geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

kalózhozzászólásai | válasz erre | 2008.02.22 18:24:11 (29432)
Hello, ha Budaörsön nem találnál szemetet, nézz körül a Tétényi fennsíkon! Sírva fogsz fakadni...Azt hiszem ez a mennyiség már GC-s eszközökkel nem kezelhető.Nincsenek egyenlő esélyeink a Kamazokkal, és egyéb "nehéz" teherautókkal szemben.Nagyon szomorú látvány, elég az "árvalányhaj mező" láda logjait elolvasni(GCARVA)Üdv.
[előzmény: (29401) scele, 2008.02.21 17:11:13]

scelehozzászólásai | válasz erre | 2008.02.21 17:11:13 (29401)
Én is körülnézek Budaörsön. Van egy hely, ahol rendszeresen leraknak szemetet illegálisan. Szerencsére az önkormányzat is tevékenykedik és néha van szemétszedő akció.
De mint tudjuk a cito-k jönnek-mennek, tehát szerintem újra van mit összeszedni.
[előzmény: (29394) Barbárka, 2008.02.21 15:04:13]

Barbárkahozzászólásai | válasz erre | 2008.02.21 15:04:13 (29394)
Kedves Mindenki!

A KvVM-ből kaptunk egy tippet pályázati lehetőségre: illegális hulladéklerakók felszámolására lehetne pályázni. Ez remekül illeszkedik CITO mozgalmunk profiljába, ezért meg kéne ragadnunk a lehetőséget.

Pár hónapja készült egy felmérés itt arról, hogy hányan szállnának be szívesen ilyesmibe. Akkor szép számmal jelentkeztünk, most itt a lehetőség, hogy bizonyítsuk tettrekészségünket. Az egyesület szívesen egy ilyen projekt mögé állna úgy szervezetileg (társadalmi szervezetek adhatnak be pályázatot), mint anyagilag (dokumentumok beszerzésének díja, önrész). Híján van azonban a konkrét helyszín-ötletnek és az emberi erőforrásnak. Ha Ti is jó ötletnek tartjátok, javaslom, dugjuk össze a fejünket. Akinek van ötlete arra, hol, milyen lerakó felszámolására lenne érdemes pályáznunk, ne legyen rest megosztani azt a közösséggel. Aki pedig hajlandó volna a pályázatírásra, vagy abba be tudna segíteni, ugyancsak ne hallgassa el ilyen irányú ambícióit.

A kiszemelt lerakónak az alábbi kritériumoknak kell megfelelnie:
- illegális
- közterület (tehát nem magántulajdon, hanem állami, vagy önkormányzati)

Célszerű volna kevesebb, nagyobb lerakót megpályázni, mert erre tudnánk hatékonyabban mozgósítani a lelkes tömegeket. :) Előny továbbá a pályázat elbírálásnál, ha egy önkormányzattal együttműködve pályázunk, ezért ha ilyen irányú kapcsolataitok vannak, az jól jöhet.

A pályázati leírást itt lehet megtalálni: http://www.kvvm.hu/index.php?pid=9&sid=9&tid=259

Ha bárki érez magában elég lelkesedést, csapjunk bele! Ötleteiteket várjuk itt a fórumon és ha lehet e-mailben is (utóbbit nekem címezzétek).

Üdv, szép napot!
BarbárkaBejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.