó utat, de előre megbeszéltük, hogy ezek a versenyig nem lesznek berajzolva, ezzel is nehezítve a profik versenyét. :-)

Játékok, ötletek:

Azt még Kulisz elnöksége alatt kitaláltam, hogy a 10 éves versenyt én szeretném megcsinálni, így az agyam már régóta pörgött azon, hogy milyen játékot/versenyt is kéne csinálni. A börzsönyi geoszilveszteri játék jónak tűnt, de még kellett rajta fejleszteni. Sajnos ott mindenhol csak 1-2 darab elhozható pontszám volt, így sokan lyukra futottak. Így valami olyan kellett, amiből elég sokat lehet egy adott helyre elrejteni.
Elsőre az jutott eszembe, hogy tombolaszelvényeket rakunk ki, de féltem az esőtől és attól, hogy nem marad belőle semmi mire beérnek a versenyzők. Radpeterrel kezdtünk el agyalni rajta, hogy akkor miből készüljenek a számok. Sok mindent kipróbált Péter, míg végül a legegyszerűbb molinóanyag lett a nyertes megoldás. Több éjszakán át vagdorásztuk a kis számdarabokat, bár leginkább Péter töltött vele hosszú órákat. Szerencsére jó kis játéknak bizonyult Prüntyinél, így a válogatást Ő csinálta.

A legnagyobb fejtörést a túrázós kategória okozta. Feltétlenül olyat szerettem volna, amihez nem kell rohanni és szintén valami számgyűjtés körül forog a játék. Szintén Péterrel ötleteltünk, de mindig oda jutottunk, hogy rohanás lesz belőle. Játék ötletet nem akartunk nyúlni, de végül mégis az lett belőle. Sylverratéknak már többször bejött a legrövidebb tracklog féle játék, így ezt választottuk. Itt szeretném megjegyezni, hogy azt is megtudtam, hogy Kyru bizony már jóval régebben ilyen játékokat ügyezett, csak terepjáróval. Tehát, lehet, hogy igazából tőle loptuk az ötletet.
Jónak tűnt ez így, de kellett még valami, hogy érdekesebb legyen. A munkahelyemen pont ajándékok után kajtattam, mikor szembetalálkoztam az egyedi puzzle készítés lehetőségével.
Nem is tanakodtam sokat, azonnal küldtem az árajánlatkérőt puzzle gyártásra.

Mivel 10 éves ünnepségre készültünk feltétlenül kellett valami ütős ajándék, ami örök emlék lehet mindenkinek. Kapásból geocoinra gondoltam, de a Geoboltos Lacitól elképesztő árakat hallottam ilyenek egyedi gyártása esetén. A 10 éves logót mindenképpen olyanra terveztem, ami akkor is alkalmas legyen coin-nak, ha nagyon húzós árat kapunk. Akkor egyébként kitűző lett volna, de az annyira nem szép és mondhatjuk azt is, hogy kicsit gagyi.
Megjött az árajánlat ami miatt volt is egy kis foghúzás az elnökségben, de végül úgy döntöttünk, hogy egyszer vagyunk csak 10 évesek és ez talán egy tényleg gyönyörű ajándék lesz mindenkinek.

Én magam is csak a verseny előtti napon láttam meg, hogy milyen szép lett. Nem is gondoltam, hogy ennyire tetszeni fog. Remélem mindenki elégedett volt a meglepetéssel.

Verseny:

A rendezvény előtt már leszúrtam a pontokat mapsource-ban és szétosztottuk a területeket a rejtők között. Péntek reggel puzzle szétszedés (ekkor még nem tűnt fel a hiba senkinek), dobozokba különítés és már indult is mindenki a megfelelő irányba.
Viszonylag hamar visszaértünk a bázisra és elkezdtük a vad laptopozást. Délutánra mire befutottak az első játékosok, már nagyjából készen álltunk a bevetésre.
Szerencsére Feri 60 is megérkezett, így vele és a Hondával kiraktuk a vizes palackokat a profiknak.
Mint utólag kiderült ez egy jó ötlet volt, mert szinte mindegyik elfogyott.

Szombat reggel aztán beindult a dömping. Nagyon sokan érkeztek, így nálunk is volt egy kis idegeskedés és fejetlenség. 10-kor elrajtoltak a profik és utána jött meg az igazi „versenyzőhorda”. Hirtelen annyira sokan lettek, hogy alig győztük, hiszen nem csak a gps készülékekre kellett feltölteni a pontokat, hanem mindenkinek el kellett mondani, hogy mi a feladat és a tracklogrögzítést beállítása is igen sok időt vett igénybe. Na ezért volt hosszú a sor, de azért szépen haladtunk.

Közben már zajlott a gyerekprogram, amiről nem sok mindent tudtam, de le a kalappal Zsé előtt, mert szerintem zseniális volt, amit intézett. Minden gyerek tündöklő arccal és örömmel érkezett a megérdemelt ajándékért. Kb. a 3. ilyen lurkó után kitörtem a laptop mögül és végre megnéztem, hogy mit is kell csinálniuk. Mondhatom, hogy komolyabb szervezés volt emögött, mint amit mi ügyeztünk a „nagyoknak”.

Lassan elkezdtek visszaérkezni a túrázós kategóriából a kesserek és hidegzuhanyként ért az a baki, ami sajnos nem a mi hibánk. Sajnos a gyártó minden puzzlet máshova kasírozott fel a kartonra, így nem volt két egyforma sem, tehát egyiket se lehet tökéletesen kirakni, Péterrel szint meg se tudtunk szólalni az idegességtől, de sajnos megoldást se tudtunk rá, így kénytelenek voltunk beletörődni ebbe a hibába, bár nem ment könnyen. Talán az biztatott minket, hogy a kessereket nem zavarja ez a tény annyira, mint minket.

A profikat 15 órára vártuk vissza és ez pont így is lett, hiszen az első olyan aki mind a 30 pontot begyűjtötte pont 5 óra futás után érkezett be. A profik kiértékelését Avranella végezte, ami annyi időt igényelt, hogy éppen készen lett a díjkiosztóig.
Akka81 és én leginkább a túrázósok trackjeivel kínlódtunk, mert sajnos a mapsource csak tizedes értéket írt ki, ami kevés volt ahhoz, hogy korrekt eredménylistával tudjunk előállni. Szerencsére jópár excelguru volt a helyszínen, így hamar megoldódott a probléma és a végén méter pontosságú eredmények születtek.

Az eredményhirdetés már szinte zökkenőmentesen működött. Az ajándékosztás és a dobogósok megtapsolása után már csak egy dolog maradt hátra.
Kihirdetni a GC3000 koordinátáját. Hiába a fáradtság és a sok karcolás a kessereken, a nagy tömeg elindult, ahogyan egy vérbeli ládászhoz illik jó sokan nekivágtak a 4 kilométeres túrának.
A díjkiosztón sikerült (megint) elfelejtenem azt az igen fontos mondandómat, amiben megtapsoltatom a rejtőket és segítőket. Tehát ezennel álljon itt egy névsor:

Akka81
Avranella
Cachefinder
dc3
Feri60
Fonte
Ludens
Mr. Zerge és kedves felesége
pgyp
Radpeter és Orsi
Zákány
Zsé (lelcache”né”)
Zsézsé


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.