geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Kenderfókahozzászólásai | válasz erre | 2005.12.19 14:27:06 (819)
GCmesi-n kívül még sok más helyen nem látod a logomat. Ezek közül néhányon azért, mert odamentem, nem találtam meg a ládát, és elhatároztam, hogy majd ha legközelebb visszamegyek, akkor még alaposabban fogom keresni.

Ahogy írtam, ettől persze azt csinálsz, amit akarsz.

[előzmény: (818) feri60, 2005.12.19 11:59:34]

feri60hozzászólásai | válasz erre | 2005.12.19 11:59:34 (818)
Sziklát mászni, tóba merülni BIZTOSAN nem fogok, sőt, n*10 km-t megtenni árkon-bokron át sem fogok, mégha olyan szép is a kilátás a ládától.
GCMesi-nél nem látom a logodat, akkor meg miről beszélünk?

Te is másképp gondolod, én is másképp gondolom, de ettől szép ez a játék, hogy mindketten megtalálhatjuk benne a számunkra fontos értéket.

Lehet, hogy túl liberális vagyok, de nem baj, vannak helyettem rendpártiak éppen elegen. Mielőtt bárki magára venné - nem a geocaching közösségben! :)
[előzmény: (815) Kenderfóka, 2005.12.18 01:50:30]

Kenderfókahozzászólásai | válasz erre | 2005.12.18 01:50:30 (815)
Nem akarnék nagyon vitatkozni, nem is fogok. Csak megjegyzem, hogy ha így lenne, ahogy írjátok, akkor egy csomó dolognak nincsen értelme. Pl. kit érdekel, hogy 5-ös nehézségű egy rejtés? Odamegyek, lefényképezem a környéket és kész passz. Mondjuk GCfal1, vagy GCdive esetén ez elég érdekes lenne, hogy extrém példákat említsek. Vagy tanulságos a kérdésben a GCmesi, de látom, hogy az is csak másoknak okozott problémát, neked nem.

Persze azt csináltok, amit akartok, nyilván az adott láda gazdája, ennek híján a főládagazda dolga eldönteni a kérdést. Ha meg így sem megy, legfeljebb bosszúból kölcsönveszel egy jelszót.

[előzmény: (811) feri60, 2005.12.15 15:33:08]

feri60hozzászólásai | válasz erre | 2005.12.15 15:33:08 (811)
KiVi helyettem is megfogalmazta a válaszomat, köszi! :)

Ettől szép ez a játék, hogy mindenki mást lát benne. Nekem nem a doboz a fontos, hanem az, hogy értelmes (? ;) ) céllal megemelem a se**emet, és elindulok valahová, eljutok olyan helyekre, ahová eddig eszembe sem jutott elmenni. (Több, mint 25 éve rendszeresen nyaralok a Balaton északi partján, de idén nyáron döbbentem rá, milyen szép helyeket nem láttam még a környéken.)
Éppen emiatt nagyon tud bosszantani a szivatós, tüskebokros, úttalan-utas, csak-azért-is-a-dzsindzsába-rakom-hagy-szívjanak típusú rejtés. (Csak egy példa a Beloiannisz, de mindenki tudna más példát is felhozni.)

A konkrét esetre térve:
- Ott voltam a jelzett helyen
- Láttam, amit be akar mutatni
- Nyílt volt a terep, a GPS által körülírt 5-8 méteres körzetet feltúrtuk, de mivel indent hó borított, nem találtuk a dobozt

Annyira nem fogott meg a környék, hogy tavasszal viszamenjek, van még jópár, általam még nem látogatott tája az országnak, inkább arra fordítom az energiámat.
Így több lehetőség van:
1. Elmegyek logolás nélkül, és elkönyvelem a veszteséglistán.
2. "Nem találtam meg"-et logolok, és mivel nem valószínű, hogy vissza fogok jönni mostanában, lsd. 1. pont eredményét
3. "Jelszó nélkülit" logolok, és felveszem a kapcsolatot a gazdival, az ő belátására bízva a többit. Ez általában be szokott jönni, mint ahogy én is elfogadom ezeket hasonló esetben a saját ládáimnál.

Kenderfóka, Te másképpen gondolod, szíved joga. Én nem akarlak meggyőzni, és Te sem tudsz engem. Ettől kerek a világ.
(Én sem bírtam ki, bocs :)
[előzmény: (809) Kenderfóka, 2005.12.15 11:26:46]

Kenderfókahozzászólásai | válasz erre | 2005.12.15 11:26:46 (809)
Kedves feri60!

Már tegnap is gondolkoztam, hogy írok neked, de most már nem bírtam ki, bocs. Szóval mostani eseted a GCEGER-rel szerintem a tipikus "Nem találtam meg". A "Jelszó nélküli megtalálás" szerintem akkor ér, ha konkrét bizonyíték van rá, hogy nincs meg a láda (pontosabban a jelszó). Pl. lebontották a szovjet emlékművet, amin a jelszó volt, vagy megtalálod a láda maradványait.

Az egy másik eset, ha tényleg bebizonyosodik, hogy nincs meg.

[előzmény: (798) feri60, 2005.12.14 20:04:17]

feri60hozzászólásai | válasz erre | 2005.12.14 20:04:17 (798)
Naszóval pontosítanék:

Egyáltalán nem biztos, hogy eltűnt a gceger. Mindössze az a tény, hogy november 24-én Jani70 kollégával nem találtuk meg. Mivel előző éjjel lehullott 5-6 cm hó, nem voltak egyértelmű nyomok sem. Ezt a bejegyzést írtam:

"Jani70-el felülről közelítettük meg a várat, amelyben egy csapat fiatal éppen csatázott, rettenetes őrjöngéssel. A másik irányból folyamatos fegyverropogást lehetett hallani. Ez még rendben lett volna, de a frissen hullott hó miatt nem találtuk meg az ereklyét :( Hiába túrtuk át a tüskés bozótot kézzel-lábbal-faágakkal, hiába áztunk át térdig, nem lett meg.
Mellékelek két képet, - a rajtuk lévő dátum a gépem trükkje - kérjük a Rejtőt, fogadja el a meg-nem-találásunkat!
Köszi!"

Még aznap küldtem egy levelet a ládagazdának, amire azóta sem érkezett válasz.
Ilyen esetekben ezt szoktam tenni, és általában elfogadás a válasz. (Néha nem, de azt most hagyjuk, kulisz talán tudja, mire gondolok :) )

Lehet, hogy a láda vígan alussza téli álmát, csak mi voltunk bénák - ez már mással, máskor is előfordult.

Nem bánnám, ha sikerülne elfogadtatni valakivel a megtalálást, végülis csak ott voltunk a helyszínen, átáztunk (nem térdig, hanem t*kig), átfáztunk, a tüske megszaggatott, és a környék néhány ládáját csak összehoztuk valahogy, de nem szeretném ezzel magamra vonni a pontvadász jelzőt. ;)Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.