geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Pongi57hozzászólásai | válasz erre | 2017.02.21 09:22:20 (75444)
Köszi. Igazából az biztos, hogy nagyjából jó helyen kerestem, valószínűleg nem néztem meg mindent. Sajnos - valószínű az okostelefonom butasága miatt - ha a ládaoldalhoz vagy a logokhoz tartozó képeket szeretném nagyítani, akkor leáll a g:hu, úgyhogy most már előre kinyomtatom a fontosnak vélt képeket, vagy lementem a dropboxomba és onnan nyitogatom meg a helyszínen. De tegyük is ezt félre, igazából az érdekelne, hogy a sikertelen megtalálást be kell-e jelenteni vagy csak lehet. Persze azt értem, hogy ha az ember biztos a dolgában, akkor azért érdemes, hogy jelezze a rejtőnek, hogy nincs a helyén a láda és esetleg az egyéb, bizonyító erejű információkkal igazolja, hogy jó helyen volt, fogadja el a megtalálást. De én kezdőként a szóban forgó ládák esetében azt gondoltam, hogy én vagyok a béna. Mintahogy másodjára meglett a GCMYST és a GCTEKI (az előbb rosszul írtam) is ott van a helyén, csak még várat magára a megtalálás. ;-)
[előzmény: (75442) halaszkiraly, 2017.02.21 08:59:07]

halaszkiralyhozzászólásai | válasz erre | 2017.02.21 08:59:07 (75442)
Először is, üdv a csapatban!
Ha a leírás és a koordináták alapján is jó helyen vagy, mégsem találod ott, ahol lenni kellene, akkor igen - be lehet jelenteni "nem találtam" logot. Ez után, ha másik alkalommal keresed, és akkor meglesz simán lehet logolni "megtaláltam" bejegyzést.
Azonban: biztosan jó helyen kerested? A helyszínen talált környezet egyezett azzal amit a leírás szerint látnod kellett? Kezdőként előfordult velem, hogy a koordináta datum-formátum nem jól volt beállítva a készüléken, így mindent kb 92 méterrel keletebbre mutatott a valós helyénél. Érdemes ellenőrizni, hogy ennél a paraméternél a WGS-84 legyen kiválasztva pl ausztria helyett ;)

(közben láttam a "kütyük" topikban feltett kérdésedet, és írtad hogy okostelefonnal keresgélsz egyelőre - nos amit az előbb leírtam - telefonnál nemigen fordul elő hibaként, jellemzően a túragépéest lehet így elnyomkodni, ahogy leírtam...)
[előzmény: (75441) Pongi57, 2017.02.21 08:53:53]

Pongi57hozzászólásai | válasz erre | 2017.02.21 08:53:53 (75441)
Kezdőként 3 ládamegtaláláson és 20-30 ládaoldal átbogarászáson túl vagyok, és felmerült bennem egy kérdés. A GCMYST ládát tulajdonképpen harmadszorra, de szigorúan véve is csak másodszorra találtuk meg. Kellett volna jeleznem a sikertelen megtalálást, amikor nem találtuk meg és aztán egy hét múlva, amikor megtaláltuk, ismét jelezni, hogy megtaláltuk? Most is van egy láda (GCHAVI) amit egyszer már egy órán át kerestünk a megadott koordinátán (kb. 50 méteres körzetében), de nem találtuk. Mindenképp szeretnék visszamenni és tovább keresni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.