geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Geoláda-élet, EdKa hozzászólásai
Beteg, karbantartást igénylő és adoptálható ládák
Erdőlátogatási korlátozások

új hozzászólás | témák listája

Összesen: 3 db hozzászólás

EdKahozzászólásai | válasz erre | 2017.04.09 13:28:43 (31715)
Tisztelt Rejtők, Tisztelt Ládavadászok!
Úgy látszik kicsit megmozdítottam sokak fantáziáját azzal, hogy csupán leírtam azt amit az utóbbi időben keresett ládáknál találtam. Megsérteni senkit nem akartam, csak a tények leírására hagyatkoztam. Változatlanul az a véleményem, hogy a ládák fizikai karbantartása elsősorban a rejtő feladata. Valóban, ez nem azt jelenti, hogy egy eső után azonnal rohanni kellene, hogy ellenőrizze a láda épségét. De ha már egykorábban megtaláló (mondjuk egy hónapja) jelezte, hogy baj van a ládával, szerintem joggal elvárható lenne egy ládakarbantartás. Tudom erre is van válasz, a következő személy aki fel szeretné keresni vigyen magával a cserére szoruló tárgyat (füzetet, ládát).
Az ajándékok tekintetében pedig csak be kellene tartani azt az alapelvet: ahány ajándékot kiveszek, ugyanannyit (ha nem többet) beteszek.
Bejegyzésemmel nem szerettem volna senkit megsérteni, ha valaki ezek után sértve érzi magát, attól elnézést kérek. De azt, hogyha törött, beázott és üres ládát találok jelezni fogom, erről nem fogok lemondani.

EdKahozzászólásai | válasz erre | 2017.04.08 14:50:29 (31703)
Kedves Mikulás!
Be kell vallanom, a beázott, törött ládák cseréje ügyében nem tettünk semmit. Úgy gondolom, ez a láda elrejtőjének lenne a feladata.
A ládatartalom vonatkozásában nyugodt szívvel elmondhatom, soha nem veszek ki belőle semmit, ellenben minden alkalommal 3-4 db ajándékkal meglepjük az utánunk jövő ládavadászt. Úgy gondolom, ha mindenki ezt tenné, előbb-utóbb azt kellene megírni, hogy kicsi a láda, nem lehet több ajándékot bele tenni. Én ezt teszem, ami mindenkitől minimálisan elvárható lenne. Üdv: Edka
[előzmény: (31681) Mikulás, 2017.04.03 19:22:55]

EdKahozzászólásai | válasz erre | 2017.04.03 18:35:07 (31680)
Budapestről indulva, Martfűn töltöttünk el egy hetet, ezen hét során 20 db. ládát kerestünk és találtunk. Negatív tapasztalatink: a ládák többsége sérült, beázott, több cserére szorulna. A ládák teljesen üresek, szinte nincs bennük semmilyen ajándék. A gyerekeket nem lehet ösztökélni a ládakeresésre, a válaszuk: minek nincs benne semmi ajándék amit cserélni lehetne. Egy sor kincsvadászt veszítünk el azzal, hogy nem töltjük, nem frissítjük a ládák tartalmát. Van pozitívum is: úgy látszik elkezdődött egy ládafelújítási, ládacsere program, de ez sajnos a tartalom feltöltésével nem párosul. Bocs, de ezeket a sorokat mind a 20 megtalálás bejelentéséhez be kellett volna írnom.

Egy lapon megjelenő sorok száma:

új hozzászólás | témák listája


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.